Jump to content

4870 πρόβλημα(ανάβει κόκκινο λαμπάκι)

valasis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και καλό μήνα. Εδώ και μια βδομάδα που πέρασα τους καινούργιους οδηγούς 9.4 η κάτρα μου έβγαζε προβλήματα μόνο στα παιχνίδια(ανεξάρτητα ποια) και είτε έκανε reboot ή με πέταγε στην επιφάνεια εργασίας.

Δοκίμασα να γυρίσω πίσω στους παλιούς οδηγούς (9.3, 9.2) αλλά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα. Ελέγχοντας την θερμοκρασία της κάρτας είδα ότι ειναι σε φυσιολογικά επίπεδα (56 full load).

Έπειτα ανοίγοντας το κουτί είδα ότι επάνω στην κάρτα είχε αναμμένο ένα κόκκινο φωτάκι στην περιοχή δίπλα από την τροφοδοσία. Αυτό ανάβει μόνο όταν με πετάει στην επιφάνεια εργασίας.

Μήπως γνωρίζει κανείς τι σημαίνει αυτό το λαμπάκι; (εκτός από μπουρ...λο) :p:p:p

Βασικα ειναι 4 τα led:

D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault

D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed

D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed

D601 - Red LED On, shows critical Core power fault

Πρεπει να εντωπισεις ποιο ειναι για να καταλαβεις το προβλημα.

Μπάς και έχεις παίξει μετα ρευματα και πέφτει σε protection μετα απο overheat ή overcurrent?

Μπάς και έχεις παίξει μετα ρευματα και πέφτει σε protection μετα απο overheat ή overcurrent?

Όχι τα ρεύματα είναι default.

Το αναφέρω παραπάνω... Στο GPU-Z αυτή τη στιγμή που είναι αναμμένο το λαμπάκι το VDDC παίζει από 34 έως 38Α.

Όχι είναι της PowerColor... Μπορεί κάποιος που έχει 4870 να μου πει τι τάση δίνει στο GPU-Z σε επιφάνεια εργασίας;

1.263V

Πάντως πολλές sapphire με αυτό το πρόβλημα, γιαυτό και ρώτησα.

Μιας και το psu σου είναι υπέραρκετό, το πιο πιθανό είναι αυτό που είπε ο ChSin7.

Αν και διάβασα ακόμα και για προβληματικό bios σε μερικές sapphire 512.

1.263V

Πάντως πολλές sapphire με αυτό το πρόβλημα, γιαυτό και ρώτησα.

Μιας και το psu σου είναι υπέραρκετό, το πιο πιθανό είναι αυτό που είπε ο ChSin7.

Αν και διάβασα ακόμα και για προβληματικό bios σε μερικές sapphire 512.

Ήθελα το VDDC να μου πεις(current).... το λαμπάκι που είναι αναμμένο είναι το D601 οπότε είναι θέμα ρεύματος μάλλον...

Δοκιμασε να βαλεις εναν 12αρη να φυσαει ακριβως πανω στα VRM και παιξε κανα παιχνιδι για να δεις αν σε πεταει.

Η κάρτα έγινε αλλαγή με μια Sapphire, ζήτησα πιστωτικό αλλά μου το κόβανε στα 119 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι παίζεται με τα πιστωτικά σε αυτές τις περιπτώσεις.:unsure:

Όχι είναι της PowerColor... Μπορεί κάποιος που έχει 4870 να μου πει τι τάση δίνει στο GPU-Z σε επιφάνεια εργασίας;

sapphire

o7omfyj6ywmnagii8p2y.jpg

sapphire

o7omfyj6ywmnagii8p2y.jpg

Ευχαριστώ για την απάντηση, πάντως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχεις. Με νερό έχεις την κάρτα; Σε μένα με 45% το ανεμιστηράκι είναι στους 50-52. Στο gaming πάει στους 80-83 (Για Sapphire μιλάμε).

Ευχαριστώ για την απάντηση, πάντως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχεις. Με νερό έχεις την κάρτα; Σε μένα με 45% το ανεμιστηράκι είναι στους 50-52. Στο gaming πάει στους 80-83 (Για Sapphire μιλάμε).

οχι με την μαμα ψυκτρα ειμαι, εκει που ειμαι τωρα (στο 38%) εχω full load 65-70(max) αν το βαλω 45% δεν προκειται να ανεβει πανω απο 60 βαθμους σε full load με τιποτα

οχι με την μαμα ψυκτρα ειμαι, εκει που ειμαι τωρα (στο 38%) εχω full load 65-70(max) αν το βαλω 45% δεν προκειται να ανεβει πανω απο 60 βαθμους σε full load με τιποτα

Παίζει ρόλο που είναι 1 gb ή έχει κάλυτερη ψύκτρα; Η δικιά μου είναι με την μαύρη...

Παίζει ρόλο που είναι 1 gb ή έχει κάλυτερη ψύκτρα; Η δικιά μου είναι με την μαύρη...

συμφωνα με ολα τα forums η κοκκινη ψυκτρα ειναι η μαπα, τωρα πως μου εκατσε το αντιθετο δεν μπορω να το εξηγησω

*υποψιν αν βαλω τον ανεμιστηρα σε default στροφες φθανει τους 80+ βαθμους idle οπως ολα τα αδελφακια της

συμφωνα με ολα τα forums η κοκκινη ψυκτρα ειναι η μαπα, τωρα πως μου εκατσε το αντιθετο δεν μπορω να το εξηγησω

*υποψιν αν βαλω τον ανεμιστηρα σε default στροφες φθανει τους 80+ βαθμους idle οπως ολα τα αδελφακια της

Τώρα πρόσεξα ότι οι στροφές του δικού σου ανεμιστήρα είναι στις 2500 RPM ενώ εμένα είναι στις 1900 RPM. Άρα εκεί είναι η διαφορά.

Είπα κι εγώ, τόσο μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.