Jump to content

Recommended Posts

Να πώ κι εγώ κάτι...

Υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στον SSD με 32bit σύστημα, και στον SSD με 64bit σύστημα. Εδώ και 2 χρόνια ήμουν με Vista 32, και πριν 1 εβδομάδα εγκατέστησα τα 64. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Αφήνει αίσθηση τουλάχιστον... 2 κλικ μεγαλύτερης ταχύτητας.

Επίσης, κάτι άλλο σημαντικό, για πλήρως απροβλημάτιστο δίσκο και για να πιάσει κάποιος ταβάνι στις επιδόσεις (που αφορούν τον δίσκο όπως το multitasking ή το loading παιχνιδιών και προγραμμάτων) πρέπει κατα την άποψή μου να έχει εγκατεστημένα 4GB μνήμη, και το 1GB να το ορίσει ως page file με κάποιο πρόγραμμα RamDrive. Το page file είναι φρένο σε όλους τους δίσκους. Μεταφέροντας το στη μνήμη (εκεί που πρέπει πραγματικά να είναι) ο δίσκος... πετάει !!!

Να πώ κι εγώ κάτι...

Υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στον SSD με 32bit σύστημα, και στον SSD με 64bit σύστημα. Εδώ και 2 χρόνια ήμουν με Vista 32, και πριν 1 εβδομάδα εγκατέστησα τα 64. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Αφήνει αίσθηση τουλάχιστον... 2 κλικ μεγαλύτερης ταχύτητας.

Επίσης, κάτι άλλο σημαντικό, για πλήρως απροβλημάτιστο δίσκο και για να πιάσει κάποιος ταβάνι στις επιδόσεις (που αφορούν τον δίσκο όπως το multitasking ή το loading παιχνιδιών και προγραμμάτων) πρέπει κατα την άποψή μου να έχει εγκατεστημένα 4GB μνήμη, και το 1GB να το ορίσει ως page file με κάποιο πρόγραμμα RamDrive. Το page file είναι φρένο σε όλους τους δίσκους. Μεταφέροντας το στη μνήμη (εκεί που πρέπει πραγματικά να είναι) ο δίσκος... πετάει !!!

Αυτο δεν γινεται παντα.Σωστη σκεψη παντος.

@Scofield δεν εχει ο ICH10R ταβάνι στα 670MB/s ???

Μπορείς να δώσεις μετρήσεις και από άλλα προγράμματα ?

υ.γ. nice numbers :)

για αυτο το λεω.

... για πλήρως απροβλημάτιστο δίσκο και για να πιάσει κάποιος ταβάνι στις επιδόσεις (που αφορούν τον δίσκο όπως το multitasking ή το loading παιχνιδιών και προγραμμάτων) πρέπει κατα την άποψή μου να έχει εγκατεστημένα 4GB μνήμη, και το 1GB να το ορίσει ως page file με κάποιο πρόγραμμα RamDrive. Το page file είναι φρένο σε όλους τους δίσκους. Μεταφέροντας το στη μνήμη (εκεί που πρέπει πραγματικά να είναι) ο δίσκος... πετάει !!!

Αυτό έχει νόημα αν έχεις πάνω από 4 GB. Δε νομίζω ότι σε βαριά games είναι καλή ιδέα να κόψεις ένα giga από τα 4 και να το δώσεις σε virtual. Άστο καλύτερα ως RAM. Αν έχεις 6 ή 8 όμως είναι καλή φάση. Το έκανα το '95, όταν φόρτωνα όλα τα include της Borland C++ σε RAM drive και ο 386SX έκανε compile στο μισό χρόνο από τον 486.

Μετά απο μερικές ώρες στο laptop με τον 80 postville μπορώ να πω πως η διαφορά στα πάντα είναι πολύ μεγάλη..επιτέλους δεν περιμένω ν αποκριθεί τίποτα!photoshop, nero, firefox με 10 παράθυρα ανοιχτά, κ πολλά άλλα, msn O&O defrag, eset,pinnacle studio.

έχω windows 7 64b 385 στον hp dv9543

Πλεονεκτήματα

Συγκρίνοντας το νέο δίσκο με την προηγούμενη έκδοση των 50nm, διαπιστώνουμε βελτίωση τόσο στην τιμή του latency, όσο και στην ταχύτητα τυχαίας προσπέλασης κι εγγραφής (Input/Output Operations Per Second -IOPS). Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι δίσκοι SSD της Intel παρουσιάζουν μειωμένο latency κατά 25%, εξασφαλίζοντας ταχύτερη προσπέλαση στα δεδομένα. Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει ταχύτερη απόκριση του συστήματος και των εφαρμογών!

επιτρέπεται η υποστήριξη της εντολής Trim των Windows 7, και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των SSD τους σε περιβάλλον Windows XP και Vista, μέσω ενός ειδικού εργαλείου.

αυτα διαβασα,στο Πλαισιο , αλλα τι ειναι το latency δε ξερω π.χ

Αυτή η εντολή trim των Win 7 υφίσταται, ή είναι κάτι που αναμένεται?

Κι αν υφίσταται, είναι κάτι που γίνεται αυτόματα από τα win7 ή πρέπει να το κάνει ο user (όπως το defrag παλιά) τρέχοντας κάποιο πρόγραμμα?

Στα Windows 7 η εντολή TRIM είναι από deafult ενεργοποιημένη. Απ' ότι διαβασα η Intel θα κάνει release νέο firmware παρέα με την επίσημη κυκλοφορία των Win7 που θα υποστηρίζει την εντολή αυτή (μόνο στα 2ης γενιάς SSD της δυστυχώς). Στα windows XP και Vista απ' ότι λένε θα βγάλει μια εφαρμογή στυλ OCZ (wiper) που θα αναλαμβάνει την υποστήριξη της TRIM απο πλευράς λειτουργικού.

Μένει να δούμε αν θα βγάλει firmware update για τους controllers της ώστε να υποστηρίζεται και σε RAID καταστασεις η εντολή.

περι OCZ Mounting brackets απο jax7480: http://www.thelab.gr/showpost.php?p=890706&postcount=11

ooooh~~~~>! the internets found another one (same price)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555398

Έγινε επεξεργασία από Nephiλiμ

Λογικά περιμένανε να παραλάβουνε 15 Σεπ. και τελικά ήρθαν νωρίτερα και έχουν ξεχάσει να αλλάξουν την περιγραφή!

Απ' όσο ξέρω διαθεσιμότητα υπάρχει, εγώ έκανα παραγγελία τον 160άρι απο το κατάστημα στις 27.08 και τον παρέλαβα την επόμενη μέρα!

Ένα τελευταίο review...

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3631&p=11

TRIM το Q4 για τα G2 αλλά από ότι φαίνεται δεν το χρειάζονται και πολύ...:) Ο δίσκος είναι ήδη τέρας επιδόσεων.....:)

Και κάτι ενδιαφέρον για όσους ακόμα αναρωτιούνται αν αξίζουν τα 200€.

Έγινε επεξεργασία από stako

Ειδικά στο laptop μου ήταν σαν ν έβαλα turbo..στο desktop απλά σκοτώνει.. πιστεύω πως ήταν μια απο τις καλύτερες αγορές μου..:big_boss:

crystalmark1.png

Έγινε επεξεργασία από Venisk