Jump to content

Recommended Posts

JMicron® JMB363 PATA and SATA controller πανω σε μια ASUS P5KC.

Αυτος ειναι ενας λογος για τις κακες επιδοσεις.

Σε ICHxR νομιζω θα ηταν πολυ καλυτερα.

Το ιδιο ισχυει και για τον postville. Καλυτερα να δεις τι διαφορες σε επιδοσεις θα σου δωσει ο postville πριν αγορασεις.

• Like 1

Σε μονό δίσκο πάντως δεν έχει διαφορά παρα μόνο σε λίγο πιο μικρές αναγνώσεις..αν βάλεις τον Micron.. Το είχα δοκιμάσει για να μετρήσω διαφορές

- δες εδώ αποτελέσματα, ελπίζω να μην πειράξει που είναι σε άλλο φόρουμ απλά το βάζω γιατί εγώ το έκανα - http://forum.oktabit.gr/content/solid-state-disks-ssd-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B4%CF%8E

Intel X25-M 160

Αγορασμενος κατι μηνες (τοτε που πρωτοβγηκαν οι postville και υπηρχε ελλειψη σε 80αρηδες και αποφασισα να τα σκασω σε 160)

Ποτε δεν εφαγε hdd erase ποτε δεν ασχοληθηκα να βαλω νεο fw HA/HD.

Οταν τον πρωτοπηρα ειχα τρεξει ενα crystalmark και ηταν στα νουμερα που αναφερανε ολοι για νεο postville

Για ανεξηγητο λογο πριν καμμια βδομαδα, για πρωτη φορα, απο τοτε, ετρεξα ενα crystal και ειδα κατι 240-60(seq), 170-50(512) + 20-35 (4k)

Ε μπηκε το μικροβιο να κανω hdderase κλπ κλπ το οποιο το σιχαινομαι γιατι οταν το εκανα στους sammy εμεινα 1,5 μερα να κοιταω μια μαυρη οθονη :p

Πριν λιγο ρωταω τον eagkakakagkakgkaa "Χανεις data με το fw update?"

Οχι απανταει αυτος με σθεναροτητα...

Βανω το HD firmware...

και στον ιδιο δισκο που ειναι 3-4 μηνων OS χωρις κανενα format/hdderase/voodoo κλπ κλπ πηρα αυτo

post-1498-1416074365,4409_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία από SLN
  • Like 1

Οι νεοι drivers εκτος απο την υποστηριξη του TRIM σε raid arrays (αυτο θελει επιβεβαιωση απο καποιον) δινουν και καλο boost στις επιδοσεις:

post-51-1416074368,6416_thumb.jpg

post-51-1416074368,7882_thumb.jpg

post-51-1416074368,901_thumb.jpg

• Like 1

E΄δω http://techreport.com/discussions.x/18653 πάντως λέει ότι δεν θα περνάει η εντολή trim σε ssd δίσκους που συμμετέχουν σε συστοιχία raid .

f your Intel storage controller is set to RAID mode, you'll now be able to benefit from your solid-state drive's TRIM functionality when running it alongside a RAID array comprised of mechanical drives. TRIM isn't supported for SSDs participating in a RAID array, however. Intel may add that feature in the future, but it hasn't committed to doing so.

Στο site της intel δεν έβγαλα άκρη, ως συνήθως.

E΄δω http://techreport.com/discussions.x/18653 πάντως λέει ότι δεν θα περνάει η εντολή trim σε ssd δίσκους που συμμετέχουν σε συστοιχία raid .

f your Intel storage controller is set to RAID mode, you'll now be able to benefit from your solid-state drive's TRIM functionality when running it alongside a RAID array comprised of mechanical drives. TRIM isn't supported for SSDs participating in a RAID array, however. Intel may add that feature in the future, but it hasn't committed to doing so.

Στο site της intel δεν έβγαλα άκρη, ως συνήθως.

Απο αυτό εγώ καταλαβαίνω πως αν έχεις κάποιο raid με μηχανικούς δίσκους και έναν ssd τότε ο ssd θα μπορεί να κάνει χρήση του TRIM.

Απο αυτό εγώ καταλαβαίνω πως αν έχεις κάποιο raid με μηχανικούς δίσκους και έναν ssd τότε ο ssd θα μπορεί να κάνει χρήση του TRIM.

copy/paste απο το help του 9.6

post-172-1416074370,4298_thumb.png

Έγινε επεξεργασία από papatsonis

copy/paste απο το help του 9.6

Η ελληνική μετάφραση είναι για τα μπάζα. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Το raid5 αφορά τους ssd? Δηλαδή εγώ που θέλω να φτιάξω μια συστοιχία raid5 με 4 μηχανικούς δίσκους και μια raid0 με 2 ssd θα μπορώ να έχω και trim και raid5?