Jump to content

new ram - new settings

p_under

Recommended Posts

προσφατα μου ηρθαν απο Rma οι Cell Shock 1000 mhz 4-4-4-12 D9 chip αυτες δηλαδη http://cellshock.flagbit.com/en/products/ddr2/ddr2-1000-cl4.html. αλλα εχω κ αυτες http://cellshock.flagbit.com/en/products/ddr2/ddr2-1066-cl5.html . συνολο 4 gb . θελω λοιπον να με βοηθησετε με τα timings k τα subtimings,ωστε να δουλεψουν μαζι οσο ποιο καλα γινεται . Α κ τι ειναι καλυτερο σε αποδοση 1100 mhz με 4αρια η 1220 περιπου με 5αρια?

Η μητρικη μου ειναι η P5E .

πιστευω πολυ ποιο ευκολο ειναι το ~1200 5-5-5, από το 1100 4-4-4 (με 2 dimms) , με 4 sticks στη μητρικη, δε θελω να σε αποκαρδιώσω αλλα δε πιστευω οτι θα σου δουλέψουν , ούτε 1200 5-5-5, αλλα ουτε και 1100 4-4-4.Δοκίμασέ το πάντως και πεσ μας με ποσο MCH/Perf Lvl δούλεψαν.

vMCH -> η τάση του northbridge (στην περιπτωση σου το Χ38), για το tRD διαβασε εδω,

[ot] με ποση τάση 1100 4-4-4 ? -> στο 99% των απαντησεων σου, για 24/7 δε θα την αφηνα.. μονο για bench [/ot]

Ίδια περίπτωση με τη δική σου: 2GB GMH (Transcent 1200άρες) & 2GB GKX (ίδιες με τις δικές σου) σε Χ38.

Πάνε στα 1200 (PL=7). Λίγο παραπάνω τάση στο ΝΒ θέλει...

Ένα ss από τότε που πειραματιζόμουν με τη μητρική...

ramk.jpg

Τα 1100 με 4άρια δύσκολα θα τα πιάσεις για κάθε μέρα (με τάση που να επιτρέψει την επιβίωση των μνημών σου - ειδικά και με 4*1 sticks). Πήγαινε τη μνήμη όσο πιο ψηλά πάει με 5άρια και τάση όχι παραπάνω από 2.2V (και πολλά λέω). Λάβε υπόψιν σου και τυχόν overvoltage της μητρικής (οι ASUS δίνουν 0.08-0.1V παραπάνω από τη τιμή που δηλώνεις στο bios...)...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.