Kostas007 Οκτώβριος 23, 2009 #281 Οκτώβριος 23, 2009 δε διαφωνω στο τι κανεις εσυ,δε σε ξερω. σου λεω ομως τι βλεπω εγω καθε μερα. μπορει να ειναι 200 καπνιστες και να σεβονται αλλα το ματι μου θα πεσει στους 5 που δεν σεβονται. σημερα ειχα ενα καθηγητη στο τει που καπνιζε εν ωρα μαθηματος...
bezdim Οκτώβριος 23, 2009 #282 Οκτώβριος 23, 2009 Να τιμωρηθεί όπως του αξίζει. Το ότι κάποιοι καπνίζουν δε σημαίνει πως δε θέλουν να προστατέψουν τους μη καπνίζοντες. Φανταστείτε κάτι σαν ζόμπι να παλεύουν στο πλευρό των ανθρώπων ενάντια στα άλλα ζόμπι:fist:Όπως και να έχει, το αρχικό ποστ έγινε για να δημιουργηθούν ακριβώς αυτού του τύπου οι αντιδράσεις. Είδα ότι ήθελα να δω.
SirDiman Οκτώβριος 24, 2009 #283 Οκτώβριος 24, 2009 Πολυ απλα αντι να το απαγορεύσουν τελείως, να αυξήσουν την τιμη του πακέτου στα 10+ ευρω... Και κερδος θα εχει το κράτος απο φόρους αλλα και αρκετοί δεν θα μπορουν να αγοράζουν 2 πακέτα την ημερα. Οποτε το κέρδος ειναι διπλο Αυτη ειναι η γνωμη μου
KoMM Οκτώβριος 24, 2009 #284 Οκτώβριος 24, 2009 δε θα γινει τιποτα κ ετσι. Οταν καπνιζει η μιση ελλαδα τετοιοι εμμεσοι φοροι το μονο που θα κανουν ειναι να αναγκασουν τον κοσμο να τα αγοραζει παρανομα
SirDiman Οκτώβριος 24, 2009 #285 Οκτώβριος 24, 2009 Δηλαδή αν τα απογορευσουν εντελώς θα το κόψουν ολοι? Παλι θα τα αγοραζουν, οπως με τα ναρκωτικα...
KoMM Οκτώβριος 24, 2009 #286 Οκτώβριος 24, 2009 δε χρειαζεται να απαγορευσουν την πωληση, μονο τη χρηση σε εσωτερικους χωρους
Kostas007 Οκτώβριος 24, 2009 #287 Οκτώβριος 24, 2009 ουτε στους μισους χωρους δεν υπαρχει σεβασμος στο μετρο
morfeas-dsl- Οκτώβριος 24, 2009 #288 Οκτώβριος 24, 2009 ο νομος γιαννενα και αγρινιο που παω για καφε δεν εφαρμοζεται ΠΟΥΘΕΝΑ. Παντου καπνιζουν κανονικοτατα,ειδικα στα club οτι γινοταν περυσι το ιδιο και φετος. Καπου ρωτησα το γιατι και μου λενε πως εχει ανασταλει η λειτουργια του. Εμενα για κοροιδια μου φαινεται αυτο. Επισης οι καταγγελιες απο οτι μου ειπαν δεν προσφερουν τιποτα. Ας καταργησουν το νομο και ας πανε 10 ευρω το πακετο (και τα στριφτα) εδω και τωρα..
ReaperX Οκτώβριος 24, 2009 #289 Οκτώβριος 24, 2009 ο νομος γιαννενα και αγρινιο που παω για καφε δεν εφαρμοζεται ΠΟΥΘΕΝΑ. Παντου καπνιζουν κανονικοτατα,ειδικα στα club οτι γινοταν περυσι το ιδιο και φετος. Καπου ρωτησα το γιατι και μου λενε πως εχει ανασταλει η λειτουργια του. Εμενα για κοροιδια μου φαινεται αυτο. Επισης οι καταγγελιες απο οτι μου ειπαν δεν προσφερουν τιποτα. Ας καταργησουν το νομο και ας πανε 10 ευρω το πακετο (και τα στριφτα) εδω και τωρα.. Δηλαδή αν πάει 10€ το πακέτο και έρχομαι και σκάω όλο το καπνό στη μούρη σου εσύ θα είσαι οκ,επειδή το χρυσοπλήρωσα το πακέτο...
bezdim Οκτώβριος 24, 2009 #290 Οκτώβριος 24, 2009 Μετά θα αρχίσουν οι παραεισαγωγές και θα πληρώνουμε ακόμη λιγότερα :banging: :suicide2:
Kostas007 Οκτώβριος 25, 2009 #291 Οκτώβριος 25, 2009 Δηλαδή αν πάει 10€ το πακέτο και έρχομαι και σκάω όλο το καπνό στη μούρη σου εσύ θα είσαι οκ,επειδή το χρυσοπλήρωσα το πακέτο... οχι,αλλα θα ειναι πιο δυσκολο να καπνιζεις γενικα...
Jaco Οκτώβριος 25, 2009 #292 Οκτώβριος 25, 2009 Επειδή το πρόβλημα με το τσιγάρο, υφίσταται κυρίως στα μαγαζιά (καφετέριες, κλαμπ κτλ), θα έπρεπε να υπάρχουν καταστήματα για μη καπνιστές και καπνιστές (και όχι μισά-μισά)... έτσι δεν ενοχλεί κανείς κανέναν και είναι όλοι ευτυχισμένοι...Η πλήρης απαγόρευση είναι λάθος, γιατί είναι επιβολή, ενώ από την στιγμή που η μη καπνίζοντες μπορούν να έχουν τους δικούς τους χώρους και δεν τους ενοχλεί κανείς, ζουν όλοι καλά και μεις καλύτερα...
Kostas007 Οκτώβριος 25, 2009 #293 Οκτώβριος 25, 2009 και ποιος μαγαζατορας θα ρισκαρει να κανει το μαγαζι του μη καπνιζοντων και να χασει λεφτα?γι αυτο πρεπει να απαγορευτει τελειως.να ξεβρωμισουμε
Jaco Οκτώβριος 25, 2009 #294 Οκτώβριος 25, 2009 Πλάκα κάνεις...? πολλοί θα το κάνουν... είναι πάρα πολλοί μη καπνιστές που θα τα γεμίσουν αυτά τα μαγαζιά και πολλοί μαγαζάτορες που δεν γουστάρουν να τους καπνίζουν το μαγαζί...Επίσης το κόστος λειτουργίας ενός μαγαζιού μη καπνιστών, θα είναι μικρότερο και αντίστοιχα θα πρέπει να αυξηθεί το κόστος λειτουργίας των καπνιζόντων...Γιατί να αυξηθεί το κόστος λειτουργίας...? Γιατί θα πρέπει να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες να κάνουν αλλαγές στον χώρο έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στους χώρους αυτούς, είτε είναι καπνιστές ή μη, να μην βρίσκονται μόνιμα μέσα στον καπνό... οπότε να φτιαχτούν παρασκευαστήρια, τα οποία να είναι πλήρως απομονωμένα από τον κυρίως χώρο και με ξεχωριστό εξαερισμό και είσοδο αέρα, ειδική εγκατάσταση αεραγωγών στην οροφή με σχάρα πάνω από κάθε τραπέζι, ικανοποιητικός αερισμός χώρου, ιονιστές κτλ, απαγόρευση εισόδου ανηλίκων στους χώρους αυτούς και κυρίως συχνοί έλεγχοι για την σωστή λειτουργία...Με τον τρόπο αυτό, προστατεύονται κυρίως οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς, που είτε είναι καπνιστές είτε όχι, δεν βρίσκονται μονίμως σε ένα ντουμάνι, αλλά σε ένα χώρο που μπορούν να αναπνεύσουν (εντάξει και πάλι δεν θα είναι εξοχή, αλλά θα είναι πολύ καλύτερα απ' ότι τώρα)... επίσης το κόστος λειτουργίας θα είναι μεγαλύτερο στους χώρους αυτούς... επίσης να μπουν βαρέα στους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς...Πάντως σίγουρα θα υπάρξουν πολλές καφετέριες μη καπνιστών, αν όχι άμεσα, σιγά-σιγά θα αυξηθούν γιατί ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει να αποστρέφεται το τσιγάρο... ωστόσο και εγώ που είμαι καπνιστής πρέπει να έχω ένα χώρο που να μπορώ να καπνίσω, να μην ενοχλώ και να μην με ενοχλούν... τέλος όσων αφορά τις μικτές παρέες που έχουν καπνιστές και μη, ας καταλάβουν και οι καπνιστές ότι δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους και ότι το κάπνισμα δεν είναι παθολογική εξάρτηση, οπότε μπορούν να πάνε τους μισούς καφέδες σε ένα μαγαζί μη καπνιστών, μια στο τόσο και ας βγουν τις φορές αυτές έξω για τσιγάρο... αλλά η πλήρης απαγόρευση είναι λάθος...
Kostas007 Οκτώβριος 25, 2009 #295 Οκτώβριος 25, 2009 καλα ολα αυτα που λες,αλλα γιατι δεν εγινε κανενα μαγαζι μη καπνιστων?
Jaco Οκτώβριος 25, 2009 #296 Οκτώβριος 25, 2009 έχουν γίνει... κάπου κυκλοφορεί μια λίστα στο internet που μαζεύουν όλα τα μαγαζιά... πάντως στην Ηλιούπολη έχει μια καφετέρια που πηγαίνω, που ολόκληρος ο πάνω όροφος είναι για μη καπνιστές...Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές (εδιτ: νταξ αν όχι πολλές, αρκετές)...
Kostas007 Οκτώβριος 25, 2009 #297 Οκτώβριος 25, 2009 το 99% ειναι καπνιστων(οχι δεν ειναι τυχαιο το ποσοστο)
Jaco Οκτώβριος 25, 2009 #298 Οκτώβριος 25, 2009 Ρε συ, υπομονή, οι αλλαγές δεν γίνονται σε μια μέρα... δηλαδή τι θες, άσπρο ή μαύρο...? Δεν γίνεται και δεν είναι και σωστό... όπως σιγά-σιγά από εκεί που κάπνιζαν ακόμα και μέσα στα λεωφορεία, έχουμε φτάσει στο σήμερα, έτσι θα πρέπει να υπάρξει και κάποια προσαρμογή και κυρίως να δοθούν κίνητρα στους επιχειρηματίες που έχουν την διάθεση να έχουν το μαγαζί τους μη καπνιστών, να μην σκέφτονται την χασούρα ή να έχουν άλλες διευκολύνσεις... δεν ξέρω, δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά σίγουρα μπορεί να υπάρξει μια φόρμουλα...
Kostas007 Οκτώβριος 25, 2009 #299 Οκτώβριος 25, 2009 σιγουρα ειμαι ευχαριστημενος εν μερη απο το μετρο,αλλα αν το αφησουμε ετσι θα παρει τη κατηφορα και θα ερθουμε εκει που ημασταν
Jaco Οκτώβριος 25, 2009 #300 Οκτώβριος 25, 2009 Ε, αν δεν υπάρξει έλεγχος και κυρίως κίνητρα όπως είπα, για να γίνουν περισσότερα τα μαγαζιά μη καπνιστών, τότε ναι, πάει τσάμπα όλη η προσπάθεια... αυτό όμως είναι κάτι που θα πρέπει να το αναλάβει το κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες του κόσμου, όπου υπάρχει πρόβλημα... δεν πρέπει όμως σαν εύκολη λύση να επιβληθεί είτε το ένα, είτε το άλλο...Το μόνο που με ανησυχεί, είναι ότι ενώ υπάρχει λύση που μπορεί να είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές, αυτή χρειάζεται χρόνο, οργάνωση και γενικά διαδικασίες που ίσως η κυβέρνηση δεν έχει την διάθεση να εμπλακεί... δηλαδή το ποιο εύκολο γι' αυτούς είναι να πουν απαγορεύεται και τέλος, ούτε διαδικασίες, ούτε χρόνος... αλλά η εύκολη λύση είναι αποφυγή από το πραγματικό πρόβλημα και φέρνει μετά άλλα προβλήματα, όπως διενέξεις κτλ...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.