Jump to content

Recommended Posts

αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται από ένα ξεχωριστό bios, του controller.

κατέβασε το pdf με τις ρυθμίσεις για τη μητρική σου από asus και θα καταλάβεις τί πρέπει να κάνεις.

εκτύπωσε καλύτερα και τις σελίδες που αναφέρονται στο πώς κάνεις raid0.

τα εξηγούν όλα βήμα βήμα.

έστησα επιτέλους raid 0 με δύο Intel και ήλπιζα ότι από άλλο σκληρό και αλλά windows που εχω εγκαταστήσει να κάνω επαναφορά partition του παλιού που είχα στο raid. το θεμα είναι ότι όταν είναι γυρισμένο στο raid το bios δεν μπουτάρει ο άλλος σκληρός. υπάρχει κανένα tip αντίστοιχο με το ide - ahci tip?

ssdlife.jpg

που τα βρηκε 17 GB εγγραφες σημερα??

1) Εγκατέστησες κάτι στον SSD;

2) Έχεις το temp στον ssd; Αν εγκαταστήσεις κάτι και το temp είναι στον ssd τότε οι εγγραές είναι τα υπερδιπλάσια GB καθώς αποσυμπιέζει ο installer τα αρχεία στο temp και μετά κάνει την εγκατάσταση.

3) Έχεις το internet temp στον SSD; Αν ναι, ότι σελίδα ή βίντεο βλέπεις online γράφεται εκεί. Ενδεικτικά ένα βιντεάκι 10 λεπτών στο youtube (γενικότερα στα *tube) άνετα μπορεί να περάσει τα 100MB. Μια τυπική ιστοσελίδα με τις συνοδευτικές έχει συνήθως μέγεθος από 100Κ έως 300Κ. Οι διαφημίσεις επίσης πιάνουν χώρο.

4) Έχεις το αρχείο για windows indexing στον SSD; Αν ναι τότε έχεις και από εκεί μερικές εγγραφές.

5) Έκανες defrag; Αν ναι, είναι αναμενόμενο (αν και λογικά για να είσαι σε αυτό το forum ξέρεις ότι δεν κάνουμε defrag σε ssd).

Γενικότερα τους παραπάνω καταλόγους (temp, internet temp, indexing, κτλ) βάλε τους σε συμβατικό δίσκο.

Πήρατε χαμπάρι ότι ο Intel 510 είναι χειρότερος στα Random Read/Writes των μικρών αρχείων από τον Χ25-Μ !!! Καλά εμείς περιμέναμε εκεί να δείξει τα δόντια της η Intel έναντι των SSD με ελεγκτή Sandforce και αυτοί τους μιμούνται στα sequential νούμερα! ΟΧΙ ΡΕ ΣΥ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ POSTVILLE. :shout:

• Like 1

λοιπόν από χθες παίζεται να κάνω εγκατάσταση windows 7 σε 2 Intel X25-V raid0 αλλά στο στάδιο της ολοκλήρωσης εγκατάστασης κολλάει. βγάζει το windows starting και μετά τίποτα. έβαλα μόνο τους Intel στη μητρική έφτιαξα το raid σε 128k δοκίμασα αρκετές φορές και με διαφορετικές εκδόσεις windows 7 αλλά τα ίδια. η εγκατάσταση γίνεται από bootable usb stick. η bios είναι στο raid. ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα;

δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ολοκληρώνει την εγκατάσταση. bootάρει και εκεί που βγάζει ολοκλήρωση εγκατάστασης πρώτες ρυθμίσεις κολλάει. έκανα create raid volume 128KB μόνο με τους Intel στους controller.

μήπως φταίει που έκανα εγκατάσταση από usb stick

η δικιά σου έχει Chipset: Intel P45 / ICH10R κι εμένα Intel X38 / ICH9R.

ίσως στην p5qe να βγάζουν λίγο καλύτερα νούμερα, αλλά μη φανταστείς τρελλή διαφορά.

μπορείς να μου πεις πως έκανες εγκατάσταση σε raid?

μπορείς να μου πεις πως έκανες εγκατάσταση σε raid?

Φιλε μου που εχεις προβλημα? Μηπως εχεις και 2η οθονη και οταν κανεις εγκατασταση τα 7 σου μεταφερετε στην σβησμενη οθονη? Εχει συμβει σε πολους με 7αρια

ωραία χαίρομαι που βρέθηκε το πρόβλημα:), αλλά για να σου βγάλει τόσα πολλά error στο

end to end error detection count λογικά ο δίσκος είχε πρόβλημα από παλιότερα και απλά το έβγαλε τώρα που τον πίεσες παραπάνω.

κάντον rma και τα ξαναλέμε.

δεν μπορούν να μην δεχτούν.

είσαι μέσα στην εγγύηση.

κι εμένα κάποτε μου χάλαγε ένας δίσκος κάθε δίμηνο και στο τέλος πήρα

κι εκείνη τη σειρά της seagate με το προβληματικό firmware:tomato:.