Jump to content

Την 1η Ιουλίου η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο

kreach

Recommended Posts

και είναι μα###ια να χορεύεις, να πίνεις, να μιλάς στον δρόμο ή στην τουαλέτα

ειναι ακομα πιο μλκια να χορευεις να πινεις να μιλας μεσα σε ενα συννεφο βρωμας και καρκινου.

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply
ειναι ακομα πιο μλκια να χορευεις να πινεις να μιλας μεσα σε ενα συννεφο βρωμας και καρκινου.

σιγά ρε το σύννεφο καρκίνου... πες μου μια μονο ερευνα που να αποδεικνύει πως το σύννεφο είναι καρκίνου.

δεύτερον δεν είναι μα@@@ια αλλα επιλογή..

και στην τελική τελική το να πεις κάποιον καπνιστή και να πρέπει να απολογηθεί η να ντραπεί και όλας αυτό δεν το καταλαβαίνω, όταν δεις έναν χοντρό και του πεις "ρε ζώο κέιτα πως είσαι, πάνε κάνε καμια δίαιτα γιατί σκοτώνεις τον εαυτό σου και καταστρέφεις τον αισθητικό μου κόσμο" που είναι ακριβώς ισάξιο με το να καπνίζει κάποιος τότε έλα να εκφράσεις για το κάπνισμα η το οτιδήποτε...

...αυτό το πράγμα τις μόδας του κακού δεν το καταλαβαίνω... γουστάρω μια φορα την εβδομάδα να κάνω 3 τσιγάρα γιατί να μου βγαίνουν από την μύτη. με 3 τσιγάρα την εβδομάδα δεν κανεις τίποτα το ακραίο στον εαυτό σου.. μέτρον άριστον, το τσιγάρο είναι απόλαυση και άμα το κανεις με μέτρο δεν θα σε κάψει.

εγώ δεν δέχομαι αυτό το αντικαπνιστικό κίνημα σε τέτοιο βαθμό υπερβολής γιατί πολύ απλά είναι υπερβολή, κανεις δεν βγήκε να απαγορέψει τον χοντρό να τρώει, τον πότη να πίνει, τον βρομιάρη να μην καθαρίζεται, τον τζογαδόρο να τζογάρει. όλα είναι ίδια αλλα η κοινωνία είναι ανώριμη μέσα στα κόμπλεξ της και επειδή βγήκε και είπε κάποιος ας σταυρώσουμε το τσιγάρο πήγαν όλοι σαν τα πρόβατα "να σταυρώσουμε να σταυρώσουμε" (το τι? γιατί?... δεν έχει τι γιατί) και γιατί να ανέχομαι στην τελική τελική την ακαπνία κάποιου και να μην ανεχτεί αυτός το κάπνισμα μου στην περίπτωση πλειοψηφίας των καπνιστών?

σαν τα παιδάκια... αντί να σε μορφώσουν και να σε ενημερώσουν κατάλληλα ώστε να μπορείς να βάζεις όρια και φραγμούς στον εαυτό σου, σου πετάνε ένα "ατατα! μη!. κακά"

είναι αρρώστια το να κανεις κάτι από μόδα χωρίς μέτρο.

....και στην τελική τελική το να πεις κάποιον καπνιστή και να πρέπει να απολογηθεί η να ντραπεί και όλας αυτό δεν το καταλαβαίνω, όταν δεις έναν χοντρό και του πεις "ρε ζώο κέιτα πως είσαι, πάνε κάνε καμια δίαιτα γιατί σκοτώνεις τον εαυτό σου και καταστρέφεις τον αισθητικό μου κόσμο" που είναι ακριβώς ισάξιο με το να καπνίζει κάποιος τότε έλα να εκφράσεις για το κάπνισμα η το οτιδήποτε......

Πες μου οτι αστειεύεσαι με αυτο που είπες... Σου καταστρέφει τον αισθητικό σου κόσμο;;; Συγγωμη κιολας ρε μεγάλε αλλα εγω αν ειμαι χοντρος και φακιόλης θα πεθάνω και δεν θα πάρω κανέναν στο λαιμό μου. Τωρα αν δεν γουστάρεις να με βλέπεις, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Αλλα δεν θα ανεχτώ να καπνίζεις σε κλειστό χώρο διπλα μου. Γιατι κανεις κακο και σε εμένα. Που ουτε κάν με γνωρίζεις. Και καλά να πετύχεις κάποιον μαλθακό που θα το ανέχεται. Ουαι και αλλοίμονο μην πετύχεις εμενα και σου αδειάσω πανω σου όλους τους πυροσβεστήρες του μαγαζιού. Για όνομα του θεού... Τι άλλο θα ακούσω...

Πες μου οτι αστειεύεσαι με αυτο που είπες... Σου καταστρέφει τον αισθητικό σου κόσμο;;; Συγγωμη κιολας ρε μεγάλε αλλα εγω αν ειμαι χοντρος και φακιόλης θα πεθάνω και δεν θα πάρω κανέναν στο λαιμό μου. Τωρα αν δεν γουστάρεις να με βλέπεις, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Αλλα δεν θα ανεχτώ να καπνίζεις σε κλειστό χώρο διπλα μου. Γιατι κανεις κακο και σε εμένα. Που ουτε κάν με γνωρίζεις. Και καλά να πετύχεις κάποιον μαλθακό που θα το ανέχεται. Ουαι και αλλοίμονο μην πετύχεις εμενα και σου αδειάσω πανω σου όλους τους πυροσβεστήρες του μαγαζιού. Για όνομα του θεού... Τι άλλο θα ακούσω...

ok, απέδειξε μου μια μονο περίπτωση καρκίνου από παθητικό κάπνισμα, και ναι όπως η μπόχα ενοχλεί κάποιον έτσι κάποιον άλλον ενοχλεί κάτι άλλο... εκεί είναι το θέμα του μέτρου.

και περί πυροσβεστήρων δεν ξέρω τους άλλους τι, εμενα πάντως δεν παίζει

και γιατί να ανέχομαι στην τελική τελική την ακαπνία κάποιου και να μην ανεχτεί αυτός το κάπνισμα μου στην περίπτωση πλειοψηφίας των καπνιστών?

σαν τα παιδάκια... αντί να σε μορφώσουν και να σε ενημερώσουν κατάλληλα ώστε να μπορείς να βάζεις όρια και φραγμούς στον εαυτό σου, σου πετάνε ένα "ατατα! μη!. κακά"

αινταααα...χαμενα απλα ετσι; ο ακαπνος τι κακο σου κανει και πρεπει να τον ανεχτεις;

δε χρειαζεσαι ιδιαιτερη μορφωση και ενημερωση για τα κακα του τσιγαρου.σε λιγο θα το βγαλεις σα το κοκκινο κρασι, ενα τσιγαρακι τη μερα κανει καλο :hehe:

μακαρι το μετρο παντως να εφαρμοστει παντου....απο σουβλατζιδικα μεχρι μπουζουκια.

:rofl: :rofl:

ok, απέδειξε μου μια μονο περίπτωση καρκίνου από παθητικό κάπνισμα, και ναι όπως η μπόχα ενοχλεί κάποιον έτσι κάποιον άλλον ενοχλεί κάτι άλλο... εκεί είναι το θέμα του μέτρου.

απεδειξε μου οτι αν τρως τις μυξες σου πεθαινεις,αν δε μου το αποδειξεις μεχρι αυριο,θα σε ταιζω καθε μερα το πρωι φρεσκια καταπρασινη μυξουλα,και ενιοτε και ξερη.

μη τολμησεις και αρνηθεις,θα σε πω φασιστα.

αυτο με το πυροσβεστηρα το ειχα δει πρωτη φορα στη μεγαλη των μπατσων σχολη!και απο τοτε θελω πολυ να το κανω σε καποιον.

και κρουνος με μανικα να ειναι δε με χαλαει,η ακομα και πυροσβεστικο τσεκουρι.:happy2:

ok, απέδειξε μου μια μονο περίπτωση καρκίνου από παθητικό κάπνισμα

Περίπτωση καρκίνου, όχι, αλλά:

The U.S. Environmental Protection Agency (EPA), the National Institute of Environmental Health Science’s National Toxicology Program, and the World Health Organization’s International Agency for Research on Cancer (IARC) have all classified secondhand smoke as a known human carcinogen—a category reserved for agents for which there is sufficient scientific evidence that they cause cancer (5, 6, 7).

(Secondhand smoke is a combination of the smoke that is released from the end of a burning cigarette and the smoke exhaled from the lungs of smokers.)

Από εδώ

...αυτό το πράγμα τις μόδας του κακού δεν το καταλαβαίνω... γουστάρω μια φορα την εβδομάδα να κάνω 3 τσιγάρα γιατί να μου βγαίνουν από την μύτη. με 3 τσιγάρα την εβδομάδα δεν κανεις τίποτα το ακραίο στον εαυτό σου.. μέτρον άριστον, το τσιγάρο είναι απόλαυση και άμα το κανεις με μέτρο δεν θα σε κάψει.

εγώ δεν δέχομαι αυτό το αντικαπνιστικό κίνημα σε τέτοιο βαθμό υπερβολής γιατί πολύ απλά είναι υπερβολή, κανεις δεν βγήκε να απαγορέψει τον χοντρό να τρώει, τον πότη να πίνει, τον βρομιάρη να μην καθαρίζεται, τον τζογαδόρο να τζογάρει. όλα είναι ίδια αλλα η κοινωνία είναι ανώριμη μέσα στα κόμπλεξ της και επειδή βγήκε και είπε κάποιος ας σταυρώσουμε το τσιγάρο πήγαν όλοι σαν τα πρόβατα "να σταυρώσουμε να σταυρώσουμε" (το τι? γιατί?... δεν έχει τι γιατί) και γιατί να ανέχομαι στην τελική τελική την ακαπνία κάποιου και να μην ανεχτεί αυτός το κάπνισμα μου στην περίπτωση πλειοψηφίας των καπνιστών?

Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε.....

Εσύ που θα κάνεις 3 τσιγάρα την εβδομάδα δεν έχεις πρόβλημα. Σκέφτηκες όμως ΜΗΠΩΣ αυτό το μέτρο βελτιώσει την ζωή κανενός καυμένου που κάνει 2 και 3 πακέτα την ημέρα; Ότι οποιαδήποτε μείωση σε τέτοιους ανθρώπους μόνο καλό μπορεί να κάνει; Μα πόσο πιο πολύ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που του λένε μην καπνίζεις γιατί πεθαίνεις; Η αν θες για να μην τα "τραγικοποιούμε" τα πράγματα, απλά τι αντίκτυπο έχει στην καθημερινότητα του και στην φυσική του κατάσταση. Και το ξέρει και ο ίδιος μάλιστα. Και πόσο ακόμα πιο πολύ κομπλεξικός γίνεται όταν από πείσμα και μόνο δεν το δέχεται.

Διότι φίλε μου ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ όπως λες. Εκτός αν μου ισχυριστείς κιόλας ότι δεν έχεις ακούσει τίποτα κακό για το κάπνισμα, δεν έχεις δει κανένα ντοκυμαντέρ, δεν έχεις διαβάσει κανένα φυλλάδιο, δεν έχεις εικόνα του τι γίνεται στα νοσοκομεία, δεν βλέπεις καπνιστές να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους...δεν δεν δεν.....

Αλλά ξέχασα.....ΑΥΤΟΣ (ΕΣΥ)...ΞΕΡΕΙ(Σ)! (από την διαφήμιση του SKIP αυτό). "Και είναι επιλογή του, και γουστάρει να πεθάνει, και γεννήθηκε μάγκας, και όλοι οι άλλοι που δεν καπνίζουν είναι λουκρητίες", κτλ κτλ...

Και συνεπώς είναι όλοι οι άλλοι "ΠΡΟΒΑΤΑ" που σε σταυρώνουν....

Μην παίζετε ρε παιδιά με την νοημοσύνη σας. Όταν ο ΝΕΥΤΩΝΑΣ διατύπωνε τον 2ο νόμο του δεν είπε πια "πάρτε τον και τραβήξτον με απ' τα μαλλιά"...

Φαντάζεσαι έναν πότη να καπνίζει; Έναν χοντρό να καπνίζει; Έναν τσογαδόρο να καπνίζει; Έναν βρωμιάρη να καπνίζει; Ωραία πράματα.

ΥΓ.

Δυστυχώς από ότι βλέπω όμως δεν πρόκεται για μέτρο, αλλά για ημίμετρο. Τυλάχιστον στις δουλειές έπρεπε να το απαγορεύσουν δια ροπάλου. ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ. Βρήκαν ευκαιρία όλοι τώρα και δήθε μου τάχα μου βγαίνουν έξω για ένα.....πακέτο. 10 λεπτά το τσιγάρο x20 πάμε στις 2+ ώρες χαμένες...

ΥΓ2 Το επόμενο "ανώριμο κίνημα" που θα ασπαστώ θα είναι το αντι-οδηγικό κίνημα κατά το οποίο παραβάτες-οδηγοί και παραβάτες-εργολάβοι θα απαγχονίζονται δια παραδειγματισμό σε κάθε 2ο χιλιόμετρο του εθνικού-επαρχιακού οδικού δικτύου. Τυχόν θύματα εξ-αυτών που πεθαίνουν ακαριαία την στιγμή του ατυχήματος, θα ανασταίνονται και θα παραμένουν εν ζωή δια ένα έτος, κατά το οποίον θα προσφέρουσι τας υπηρεσίας τους σε νοσοκομεία - ΚΑΤ - κτλ δια να βλέπουν πόσους ανθρώπους που δεν τους φταίνε σε τίποτα έχουν σακατέψει κατά καιρούς. Α ναι....θα τρώνε και καθημερινώς το ξύλο της αρκούδας από τους συγγενείς αυτών που έχουν σκοτώσει.

Α ρε Έλληνα(ρα). Αξεπέραστος.... :TD::TD:

αυτό δεν είναι ενημέρωση που λες είναι εκφοβισμός...

...με ακριβώς τον ίδιο τρόπος μπορείς να (διαφημίσεις) μέχρι και καραμέλες... το θέμα είναι όχι απλά να πεις σε κάποιον, man θα πεθάνεις. αλλα από παιδί να τον μάθεις στο μετρο. δεν είναι το μονο πρόβλημα ενός ανθρώπου το κάπνισμα!

θα κυνηγήσουμε όλοι το κάπνισμα και ας κλείσουμε τα ματια στα 1000 αλλα ισάξια και σε πολλές περιπτώσεις χειρότερα πρόβλημα. έτσι θα σωθεί ο κόσμος?

το πως έχουμε καταντήσει γενιά ανθρώπων που μια πλειοψηφία ότι έχουν μάθει το έχουν μάθει από την τηλεόραση, χωρίς ίχνος κρίσης, ίχνος αίσθησης σωστού/λάθους, που άμα τους πεις αύριο πως "το να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο σε κάνει πιο έξυπνο" θα πάνε και θα το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη? οι νομοι τέτοιου είδους είναι το σύμπτωμα μιας κοινωνίας που δεν ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ!

στρατός ένα πράγμα, όλοι στο σακί σαν τα ζώα, άμα είναι έτσι να προσθέσουμε στους νομους και τις 2 φράσεις "προβλεπόμενο" "μη προβλεπόμενο".

μια στατιστική ερευνα είχε αποδείξει πως από τα 60+ τσιγάρα που κάνει ένας καπνιστής των δυο πακέτων την ημερα απολαμβάνει maximum τα 2.

εγώ θεωρώ τον εαυτό μου 10 φορες πιο καπνιστή από κάποιον που καπνίζει τρία πακέτα την ημερα... γιατί εγώ τα 3 τσιγάρα την εβδομάδα τα απολαμβάνω, ο άλλος απλά σαπίζει τα πνευμονια του.

και στην τελική τελική άμα είναι να κάνουν κάποιο μετρο πιστεύω με το να κάναν το πακέτο τσιγάρα να κάνει 10E και 20E θα ήταν πιο ωφέλιμο και θα έφερνε πολύ πιο ομαλά τα πράγματα στα ίσια τους.

Ψηφίζω κλείδωμα...

Κορεσμός πια, τα ίδια και ίδια στις τελευταίες σελίδες... :TD:

Όποιος γουστάρει καπνίζει εκεί που τον παίρνει, όποιος δεν γουστάρει δεν καπνίζει και όπου τον παίρνει δεν το ανέχεται...

θα μας τρελάνεις τελείως.....είσαι σε άλλο παράλληλο σύμπαν και τα γράφεις αυτά?

από παιδί να το μάθεις στο μέτρο......

ναι γιε μου...ένα τσιγαράκι δεν κάνει κακό.....αλλά με μέτρο.:rofl:

αν δε θες να είσαι στο σακί σαν τα ζώα ζήσε εναλλακτική ζωή....η εναλλακτική ζωή ενός καπνιστή δεν είναι ένας λιγότερο καπνιστής....είναι ο ΜΗ καπνιστής.

δε σε ξέρω αλλά τα εμπορικά τσιγάρα παπάκια απόλαυση προσφέρουν.....μήπως καπνίζεις κάτι διαφορετικό σε αυτά τα 3 τσιγάρα?

θεωρείς εφικτό να πάει το πακέτο 10-20ευρώ? Τράβα ρώτα έναν οικονομολόγο αν μια εταιρία παραγωγής τσιγάρων θα προτιμούσε να πουλάει με τόσο κέρδος.....Θα σου λεγε φυσικά και όχι....η ζήτηση στα 10ευρώ πακέτου θα έπεφτε περισσότερο από 500% σε σχέση με το 300%κέρδος που θα έβγαζε από το κάθε πακέτο.

θεωρείς εφικτό να πάει το πακέτο 10-20ευρώ? Τράβα ρώτα έναν οικονομολόγο αν μια εταιρία παραγωγής τσιγάρων θα προτιμούσε να πουλάει με τόσο κέρδος.....Θα σου λεγε φυσικά και όχι....η ζήτηση στα 10ευρώ πακέτου θα έπεφτε περισσότερο από 500% σε σχέση με το 300%κέρδος που θα έβγαζε από το κάθε πακέτο.

οι εταιρίες των τσιγάρων ανεβάζουν τις τιμές η το κράτος? μετρο είναι όπως και στην αγγλία, ανεβάσανε την τιμή και το κόψανε το κάπνισμα

ok άμα εσύ καταλαβαίνεις το μέτρο ως να του λες μονο για τσιγάρα και ναρκωτικά τότε ok, εγώ προτιμώ να δώσω εφόδια για να μάθει να σκέφτεται μονος του και όταν φτάσει το θέμα στα τσιγάρα και τα κάθε (τσιγάρα) να μην χρειάζεται καν να του πω τίποτα.

και το να ξέρει κάποιος τι μπορεί και όχι αλλα για τον εαυτό του είναι το σωστό, σε κάποιον μπορεί μέχρι και το ψωμί να του δημιουργεί πρόβλημα για την τον παχαίνουν τα πάντα με το παραμικρό, ο άλλος μπορεί να τρώει τα πάντα και να είναι στα πάντα ok... δεν μπορείς να πει σε όλου STOP! μην τρώτε!

και από ποτε και ως ποτε είναι μαγκιά να καπνίζεις η να μην καπνίζεις? είναι σαν να λες είναι μαγκιά να τρώς η να μην τρώς αλάτι, fast food, να κανεις η να μην κανεις ηλιοθεραπεία. το να κανεις τα αυτονόητα για μαγκιά... τότε man, έχεις λάθος στόχους στην ζωή σου. και το να κόψεις το κάπνισμα μαγκιά θέλει? αυτή η ωραιοποίηση των κινήτρων σε "νεανικοπιιμενη" μορφή με κάνει να γελάω, με αυτήν την λογική εγώ και μερικά "δισεκατομιαρια" άτομα είμαστε μεγα μάγκες γιατί δεν φουντάρουμε από τα 30 μετρα η δεν κόβουμε τις φλέβες μας.

θα κυνηγήσουμε όλοι το κάπνισμα και ας κλείσουμε τα ματια στα 1000 αλλα ισάξια και σε πολλές περιπτώσεις χειρότερα πρόβλημα. έτσι θα σωθεί ο κόσμος?

παντως σιγουρα δε προκειται να σωθει απο τον ωχαδερφισμο σου.

Την πρώτη τζούρα από τσιγάρο μου την έδωσε ο πατέρας μου "για να μου φύγει η περιέργεια". Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι έπαιζε ολόκληρο κόλπο από πίσω, με έβαλε να φάω μισό ταψί καταϊφι και 2 τουλούμπες, και μετά μου λέει "πάρε μια τζούρα". Άσπρησα, μαύρησα, έβηχα 5 λεπτά, κόντεψα να ξεράσω.

Αυτό όταν είμουν 13-14 χρονών, μόλις είχα αρχίσει να τους ρωτάω "γιατί κάποια άλλα παιδiά καπνίζουν κι εγώ δεν κάνει;" κι επειδή ξέραν ότι αν μου έμπαινε στο μυαλό να το δοκιμάσω θα το δοκίμαζα, σκέφτηκαν να με προσγειώσουν με ύπουλο τρόπο :hehe:

Το αποτέλεσμα ήταν να μην βάλω τσιγάρο στο στόμα μου για 12 χρόνια.

Το ξεκίνησα στα 25 μου όταν τελείωσα τον στρατό (ούτε καν στην αρχή, σε σκοπιά δεν κάπνισα ποτέ...) για άλλους (εξίσου) χαζούς λόγους...

το πως έχουμε καταντήσει γενιά ανθρώπων που μια πλειοψηφία ότι έχουν μάθει το έχουν μάθει από την τηλεόραση, χωρίς ίχνος κρίσης, ίχνος αίσθησης σωστού/λάθους, που άμα τους πεις αύριο πως "το να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο σε κάνει πιο έξυπνο" θα πάνε και θα το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη? οι νομοι τέτοιου είδους είναι το σύμπτωμα μιας κοινωνίας που δεν ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ!

I agreek. Ο συγκεκριμένος νόμος κάποιους θα τους βοηθήσει, κάποιους απλά θα τους κοστίσει παραπάνω. Τον θεωρώ το ίδιο ημίμετρο με εκείνον τον απίστευτο νόμο προ 6-7ετίας για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια...

Θέλετε τον κόσμο να το κόψει; Κόφτε το, κάντε το παράνομο. Θα γκρινιάξουμε, θα στεναχωρηθούμε, αλλά στο τέλος το 90% θα πάψει να καπνίζει. Σαφώς και θα βρεθεί άκρη να καπνίσεις σε κάποια φάση παράνομα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί ο κυρ Μανώλης να κάνει 3 πακέτα τη μέρα στη δουλειά, κι άλλο ένα στο αμάξι στην κίνηση για να πάει σπίτι.

Έλα όμως που από τα 8.5 ευρώ που κάνει το πακέτο εδώ, το 1.5 πάει στην κατασκευάστρια εταιρία, ενώ αυτός που παίρνει τα υπόλοιπα 7.5 ευρώ είναι αυτός που αποφασίζει που μπορείς να καπνίσεις σήμερα ;)

που κανει 8.5 ευρω το πακετο?:flag:

Τον θεωρώ το ίδιο ημίμετρο με εκείνον τον απίστευτο νόμο προ 6-7ετίας για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια...

αυτος ηταν τραγικα ηλιθιος νομος,δεν ειχε απλα νοημα και δεν προσεφερε τιποτα:look:

"Θέλετε τον κόσμο να το κόψει; Κόφτε το, κάντε το παράνομο."

Διαφωνώ εδώ...

Με το να απαγορεύσει κανείς το κάπνισμα θα πετύχεις το αντίθετο και θα ενισχύσεις την μαφία. Στο κάτω κάτω, όταν στις ΗΠΑ αποφασίσανε να επιβάλλουν την "ποταπαγόρευση" έγινε ΧΑΜΟΣ. O κόσμος ήθελε να πιεί, οπότε στράφηκε στην παράνομη αγορά. Η αγορά ποτού είχε τρομερά κέρδη, λόγω της τρομερής ζήτησης, έτσι όσοι ήταν ανεμειγμένοι έγιναν πολύ ισχυροί (αρχικά οικονομικά, μέχρι που εμφανιστήκανε τυπάκια τύπου Al Capone που κάνανε πρακτικά ότι γούσταραν)

So what? Και δω που κάνει €8.5 το πακέτο, οι Πολωνοί και οι Λιθουανοί συνάδελφοι πηγαινοέρχονται στα σπίτια τους πίσω στις χώρες τους και φέρνουν κούτες με τσιγάρα για τους εθισμένους συναδέλφους τους. Τις αγοράζουμε €35-€45 (τιμή ανά κούτα), ενώ βλέπουμε πάνω την αναγραφόμενη τιμή στο τοπικό νόμισμα, που το xe.com μας λέει γρήγορα γρήγορα ότι ο συνάδελφος που μας κάνει χάρη, βγάζει 100% κέρδος στην κούτα.

Αυτό δεν είναι μαύρη αγορά; Και δεν προκλήθηκε από καμιά τσιγαροαπαγόρευση, λόγω της τιμής που έβαλε το κράτος στα τσιγάρα γίνεται...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.