Kostas007 Ιούλιος 3, 2009 #141 Ιούλιος 3, 2009 απ οτι καταλαβα οταν ενα μαγαζι ειναι καπνιστώνδεν επιτρέπεται να μπαίνουν ανηλικοι ακομα και να συνοδεύονται ισχυει κατι τετοιο?? δηλαδή αν μια πιτσαρια ειναι καπνιστών δεν μπορούν να πανε ανηλικοι να φανε? οχι και αυτο ειναι κατι που δε το σκεφτηκαν οι οβραιοι καταστηματαρχες που εκαναν τα μαγαζια τους καπνιστων. να δω που θα χασουν τη μιση πελατεια απο τα ανηλικα τι θα κανουν.
eleozz Ιούλιος 3, 2009 #142 Ιούλιος 3, 2009 ε τοτε έκαναν μεγαλη ζημιαγια να "προστατέψουν" τους μη καπνιστεςκατέστρεψαν τις μισες επιχειρησεις...
jpavly Ιούλιος 4, 2009 #143 Ιούλιος 4, 2009 Τι εννοείς; Αν εννοείς ότι η κυβέρνηση καταστρέφει τις επιχειρήσεις με αυτό το μέτρο, ε όχι. Καλά κάνει και μαχαίρι έπρεπε να κοπεί παντού, όχι παραθυράκια και πορτούλες. Χούντα, σε ορισμένα πράγματα χρειάζεται τελικά.
Snips Ιούλιος 4, 2009 #144 Ιούλιος 4, 2009 Εδώ βρε βγήκαν ξαφνικά όλοι οι διανοούμενοι και κάναν "κόμμα" κατά της απαγόρευσης.....συγγραφείς λέει, ζωγράφοι ποιητές κτλ..."Η απαγόρευση λέει τον εξοργίζει τον Έλληνα". Βρε δεν πάτε στον εξω απο δω....Για τα τροχαία, τα ναρκωτικά κτλ δεν "μαζεύονται" να διαμαρτυρηθούν. Και γιατί να κλείσει η επιχείρηση? Δυστυχώς με τα παραθυράκια που αφήσανε, δεν πρόκειται να κλείσει.Και τέλος πάντων τι από τα παρακάτω είναι πιο λογικό:Α. "Πάω έξω να καπνίσω και επιστρέφω...." ήΒ. "Πάω έξω επειδή καπνίζεις.....μόλις τελειώσεις κάνε μου σινιάλο να έρθω...Α! βεβαιώσου ότι τελείωσαν και οι υπόλοιποι 40+ που καπνίζουν εδώ μέσα...."
darien Ιούλιος 4, 2009 #145 Ιούλιος 4, 2009 Στην καφετέρια που συχνάζω, ο ιδιοκτήτης έβγαλε όλα τα τραπέζια έξω και άφησε 4 μέσα. Μέσα υπήρχαν μόνο δύο παρέες, και έξω τουλάχιστον 20 τραπέζια γεμάτα.
Maximus Ιούλιος 4, 2009 #146 Ιούλιος 4, 2009 Τι εννοείς; Αν εννοείς ότι η κυβέρνηση καταστρέφει τις επιχειρήσεις με αυτό το μέτρο, ε όχι. Καλά κάνει και μαχαίρι έπρεπε να κοπεί παντού, όχι παραθυράκια και πορτούλες. Χούντα, σε ορισμένα πράγματα χρειάζεται τελικά.Διαφωνώ man.1) Το μέτρο από την αρχή που εφαρμόστηκε το βρίσκω παντελώς ρατσιστικό. Αν αυτή είναι η ιδέα της "σωστής αντιμετώπισης" του καπνιστή/ασθενή, τότε νομίζω ότι αυτοί που το σκέφτηκαν βρίσκονται σε παράλληλο σύμπαν, γιατί η λύση θα ήταν απλή και μία: Κλείστε-τις-ρημάδες-τις-καπνοβιομηχανίες-end-of-line. Το να του στερείς την ελευθερία και να τον βάζεις όπως τα παιδιά που έβλεπα σαν ένα μπουλούκι σε κάθε γωνία των Ευρωπαϊκών πόλεων, είναι κατ' εμέ απλά μια μορφή κοινωνικού ρατσισμού.2) Με την ίδια λογική που βγαίνουν ξαφνικά οι διάφοροι και λένε τα "καλά να πάθουν οι *** και επιτέλους και και και", ας βγει κάποιος και να τους έκοβε το ποτό. Θες χούντα jp? Ποταπαγόρευση. Κλινικές και μη μελέτες έχουν αποδείξει τα ΧΙΛΙΑ μύρια για το ποτό και τι μπορεί να κάνει ή που μπορεί να οδηγήσει, αλλά δε βλέπω εκεί να τρέχει κανείς να κάνει κάτι. Και νομίζω είναι ολίγον τι τραγικότεροι οι θάνατοι που προκάλεσαν οι μεθυσμένοι, από τους θανάτους που προκαλεί το παθητικό κάπνισμα - τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω. 3) Αρκετοί έχουν παρομοιάσει το τσιγάρο με τα ναρκωτικά, μιας και βάζει τον εθισμό στην εξίσωση. Προσωπικά, δίχως να θέλω να ωραιοποιήσω ούτε το ένα ούτε το άλλο, νομίζω πως είναι απλά θέμα της προοπτικής του καθενός. Μεγαλώσαμε σε κοινωνίες που περιθωριοποίησαν τα ναρκωτικά και τα παιδιά μας σε κοινωνίες που θα περιθωριοποιήσουν το τσιγάρο. Κάποτε βέβαια ξεχνάμε ότι και τα δύο, είχαν συνδεθεί με τη διανόηση και τους τότε "intellectuel" (εσφαλμένα κατ' εμέ φυσικά, αλλά το θέμα είναι άλλο: τα ναρκωτικά ως περιθωριοποιημένα, ανθίζουν όσο ποτέ άλλοτε - το ίδιο πιθανόν, να γίνει και με τα τσιγάρα...).4) Έξω από το χορό που λένε? Σίγουρα δε νομίζω να σου άρεσε να ήσουν καταστηματάρχης αυτή τη στιγμή, ειδικά σε μια χώρα που ανθίζει από διασκέδαση (ακόμα κι αν έχει πέσει ΤΡΑΓΙΚΑ σε σχέση με όσα έκανε πριν κάμποσες δεκαετίες). Είναι πολύ δύσκολη επιλογή για αυτούς τους ανθρώπους - κρίνεται η ζωή/επιβίωση ορισμένων από αυτό. Μακάρι να είχαμε τη φιλοσοφία του "κοινού καλού" και να το πέρναγαν το μέτρο όλα τα μαγαζιά από αίσθημα ευθύνης προς τους καπνιστές, παθητικούς ή μη. Ουτοπία βέβαια - ρεαλιστικά, μάλλον η Ελλάδα θα παραμείνει για ακόμα μια φορά διαφορετική από την Ευρώπη (όπως και στις επιτρεπτές ώρες διασκέδασης - άκλαφτος ο Παπαθεμελής πήγε).Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει σε καμιά 10-20ετία. Τα παιδιά που θα μεγαλώσουν σε αυτή τη γενιά, όντως θα δουν το κάπνισμα σαν κάτι κακό και ντροπιαστικό, ή τα ποσοστά θα παραμείνουν ίδια? Με παραξένεψε η εφαρμογή του μέτρου αυτού από την αρχή του, γιατί υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι και καλύτεροι τρόποι να κάνεις πραγματικό "κακό" στο τσιγάρο, αναγκάζοντας στην ουσία τον καπνιστή να το κόψει. Από το απλά να θέσεις ως παράνομες τις καπνοβιομηχανίες και τα προϊόντα τους (ξέρω, ουτοπία, σε καπιταλισμό είμαστε), μέχρι και να επιβάλλεις υψηλότατους φόρους (15€ το πακέτο π.χ.) και να μειώσεις ΤΡΑΓΙΚΑ τη νικοτίνη, σε βαθμό που και οι ίδιοι να το σιχαθούν.Αλλά αντί γι αυτά, διάλεξαν απλά να διαιρέσουν τον όχλο. Όχι ότι δε θα το συνηθίσουμε αν περάσει ολοκληρωτικά τελικά - κλασική συμπεριφορά της "μάζας". Απλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο ρατσιστικό, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, έστω κι αν "υπέφερα" σαν παθητικός καπνιστής τόσα χρόνια.
ΓιαγκΤ Ιούλιος 4, 2009 #147 Ιούλιος 4, 2009 Το μέτρο δεν έχει στόχο να προστατέψει τους καπνιστές. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι γουστάρει, αρκεί να μην στερεί το δικαίωμα αυτό από κάποιον άλλον. Απλά κόβει την ελευθερία του καπνιστή στα όρια του μη καπνιστή. Προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού, να εξαλείψει το παθητικό κάπνισμα.
jpavly Ιούλιος 4, 2009 #148 Ιούλιος 4, 2009 Διαφωνώ man.1) Το μέτρο από την αρχή που εφαρμόστηκε το βρίσκω παντελώς ρατσιστικό. Αν αυτή είναι η ιδέα της "σωστής αντιμετώπισης" του καπνιστή/ασθενή, τότε νομίζω ότι αυτοί που το σκέφτηκαν βρίσκονται σε παράλληλο σύμπαν, γιατί η λύση θα ήταν απλή και μία: Κλείστε-τις-ρημάδες-τις-καπνοβιομηχανίες-end-of-line. Το να του στερείς την ελευθερία και να τον βάζεις όπως τα παιδιά που έβλεπα σαν ένα μπουλούκι σε κάθε γωνία των Ευρωπαϊκών πόλεων, είναι κατ' εμέ απλά μια μορφή κοινωνικού ρατσισμού. Χαίρομαι που διαφωνείς, για αυτό είναι οι συζητήσεις Γιώργο τα πράγματα είναι και έτσι όπως τα λες. Και δυστυχώς ή ευτυχώς το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο. Με την ίδια λογική με το από πάνω, θα έπρεπε να μέχρι τώρα να κυκλοφορούμε με βιοκαύσιμα, να μην πίνει κανείς σε ορισμένες ώρες, να έχει βγουν τα φάρμακα για καρκίνο, AIDS κλπ, να μην υπάρχουν τριτοκοσμικές καταστάσεις κλπ. Αλλά όπως ξέρεις πίσω από όλα αυτά υπάρχουν συμφέροντα που ο κοινός νους δεν μπορεί καν να φανταστεί. 2) Με την ίδια λογική που βγαίνουν ξαφνικά οι διάφοροι και λένε τα "καλά να πάθουν οι *** και επιτέλους και και και", ας βγει κάποιος και να τους έκοβε το ποτό. Θες χούντα jp? Ποταπαγόρευση. Κλινικές και μη μελέτες έχουν αποδείξει τα ΧΙΛΙΑ μύρια για το ποτό και τι μπορεί να κάνει ή που μπορεί να οδηγήσει, αλλά δε βλέπω εκεί να τρέχει κανείς να κάνει κάτι. Και νομίζω είναι ολίγον τι τραγικότεροι οι θάνατοι που προκάλεσαν οι μεθυσμένοι, από τους θανάτους που προκαλεί το παθητικό κάπνισμα - τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω. 3) Αρκετοί έχουν παρομοιάσει το τσιγάρο με τα ναρκωτικά, μιας και βάζει τον εθισμό στην εξίσωση. Προσωπικά, δίχως να θέλω να ωραιοποιήσω ούτε το ένα ούτε το άλλο, νομίζω πως είναι απλά θέμα της προοπτικής του καθενός. Μεγαλώσαμε σε κοινωνίες που περιθωριοποίησαν τα ναρκωτικά και τα παιδιά μας σε κοινωνίες που θα περιθωριοποιήσουν το τσιγάρο. Κάποτε βέβαια ξεχνάμε ότι και τα δύο, είχαν συνδεθεί με τη διανόηση και τους τότε "intellectuel" (εσφαλμένα κατ' εμέ φυσικά, αλλά το θέμα είναι άλλο: τα ναρκωτικά ως περιθωριοποιημένα, ανθίζουν όσο ποτέ άλλοτε - το ίδιο πιθανόν, να γίνει και με τα τσιγάρα...). 4) Έξω από το χορό που λένε? Σίγουρα δε νομίζω να σου άρεσε να ήσουν καταστηματάρχης αυτή τη στιγμή, ειδικά σε μια χώρα που ανθίζει από διασκέδαση (ακόμα κι αν έχει πέσει ΤΡΑΓΙΚΑ σε σχέση με όσα έκανε πριν κάμποσες δεκαετίες). Είναι πολύ δύσκολη επιλογή για αυτούς τους ανθρώπους - κρίνεται η ζωή/επιβίωση ορισμένων από αυτό. Μακάρι να είχαμε τη φιλοσοφία του "κοινού καλού" και να το πέρναγαν το μέτρο όλα τα μαγαζιά από αίσθημα ευθύνης προς τους καπνιστές, παθητικούς ή μη. Ουτοπία βέβαια - ρεαλιστικά, μάλλον η Ελλάδα θα παραμείνει για ακόμα μια φορά διαφορετική από την Ευρώπη (όπως και στις επιτρεπτές ώρες διασκέδασης - άκλαφτος ο Παπαθεμελής πήγε). Από τη μία έχεις την οικονομία, από την άλλη έχεις την υγεία. Χωρίς το ένα δεν μπορείς να έχεις το άλλο; Μου είναι δύσκολο να παραδεχτώ ότι όλη η οικονομία των καταστηματαρχών στηρίζεται σε καπνιστές. Κάποιος, κάπου έχει κάνει λάθος τόσα χρόνια. Δεν το ξέρω ακόμα, δεν το ξέρεις εσύ, δεν το ξέρει κανείς μας ακόμα. Θα δείξει. Καταστηματάρχης δεν είμαι, αλλά ήμουν και "πονάω" τους υπόλοιπους γιατί ξέρω τι περνάνε. Αλλά βάλε ότι είχε έρθει ένα touch από "Ευρώπη" πριν χρόνια με τον 30% χώρο μη καπνιστών σε κάθε κατάστημα. Όλοι ξέρουμε τι έγινε αυτός ο χώρος και αν υπήρξε ποτέ Όπου και να πας, ο χώρος μη καπνιστών με των καπνιστών μόνο νοητά χωρίζεται. Αυστηρή η έννοια της χούντας, ήξερα ότι θα προκαλέσει κάποια αντίδραση, αλλά δεν περιμένω να δω το άκρως αντίθετο. Φυσικά και δεν θέλω χούντα με όλη τη σημασία της λέξεως, πρέπει να είμαι τρελός εγώ που το λέω κι εσύ που με πιστεύεις Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει σε καμιά 10-20ετία. Τα παιδιά που θα μεγαλώσουν σε αυτή τη γενιά, όντως θα δουν το κάπνισμα σαν κάτι κακό και ντροπιαστικό, ή τα ποσοστά θα παραμείνουν ίδια? Με παραξένεψε η εφαρμογή του μέτρου αυτού από την αρχή του, γιατί υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι και καλύτεροι τρόποι να κάνεις πραγματικό "κακό" στο τσιγάρο, αναγκάζοντας στην ουσία τον καπνιστή να το κόψει. Από το απλά να θέσεις ως παράνομες τις καπνοβιομηχανίες και τα προϊόντα τους (ξέρω, ουτοπία, σε καπιταλισμό είμαστε), μέχρι και να επιβάλλεις υψηλότατους φόρους (15€ το πακέτο π.χ.) και να μειώσεις ΤΡΑΓΙΚΑ τη νικοτίνη, σε βαθμό που και οι ίδιοι να το σιχαθούν.Αλλά αντί γι αυτά, διάλεξαν απλά να διαιρέσουν τον όχλο. Όχι ότι δε θα το συνηθίσουμε αν περάσει ολοκληρωτικά τελικά - κλασική συμπεριφορά της "μάζας". Απλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο ρατσιστικό, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, έστω κι αν "υπέφερα" σαν παθητικός καπνιστής τόσα χρόνια. Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στη νεολαία με αυτό τον πιστεύω, ακόμα δεν έχω δει το παραμικρό σημάδι παιδείας πάνω σε ευαίσθητα σημεία όπως ασφαλές σεξ, οδήγηση, ποτό, ναρκωτικά κλπ. Αν κάνω λάθος βέβαια διορθώστε με, δεν έχω γίνει γονιός ακόμα για να τα δω με δικά μου μάτια. Και σε κάθε περίπτωση για να δώσω ένα τελικό πόρισμα: Διαφωνώ κάθετα με το ηλίθιο αυτό μέτρο, το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τον κόσμο να μην ξέρει τι του γίνεται, τι θα κάνει και που θα πάει. Μερικοί καταστηματάρχες θα έρθουν σε τρομερά δύσκολη θέση πχ καπνιστές = ενήλικη πελατεία, μη καπνιστές = ανήλικη. Πχ. χθες με στεναχώρια αντιμετώπισα ένα άδειο ίντερνετ καφέ χωρίς τασάκια, γνωρίζοντας ότι αν επιτρεπόταν, αυτόματα θα χάναμε ένα μεγάλο ποσοστό σε πελατεία που είναι οι ανήλικοι. Διαφωνώ με τα ημίμετρα γενικότερα και ναι, θέλω ένα μέτρο να μελετάται, να παρουσιάζεται και να μπαίνει στο μυαλό του κόσμου σιγά σιγά και με επιχειρήματα. Ουτοπία; Εκτός Ελληνικής πραγματικότητας το ξέρω, αλλά ο καθένας αλλιώς το βλέπει. Γενικώς προτιμώ κάτι αναγκαστικό και σωστό, παρά τσαπατσουλιές, παραθυράκια και διάφορες άλλες μλκίτσες που απλά θα κάνουν τον κόσμο άνω κάτω και θα γεμίσουν ξανά μεγάλες τσέπες. Απτά.
VIL Ιούλιος 4, 2009 #149 Ιούλιος 4, 2009 Γιατί δεν παίρνουν τόσο αυστηρά μέτρα και για τα ναρκωτικά? Ε? γιατί? Αυτά δεν σκοτώνουν?
Maximus Ιούλιος 4, 2009 #151 Ιούλιος 4, 2009 Ξέρεις ότι είναι θεμέλιος λίθος της ανθρώπινης φύσης η τάση για κάθε τι απαγορευμένο. Ειδικά όταν τα "πρότυπα" της νεολαίας είναι βυθισμένα στις εξαρτήσεις (τσιγάρα/ποτά/ναρκωτικά), τότε παρασύρεται και αυτή σε ένα βρώμικο παιχνίδι από το οποίο κερδίζουν ορισμένοι σε "τριτοκοσμικές" χώρες και φυσικά, οι τεράστιοι κολοσσοί που δεν είναι άλλοι από κράτη όπως η Η.Π.Α., η Ρωσία, η Κίνα, κτλ.Και βέβαια το γελοίο είναι ότι με την ίδια ευκολία που πάνε και βομβαρδίζουν την έρημο του Αφγανιστάν, θα μπορούσαν να τα βάλουν και με αυτούς σε μια "Σταυροφορία" κατά της υποτιθέμενης μάστιγας, αλλά...τι συζητάμε τώρα?Άσε και το άλλο - είναι η φύση μας να έχουμε "πάθη". Αν ήμουν μια μηχανή με τεχνητή νοημοσύνη βασισμένη στην απόλυτη λογική και τα μαθηματικά, θα ήταν αδιανόητο το να πιω έστω και μια γουλιά, να καπνίσω έστω και μια φορά ή να δώσω μια γερή δόση παραισθησιογόνων στον εγκέφαλό/σώμα μου.Αλλά εάν κάνεις την "τέλεια/ασφαλή" κοινωνία, χωρίς τσιγάρα/ποτά/ναρκωτικά/βλαβερά φαγητά/γρήγορα αυτοκίνητα-μοτοσυκλέτες/κτλ, ποια θα είναι μετά η διαφορά μας από τα ψυχρά μηχανήματα που κατασκευάζουμε? Άσε που το πιθανότερο είναι να βρουν κάτι άλλο να εξαρτηθούν οι μελλοντικές γενιές. Εδώ έχουν εφευρεθεί νέα "ναρκωτικά" που παλιότερα ο άνθρωπος δεν τα ήξερε καν (βλέπε τηλεόραση και οι 1002 μορφές διασκέδασης - έμμεση εξάρτηση είναι και αυτό).
Arxagelos Ιούλιος 4, 2009 #152 Ιούλιος 4, 2009 gznp μην συγκρίνεις τσιγάρο με ποτό, όταν πίνεις κάνεις κακό στον εαυτό σου και μόνο, αντίθετα με το τσιγάρο κάνεις και στους γύρο σου που δεν φταίνε σε τίποτα στο κάτω κάτω. Επιτέλους θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι καπνιστές οτι είναι και ασθενείς όπως είπες και συ πιο πάνω, αυτό δεν είναι καθόλου ρατσιστικό και μπορεί να συμβάλει ως καταλύτης στο να το κόψουν. Σε έρευνα που έγινε στο Harvard αποδείχτηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό που κόβουν το τσιγάρο είναι οι ευφυείς και μορφωμένοι, οι φτωχοί και οι αγράμματοι σου λέει δεν βαριέσαι πνίγω τον πόνο μου, τι είχαμε τι χάσαμε.
Kostas007 Ιούλιος 4, 2009 #155 Ιούλιος 4, 2009 Διαφωνώ man.1) Το μέτρο από την αρχή που εφαρμόστηκε το βρίσκω παντελώς ρατσιστικό. Αν αυτή είναι η ιδέα της "σωστής αντιμετώπισης" του καπνιστή/ασθενή, τότε νομίζω ότι αυτοί που το σκέφτηκαν βρίσκονται σε παράλληλο σύμπαν, γιατί η λύση θα ήταν απλή και μία: Κλείστε-τις-ρημάδες-τις-καπνοβιομηχανίες-end-of-line. Το να του στερείς την ελευθερία και να τον βάζεις όπως τα παιδιά που έβλεπα σαν ένα μπουλούκι σε κάθε γωνία των Ευρωπαϊκών πόλεων, είναι κατ' εμέ απλά μια μορφή κοινωνικού ρατσισμού.αν σου απαγορευαν τελειως το καπνισμα θα βγαινες και θα λεγες περι φασισμου,ανθρωπινων δικαιωματων.αν δε θες να καπνισεις κοφτο.δε σε υποχρεωνει κανεις να πας στο περιπτερο να παρεις τσιγαρα,ολα τα αλλα ειναι αερολογιες.τι ειναι πιο ρατσιστικο,να μην σε αφηνουν να ενοχλησεις τους αλλους η να σε αφηνουν ελευθερα να ενοχλεις αλλους που δεν ενοχλουν?2) Με την ίδια λογική που βγαίνουν ξαφνικά οι διάφοροι και λένε τα "καλά να πάθουν οι *** και επιτέλους και και και", ας βγει κάποιος και να τους έκοβε το ποτό. Θες χούντα jp? Ποταπαγόρευση. Κλινικές και μη μελέτες έχουν αποδείξει τα ΧΙΛΙΑ μύρια για το ποτό και τι μπορεί να κάνει ή που μπορεί να οδηγήσει, αλλά δε βλέπω εκεί να τρέχει κανείς να κάνει κάτι. Και νομίζω είναι ολίγον τι τραγικότεροι οι θάνατοι που προκάλεσαν οι μεθυσμένοι, από τους θανάτους που προκαλεί το παθητικό κάπνισμα - τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω.εξηγησε μου πως ενοχλεις τους αλλους πινοντας?η βαση της δημοκρατιας λεει,κανε οτι νομιζεις αρκει να μην ενοχλεις τους αλλους,εκει που τελειωνει η ελευθερια σου αρχιζει του αλλου.3) Αρκετοί έχουν παρομοιάσει το τσιγάρο με τα ναρκωτικά, μιας και βάζει τον εθισμό στην εξίσωση. Προσωπικά, δίχως να θέλω να ωραιοποιήσω ούτε το ένα ούτε το άλλο, νομίζω πως είναι απλά θέμα της προοπτικής του καθενός. Μεγαλώσαμε σε κοινωνίες που περιθωριοποίησαν τα ναρκωτικά και τα παιδιά μας σε κοινωνίες που θα περιθωριοποιήσουν το τσιγάρο. Κάποτε βέβαια ξεχνάμε ότι και τα δύο, είχαν συνδεθεί με τη διανόηση και τους τότε "intellectuel" (εσφαλμένα κατ' εμέ φυσικά, αλλά το θέμα είναι άλλο: τα ναρκωτικά ως περιθωριοποιημένα, ανθίζουν όσο ποτέ άλλοτε - το ίδιο πιθανόν, να γίνει και με τα τσιγάρα...).τα ναρκωτικα ειναι μια κατα πολυ βαριοτερη μορφη τσιγαρου.ασε που μπορουν να αποφερουν ακαριαιο θανατο,και εκτος αυτου προκαλουν παραισθησεις και χανεις ελεγχο του εαυτου σου.4) Έξω από το χορό που λένε? Σίγουρα δε νομίζω να σου άρεσε να ήσουν καταστηματάρχης αυτή τη στιγμή, ειδικά σε μια χώρα που ανθίζει από διασκέδαση (ακόμα κι αν έχει πέσει ΤΡΑΓΙΚΑ σε σχέση με όσα έκανε πριν κάμποσες δεκαετίες). Είναι πολύ δύσκολη επιλογή για αυτούς τους ανθρώπους - κρίνεται η ζωή/επιβίωση ορισμένων από αυτό. Μακάρι να είχαμε τη φιλοσοφία του "κοινού καλού" και να το πέρναγαν το μέτρο όλα τα μαγαζιά από αίσθημα ευθύνης προς τους καπνιστές, παθητικούς ή μη. Ουτοπία βέβαια - ρεαλιστικά, μάλλον η Ελλάδα θα παραμείνει για ακόμα μια φορά διαφορετική από την Ευρώπη (όπως και στις επιτρεπτές ώρες διασκέδασης - άκλαφτος ο Παπαθεμελής πήγε).Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει σε καμιά 10-20ετία. Τα παιδιά που θα μεγαλώσουν σε αυτή τη γενιά, όντως θα δουν το κάπνισμα σαν κάτι κακό και ντροπιαστικό, ή τα ποσοστά θα παραμείνουν ίδια? Με παραξένεψε η εφαρμογή του μέτρου αυτού από την αρχή του, γιατί υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι και καλύτεροι τρόποι να κάνεις πραγματικό "κακό" στο τσιγάρο, αναγκάζοντας στην ουσία τον καπνιστή να το κόψει. Από το απλά να θέσεις ως παράνομες τις καπνοβιομηχανίες και τα προϊόντα τους (ξέρω, ουτοπία, σε καπιταλισμό είμαστε), μέχρι και να επιβάλλεις υψηλότατους φόρους (15€ το πακέτο π.χ.) και να μειώσεις ΤΡΑΓΙΚΑ τη νικοτίνη, σε βαθμό που και οι ίδιοι να το σιχαθούν.Αλλά αντί γι αυτά, διάλεξαν απλά να διαιρέσουν τον όχλο. Όχι ότι δε θα το συνηθίσουμε αν περάσει ολοκληρωτικά τελικά - κλασική συμπεριφορά της "μάζας". Απλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο ρατσιστικό, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, έστω κι αν "υπέφερα" σαν παθητικός καπνιστής τόσα χρόνια.ξερεις γιατι θα χουν προβλημα οι καταστηματαρχες,γιατι υπαρχει το παραθυρακι που επιτρεπει το καπνισμα στο 30% των μαγαζιων και το αλλο που επιτρεπει να κανεις το μαγαζι καπνιστων.γι αυτο θα υπαρξει προβλημα.εκτος αυτου εχουν συνηθισει χρονια τωρα να βγαζουν τα κερατα τους απο λεφτα χρεωνοντας ποτα και καφεδες σε τραγικα υψηλες τιμες,και βγηκε μια φορα ενας σωστος νομος που φοβουνται μην τους θιξει τα τεραστια κερδη τους και βγηκαν να διαμαρτυρηθουν...καλυτερα να αδειασουν οι καφετερειες να βρουμε και κατι αλλο να κανουμε.εκτος αυτου πραγματικα απορω γιατι φοβουνται μη χασουν πελατεια,δηλαδη επειδη δεν θα μπορουν να καπνιζουν μεσα σημαινει οτι θα κλειστουν σπιτια τους?οχι,απλα θα βγαινουν και δεν θα καπνιζουν.και βγηκαν και κλαιγονται τωρα,ας το σκεφτοντουσαν απο πριν που τσιγκουνευονταν τα συστηματα εξαερισμου,η οταν τα κλειναν επιτηδες για να εχει ζεστη στο μαγαζι και να σε αναγκαζουν να παρεις κατι να πιεις.επισης απορω πως εξισωνεις τα κερδη μερικων εβραιων με την υγεια πολλων ατομων.το να πας το πακετο 15 ευρω παλι θα θιχτουν οι καπνιστες μιας και θα λενε οτι εγινε αντικειμενο πολυτελειας,ρατσισμος προς τους φτωχουςσου ξαναλεω αν θες να το κοψεις κοφτο.την επομενη φορα που θα περασεις απο περιπτερο,παρε τσιχλες.ασε που το να μη καπνιζει κανεις γυρω σου θα σε κανει να το ξανασκεφτεις για να αναψεις τσιγαρο,αρα θα σε βοηθησει να το κοψεις.οσο για τον οχλο που λες το 86+% των ελληνων συμφωνουν με τα μετρα,το υπολοιπο 14% ειναι ειτε οι κλασσικοι ελληνες σταρχιδες,ειτε εβραιοι που φοβουνται μη χασουν λεφτα.
SirDiman Ιούλιος 4, 2009 #156 Ιούλιος 4, 2009 με ποιο τρόπο ; Αλκοολ και οδηγηση πχ.. Μην ξεχνας και την ενδοοικογενειακή βια
Kostas007 Ιούλιος 4, 2009 #157 Ιούλιος 4, 2009 Αλκοολ και οδηγηση πχ..Μην ξεχνας και την ενδοοικογενειακή βια υπαρχουν νομοι που τα απαγορευουν αυτα.
Arxagelos Ιούλιος 4, 2009 #158 Ιούλιος 4, 2009 Αλκοολ και οδηγηση πχ..Μην ξεχνας και την ενδοοικογενειακή βια Όχι οτι δεν υπάρχουν και αυτά τα αποτελέσματα του ποτού αλλά εδώ μιλάμε υποθετικά, ενώ με το τσιγάρο είναι ο κανόνας, δεν υπάρχει μαγαζί που να συμβιώνουν καπνιστές και μη χωρίς να βλάπτει ο μεν τον δε.
LevelOne Ιούλιος 4, 2009 #159 Ιούλιος 4, 2009 Με αυτη τη λογική, και ο μη-καπνιστής μπορεί να βλάψει τον καπνιστή, σπάζοντας του το κεφάλι με το τασάκι...
pank Ιούλιος 4, 2009 #160 Ιούλιος 4, 2009 Αλκοολ και οδηγηση πχ..Μην ξεχνας και την ενδοοικογενειακή βια +νοσήλεια από προβλήματα υγείας που έχουν προκληθεί από τη χρήση αλκοόλ και επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για το τσιγάρο βέβαια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.