Jump to content

Την 1η Ιουλίου η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο

kreach

Recommended Posts

Το μετρο αυτο βγηκε μονο για την μεσαία παραγραφο: "Το κάπνισμα ευθύνεται για 700.000 μέρες νοσηλείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι ασθένειες που προκαλεί κοστίζουν στο κοινωνικό κράτος 2,14 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως."

Πιστεψατε οτι νιαζονται για εμας? Αν ηταν ετσι δε θα μας ψεκαζαν σαν τα κουνουπια τα βραδια, δε θα αφηναν να περασει λαδι μηχανης στα φαγητα μας, δε θα αφηναν μεγαλοκαρχαριες να ρυπαινουν το περιββαλον-θαλασσες-ποταμια με τα ληματα τους, δε θα εβαζαν καρκινογονες ουσιες σε ολα τα κατεψηγμενα φαγητα, δε θα εκοβαν τα δεντρα απο παρκα που ειναι καθαρο οξυγονο στην βρωμια της πολης για να γινουν γκαραζ, δε θα επετρεπαν να χτιζουν βυλες στα καμμενα δαση αλλα θα εκαναν δεντροφυτευση ξανα.

Και τωρα τι? Τους πειραξε ξαφνικα ο καπνος? Γιατι πιστευετε πως θα ζησουμε περισσοτερο τωρα? Λεφτα θελουν να παρουν για αλλη μια φορα απο τους παραβατες γιατι ξερουν πως θα υπαρξουν και μαλιστα πολλοι! Δε κοβετε το τσιγαρο ετσι ευκολα, για εμενα το μονο που καταφεραν ειναι να παει η οικονομια μας ακομα πιο κατω....Θα δειτε τωρα ποσα μπαρακια-ταβερνες θα ειναι αδεια.....Σπιτακι μας με καλη παρεουλα και pizza και χαρμανι οσο θελουμε, οι αλλοι θα πεινασουν οχι εμεις.

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Εγώ από ότι κατάλαβα ο καινούριος νόμος ορίζει :

Μαγαζί άνω των 70 τετραγωνικών : Θα υπάρχει χώρος και για καπνιστές και για μη καπνιστές.

Μαγαζί μικρότερο των 70 τετραγωνικών : Ο μαγαζάτορας θα επιλέξει ποιους θα βάζει. Μόνο καπνιστές η μόνο μη καπνιστές.

Εγώ πιστεύω ότι ο καινούριος νόμος θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα πληγούν μόνο οι μη καπνιστές, γιατί ποιος θα κάνει το μαγαζί του στην Ελλάδα μη καπνιστών μόνο ?! Θεωρώ κανένας οπότε τζάμπα όλος ο σαματάς. Οι καπνιστές θα συνεχίσουν να καπνίζουν όπου θέλουν και οι μη θα είναι και banαρισμένοι από τα μικρά μαγαζιά :hehe:

Για άλλη μια φορά υπερβάλλουμε ωσάν ελληνάρες. Σε ΟΛΗ την ευρώπη πώς πέτυχε δηλαδή το μέτρο κι εμείς οι γαμάτοι φοβεροί σούπερ ελληνάρες θα κάνουμε πανικό; Τους άγγλους πώς τους πέταξαν έξω από τις pub; Ή μήπως σταμάτησαν να πηγαίνουν; Ή μήπως έκλεισαν οι pubs; Οι pubs ξεχειλίζουν και απλά βγαίνουν έξω με το τσιγάρο τους και την μπύρα τους και μόλις τελειώσουν ξαναμπαίνουν.

Το μόνο που θα συμφωνήσω είναι με τον Jaco, μας έχουν φέρει τόσο στο αμήν που μπορεί να 'ναι και λόγος για εθνική επανάσταση.

Περιμένω με τα χίλια να δω τον 1ο τραπέζι πίστα με την πουράκλα του.. :hehe:

Εντάξει αυτοί είναι και γιούροπ σε όλα τ'άλλα, στο τσιγάρο πρέπει να τους μοιάσουμε... αν γίνουμε γιούροπ, το κόβω αύριο (το τσιγάρο) και γίνομαι και ο φανατικότερος αντικαπνιστής...

Άν κάπνιζες θα σου έκανα δώρο ένα τασάκι για ποδήλατο...

:hehe:

Ρε Μήτσομ όμως αυτή είναι η δικαιολογία που έχουμε για τα πάντα. Οι άλλοι ευρωπαίοι εμείς ζούγκλα.. κι έτσι είναι, δε διαφωνώ. Κι αυτή η δικαιολογία είναι που καταλήγει στο ωχ δε βαριέσαι..

ωχ δε βαριέσαι...

Αυτό ήταν και μέχρι πριν μερικά χρόνια, τώρα το μοτό έχει αλλάξει...

"Εγώ να' μαι καλά και όλοι οι άλλοι να πα να ..."

καιρος ηταν, 12 μηνες στον στρατο + 3 μηνες στην δουλεια ολο γοπες πεταω :p

Ο καθένας μπορεί να κάνει στον εαυτό του ότι γουστάρει, να κάνει τατου να την παίζει όλη μέρα και να την κάνει λάστιχο να καπνίζει όσο θέλει, κανείς δεν θα του πει τίποτα. Το πρόβλημα εστιάζεται όταν κάνεις κάτι και ενοχλείς τους άλλους. Δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να καπνίζει παθητικά ούτε να βγαίνει για καφεδάκι να γυρίζει στο σπίτι του και να χρειάζεται μπάνιο επειδή βρωμοκοπάει και τα ρούχα του να θέλουν πλύσιμο. Όταν οι "Ελληνάρες" το καταλάβουν αυτό θα δουν οτι το μέτρο είναι προς την σωστή κατεύθυνση και έπρεπε να έχει εφαρμογή εδω και πολλά χρόνια.

Eπιτελους να απαγορευτει σε ολους τους κλειστους χωρους...παντου...Δεν γινεται να πηγαινεις να βγαινεις το βραδυ εξω και αφου βγαλεις τα ρουχα σοθ το βραδυ στο σπιτι να βρωμοκοπαει ολο το σπιτι....ειναι ελεινο...

Σεβομαι αυτους που καπνιζουν...ΟΚ τους αρεσει...παω πασο...

Αλλα οχι ρε παιδια μεσα σε κλειστους χωρους...Πρεπει να καπνιζουμε και εμεις?

δεν ξέρω τι λέτε για το παθητικό κάπνισμα, αλλά εδώ και 4 μήνες το έχω κόψει (έχει φύγει από το σπίτι η κύρια πηγή εκπομπής πίσσας και νικοτίνης και ότι άλλο περιέχει ένα τσιγάρο :p) και νιώθω άλλος άνθρωπος ;) Το μόνο κακό είναι ότι με αυτήν την αλλαγή με ενοχλεί πολύ η ατμόσφαιρα στο αμφιθέατρο, αλλά πέρα από υπομονή, τι άλλο να κάνεις...

Άντε-άντε να έρθει μπας και περιοριστεί λιγάκι αυτή η βρομιλιά.

Είμαι υπέρ 100%.

Όποιος δεν καπνίζει-καπνίζει και δεν το ξέρει! Βγαίνεις έξω πας την βόλτα σου,πας στο ένα κτίριο,στο άλλο κτίριο,και πας σπίτι φουγάρο.

Καλά εντάξει δεν ενοχλεί το κάπνισμα τις περισσότερες φορές αλλά αν είσαι σε κλειστό χώρο και έρθει το φουγάρο δίπλα σου σκας,και φαντάσου να κάτσει κάπου ένα μικρό παιδί 5-6 χρονών και να καπνίζουν 2-3 άτομα δίπλα του!

το εχω δει απο κοντα να τηρειται αυτο το μετρο...στην ιταλια σε ενα club, ηταν ενα γυαλινο κλουβι ασπρου καπνου...και οταν ηθελαν τσιγαρο εμπεναν εκει μεσα μονο για αυτο...ενα πραμα σαν τα καπνηστηρια στα λυκεια :p

το εχω δει απο κοντα να τηρειται αυτο το μετρο...στην ιταλια σε ενα club, ηταν ενα γυαλινο κλουβι ασπρου καπνου...και οταν ηθελαν τσιγαρο εμπεναν εκει μεσα μονο για αυτο...ενα πραμα σαν τα καπνηστηρια στα λυκεια :p

Έχουν τα λύκεια καπνηστήρια; :o

εγω πάντως το περιμένω πως και πως το μέτρο ειδικά στην δουλειά...

Υπάρχουν μέρες που ειλικρινά δεν μπορείς να πάρεις ανάσα απο την πολύ κάπνα στο γραφείο... και να σκεφτεί κανείς οτι τα γραφεία μας στο αεροδρόμιο ειναι ανοιχτά απο πάνω, δεν εχουν το γνωστό ταβάνι αλλά μια κατασκευή απο σιδερένιο πλέγμα απλά για να στηρίζονται τα φώτα...

Έχουν τα λύκεια καπνηστήρια; :o

Εδώ σε λίγο θα βάλουν Dark room, και εσύ ρωτάς για καπνιστήρια; : P

Οσο να ναι χαιρομαι και εγω για το μετρο... Θα ειναι πιο ευκολο σε αυτους που θελουν να το κοψουν το ρημαδι το τσιγαρο....

Πώπω.. και θυμάμαι εμάς (βέβαια πάνε και 13 χρόνια - ρε γεράσαμεεε) που κρυβόμασταν στις γωνίες και όταν μας έπαιρναν χαμπάρι τα ακούγαμε κιόλας γιατί καπνίζουμε στο προάυλιο ... :jester:

Πώπω.. και θυμάμαι εμάς (βέβαια πάνε και 13 χρόνια - ρε γεράσαμεεε) που κρυβόμασταν στις γωνίες και όταν μας έπαιρναν χαμπάρι τα ακούγαμε κιόλας γιατί καπνίζουμε στο προάυλιο ... :jester:

Αυτό εννοεί καπνιστήριο ! Που πήγε το μυαλό σου :p Μια γωνία που άτυπα έχει θεσπιστεί καπνιστήριο από τους μαθητές !

Το μόνο που θα αλλάξει από την 1η Ιουλίου είναι οι άδειες των καταστημάτων σε καφετέρια - καπνιστήριο. Ενιαίος χώρος μόνο για καπνίζοντες και όποιος γουστάρει μπαίνει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.