Jump to content

Ποια φωτογραφική να διαλέξω?

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θέλω να αγοράσω μια φωτογραφική χωρίς να έχω ιδέα στο θέμα παρά μόνο στο πως να πατάω το κουμπί.

Μέχρι στιγμής το μόνο που μου έχει λείψει από παλιότερες φωτογραφικές που είχα είναι το zoom που σε κάποιες περιπτώσεις θα ήθελα να είναι μεγαλύτερο.Έχοντας αυτο σαν αρχη στο ψάξιμο μου και με το σκέπτικό ότι θέλω να ψάξω λίγο παραπάνω την καινούρια μου φωτογραφική έχω καταλήξει σε τρεις πιθανές αγορές:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.561955

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1233157&DIGCAMERAOPTIKOZOOM=12x&category=69977547&catalog=19

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0391811&catid=060400

Δεν τις έχω δει από κοντά αλλά φαντάζομαι ότι η τρίτη (sony) μάλλον είναι τεράστια σε μέγεθος και θα φάει άκυρο.

Ποια μου προτείνετε?Τί καλύτερο έχει η μία από την άλλη?Παρακαλώ εξηγείστε μου κι όλας για να καταλαβαίνω και δυο πράγματα.

Αν έχετε κάτι τελείως διαφορετικό σαν πρόταση εννοείται πως είναι καλοδεχούμενο.

H τριτη δεν ειναι τεραστια ..Εχει εξοχες-εσοχες ..σε απολυτα νουμερα να δεχθω οτι ειναι πιο μεγαλη απο τις αλλες δυο.Αλλα τεραστια δε την λες με την καμμια.

canon ιs always the safest choice....μεταξυ ιδιων συγκρισιμων μηχανων.

(canonakia δε με λες με την καμμια παντως...δεν ειμαι φαν καμμιας εταιριας)

Μερικα ενημερωτικα στοιχεια για την canon ,sony ,olympus ...

(η σειρα ειναι και η σειρα προτιμησης)

Αν την θές για "καθημερινή" χρήση τότε μια compact είναι ό,τι πρέπει για την περιπτωσή σου...

Από τις 3 που πρότεινες κατ'εμέ η ποιο ολοκληρωμένη και ποιοτικότερη λύση είναι η PowerShot της Canon!

Παρ'όλα αυτά σου προτίνω την πολύ καλή Exilim EX-FC100 της Casio ή την L60 της Pentax που στα χρηματά της είναι διαμαντάκι!!!

Eγώ προτείνω να περιμένεις λίγο μέχρι να έρθει αυτή :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.563825

Για χαρακτηριστικά/πληροφοριές :

http://www.sony.gr/product/dsc-t-series/dsc-t900/tab/technicalspecs#tab

:dirol:

με βάζεις σε σκέψεις.... Πολύ ωραία η sony

Είναι με την νέα τεχνολογία ανάλυσης και κλείστρων των φακών .Για αυτό την πρότεινα .U decide:triniti:

Εγω το λεω marketing...

Αν θελεις να εχεις και manual ρυθμίσεις, θα ελεγα να πας στην canon.

Μην ξεχνας οτι παιζει ρολο και η διάμετρος του φακού ( δηλαδή μπαίνει περισσότερο φως=καλύτερες φωτογραφίες) και θα εχεις λιγοτερο θορυβο στις φωτογραφιες... :)

Νομιζω οτι μου δωσατε αρκετες ιδεες.Μετα απο αυτα μαλλον κι εγω προς την Canon κλινω.Η καινούρια Sony δυστυχως ξεφευγει από τα χρήματα που διαθέτω.Κρατάω τις απόψεις σας και αν προκύψει οτιδήποτε άλλο ευχαρίστως να το δω!Σας ευχαριστω για το χρόνο σας.

Εγω το λεω marketing...

Αν θελεις να εχεις και manual ρυθμίσεις, θα ελεγα να πας στην canon.

Μην ξεχνας οτι παιζει ρολο και η διάμετρος του φακού ( δηλαδή μπαίνει περισσότερο φως=καλύτερες φωτογραφίες) και θα εχεις λιγοτερο θορυβο στις φωτογραφιες... :)

δηλαδη 2 φακοι ο ενας εχει 52 διαμετρο και ο αλλος 77 και τραβηξεις φωτογραφια με το ιδιο σωμα , με ιδιο διαφραγμα και ιδια ταχυτητα , με τον φακο τον 77 θα βγει πιο φωτεινη η φωτογραφια ;

δηλαδη 2 φακοι ο ενας εχει 52 διαμετρο και ο αλλος 77 και τραβηξεις φωτογραφια με το ιδιο σωμα , με ιδιο διαφραγμα και ιδια ταχυτητα , με τον φακο τον 77 θα βγει πιο φωτεινη η φωτογραφια ;

Για τα νουμερα που εθεσες...ο 52αρης (διαμετρο) 100% θα εχει μικροτερο μεγιστο διαφραγμα απο οτι ο 77αρης.

(ελπιζω να μην μπερδεψει η φραση μικροτερο μεγιστο)

Τι θα βαζει ο χρηστης ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.

[εδιτ] Και κατι που ξεχασα....αν συμπτωματικα εχουν το ιδιο μεγιστο διαφραγμα τοτε ο 77αρης εχει περισσοτερες πιθανοτητες να εχει μεγαλυτερο εστιακο μηκος.

Πχ αλλο κρυσταλλο εχει ο 85μμ f1.8 και αλλο ο 50 f1.8[/εδιτ]

ΔΕν θυμαμαι αν παιζει και τιποτα με τα γεωμετρικα στοιχεια ,παραμορφωση κλπ καθως επισης και με vignettarisma.

Απο μονο του βεβαια το μεγαλο κρυσταλλο δε κανει τιποτα αν δε το κυνηγησει και αυτος που το κατασκευασε.

(αλλα ειναι πιο ευκολο στη δημιουργια)

Προφανως στις compact σπανια θα δεις τετοια πραματα (σε διαφορες εννοω).

Περισσοτερο θεμα κυρους ειναι ο μεγαλος φακος τοσο για τη μηχανη οσο και για τον κατασκευαστη.

(καμμια φορα συμβαινει και σε κανονικους φακους αυτο)

Gomar ναι σαφως με αυτες τις ρυθμισεις θα έβγαιναν ιδιες. (ιδιο f)

Απλα δεν το εθεσα καλα, εννοούσα οτι στη sony ο φακος σε διάμετρο ειναι μικρότερος σε σχεση με της canon και γιαυτο ειπα οτι θα μπαινει περισσότερο φως στον αισθητήρα(αυτο το ειχα διαβασει και παλιοτερα εδω στο lab και γι αυτο το ειπα) :)

Αν αυτο που ειπα ειναι λαθος, αν εχετε την καλοσυνη να με διορθωσετε καθως ειναι ενα θεμα που με ενδοιαφερει ;)

Posted via Mobile Device

Το παλικάρι θέλει zoom και του προτείνετε compact Sony Cybershot? FFS!!

Ρε παιδιά, να ξέρουμε τι δίνουμε στον κόσμο δηλαδή..

Αν γουστάρει το zoom με μία τέτοια θα το ξεχάσει, άσε που άμα πάρει τη συγκεκριμένη θα μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που πήρε τόσο compact και όχι μία έστω με extended φακό όπως η T70 που πήρα για το καλοκαίρι και τώρα τη χρησιμοποιώ ελάχιστα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.