Jump to content

Την 1η Ιουλίου η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο

kreach

Recommended Posts

με ποιο τρόπο ;

Όλα αυτά τα ατυχήματα, οι βιασμοί, οι ξυλοδαρμοί, ακόμα και τα σαπισμένα συκώτια - τα όσα κακά κάνει με λίγα λόγια το ποτό, δεν είναι λόγος να του δώσεις ένα ban από παντού? Στο φινάλε, σκοτώνει ακαριαία ή ακόμα χειρότερα, πολύ βασανιστικά (έμμεσα μεν, αλλά το κάνει).

Για βγάλε νόμο που να απαγορεύει την κατανάλωση πέραν του ενός ποτού ανά άτομο και οι τιμές στα ποτά να πάνε στα ύψη, να δεις τι έχει να γίνει βέβαια.

Όσο κακό είναι το να βγάλει μετά από 30-40 χρόνια παθητικού καπνίσματος κάποιος οποιαδήποτε μορφή καρκίνου, άλλο τόσο κακό είναι να επιτρέπουμε σε ανθρώπους να πίνουν τον άμπακο και μετά να οδηγούμαστε σε τραγωδίες.

Χαίρομαι από τη μια που το μέτρο θα ισχύσει και θα σταματήσω να είμαι παθητικός καπνιστής, αλλά θεωρώ πως μερικοί ήδη έφτασαν τα όρια της υπερβολής - ένα τσιγάρο που θα κάνει κάποιος, δε θα σκοτώσει κανέναν. Με λίγη σωστή αντιμετώπιση και όχι μαγκιές και ανούσιους τσακωμούς στα μαγαζιά, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Εννοείται βέβαια πως δε χωράει αμφιβολία - η νέα γενιά θα το συνηθίσει άμεσα το μέτρο, όπως και η δικιά μας έχει συνηθίσει την απαγόρευση στο σινεμά π.χ. και το θεωρεί κάτι "λογικό" - το ζήτημα είναι όμως να δούμε αν όντως θα μειωθούν οι καπνιστές.

Όσο γι αυτό που λες Κώστα περί φασισμού αν κλείναν τις καπνοβιομηχανίες, κάθε άλλο. Εκεί θα επικροτούσα ισχυρότατα κιόλας. Δεν είναι δυνατόν να μου απαγορεύουν π.χ. να μεταφέρω υγρά πάνω των Χ ml στο αεροπλάνο γιατί φοβούνται μην είμαι κανας τρομοκράτης και να επιτρέπουν στις εταιρείες, το προϊόν των οποίων έχει εικόνες από σάπια δόντια, ψόφιους από καρκίνο και διελυμένους πνεύμονες, να υπάρχουν λες και δε συμβαίνει τίποτα.

Σου λένε ξεκάθαρα ότι πουλάνε το θάνατο - πόσο ελεϊνό μπορεί να είναι αυτό? Γιατί να το ανεχόμαστε εξ' αρχής? Αλλά βέβαια, καλύτερα να κάνεις τον κόσμο δαχτυλοδεικτούμενο, αλλά να συνεχίσουν να πουλάνε, παρά να τις κλείσουν όλες...

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply
Για βγάλε νόμο που να απαγορεύει την κατανάλωση πέραν του ενός ποτού ανά άτομο και οι τιμές στα ποτά να πάνε στα ύψη, να δεις τι έχει να γίνει βέβαια.

ρθρο 440

Επικίνδυνη μέθη

1.Όποιος σε κατάσταση υπαίτιας μέθης προξενεί κίνδυνο σε πρόσωπο ή ουσιώδη διατάραξη της δημόσιας τάξης τιμωρείται με πρόστιμο ή με κράτηση, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη.

2.Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος, ενώ ασχολείται με εργασίες που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, περιάγει τον εαυτό του σε κατάσταση μέθης, καθώς επίσης και όποιος, ενώ είναι μεθυσμένος, ασχολείται με τέτοιες εργασίες.

(greek penal code...sorry for english,somebody planted a file with the name "epitimos" in my languages directory)

Ότι και να λέμε τώρα, μιλάμε ενώ το 80% των καπνιστών συμφώνησε να απαγορευτεί από παντού και σχεδόν όλοι οι μη καπνιστές.

Τώρα κάναμε δήθεν προσαρμοστικά μέτρα σε ένδειξη προετοιμασίας της 1/1/2010 όπου θα κοπεί και καλά εντελώς σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Θέλει να μου πει τώρα εμένα ο Αβραμόπουλος, ότι αναγκάζει τους καταστηματάρχες να φτιάξουν δεύτερες εισόδους, γυάλινα πλαίσια και ειδικό εξαερισμό για 5 μήνες και μετά να τα αχρηστεύσει απαγορεύοντας το κάπνισμα γενικότερα. ΟΚ, καλά..

Καθόμαστε τόσες μέρες και τρωγόμαστε με διάφορους για αυτό το θέμα, το σίγουρο είναι ότι σε όλη την άλλη Ευρώπη πάει καλά εδώ και χρόνια, αλίμονο στο τελευταία μικρό χωριό που χρόνια αντιστέκεται σαν τους Γαλάτες..

αν σου απαγορευαν τελειως το καπνισμα θα βγαινες και θα λεγες περι φασισμου,ανθρωπινων δικαιωματων.

Ναι δεν θα ειναι μια μορφη φασισμου?Αν θελουν τοσο πολυ να μας σωσουν απο το καπνισμα μπορουν να κλεισουν τις καπνοβιομηχανιες με την ιδια λογικη και να βρουν απασχοληση στους χιλιαδες εργαζομενους που ζουν απο αυτη (σε εργοστασια χωραφια κλπ )

Οπως επισης να φροντισουν καταλληλα τους "ασθενεις" για να απεξαρτηθουν απο αυτο.

εξηγησε μου πως ενοχλεις τους αλλους πινοντας?

Φωνες,χειρονομιες,τσακωμοι(και αυτα που ειπαν οι προηγουμενοι...)

Δεν εχει τυχει να πας καπου και μεθυσμενοι να φερονται ασχημα,απρεπως κλπ?Γιατι εχω μεχρι και σε φαση αλληλοκυνηγιου με δικανο εχω τυχει με μεθυσμενους.

η βαση της δημοκρατιας λεει,κανε οτι νομιζεις αρκει να μην ενοχλεις τους αλλους,εκει που τελειωνει η ελευθερια σου αρχιζει του αλλου.

Δεν ειπε κανεις το αντιθετο.

τα ναρκωτικα ειναι μια κατα πολυ βαριοτερη μορφη τσιγαρου.

Και ο καφες προκαλει εξαρτηση .Σε ελαφροτερη μορφη.

Λιγο αστοχο παραδειγμα.

Τα ναρκωτικα ΔΕΝ πωλουνται νομιμα.ΔΕΝ εισπρατει το κρατος φορο απο την πωληση τους.

ασε που μπορουν να αποφερουν ακαριαιο θανατο

Και το ποτο επισης.Δηλητηριαση απο αλκοολ,νοθεια κλπ.

και εκτος αυτου προκαλουν παραισθησεις και χανεις ελεγχο του εαυτου σου.

Και τα ποτα το προκαλουν αυτο και πωλουνται νομιμα-και σε ανηλικους δυστυχως με συγκαταβαση γονεων πολλες φορες.

ξερεις γιατι θα χουν προβλημα οι καταστηματαρχες,γιατι υπαρχει το παραθυρακι που επιτρεπει το καπνισμα στο 30% των μαγαζιων και το αλλο που επιτρεπει να κανεις το μαγαζι καπνιστων.

γι αυτο θα υπαρξει προβλημα.

εκτος αυτου εχουν συνηθισει χρονια τωρα να βγαζουν τα κερατα τους απο λεφτα χρεωνοντας ποτα και καφεδες σε τραγικα υψηλες τιμες,και βγηκε μια φορα ενας σωστος νομος που φοβουνται μην τους θιξει τα τεραστια κερδη τους και βγηκαν να διαμαρτυρηθουν...

καλυτερα να αδειασουν οι καφετερειες να βρουμε και κατι αλλο να κανουμε.

εκτος αυτου πραγματικα απορω γιατι φοβουνται μη χασουν πελατεια,δηλαδη επειδη δεν θα μπορουν να καπνιζουν μεσα σημαινει οτι θα κλειστουν σπιτια τους?οχι,απλα θα βγαινουν και δεν θα καπνιζουν.

και βγηκαν και κλαιγονται τωρα,ας το σκεφτοντουσαν απο πριν που τσιγκουνευονταν τα συστηματα εξαερισμου,η οταν τα κλειναν επιτηδες για να εχει ζεστη στο μαγαζι και να σε αναγκαζουν να παρεις κατι να πιεις.

επισης απορω πως εξισωνεις τα κερδη μερικων εβραιων με την υγεια πολλων ατομων.

το να πας το πακετο 15 ευρω παλι θα θιχτουν οι καπνιστες μιας και θα λενε οτι εγινε αντικειμενο πολυτελειας,ρατσισμος προς τους φτωχους

σου ξαναλεω αν θες να το κοψεις κοφτο.την επομενη φορα που θα περασεις απο περιπτερο,παρε τσιχλες.

ασε που το να μη καπνιζει κανεις γυρω σου θα σε κανει να το ξανασκεφτεις για να αναψεις τσιγαρο,αρα θα σε βοηθησει να το κοψεις.

οσο για τον οχλο που λες το 86+% των ελληνων συμφωνουν με τα μετρα,το υπολοιπο 14% ειναι ειτε οι κλασσικοι ελληνες σταρχιδες,ειτε εβραιοι που φοβουνται μη χασουν λεφτα.

Ακρως ρατσιστικο,αντι σημητικο και αποτομο το μερος αυτο της δημοσιευσης σου.

Χανεις νομιζω το οποιο δικιο σου με το να χρησιμοποιεις τετοιες λεξεις και παραδειγματα.

-δεν quoteαρα ολο το post αφου σε μερικα συμφωνουσα.-

Ναι δεν θα ειναι μια μορφη φασισμου?Αν θελουν τοσο πολυ να μας σωσουν απο το καπνισμα μπορουν να κλεισουν τις καπνοβιομηχανιες με την ιδια λογικη και να βρουν απασχοληση στους χιλιαδες εργαζομενους που ζουν απο αυτη (σε εργοστασια χωραφια κλπ )

Οπως επισης να φροντισουν καταλληλα τους "ασθενεις" για να απεξαρτηθουν απο αυτο.

σου λενε καπνιζε οσο θες αρκει να μην ενοχλεις τους αλλους.

αφου εσυ θες να αυτοκαταστραφεις καντο.

Φωνες,χειρονομιες,τσακωμοι(και αυτα που ειπαν οι προηγουμενοι...)

Δεν εχει τυχει να πας καπου και μεθυσμενοι να φερονται ασχημα,απρεπως κλπ?Γιατι εχω μεχρι και σε φαση αλληλοκυνηγιου με δικανο εχω τυχει με μεθυσμενους.

αυτοι δεν ενοχλουνται απο το ποτο

ενοχλουνται απο τον μ@λ@κα που θα βγαλει τον κακο του εαυτο οταν πιει.

υπαρχει πολυς κοσμος που πινει και δεν ενοχλει.

οταν μεθας κανεις αυτο που θα ηθελες να κανεις πραγματικα αλλα ντρεπεσαι και βρισκεις το αλλοθι του ποτου

ατοπο το επιχειρημα σου.

Και ο καφες προκαλει εξαρτηση .Σε ελαφροτερη μορφη.

Λιγο αστοχο παραδειγμα.

Τα ναρκωτικα ΔΕΝ πωλουνται νομιμα.ΔΕΝ εισπρατει το κρατος φορο απο την πωληση τους

δεν πωλουνται νομιμα για τους λογους που ανεφερα.

και ειπες απο μονος σου τον λογο που δεν απαγορευουν τελειως το καπνισμα..ΛΕΦΤΑ

χανουν λεφτα απο φορους,και απο μιζες καπνοβιομηχανιων.

Και το ποτο επισης.Δηλητηριαση απο αλκοολ,νοθεια κλπ.

η νοθεια ειναι παρανομη,οποτε παμε παρακατω.

για να πεθανεις απο αλκοολ πρεπει να πιεις 2-3 μπουκαλια,και κατα 99% θα ξερασεις αντι να πεθανεις και θα ζησεις.

αν το κανεις καθε μερα ε τοτε μπορει να πεθανεις.

Και τα ποτα το προκαλουν αυτο και πωλουνται νομιμα-και σε ανηλικους δυστυχως με συγκαταβαση γονεων πολλες φορες.

λαθος

αν δεις στα μαγαζια αναγραφεται στην εισοδο οτι απαγορευεται η καταναλωση αλκοολ απο -17.

εχει τυχει να μου ζητησουν και ταυτοτητα αρκετες φορες.

Ακρως ρατσιστικο,αντι σημητικο και αποτομο το μερος αυτο της δημοσιευσης σου.

Χανεις νομιζω το οποιο δικιο σου με το να χρησιμοποιεις τετοιες λεξεις και παραδειγματα.

γιατι χανω το δικιο μου?

επειδη δεν ενδιαφερομαι για τα λεφτα καποιων?

αυτοι δεν ενδιαφερονται για την υγεια μου και θα πρεπε να ενδιαφερθω για τα λεφτα τους?

πηγαινε εσυ να τα σκας στα ακρωτηρια,venue κτλ να βγαζουν αυτοι 100χιλ τη βραδια και εσυ να "διασκεδαζεις" καθως σε ποδοπατουν αλλα 1000 (ψωνια και δηθεν ατομα συνηθως),σε ντουμανιαζουν με τον καρκινο και θα πρεπει ντε και καλα να τον δεχτεις αλλιως θα εισαι ανεπιθυμητος και να πινεις και μπομπες,και φυσικα αφου σου χει παρει ο παρκαδορος 10 ευρω για να σου παρκαρει το αμαξι καβαλωντας πεζοδρομιο και γραντζουνωντας τη ζαντα και τη πορτα.

αν ακομα επιμενεις οτι θα πρεπε να νοιαζομαι για τετοια αποβρασματα της κοινωνιας,μαλλον εκπεμπουμε σε διαφορετικο φασμα συχνοτητων;)

σου λενε καπνιζε οσο θες αρκει να μην ενοχλεις τους αλλους.

αφου εσυ θες να αυτοκαταστραφεις καντο.

Μιλησες για απαγορευση!

Αλλο θεμα το ενα αλλο το αλλο.

αυτοι δεν ενοχλουνται απο το ποτο

ενοχλουνται απο τον μ@λ@κα που θα βγαλει τον κακο του εαυτο οταν πιει.

υπαρχει πολυς κοσμος που πινει και δεν ενοχλει.

οταν μεθας κανεις αυτο που θα ηθελες να κανεις πραγματικα αλλα ντρεπεσαι και βρισκεις το αλλοθι του ποτου

ατοπο το επιχειρημα σου.

Ε και υπαρχει και αλλος τοσος που πινει και ενοχλει.Και νοιωθει φοβερος και τρομερος(ολοι ξερουμε οτι το ποτο σε κανει να υπερεκτιμας τις δυνατοτητες σου) και σκορπαν θανατο.Αλλα αυτο ειναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ!

δεν πωλουνται νομιμα για τους λογους που ανεφερα.

και ειπες απο μονος σου τον λογο που δεν απαγορευουν τελειως το καπνισμα..ΛΕΦΤΑ

χανουν λεφτα απο φορους,και απο μιζες καπνοβιομηχανιων.

Ναι.Συμφωνω.

Αλλα αν απαγορεψουν το καπνισμα οπως εσυ προτεινες δεν θα γινει κατι σαν τα ναρκωτικα ?

η νοθεια ειναι παρανομη,οποτε παμε παρακατω.

για να πεθανεις απο αλκοολ πρεπει να πιεις 2-3 μπουκαλια,και κατα 99% θα ξερασεις αντι να πεθανεις και θα ζησεις.

αν το κανεις καθε μερα ε τοτε μπορει να πεθανεις.

Οταν το μεγαλυτερο ποσοστο μαγαζιων χρησιμοποιουν "μαζουτ" αντι για επωνυμο ποτε ειναι τεραστιο προβλημα.Μεγαλυτερο απο οσο εχεις ποτε συλλογιστει.

λαθος

αν δεις στα μαγαζια αναγραφεται στην εισοδο οτι απαγορευεται η καταναλωση αλκοολ απο -17.

εχει τυχει να μου ζητησουν και ταυτοτητα αρκετες φορες.

Κι ομως.Και εδω το αναγραφουν@Πατρα.Ξερεις ποσα μεθυσμενα πιτσιρικια εχω "μαζεψει" αυτα τα χρονια απο σκαλια,πατωματα.

Δεν ειναι ολοι οι επαγγελματιες ευσυνείδητοι.Δυστυχως.

γιατι χανω το δικιο μου?

επειδη δεν ενδιαφερομαι για τα λεφτα καποιων?

αυτοι δεν ενδιαφερονται για την υγεια μου και θα πρεπε να ενδιαφερθω για τα λεφτα τους?

πηγαινε εσυ να τα σκας στα ακρωτηρια,venue κτλ να βγαζουν αυτοι 100χιλ τη βραδια και εσυ να "διασκεδαζεις" καθως σε ποδοπατουν αλλα 1000 (ψωνια και δηθεν ατομα συνηθως),σε ντουμανιαζουν με τον καρκινο και θα πρεπει ντε και καλα να τον δεχτεις αλλιως θα εισαι ανεπιθυμητος και να πινεις και μπομπες,και φυσικα αφου σου χει παρει ο παρκαδορος 10 ευρω για να σου παρκαρει το αμαξι καβαλωντας πεζοδρομιο και γραντζουνωντας τη ζαντα και τη πορτα.

αν ακομα επιμενεις οτι θα πρεπε να νοιαζομαι για τετοια αποβρασματα της κοινωνιας,μαλλον εκπεμπουμε σε διαφορετικο φασμα συχνοτητων;)

Γιατι βριζεις.Γι αυτο.Και ειναι εναντια στους κανονες του TheLab.gr

Και γιατι βγαζεις το "αχτι" σου για ασχετα με το θεμα μας.

Αν θελεις να συζητησουμε για αυτα ανοιξε νεο θεμα.

Και εκει θα δουμε αν εκπεμπουμε σε αλλα φασματα συχνοτητων.

Μιλησες για απαγορευση!

Αλλο θεμα το ενα αλλο το αλλο.

εσυ μιλησες για απαγορευση και το να κλεισουν οι καπνοβιομηχανιες.

απλα σου απαντησα.

Ε και υπαρχει και αλλος τοσος που πινει και ενοχλει.Και νοιωθει φοβερος και τρομερος(ολοι ξερουμε οτι το ποτο σε κανει να υπερεκτιμας τις δυνατοτητες σου) και σκορπαν θανατο.Αλλα αυτο ειναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ!

ε και?

αυτο δεν οφειλεται στο ποτο,αλλα στον βλακα που κανει τη φασαρια.αλλωστε φασαριες κανουν και οι νηφαλιοι.

και σου ξαναλεω για πολλοστη φορα,οτι οταν πινεις δεν ενοχλεις,οταν καπνιζεις ενοχλεις.

Ναι.Συμφωνω.

Αλλα αν απαγορεψουν το καπνισμα οπως εσυ προτεινες δεν θα γινει κατι σαν τα ναρκωτικα ?

σαν τι δηλαδη?

Οταν το μεγαλυτερο ποσοστο μαγαζιων χρησιμοποιουν "μαζουτ" αντι για επωνυμο ποτε ειναι τεραστιο προβλημα.Μεγαλυτερο απο οσο εχεις ποτε συλλογιστει.

δε διαφωνω,αλλωστε δε πολυπινω,ενα το πολυ.

Κι ομως.Και εδω το αναγραφουν@Πατρα.Ξερεις ποσα μεθυσμενα πιτσιρικια εχω "μαζεψει" αυτα τα χρονια απο σκαλια,πατωματα.

Δεν ειναι ολοι οι επαγγελματιες ευσυνείδητοι.Δυστυχως.

νομος υπαρχει,δεν φταιω εγω που δεν εφαρμοζεται

αλλωστε σε τετοια χαι κλας μαγαζια δε παω,ξενερωνω τα δηθεν ατομα.

εσυ διαφωνεις με την υπαρξη νομου για τους ανηλικους?

αν συμφωνεις,γιατι διαφωνεις για την υπαρξη νομου για το καπνισμα.

Γιατι βριζεις.Γι αυτο.Και ειναι εναντια στους κανονες του TheLab.gr

Και γιατι βγαζεις το "αχτι" σου για ασχετα με το θεμα μας.

Αν θελεις να συζητησουμε για αυτα ανοιξε νεο θεμα.

Και εκει θα δουμε αν εκπεμπουμε σε αλλα φασματα συχνοτητων.

σε σχεση με τα καταστηματα μιλησα,δε νομιζω οτι ειναι τοσο ασχετο...

εσυ μιλησες για απαγορευση και το να κλεισουν οι καπνοβιομηχανιες.

απλα σου απαντησα.

ειπες αυτο

αν σου απαγορευαν τελειως το καπνισμα θα βγαινες και θα λεγες περι φασισμου,ανθρωπινων δικαιωματων.

και λεω σε περιπτωση που γινοταν ,ΝΑΙ θα ηταν (αυτα που ειπα)

ε και?

αυτο δεν οφειλεται στο ποτο,αλλα στον βλακα που κανει τη φασαρια.αλλωστε φασαριες κανουν και οι νηφαλιοι.

και σου ξαναλεω για πολλοστη φορα,οτι οταν πινεις δεν ενοχλεις,οταν καπνιζεις ενοχλεις.

Δεν ειναι ελαφρυντικο η βλακεια.

Γιατι δεν δεχεσαι οτι μερικοι που πινουν ενοχλουν κιολας?

σαν τι δηλαδη?

Μελετες εχουν δειξει οτι "απαγορευεται" τραβαει και κοσμο.Βλακεια?Ναι.Αλλα αφου συμβαινει...

δε διαφωνω,αλλωστε δε πολυπινω,ενα το πολυ.

Ναι και γω δεν πολυπινω.Αν πιω παραπανω ΔΕΝ οδηγω.Και καπνιζω ωπου επιτρεπεται αρκει να μην ενοχλω. (πριν οποιου νομου).

Δεν ειμαι μαγκας ουτε νταης ουτε χαζος για να φλωμωνω οπου σταθω και ωπου βρεθω.Ισα ισα που εχω τσακωθει με κοσμο που καπνιζαν μεσα σε ταξη στη σχολη,η ακομα και σε νοσοκομειο!

νομος υπαρχει,δεν φταιω εγω που δεν εφαρμοζεται

αλλωστε σε τετοια χαι κλας μαγαζια δε παω,ξενερωνω τα δηθεν ατομα.

ουτε και γω φταιω.Και ουτε και γω παω.

εσυ διαφωνεις με την υπαρξη νομου για τους ανηλικους?

αν συμφωνεις,γιατι διαφωνεις για την υπαρξη νομου για το καπνισμα.

Που ειπα οτι διαφωνω?Ειπα οτι αν και εκεινος ο νομος υπαρχει δεν του δειξαμε σαν λαος τον απαιτουμενο "σεβασμο".

Αν και καπνιστης μαζι σας παιδες.

Ναι κατανοω οτι αν δεν καπνιζεις σε ενοχλει η καπνα-εκει ενοχλει και εμενα πολλες φορες-

σε σχεση με τα καταστηματα μιλησα,δε νομιζω οτι ειναι τοσο ασχετο...

Τωρα το οτι σου γρατσουνανε τη ζαντα κλπ δεν ξερω κατα ποσο ειναι σχετικα.

Ουτε μαγαζι εχω .Σεβομαι τους οποιους νομους -κανονες και πανω απο ολα θεωρω οτι ειμαι λογικος ανθρωπος και δεν εχω παραλλογες απαιτησεις.Το να μην καπνισω οπως ειχες πει 1-2 ωρες στον καφε(σε εσωτερικο χωρο) δεν θα παθω και τιποτα -οπως αλλωστε σε ΚΤΕΛ ,τρενα που χρησιμοποιω συχνα:)

ειπες αυτο

και λεω σε περιπτωση που γινοταν ,ΝΑΙ θα ηταν (αυτα που ειπα)

αφου δεν στο απαγορεψαν τελειως και στο απαγορεψαν εκει που ενοχλεις μονο γιατι δεν εισαι ευχαριστημενος?

Δεν ειναι ελαφρυντικο η βλακεια.

Γιατι δεν δεχεσαι οτι μερικοι που πινουν ενοχλουν κιολας?

το δεχομαι.

την ωρα που πινει σε ενοχλει?οσο δηλαδη ρεει το ποτο στο στομα του.οχι

την ωρα που καπνιζει?ναι,βγαινει καπνος και γυρω του.

Ναι και γω δεν πολυπινω.Αν πιω παραπανω ΔΕΝ οδηγω.Και καπνιζω ωπου επιτρεπεται αρκει να μην ενοχλω. (πριν οποιου νομου).

Δεν ειμαι μαγκας ουτε νταης ουτε χαζος για να φλωμωνω οπου σταθω και ωπου βρεθω.Ισα ισα που εχω τσακωθει με κοσμο που καπνιζαν μεσα σε ταξη στη σχολη,η ακομα και σε νοσοκομειο!

το οπου επιτρεπεται που ειναι?

σκεψου,ενοχλεισαι απο το καπνο εσυ που καπνιζεις,φαντασου ποσο ενοχλειται καποιος που δεν καπνιζει η καποιος που εχει και προβλημα υγειας.

Τωρα το οτι σου γρατσουνανε τη ζαντα κλπ δεν ξερω κατα ποσο ειναι σχετικα.

Ουτε μαγαζι εχω .Σεβομαι τους οποιους νομους -κανονες και πανω απο ολα θεωρω οτι ειμαι λογικος ανθρωπος και δεν εχω παραλλογες απαιτησεις.Το να μην καπνισω οπως ειχες πει 1-2 ωρες στον καφε(σε εσωτερικο χωρο) δεν θα παθω και τιποτα -οπως αλλωστε σε ΚΤΕΛ ,τρενα που χρησιμοποιω συχνα

λεγοντας για τη ζαντα ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα και ηθελα να τονισω το κατα ποσο μας θεωρουν πηγες χρηματος και μας εχουν γραμμενους στα @@ κανονικοτατα προσπαθοντας να βγαλουν και απο τη μυγα ξυγκι,απορω που δεν χρεωνουν και τις τουαλετες.

χαιρομαι που αντεχεις χωρις καπνο,υπαρχουν αλλοι ομως που επιμενουν οτι δεν αντεχουν,και επειδη ετσι ισχυριζονται θελουν με το ζορι να συνεχισουν να ενοχλουνε,ε εγω αυτους δε τους αντεχω:rant:

Αν και καπνιστής, δε είμαι προκατειλημμένος αρνητικά απένατι στα καινούρια μέτρα.

Με ενοχλεί και εμένα η μεθοδευμένη περιθωροποίηση των καπνιστών τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την υποκρισία του πράγματος.

Νομίζω ότι ακόμη και εμείς οι καπνιστές δε νιώθουμε ευχάριστα όταν βρεθούμε καπνίζοντες σε κλειστό χώρο που δεν έχει καλό εξαερισμό.

Όσον αφορά τα μέτρα, θα ήθελα να εφαρμόζονται μόνο σε χώρους που δεν μπορείς να αποφύγεις την παρουσία σου. (π.χ δημόσιες υπηρεσίες, ΜΜΜ, νοσοκομεία, σχολεία κ.τ.λ)

Παράλληλα να σου δίνουν και την επίλογη. καφετέριες, καπνιστών και μη. ή κέντρα διασκέδασης. γήπεδα.

Εσυ απλά προσμετράς πόσο θα σου στοιχίσει το αν θα καπνίσεις ή οχι, προκειμένου να βρεθείς κάπου, και ανάλογα αποφασίζεις:smoke:

και αμα το κεντρο ηταν καπνιστών?;)

δεν ξερεις τι επέλεξε ο μαγαζάτορας:upside:

... οταν πινεις δεν ενοχλεις...

Χεχε πρέπει να ρθεις καμιά βόλτα από Ιρλανδία ή Αγγλία :sarcastic:

δε νομιζω να ηταν κατω απο 70τμ

Ήταν σίγουρα πάνω από 100τμ. Δεν ξέρω τι ισχύει ακριβώς με τα τμ αλλά σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν τασάκια.

ή στα μερη που οι ιθαγενεις των χωρων που αναφερεις κανουν zerg rush τα καλοκαιρια.

δε τους μαζευουν τους ταραξιες?:shifty:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.