ReaperX Μάϊος 1, 2009 #2 Μάϊος 1, 2009 +30% χρεωση/km στα ταξι...Άσε μωρέ με τους κλέφτες...Την περασμένη βδομάδα ήμουν Ψυρρή και επειδή είχε πάει 4 και βαριόμουν να πάω μέχρι το Σύνταγμα για Τρόλευ,λέω ας πάρω ταξί,άδειοι και οι δρόμοι...Ε για 10' μαζί με δυο φανάρια,μέχρι τον κεντρικό της Καισαριανής μου πήρε 4,8€ (χωρίς δώρο)...:rant::rant:
winters Μάϊος 1, 2009 Author #3 Μάϊος 1, 2009 Άσε μωρέ με τους κλέφτες...Την περασμένη βδομάδα ήμουν Ψυρρή και επειδή είχε πάει 4 και βαριόμουν να πάω μέχρι το Σύνταγμα για Τρόλευ,λέω ας πάρω ταξί,άδειοι και οι δρόμοι...Ε για 10' μαζί με δυο φανάρια,μέχρι τον κεντρικό της Καισαριανής μου πήρε 4,8€ (χωρίς δώρο)...:rant::rant:4-5km περιπου απο ψυρρη μεχρι τη καισαριανη. 0,76 ηταν το βραδυ το χιλιομετρο + 1,05 η σημαια + τα φαναρια... Σωστη η χρεωσηΕπρεπε να γινει η αυξηση και πρεπει να αυξηθει κι αλλο [οπως και θα γινει].
ReaperX Μάϊος 1, 2009 #5 Μάϊος 1, 2009 4-5km περιπου απο ψυρρη μεχρι τη καισαριανη. 0,76 ηταν το βραδυ το χιλιομετρο + 1,05 η σημαια + τα φαναρια... Σωστη η χρεωσηΕπρεπε να γινει η αυξηση και πρεπει να αυξηθει κι αλλο [οπως και θα γινει]. 3km είναι με GPS. Γενικά τους αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι,αλλά τέτοιες ώρες...Πρέπει ν' αξιωθούν να κάνουν κάποτε 24/7 το Μετρό με κάνα δυο δρομολόγια το βράδυ. Όσο για την αύξηση,λίγα βγάζουν με όλες τις κομπίνες που κάνουν... Αλλά πλησιάζουν εκλογές,κάπως πρέπει να μαζευτούν ψηφοφόροι..
astrolabos Μάϊος 1, 2009 #6 Μάϊος 1, 2009 Δεν είναι καλό να σχολιάζεις κάτι όταν δε ξέρεις πως περνάει ο άλλος. Δεν είναι ακριβή η ταρίφα του ταξιτζή που περνάει μέχρι και 13 ώρες στο τιμόνι και αντιμετωπίζει τον κάθε πικραμένο μέχρι και εγκληματία, είναι οι μισθοί μας χαμηλοί.Δεν πρέπει να απαξιώνουμε την αξία της εργασίας κάποιου, πρέπει να αξιώνουμε την αναβάθμιση της αξίας της δικιάς μας εργασίας.
KoMM Μάϊος 1, 2009 #7 Μάϊος 1, 2009 ας γινουν αυξησεις αλλα να ειναι 100% επαγγελματιες. Οχι αν δε τους βολευει η διαδρομη να μη σε παιρνουν, οχι να κατεβαζουν και καλα τη σημαια επειδη αλλαζει η βαρδια και δεν ειμαστε καλη διαδρομη, οχι επειδη ειναι 10 λεπτα τα ρεστα να τα κρατανε με το ετσι θελω. Ευτυχως το φαινομενο ταξι-τεκες εχω καιρο να το συναντησω.
ReaperX Μάϊος 1, 2009 #8 Μάϊος 1, 2009 Δεν είναι καλό να σχολιάζεις κάτι όταν δε ξέρεις πως περνάει ο άλλος. Δεν είναι ακριβή η ταρίφα του ταξιτζή που περνάει μέχρι και 13 ώρες στο τιμόνι και αντιμετωπίζει τον κάθε πικραμένο μέχρι και εγκληματία, είναι οι μισθοί μας χαμηλοί.Δεν πρέπει να απαξιώνουμε την αξία της εργασίας κάποιου, πρέπει να αξιώνουμε την αναβάθμιση της αξίας της δικιάς μας εργασίας.Δεν απαξιώνω τπτ,μόνοι τους απαξιώνονται...Σέβομαι την οποιαδήποτε δουλειά που έχει να προσφέρει κάτι χρήσιμο στην κοινωνία.Όπως είπα σαφώς και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις αλλά ελάχιστες.Τώρα όσο για τις ώρες στο τιμόνι δε μου λέει κάτι..Άλλος στο τιμόνι,άλλος στους υπονόμους,άλλος στα 50μ απ' το έδαφος...Επιλογές είναι αυτές.Και όταν επιλέγεις κάτι προσπαθείς να είσαι όσο πιο σωστός γίνεται ό,τι κι αν είναι αυτό.
astrolabos Μάϊος 1, 2009 #9 Μάϊος 1, 2009 Ναι αλλά επειδή δεν έρχεσαι σε απευθείας συναλλαγή με κάποιον που δουλεύει στους υπονόμους ή κάτω από τη γή, δε σε ενοχλεί ή δε σε νοιάζει (λογικό είναι) ο μισθός που παίρνει. Σου ξαναλέω, το θέμα δεν είναι να ζητάμε να μειωθεί ο μισθός κάποιου - ή να γκρινιάζουμε για τις τιμές σε παροχή υπηρεσιών - αλλά να ζητάμε να αυξηθεί ο δικός μας μισθός, να εξισωθεί - όπως μας έλεγαν οι πολιτικοί για τους δικούς τους μισθούς - με αυτούς της Ε.Ε.
ReaperX Μάϊος 1, 2009 #10 Μάϊος 1, 2009 Ναι αλλά επειδή δεν έρχεσαι σε απευθείας συναλλαγή με κάποιον που δουλεύει στους υπονόμους ή κάτω από τη γή, δε σε ενοχλεί ή δε σε νοιάζει (λογικό είναι) ο μισθός που παίρνει. Σου ξαναλέω, το θέμα δεν είναι να ζητάμε να μειωθεί ο μισθός κάποιου - ή να γκρινιάζουμε για τις τιμές σε παροχή υπηρεσιών - αλλά να ζητάμε να αυξηθεί ο δικός μας μισθός, να εξισωθεί - όπως μας έλεγαν οι πολιτικοί για τους δικούς τους μισθούς - με αυτούς της Ε.Ε.Σε αυτό έχεις δίκιο,αλλά όταν δεν γίνεται κάτι με τος υπόλοιπους μισθούς δεν προβαίνεις σε τόσο μεγάλες αυξήσεις.Στο κάτω κάτω μπούμερανγκ θα έρθει,γιατί ο χαμηλόμισθος θα πάρει το ταξί,κι αν είναι να δώσει μια "περιουσία" θα βρει άλλες εναλλακτικές.
Athens2004 Μάϊος 1, 2009 #11 Μάϊος 1, 2009 Σου ξαναλέω, το θέμα δεν είναι να ζητάμε να μειωθεί ο μισθός κάποιου - ή να γκρινιάζουμε για τις τιμές σε παροχή υπηρεσιών - αλλά να ζητάμε να αυξηθεί ο δικός μας μισθός, να εξισωθεί - όπως μας έλεγαν οι πολιτικοί για τους δικούς τους μισθούς - με αυτούς της Ε.Ε.Ειναι σαν την παροιμια με την κατσικα του γείτονα . Εκανε πολυ γάλα και δεν ευχομασταν να κανει και η δική μας τοσο αλλα να του ψοφησει . : )
jax7480 Μάϊος 1, 2009 #12 Μάϊος 1, 2009 Δεν διαφωνω στο να παρουν 30% αυξηση, αλλα ποτε θα μπει νομος για τις διπλες και 3πλες ταριφες? ή μηπως το κανουν απο φιλεσπλαχνια, για να βοηθησουν τον συνανθρωπο που περιμενει ταξι?
winters Μάϊος 1, 2009 Author #13 Μάϊος 1, 2009 Απο την πιατσα στου ψυρρη μεχρι εθ. αντιστασεως + φιλολαου ειναι 3,6km Δλδ η χρεωση ειναι 3.02 χωρις την αναμονη των φαναριων, και σε πιανουν στην καλυτερη περιπτωση μεχρι το καραβελ 4-5 φαναρια. Οποτε το 4.80 ειναι λογικο.Δεν διαφωνω στο να παρουν 30% αυξηση, αλλα ποτε θα μπει νομος για τις διπλες και 3πλες ταριφες? ή μηπως το κανουν απο φιλεσπλαχνια, για να βοηθησουν τον συνανθρωπο που περιμενει ταξι?Αν δεν ειχαν και τις διπλες, θα εβγαζαν 15-20 τη μερα στη καλυτερη...Επειδη ομως ειμαι πολυ χαρουμενος απο τη νικη... δε περιγραφω αλλο...
jax7480 Μάϊος 1, 2009 #14 Μάϊος 1, 2009 Αν δεν ειχαν και τις διπλες, θα εβγαζαν 15-20 τη μερα στη καλυτερη...Ελπιζω να αστειευεσαι φυσικα.Απο την δουλεια μου, μεχρι το σπιτι μου ειναι 7 χλμ. Τα φαναρια στο συνολο ειναι 7, τις περισσοτερες φορες μονιμα πρασινο.Αν με χρεωνουν 8€ για αυτη την διαδρομη, πιστευεις εσυ δηλαδη οτι ενα ταξιτζης κανει την διαδρομη μονο 2 το πολυ 3 φορες την ημερα?Ερωτηση, εσυ εισαι ταξιτζης ή ο πατερας σου?Γιατι ο μονος λογος για να τα λες αυτα ειναι αυτος.
Hydra Μάϊος 1, 2009 #15 Μάϊος 1, 2009 @jax εγω δεν εχω γνωστο ταξιτζη και πιστευω το αντιθετο απο αυτο που υποστιριζεις,αμα δεν θες να σε "κλεβουν" απλα μην παιρνεις ταξι!! εγω ποτε σχεδον δεν χρειαστηκε να παρω. it's to easy...
jax7480 Μάϊος 1, 2009 #16 Μάϊος 1, 2009 @jax εγω δεν εχω γνωστο ταξιτζη και πιστευω το αντιθετο απο αυτο που υποστιριζεις,αμα δεν θες να σε "κλεβουν" απλα μην παιρνεις ταξι!! εγω ποτε σχεδον δεν χρειαστηκε να παρω. it's to easy...To αντιθετο ποιο ειναι? Δεν ειπα εγω οτι χρεωνουν πολλα ουτε ειμαι αντιθετος στην αυξηση. Αλλα οχι και να λεμε οτι οι ταξιτζηδες δεν βγαζουν? Γιατι τοτε σε σχεση με τις περισσοτερες ευρωπαϊκες πολεις η Αθηνα και η Θεσσαλονικη εχουν υπερδιπλασιο αριθμο ταξι, αναλογικα με τον πληθυσμο τους?Δεν ειπα οτι παιρνω ταξι, αλλα σε μια πολη οπως η Θεσσαλονικη οπου τα ΜΜΜ εχουν 2 μορφες, ταξι και λεωφορειο, καποιες στιγμες αναγκαστικα διαλεγεις το πρωτο.
winters Μάϊος 1, 2009 Author #17 Μάϊος 1, 2009 Δεν ειμαι ταξιτζης. Ο πατερας μ δεν ειναι ταξιτζης. Απλα ενημερωνομαι.Εννοουσα τι μενει στη τσεπη.. Αφαιρεσε το νοικι και το πετρελαιο και δες τι μενει... 0.48€ x 7 km = 3.84 €βαλε και τη σημαια 4,9.. Τα 8€ που τα βρηκες?http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090407/low/assets_LARGE_t_420_2943232.JPG
jax7480 Μάϊος 1, 2009 #18 Μάϊος 1, 2009 Δεν ειμαι ταξιτζης. Ο πατερας μ δεν ειναι ταξιτζης. Απλα ενημερωνομαι.Εννοουσα τι μενει στη τσεπη.. Αφαιρεσε το νοικι και το πετρελαιο και δες τι μενει... 0.48€ x 7 km = 3.84 €βαλε και τη σημαια 4,9.. Τα 8€ που τα βρηκες?http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090407/low/assets_LARGE_t_420_2943232.JPGΕκτος περιμετρικης ζωνης ειναι και η δουλεια και το σπιτι μου.Τοσο με χρεωνουν, τοσα πληρωνω. Και το γραφει και το ταξιμετρο. Την αποσταση την εχω μετρησει απειρες φορες με το αυτοκινητο μου. Ειναι 7.1 km.Εκτος αν ολοι με κλεβουν. Παντως οταν φτανουμε τοσο γραφει το ταξιμετρο.Αν αφαιρεσω το νοικι και το πετρελαιο ετσι οπως μας τα λες, χρωστανε οι καημενοι και απο πανω. Μηπως μια αυξηση 100% και επισης εξαναγκασμος για 3πλες ταριφες θα τους εβγαζε απο την δυσκολη θεση?
dubber Μάϊος 2, 2009 #19 Μάϊος 2, 2009 Έχω κι εγώ νοίκι και βενζίνες που πληρώνω. Να ζητήσω αύξηση 30% από Δευτέρα?
winters Μάϊος 2, 2009 Author #20 Μάϊος 2, 2009 Μ.Ο. Ενας ταξιτζης βγαζει 1500€ το μηνα, και δουλευει 12 ωρες τη μερα, 6 μερες τη βδομαδα και οταν θα παει 10 μερες διακοπες το καλοκαιρι δεν πληρωνεται.Αν εσεις πιστευετε οτι αυτα τα λεφτα ειναι καλα τοτε εγω δεν εχω καλη σχεση με τα χρηματα.. Γιατι εμενα μου φαινονται λιγα. (Δεν μπαινω καν στη διαδικασια να αναφερω για επικινδυνοτητα, συνταξη etc)Απλα τη δεκαετια του '80 επρεπε να γινει το ταξι μεσω μαζικης μεταφορας και γι'αυτο εγινε φτηνο.... Τωρα ομως με τις συγκοινωνιες να λειτουργουν, δλδ να εχει μειωθει η πελατεια, και να εχει αυξηθει το πετρελαιο 150% τα τελευταια 2 χρονια, δεν γινεται να δουλεψουν με τα κομιστρα που ισχυαν μεχρι προχτες. Και φυσικα η αυξηση ειναι μονο στη χιλιομετρικη χρεωση. Ουτε στη σημαια, ουτε στην αναμονη, ουτε στη ελαχιστη χρεωση. Εγω απο το κεντρο σπιτι μου πληρωνα 2,90 και τωρα θα πληρωνω 3,40. Απο το σπιτι μ στο παγκρατι πληρωνα 2.80 και θα συνεχισω να πληρωνω 2.80.Το ταξι ειναι μεσο αναγκης. Εχω μεσο μαζικης μεταφορας. Γι'αυτο σε οποια αυρωπαικη πρωτευουσα παμε μας φαινεται το ταξι πανακριβο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.