Jump to content

4850 cf Connect3d vista32 και Άγιος ο Θεός!

The_Blade

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η gtx295 απεβίωσε ύστερα από μόλις 3 μηνεσ χρήσης (καμένη η κάρτα με τα dvi, black Screen) εν αναμονή της 295 με ένα pcb, και λόγω ευκαιρίας τιμής πήρα ο άνθρωπος 2 connect3d 4850, ποθ μοάζοθν για custom design.

Motherboard Maximus formula.έχω 1 bridge συνδεδεμένο.

Drivers 8.12, 9.2,9.3,9.4 to cf clicaretai αλλά λέει ότι δεν μπορεί να κρατήσει τα setings, στο control panel oi κάρτες φαίνονται μια χαρά αλλά στο CatControlCenter στο tab overclocking φαίνεται μόνο η μία. εν ολίγοις το cf δεν δουλεύει το βλέπω από το 3dmark.:hang2::hang2::hang2::hang2:

Περνάω τους τελευταίους hotfix drivers της ΑΤΙ http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU-6-HotfixthatfixesErrorCode.aspx, ενημερώνω είχα code 43 error αλλά μετά από κάτι vista hotfix έφυγε. Με το HOTFIX το crossfire δουλεύει και στο CCC και σε 3dmark και games ΟΜΩΣ!!!!! η εικόνα παρουσιάζει στρεβλώσεις, δηλαδη κάθε 30 περίπου sec κατά μέσο όρο (αλλά ουσιαστηκά ακανόνιστα) φαίνεται σαν το frame να κατεβαίνει από πάνω προς τα κάτω και ο χρήστης βλέπει 2 εικόνες την κανονική και μπλεγμένη μέσα της μια την ίδια που κατεβαίνει από πάνω προ τα κάτω, ενώ η εικόνα τρέμει!!!!!! δηλ UNPLAYABLE. :suicide::suicide::suicide:

Παιδιά ΣΟΣ! Ενημερώνω ότι στο ίδιο συστημα είχα 4870χ2 και όλα έπαιζαν καλά. Επίσεις παρά το distortion τα σκορ είναι εξαιρετικά και θέλω να τις κρατήσω!!!!

:hehe: το ίδιο ακριβώς αντιμετωπίζω με τις ίδιες κάρτες με crossfire σε Rampage Gene! Νόμιζα ότι είναι οι drivers αλλά να που δεν είναι! Και σε XP δεν αλλάζει το σκηνικό. Πολύ περίεργο :hmm:

Αντιμετωπίζεις και τα δύο προβλήματα??? connect3d από το πλάισιο έχεις? Αυτό που με ανησυχεί είναι το flickering-distortion το αντιμετωπίζεις και στα xp? τελικά οι κάρτες είναι non - reference? έχω flasharei με 2-3 βιοσ αλλά καμία διαφορά...

κανείς με 4850 connect3d crossfire που να δουλεύει σωστα? βοηθάτε γιατί καιγόμαστε!!!

Λοιπόν το πρόβλημα ήταν ότι η δεύτερη κάρτα ήτνα καμμένη. Δηλαδή , από τα πλέον περιέργα, έπαιζε άψογα σε 2d και μόλις έμπαινε 3d αάρχιζε να δείνει σήμα κάθε περίποθ 30 δευτερα και κατά τα άλλα μαυρίλα. Αντικαταστάθηκε το Σάββατο με μια ίδια και παίζει μια χαρά.

3dmark 06 19000 vantage 12000. H αλήθεια είναι ότι στα games δεν υπάρχουν διαφορές με την gtx295, δηλαδή fallout3, cod5, farcry2 όλα σε παρόμοια frame τα δε πρώτα ακριβώς ίδια με την 295, φυσικά σε ανάλυση 1680*1080 με full settings (βέβαια είμαι σίγουρος ότι σε πιο πάνω ανάλυση θα γεμίσουν οι μνήμες 512, οπότε θαπρέπει να πέσουν τα AA kai Textures για να μην χάσει frame)

Anyway μου φαίνεται ότι θα κολλήσω εδώ μέχρι την επόμενη γενιά ATI ή Nvidia και το προτείνω για λύση σε όσους έχουν monitor έως 1680*1050. :)

Βρε λες;;; Εγώ από την Πέμπτη προσπαθώ να παίξω με crossfire και δεν μου "κάθεται".

Εννοώ ότι άπαξ και βάλω την δεύτερη κάρτα πάνω στην Asus P6T μετά από 10 λεπτά χρήσης (γενικά όχι games και benchmarks) μουλαρώνει και δεν ξαναμποτάρει με ότι κι αν δοκίμασα*.

Στα υπόψη ότι είναι η δεύτερη P6T που δοκιμάζω...

* Battery off για ένα βράδυ, οι κάρτες μία μία σε άλλη μητρική παίζουν μια χαρά.

connect3d από πλαίσιο? κοιτα εγώ όταν τις τεστάρησα μια μια φανηκε το πρ'οβλημα ότι ήταν στη μια μόνο. πάιζω με τους HotFix drivers όχι 9.4. και έχω τεστάρει αρκετά είμαι σίγουρος ότι δεν κολάει πλέον. τι chipaki έχει η pt6? μήπως έχεισ πρόβλημα τροφοδοτικού? Άσχετο, δεν έχουν fan controler έτσι ο ανεμιστήρας παίζει 100% μόνιμα ή μου φαίνεται? (αυτή η κάρτα είναι η πιο απλή κατασκευή που έχω δεί κάτι το οποίο για ένα περίεργο λόγο το γουστάρω, στα 79 ευρώ φυσικά :) )

connect3d από πλαίσιο? κοιτα εγώ όταν τις τεστάρησα μια μια φανηκε το πρ'οβλημα ότι ήταν στη μια μόνο. πάιζω με τους HotFix drivers όχι 9.4. και έχω τεστάρει αρκετά είμαι σίγουρος ότι δεν κολάει πλέον. τι chipaki έχει η pt6? μήπως έχεισ πρόβλημα τροφοδοτικού? Άσχετο, δεν έχουν fan controler έτσι ο ανεμιστήρας παίζει 100% μόνιμα ή μου φαίνεται? (αυτή η κάρτα είναι η πιο απλή κατασκευή που έχω δεί κάτι το οποίο για ένα περίεργο λόγο το γουστάρω, στα 79 ευρώ φυσικά :) )

Ναι αυτές είναι με το short pcb.

Όσο για το τί φταίει είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Το τροφοδοτικό παίζει με άλλη μητρική μια χαρά. Οι κάρτες μονές παίζουν κανονικά με αυτή τη μητρική. Δε μιλάω για 3dmark αλλά εννοώ αν μπουτάρουν και μπαίνουν στα win.

Και στις 2 P6T όποτε έβαζα την crossfire κάρτα τότε άρχιζαν τα θέματα. Η πρώτη P6T έκανε cycle spin μετά την τοποθέτηση της 2ης κάρτας και η δεύτερη P6T "ανάβει" κανονικά αλλά πατώντας το Power button μένει "ακούνητη".

Η περίπτωση να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό τη στιγμή που βάζω πάνω τη 2η κάρτα, υπάρχει, αλλά είναι τραβηγμένο αφού το πρόβλημα εντοπίζεται κατά το boot. Αν ήταν σε 3D, ναι τότε θα υπήρχε ενδεχόμενο να την "ακούει" το silverstone olympia strider 650W με τη μονή 12άρα @ 50+Α.

Απλά μου κάνει πιο πιθανό το γεγονός ότι δεν δοκίμασαν ποτέ να κάνουν xfire σε P6T (έχουν προϊστορία στην Asus με κάτι τέτοια) ή οι κάρτες έχουν θέμα μόνο όταν βάζεις τον κονεκτορα (μπούταρα και χωρίς τον κονεκτορα) και δημιουργούν κάποιο θέμα στο pci-e lane ή κατί άλλο μιας και είμαι άσχετος με τα ηλεκτρονικά.

λοιπόν πολύ πιθανό να χρειάζεσαι Bios update, δοκιμασε το τελευταίο και μετά δοκίμασε και τα παλαιότερα. Πιστεύω ότι φταίει το MBoard. Αν δεν δουλέψει έστι μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο άλλο bios για τισ κάρτες , δουλεύουν κανονικά με όλα τα non-overclocked bios που μπορείς να βρείς στο techpowerup.

λοιπόν πολύ πιθανό να χρειάζεσαι Bios update, δοκιμασε το τελευταίο και μετά δοκίμασε και τα παλαιότερα. Πιστεύω ότι φταίει το MBoard. Αν δεν δουλέψει έστι μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο άλλο bios για τισ κάρτες , δουλεύουν κανονικά με όλα τα non-overclocked bios που μπορείς να βρείς στο techpowerup.

Παράλειψη δική μου που δεν ανέφερα ότι έχω δοκιμάσει και τα 3 Bios που υπάρχουν για την P6T.

Πιστεύω ότι περισσότερες πιθανότητες να είναι faulty έχει η mobo ή το revision αυτής (μπορεί και το x58;;; ποιος ξέρει...) και μετά το bios των καρτών το οποίο παρεπιπτόντως δεν πρόκειται να το αλλάξω για να παίξουν στα default εκτός και αν θέλω ready 'n steady overclocked profile.

Θα πάει για RMA και αν μου δώσουν άλλο μοντέλο να δοκιμάσω ελπίζω να ξεκαθαρίσουν όλα.

το ΜΒ θα πας RMA? γιατί οι κάρτες αν είναι σε άψογη κατάσταση η συσκευασία τις αλλάζουν στο 20ημερο στο καταστημα και πάιρνεισ όλο το ποσο πιστωτικό. Εγώ πάντως πιστεύω ότι αφού μία μια παίζουν καλα μάλλον ευθύνεται το MBoard.

• 1 year later...

Το ξερω οτι ειναι αρχαιο ποστ αλλα πρεπει να ρωτησω. Εχω ακριβως την ιδια καρτα η οποια δεν θελει εξτρα τροφοδοσια απλα τη βαζεις στην pci και παιζει. Η ερωτηση ειναι : να αγορασω μια ακριβως ιδια για cf η θα μεινω με 2 καρτες στο χερι? Στη συσκευασια δεν ειχε καλωδιο bridge για cf και επισης με ανησυχει το ρευμα που θα τραβανε λογω του οτι δεν εχουν 6-pin υποδοχη.

Έχεις σκεφτεί αν αξίζει κάτι τέτοιο;

Δεν είναι προτιμοτερο να πάρεις κάτι πιο καινουργιο;

Το cf της 4850 πιανει την gtx 460 σε ολα τα benchmark και δεν εχω δει ακομα σοβαρα games σε dx11 γιαυτο το σκεφτομαι να το κανω ετσι. παρολα αυτα και εγω ημουνα παντα υπερ της μιας καρτας, απλα ρωταω αν γινεται με τις συγκεκριμενες καρτες λογω των συνθηκων που περιγραφω πανω.

Αν το σηκώνει η μητρική σου , το τροφοδοτικό και παίρνουν τη γέφυρα και οι 2 κάρτες τότε γιατί να μην γίνεται, το θέμα είναι καθαρά αν αξίζει, αν το βλέπεις ότι σε καλύπτει 4850χ2 δεν έχω λόγο να επεμβαίνω, παρόλαυτα μια 6850 πχ θα ήταν λουκούμι...

:hehe: το ίδιο ακριβώς αντιμετωπίζω με τις ίδιες κάρτες με crossfire σε Rampage Gene! Νόμιζα ότι είναι οι drivers αλλά να που δεν είναι! Και σε XP δεν αλλάζει το σκηνικό. Πολύ περίεργο :hmm:

Εγω ειχα 2x4850 sapphire πανω σε X38 ASUS και δεν ειχα κανενα προβλημα!

Απλα επειδη την εχω παρει προσφατα τη καρτα (μπορει και λαλακια μου) και σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση στο pc (core 2 duo 1,8) ελεγα να παρω μονο mobo/cpu/ram και αλλη μια connect3d 4850 και να κανω cf. Επειδη το ποστ ειναι για τις συγκεκριμενες καρτες, εχει κανει λοιπον κανενας ποτε cf με connect3d 4850 αυτες του Πλαισιου οι κλασικες και αν ναι τι cf bridge χρησιμοποιησε γιατι στην συσκευασια δεν ειχε.

Απλα επειδη την εχω παρει προσφατα τη καρτα (μπορει και λαλακια μου) και σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση στο pc (core 2 duo 1,8) ελεγα να παρω μονο mobo/cpu/ram και αλλη μια connect3d 4850 και να κανω cf. Επειδη το ποστ ειναι για τις συγκεκριμενες καρτες, εχει κανει λοιπον κανενας ποτε cf με connect3d 4850 αυτες του Πλαισιου οι κλασικες και αν ναι τι cf bridge χρησιμοποιησε γιατι στην συσκευασια δεν ειχε.

η ATI το δίνει μέσα στο bridge... μια χαρά παίζει το cf stiw 4850!!!

Τώρα γιατί δεν είχε μέσα δεν ξέρω...

... κάποιος ποντικός έβαλε το χεράκι του :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.