nick-firestorm Ιούλιος 14, 2009 #221 Ιούλιος 14, 2009 αυτο chosen ειναι αποτελεσμα της Ανωτατης Τιμης που οριζει το κρατος...οταν γινεται αυτο η προσφορα μειωνεται και η ζητηση αυξανεται...ετσι για να ικανοποιηθουν ολοι οι εμποροι τα δινουν σε τιμες μαυρης αγορας και υπαρχει το λεγομενο "καπελο" ... αρχες οικονομικης θεωριας
dunkel_Stern Ιούλιος 14, 2009 #222 Ιούλιος 14, 2009 σύμφωνο με τον chosen...αλλα το λέω πως άμα απλά πηγαίνανε το πακέτο όπως στην αγγλία στα 10E θα είχαν πιο σωστά αποτελέσματα και όχι απλά (μην καπνίζεις στο club) αλλα και γενικά μην καπνίζεις. και + της άλλης τα 5 άτομα που θα καπνίζανε και θα μετρούσαν κανονικά το κάθε τσιγάρο που κάνουνε στο club θα ήταν τόσοι λίγοι που θα ήταν πρακτικά ανύπαρκτοι (πιο πολύ θα βρωμούσε ο ιδρώτας παρα το τσιγάρο)ωχαδερφισμοδεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η λέξηedit: μόλις έπαθα shock με το wiki /edit:*ότι να ναι όμως.....κάνε ένα κόπο και ξαναδιάβασε 2-3 φορές πιο προσεκτικά τι γράφω.σκέψου 1 φορά το τι έγραψα-------------------*this edit is for antispam reasons βλ. επόμενο post
eleozz Ιούλιος 14, 2009 #223 Ιούλιος 14, 2009 δεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η λέξηgoogle your best friend
Kostas007 Ιούλιος 15, 2009 #224 Ιούλιος 15, 2009 γιατι ολοι οι μανιακοι καπνιστες αντιδρουν στον νομο και απαιτουν να κλεισουν οι καπνοβιομηχανιες?αφου θα ειναι οι πρωτοι που θα ξινισουν... ελεος με αυτη τη καραμελα πια.καπνιστε οσο θελετε αλλα σε χωρους που δεν ενοχλειτε.
Aligator21 Ιούλιος 22, 2009 #225 Ιούλιος 22, 2009 ελεος με αυτη τη καραμελα πια.καπνιστε οσο θελετε αλλα σε χωρους που δεν ενοχλειτε. Πέρα από το σπίτι μας σε ποιους άλλους χώρους επιτρέπεται; Για να ξέρουμε που θα πηγαίνουμε... Πρακτικά έχει απαγορευθεί παντού... Ένα πολύ μικρό παράδειγμα είναι το παρακάτω και όσοι δεν μπορούν να το καταλάβουν ας το αγνοήσουν. Ξημερώνει μια όμορφη μέρα και όλος τυχαίος είναι η μέρα που παντρεύεσαι! Ετοιμάζεσε... στολίζεσαι... παντρεύεσαι... πας στο γλέντι... ... εκεί λοιπόν που έρχεσαι στο τσακίρ κέφι και χορεύεις/γλεντάς με τους φίλους/συγγενείς σου, πίνοντας λοιπόν το κρασάκι/μπυρίτσα σου, σου έρχεται η επιθυμία να κάνεις ένα τσιγάρο! Τσουπ, πετάγεται ένας καλός κύριος και σου λέει "απαγορεύεται το τσιγάρο, να φύγετε να πάτε αλλού"! Δυστυχώς ξενερώνεις απίστευτα όσο και να σας φαίνεται περίεργο. Η μέρα που νομίζεις πως θα είναι όλο χαρά και γλέντι, γίνεται ημέρα νεύρων και γκρίνιας.
dunkel_Stern Ιούλιος 22, 2009 #226 Ιούλιος 22, 2009 Ξημερώνει μια όμορφη μέρα και όλος τυχαίος είναι η μέρα που παντρεύεσαι! Ετοιμάζεσε... στολίζεσαι... παντρεύεσαι... πας στο γλέντι... ... εκεί λοιπόν που έρχεσαι στο τσακίρ κέφι και χορεύεις/γλεντάς με τους φίλους/συγγενείς σου, πίνοντας λοιπόν το κρασάκι/μπυρίτσα σου, σου έρχεται η επιθυμία να κάνεις ένα τσιγάρο! Τσουπ, πετάγεται ένας καλός κύριος και σου λέει "απαγορεύεται το τσιγάρο, να φύγετε να πάτε αλλού"! Δυστυχώς ξενερώνεις απίστευτα όσο και να σας φαίνεται περίεργο. Η μέρα που νομίζεις πως θα είναι όλο χαρά και γλέντι, γίνεται ημέρα νεύρων και γκρίνιας. τσουστιά......:magic:
jpavly Ιούλιος 22, 2009 #227 Ιούλιος 22, 2009 Άμα είναι να σου χαλάσει η μέρα του γάμου γιατί δεν μπορείς να καπνίσεις... έλεορ, έχεις πρόβλημα μεγάλο..
Aligator21 Ιούλιος 22, 2009 #228 Ιούλιος 22, 2009 Άμα είναι να σου χαλάσει η μέρα του γάμου γιατί δεν μπορείς να καπνίσεις... έλεορ, έχεις πρόβλημα μεγάλο..Αν και δεν έτυχε σε εμένα, αλλά σε γνωστό.Μου εξηγείς γιατί έχω πρόβλημα μεγάλο;
jpavly Ιούλιος 22, 2009 #229 Ιούλιος 22, 2009 Είναι μέγα θέμα εξάρτησης να πεις όταν είσαι έξω ότι σου χαλάει όλοκληρη μέρα γάμου. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μεγάλη εξάρτηση έχει ο φίλος σου για να του χαλάσει η μέρα γάμου επειδή σε κάποια στιγμή της ημέρας δεν του επιτρέψανε να καπνίσει. Στο κάτω κάτω, ας το κανόνιζε από πριν, ας πήγαινε σε κτήμα ανοιχτό, σε παραλιακό or whatever. Ας έβγαινε έξω με τους φίλους του 10 λεπτά να ξεμπαφιάσει. Αν δεν το καταλαβαίνεις πόσο κρίμα είναι να χαλάει μία από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής σου επειδή δεν μπορείς να καπνίσεις, δεν μπορώ να το εξηγήσω παραπάνω.
Aligator21 Ιούλιος 22, 2009 #230 Ιούλιος 22, 2009 Γενικότερα, η διαμάχη μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών δεν μπορεί να λήξη και ο κάθε ένας θα υποστηρίζει τα συμφέροντα του στα μέγιστα.Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ένα πράγμα. Γιατί πάντα πρέπει να είμαστε τόσο ακραίοι στις απόψεις μας; Θεωρώ πως και οι μεν και οι δε έχουν δίκια, αλλά μέση λύση δεν βλέπω ούτε να υπάρχει αλλά ούτε και να υπάρξει. Επίσης ένα ακόμα που ξέρω σίγουρα είναι το εξής...1. Οι καπνιστές ΔΕΝ σέβονται τους μη καπνιστές.2. Οι μη καπνιστές ΔΕΝ σέβονται τους καπνιστές.
jpavly Ιούλιος 22, 2009 #231 Ιούλιος 22, 2009 Σεβαστό αυτό που λες, αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι οι μη καπνιστές δεν βλάπτουν την υγεία των καπνιστών, ενώ το αντίθετο συμβαίνει.Απέχω γενικά από τη συζήτηση αυτή, γιατί ξέρω ότι είναι πολύπλοκο ζήτημα και άκρη δεν θα βγει ποτέ. Και εγώ καπνιστής είμαι και συμφωνώ με το μέτρο, και μάλιστα θα ήθελα να είναι ακόμα πιο αυστηρό.
Aligator21 Ιούλιος 22, 2009 #232 Ιούλιος 22, 2009 Και εγώ καπνιστής είμαι και συμφωνώ με το μέτρο, και μάλιστα θα ήθελα να είναι ακόμα πιο αυστηρό.Άντε κουνήσου τώρα να πάμε να κάνουμε κανά τσιγάρο γιατί μπάφιασα! :to_pick_ones_nose:
Kostas007 Ιούλιος 22, 2009 #233 Ιούλιος 22, 2009 Πέρα από το σπίτι μας σε ποιους άλλους χώρους επιτρέπεται; Για να ξέρουμε που θα πηγαίνουμε...Πρακτικά έχει απαγορευθεί παντού... μαλλον δε πολυβγαινεις απο το σπιτι... τοτε πως εχεις την απαιτηση να επιτραπει κιολας? μαθε λοιπον οτι το 99%(οντως τοσο ειναι) των μαγαζιων βγαλανε αδεια για καπνιστες. τα υπολοιπα με διαφορες γυφτιες γινανε κι αυτα καπνιστων,πχ ανοιξανε τις πλαινες τζαμαριες για να θεωρουνται ανοιχτοι χωροι. κλαμπ ανοιχτα υπαρχουν. στα μπουζουκια απλα δεν παιζει ελεγχος για ευνοητους λογους. τι αλλο θες δηλαδη? να καπνιζεις και σε σχολεια,μετρο,νοσοκομεια?δηλαδη ελεος.
Aligator21 Ιούλιος 22, 2009 #234 Ιούλιος 22, 2009 μαλλον δε πολυβγαινεις απο το σπιτι...τοτε πως εχεις την απαιτηση να επιτραπει κιολας?μαθε λοιπον οτι το 99%(οντως τοσο ειναι) των μαγαζιων βγαλανε αδεια για καπνιστες.τα υπολοιπα με διαφορες γυφτιες γινανε κι αυτα καπνιστων,πχ ανοιξανε τις πλαινες τζαμαριες για να θεωρουνται ανοιχτοι χωροι.κλαμπ ανοιχτα υπαρχουν.στα μπουζουκια απλα δεν παιζει ελεγχος για ευνοητους λογους.τι αλλο θες δηλαδη?να καπνιζεις και σε σχολεια,μετρο,νοσοκομεια?δηλαδη ελεος.Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί εις τας Αθήνας, αλλά εδώ δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα.Ελάχιστες είναι οι καφετέριες που είναι μικρότερες των 70 τετραγωνικών. Έτσι οι περισσότεροι τα έχουν βρει σκούρα.Αλλά ακόμα καλοκαίρι είναι και όλοι κάθονται έξω. Όταν με το καλό έρθει ο χειμώνας, θα τα ξαναπούμε.Μπορώ να κάνω μια παράκληση;Αφήστε λίγο στην άκρη αυτό το ειρωνικό ύφος "να καπνιζεις και σε σχολεια,μετρο,νοσοκομεια?δηλαδη ελεος.", εκτός και εάν δεν θέλετε να συζητάμε.
Kostas007 Ιούλιος 22, 2009 #235 Ιούλιος 22, 2009 το ειρωνικο υφος το ξεκινησες εσυ:to_pick_ones_nose:περα απο αυτο στην αθηνα δεν εχω παει μεχρι στιγμης σε μερος που να λεει οτι απαγορευεται το καπνισμα και οντως να μη καπνιζει κανεις.εκει στη χαλκιδα σε τι ειδους καφετερειες πας και απαγορευεται?
jpavly Ιούλιος 22, 2009 #236 Ιούλιος 22, 2009 Ξεκολλάτε με τις προσωπικές επιθέσεις και κάντε υγιή διάλογο. Όποιος επαναλάβει άσχημη συμπεριφορά προς τους συνομιλητές του θα αποκλειστεί από το thread.
YDinopoulos Ιούλιος 22, 2009 #237 Ιούλιος 22, 2009 Παντως κ στο χωριο μου, ολες οι καφετεριες εχουν γινει καπνιστων, ειτε εχουν μονταρει τους χωρους ετσι ωστε οι μη-καπνιστες να ειναι χωμενοι καπου στο βαθος. Δυστυχως η ευτυχως οι κπανιστες ειναι το μεγαλο κομματι της πιτας κ εκει ειναι τα λεφτα !
Kostas007 Ιούλιος 22, 2009 #238 Ιούλιος 22, 2009 Παντως κ στο χωριο μου, ολες οι καφετεριες εχουν γινει καπνιστων, ειτε εχουν μονταρει τους χωρους ετσι ωστε οι μη-καπνιστες να ειναι χωμενοι καπου στο βαθος. Δυστυχως η ευτυχως οι κπανιστες ειναι το μεγαλο κομματι της πιτας κ εκει ειναι τα λεφτα ! κι ομως περισσοτεροι ειναι οι μη καπνιστες και με βαση ερευνας που εγινε και διαβασα λεει οτι το 34% των μη καπνιστων θα πηγαινει περισσοτερο με την εφαρμογη του μετρου,και το 32% των καπνιστων θα πηγαινει λιγοτερο,αρα οι μαγαζατορες θα επρεπε να ειναι ευχαριστημενοι,μιας και οι μη ειναι περισσοτεροι.αλλα ειναι οβραιοι... τα λεφτα ειναι γιατι εχουν συνηθισει σε καποιες συνθηκες και καποια δεδομενα πραγματα που ηταν λαθος τοσα χρονια. οπως οταν πας να ξηλωσεις εναν υπουργο απο τη καρεκλα του,θα θιχτει...
Snips Ιούλιος 22, 2009 #239 Ιούλιος 22, 2009 Λοιπόν έχετε δίκιο. Ο μόνος τρόπος να κόψετε οι κολλημένοι το κάπνισμα είναι να έρθει ένας πρώην καπνιστής με τα πνευμόνια του στο χέρι και να σας τα τρίψει στην μούρη. Η καλύτερα να σας πάει σε κανένα ογκολογικό και να σας ξεναγήσει στους χώρους του. Να σας σβουρίξει και μια δόση χημειοθεραπείας να πάρετε τις τριχούλες σας στο χέρι. ϊσως τότε κάτι γίνει. Μέχρι τότε να είστε περήφανοι που το μεγαλύτερο ποσοστό των καφεμάγαζων είναι για τους καπνιστές. Χαρείτε τα!!.Αν κάποιος απο σας απαντήσει ότι "δεν ευθύνεται μόνο το τσιγάρο για τον καρκίνο", "ο παππούς μου καπνίζει σαν φουγάρο και έχει φτάσει τα 90" κτλ κτλ, ε τότε λυπάμαι.....το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον....Edit: Και να αναφέρω ένα παράδειγμα πρόσφατο για τον "ΧΟΝΤΡΟ" που έιπε κάποιος. Είμαστε με παρέα στην παραλία και ο ένας φίλος μου είναι αρκετά χοντρός. Γεροδεμένος μεν αλλά χοντρός. Κάποια στιγμή τον πλησιάζει κάποιος άγνωστος "κανονικός" από διπλανή ξαπλώστρα και του λέει "Φίλε μου δεν έισαι "στα κιλά σου" ε; " - Όλη η παρέα άρχισε να ιδρώνει και επειδή ναι μεν ο φίλος καλό παιδί αλλά "αρπάζει" γρήγορα, η φασαρία έμοιαζε σίγουρή. Και εκεί που ο ΓΙάννης ζητούσε τα ρέστα, του βγάζει ο ξένος το κινητό και του δείχνει μια παλιά φωτογραφία του. "Ηρεμησε φίλε μου" του λέει. "Ήμουν χειρότερος απο σένα". Από τότε ο Γιάννης έχει χάσει 15 κιλά, επισκέπται διατροφολόγο, προσπαθεί επιτέλους να πέξει σε 5χ5 με την υπόλοιπη παρέα. Και έχει και φιλία με τον "άγνωστο".Βοήθεια θέλετε αλλά δεν το παραδέχεστε.
Kostas007 Ιούλιος 22, 2009 #240 Ιούλιος 22, 2009 πραγματικα αδιαφορω για το αν καποιος θελει να αυτοκτονει με το τσιγαρο,καλυτερα κιολας,γιατι τον θεωρω αξιο της μοιρας του,οποτε ενας λιγοτερος στον πλανητη.δε θα κατσω να τον πεισω να αλλαξει τη ζωη του.αλλα σκεφτειτε οτι και μεχρι ο terminator δεν μπορουσε να αυτοκαταστραφει:man_in_love:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.