DarkSaga Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2009 καλά μας μπήκε ο μήνας...έστησα μια συστοιχια δίσκων με σκοπό ασφάλεια και ταχύτητα.....my bad...ετοίμασα κα ένα συγκριτικούλι όλα καλά.βγάζω του; παλιούς δίσκουςαφού μετέφερα τα πάντα προ τους νέουςτα σοβαρά σε Raid1 τόμο και τα ε δε βαριεσαι και αν χαθούν στο Raid0 όλα παίζουν κυριλέ.ξεκουμπώνω τους παλιούςκαι αφήνω το vertexάκι και τα 2xAALLSκάνω boot βάζω δικάκι xp δισκέτα F6 για ICH9R μπουτάρω ξεκινάνε τα win αναγνωρίσουν τα partition ξεκινάει η εγκατάσταση και στο πρώτο restart ΧΑΝΩ τον ένα AALS Life so simple....ο ένας δίσκος πλέον σπινάρει αλλά αρνείται να ξεκινήσει ο άλλος λέει ανήκει σε raid array με raid0 failed και raid1 degrayed ο "προβληματικός" δίσκος δεν ανιχνεύεται ούτε κλαν μόνος του....κολλάει στην ανίχνευση Raid συσκευών πριν αποκτήσω πρόσβαση σε Ctrl+I ή σε Bios μητρικής.με οποιοδήποτε συνδιασμό και αν δοκίμασα πάντα ένας δίσκος κολλάει το σύστημα στην αναζήτηση(το bios αναφέρει 6 ports 1device ) τον ανιχνευει? και κολλάει εκεί...καμιά πρόταση?αν έβρισκα και τα δεδομένα στο Raid0 καλά θα ήταν αλλάδεν είναι αυτό το θέμα..οι δίσκοι εφτασαν σε σφραγισμένα αλουμίνια σακουλάκια χωρίς κανένα σημάδι κόπωσης ή φυσικής ταλαιπωρίας και μέχρι πριν το reastart έδειχναν συνεργάσιμοι καμία πρόταση?
ΝTG Μάϊος 1, 2009 #2 Μάϊος 1, 2009 wtf??? Κολλητικο ειναι?? Αρχιζω και βρισκω νοημα στο οτι η western digital βγαζει δισκους και τους βαφτιζει "raid edition" (ισως να μη χαλανε εκεινοι) Την συνεχεια στην ιστορια σου τη ξερεις ηδη..
GeorgeVasil Μάϊος 1, 2009 #3 Μάϊος 1, 2009 wtf???Κολλητικο ειναι?? Αρχιζω και βρισκω νοημα στο οτι η western digital βγαζει δισκους και τους βαφτιζει "raid edition" (ισως να μη χαλανε εκεινοι) Την συνεχεια στην ιστορια σου τη ξερεις ηδη.. Φτου-Φτου μακρια απο μας.. Μεταδιδεις ασθενειες βλεπω ε? @Dark.. Μου ειχε τυχει και εμενα αυτο. Εστηνα το Raid..και στο Πρωτο Βοοτ ton Win τσακκ Rebuild ..Ο ενας δισκος τελικα ηταν κλασμενος.(1 ημερας δισκοι σφραγισμενοι). Στα δεδομενα του raid 1 εχεις κανονικα προσβαση οταν ειναι μονος του απανω ο μη FAIL?
DarkSaga Μάϊος 1, 2009 Author #4 Μάϊος 1, 2009 έχω αργή πρόσβαση δεν ξέρω τι φταίει δεν α΄ άλλαξα τπτ είναι μέλος δλδ ενός decrated Raid αλλά τα βλέπω όλα κανονικά έστησα file scavenger(thanx DjD) και έχω ξεκινήσει καταλογοποίηση των παλιών με σκοπό να μηδενίζω την απώλεια(επιλεκτική ανάσυρση) δεν ξέρω αλλά αν ο NTG έχει WD δε μου αρέσει καθόλου... για faulty παρτίδα ή έμμεση έκπτωση του πωλητή μου μυρίζει με Β' διαλογής stuff εγώ βασίστηκα στα λόγια του Chosen WD FTW on site αντικατάσταση κλπ εδώ βέβαια να πω ότι ο ένας μου έκανε εντύπωση (αρνητική) σε θόρυβο σε σημείο που σχολίαζα οτι αν ήξερα οτι ακούγονται to the hell Οι επιδόσεις δεν θα τους έπαιρνα. ο άλλος που έμεινε στο σύστημα δεν ακούγεται,βέβαια δεν έχω κάνει μαζικές εγγραφές προς αυτόν ακόμα για να το σιγουρέψω. επίσης ο γκαντέμακλας ο NTG μου τους μάτιασε έκανε ένα σχόλιο του στυλ (λαλάκα έσπασες τον λόγο*τιμής* ύπαρξης των Βελότσι) μετά απο αυτό με κάλεσε η Έλενα πούτσι..... θα κάνω και μια μίνι παρουσίαση όχι review αλλά με κρύα καρδιά..... κρίμας.... πού χαλάστηκα,χωρίς απώλειες αλλά χαλάστηκα.... πάει η γλύκα της καινουργίλας ρε μαμώτο....
ΝTG Μάϊος 1, 2009 #7 Μάϊος 1, 2009 δεν ξέρω αλλά αν ο NTG έχει WD δε μου αρέσει καθόλου... Guess what??? Δεν 8α σου αρεσει καθολου! Και κυκλοφορει και ενα thread με τον αποπλανητικο τιτλο "maximus rampage προβλημα και ραιδ" Μαντεψε τι προβλημα εχει?!! επίσης ο γκαντέμακλας ο NTG μου τους μάτιασε Σου δωσα ολη τη θετικη μου ενεργεια ....αλλα την εκοψε το firewall.
DarkSaga Μάϊος 1, 2009 Author #8 Μάϊος 1, 2009 να σαι καλά ψηλέ....(επιρροές Ε.Σ. όλοι οι άλλοι είναι "ψηλε")
dpolal Μάϊος 1, 2009 #9 Μάϊος 1, 2009 Welcome to the club man...Ίδιο πρόβλημα πριν από 3 μέρες με 2 EADS του 1ΤΒ του κουτιού...Ευτυχώς τους είχα σε raid-1 και δεν έχασα τίποτα.
DarkSaga Μάϊος 1, 2009 Author #10 Μάϊος 1, 2009 για καθίστε ρε παιδιά...εδώ μιλάμε όλοι οι καμένοι με ποσοστό ένας στους δύο?και τυχαία WD?να πάω και ένα βήμα πιο πέρα?από που αγοράσατε?οι δικοί μου είναι από ΠΛΑΙΣΙΟ.
DarkSaga Μάϊος 1, 2009 Author #11 Μάϊος 1, 2009 Major update δυστυχώς ο δίσκος ΔΕΝ είναι νεκρός τουλάχιστον όχι τελείωςκάτι άλλο παίζει μετά από clear cmos Και διάφορες αλχημείες όλα default στο bios Και ξανά ρυθμίσεις έφαγα ένα φλασάκι να δοκιμάσω το δίσκο στον Jmicron της μητρικής.εκεί λοιπόν τον βλέπει,επίσης με πρόβλημα.δεν ξέρω αν φταίει κάτι το raid που και καλά φιλοξενεί το κομμάτι Raid1 (~500GB) φαίνεται αδιμόρφωτο στον disk manager και το κομμάτι Raid0 ~40-45GB φαίνεται με μηδενικό μέγεθος απο file scavenger άρχισα να κάνω καταλογοποίηση του Raid0 part μερυθμίσεις software stippring raid (0 και 5 τα αντιμετωπίσει με κοινό τρόπο) *ρωτάει μέγεθος raid και cluster size μόνο ίσα ίσα να δω τι "έχασα"την ίδια στιγμή στον ich9r κολλάει το σύστημα μόλις φτάσει στο port που κάθεται ο δίσκος.τι διάολο είναι πάλι αυτό???ο χαλασμένος δίσκος σε δοκιμή σε εξωτερική θήκη επίσης ΔΕΝ λειτουργεί.http://www.experts-exchange.com/Storage/Misc/Q_24253247.htmlβρε RMA θα γίνει αλλά βλέπω οτι το πρόβλημα δε θα λυθεί....
DarkSaga Μάϊος 6, 2009 Author #13 Μάϊος 6, 2009 το spinner έγινε RMA αλλά προβληματίζομαι...τι ενέργειες πρέπει να κάνω πριν τον κουμπώσω?και μετά ???έχει κάνει κανείς κάτι ανάλογο?πρέπει να μπω ctrl+I και να δηλώσω το δίσκο ή όχι?http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/CS-021015.htmMissing Hard DrivePower off the system.Reconnect the missing hard drive.Power on the system. During the system startup, the Intel® Matrix Storage Manager option ROM status screen should display a RAID 0 volume status of Normal and a RAID 1 volume status of Rebuild.so simple?
lord Μάϊος 6, 2009 #14 Μάϊος 6, 2009 κάτι είχε πάρει το αυτάκι μου για προβληματικά revision του ICH9Rμπας και έπεσες σε κάνα τέτοιο (δεν είναι και η ιδανική λύση το στήσιμο raid σε ich9r)
DarkSaga Μάϊος 6, 2009 Author #15 Μάϊος 6, 2009 αυτόματα δεν έκανε τίποτα τελικά μπήκα Ctrl+I και βγαίνοντας μου έβγαλε μήνυμα ότι βρήκε ένα degrayed array(1) και να του δείξω δίσκο να κάνει rebuild εντός λειτουργικού άμα τελειώσει θα δω πως θα επαναφέρω και το εξαφανισμένο raid 0...ημίμετρα.... :sick:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.