Jump to content

Τι ξερουμε για HP οθονες και εγγυηση?

Blinky

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελω να παρω μια οθονη για xbox360 και internet browsing(αντε και κανα PC game που και που), και τα χαρακτηριστικα που ψαχνω ειναι τα εξης:

16:9

1920x1080

20-27"

glossy panel

hdmi

Τα παραπανω δε τα διαπραγματευομαι, αποκει και περα προφανως θα ηθελα να ειναι IPS/PVA αλλα βλεπω οτι δεν υπαρχει καμια με τετοιο panel και τα παραπανω χαρακτηριστικα. (γενικα ολα τα 16:9 panels ειναι ΤΝ, αλλα και το glossy ειναι πολυ σπανιο οποτε για να μην υπαρχει καν μια με καποιο απο τα 2 χαρακτηριστικα, φαντασου και με τα 2...)

Οποτε βλεποντας οτι τα ΤΝ panels εχουν βελτιωθει (συμφωνα με τα reviews τουλαχιστον) στα χρωματα που ειναι το πιο σημαντικο, μενει μονο το θεμα της γωνιας θεασης και ειδικα στον καθετο αξονα. Επειδη ειναι και οι τιμες ομως πολυ προσιτες, σκεφτομαι να κανω τη θυσια και να παω στο πρωτο μου ΤΝ panel...αφου θα τηρει τα υπολοιπα χαρακτηριστικα.

Ετσι βρηκα την HP 2309m, και υπαρχει και η HP 2159m. Και οι 2 καλυπτουν ολα τα παραπανω (κυριως το glossy γιατι τα υπολοιπα τα εχουν πολλα ΤΝ panels). Στο skroutz δε τις βρισκω, αλλα σε τιμες Γερμανιας εχουν λιγοτερο απο 30 ευρω διαφορα και εχω διαβασει review της 23αρας αρκετα ικανοποιητικο, οποτε σκεφτομαι αυτην.

Το θεμα ειναι που μπορω να βρω HP οθονες στην Ελλαδα, αλλα και αν ξερετε τιποτα για την εγγυηση, αφου ακουσα κατι για 1 χρονο και μου φανηκε τραγικο αλλα και απιθανο, και επισης δεν ξερω και ποσα καμμενα pixels καλυπτει. Στο ελληνικο site της HP ενω εχει και τις 2 οθονες δεν βρηκα πληροφοριες για εγγυηση...

απλα μονο αυτη τηρει τις προδιαγραφες που εθεσα (ουσιαστικα το glossy, για τα υπολοιπα υπαρχουν πολλες)

• 2 weeks later...

24" Glossy και με S-IPS ειναι η νεα Apple αλλα εχει 16:10 δλδ 1920Χ1200 και οχι native fullHD που θες εσυ...Παντως επειδη το χα ψαξει πολυ και γω το θεμα με το glossy ναι μεν φαινεται εντυπωσιακο αλλα σε κουραζει πολυ ιδαιτερα στο διαβασμα.Ιδιαιτερα ειχα βαλει τοτε στο ματι την ΗP-2408.Αλλα υστερα απο συγκριση στα media markt που την ειχαν με τις Eizo ας πουμε καταλαβα οτι με κουραζε το glossy και τελικα δεν ειναι και τοοοσο μαυρο οσο νομιζα το μαυρο τους οπως επισης στις ταινιες εβλεπα υστερα απο ωρα παρατηρησης βεβαια μια παραπανω ευκρινεια στις Eizo που στην αρχη δεν τις εβλεπα, αλλα το ξανατονιζω υστερα απο αρκετη παρακολουθηση.... Τωρα αν καθεσαι σε αποσταση και την θες μονο για παιχνιδια και οχι τοσο για εργασια δε νομιζω να αντιμετωπισεις κανενα προβλημα και ισα-ισα θα σου φανει και αρκετα ευχαριστη.Η Apple τωρα ειναι αλλη φαση...Το glossy της δεν ειναι σαν της ΗΡ που ειναι καπως φτηνιαρικο κατα την αποψη μου και εχει μια επιστρωση απο γυαλι οπως λεει και η ιδια η Apple.Mπορεις να επισκεφθεις παντως καμια μεγαλη αλυσιδα οπως Saturn η mediamarkt που εχουν και τις HP αλλα και τα iMac που εχουν μεν TN panels αλλα ειναι glossy και μπορεις να καταλαβεις τι εννοω...Επισης κατι τελαυταιο το glossy στις HP το χω δει αυτο χανει λιγο σε ευκρινεια αν δουλευεις απο κοντα.Το διαπιστωσα σε μια HP-2208H ενος φιλου και μου τη νεδινα αππιστευτα στα νευρα.Δλδ τα γραμματα και οι καθετες γραμμες ειχαν δοντακια λες και τους ελειπε ΑΑ...Βεβαια ολα οσα σου λεω με τα δικα μου ματια,αλλα προσπαθβ να μαι οσο το δυνατον πιο αντικειμενικος.Κατι τελευταιο, επειδη κατεληξα με την Dell S2409 που ειναι 1920X1080 μπορω να πω οτι το χω μετανοιωσει λιγο οχι απο αποψη χρωματων κλπ αλλα στο οτι μου λειπε λιγο υψος...Σε μια 24' με 1920Χ1200 ημουν οκ.Ολα αυτα οταν δουλευα κειμενα εβλεπα φωτογραφιες κλπ, οταν εβλεπα ταινιες και σε αποσταση 2m και ανω δεν ειχα κανενα παραπονο.Οποτε και εσυ αν θες μονο games θα σαι πολυ οκ.Επλιζω να σε βοηθησα και να σου πω οτι αυτη τη στιγμη οι καλυτερες κατ εμε 24' ειναι οι Apple και η HP LP-2475 H-IPS.Ειναι λιγο ακριβες βεβαια αλλα αν αναλογιστεις οτι την Apple μπορεις να την παρεις απο applestore.co.uk και να γλυτωσεις απ την ισοτιμια της λιρας κανα 300€ δεν ειναι και καθολου ασχημα...

την apple την εχω υποψην μου, και την εχω δει και απο κοντα και ειανι τελεια!

ΑΛΛΑ, υπαρχει ενα μεγαλο προβλημα. Δεν εχει DVI, εχει μονο mini-displayport και προς το παρον μπορει να συνδεθει μονο με το νεο macbook, ουτε καν με τα παλιοτερα προιοντα της apple!

Επισης εχω ψαξει και δεν υπαρχει adaptor dvi/hdmi to mini displayport (το αντιστροφο υπαρχει οποτε προσοχη σε οποιον ψαχνει!), και επισης εχω διαβασει οτι και να φτιαχτει τετοιος, θα εχεις απωλεια ποιοτητας αφου δεν ειναι απολυτα συμβατα μεταξυ τους τα προτυπα και δε γινεται με απλο adaptor αλλα πρεπει να γινει μετατροπη του σηματος!

Τελικα εχω καταληξει οτι η πιο καλη λυση μαλλον ειναι η LCD-TV samsung 32A656. Ειναι 32" 1080p 16/9 glossy και με S-PVA panel. Φοβαμαι λιγο το μεγαλο κοκκο που αναγκαστικα θα εχει βεβαια...αλλα αν αυτο ξεπερνιεται, εχει ολα τα υπολοιπα (και s-pva μια χαρα!) και κοστος σημερα ~600 ευρω, αλαλ επειδη ειναι υπο καταργηση μοντελο ισως βρεθει και φτηνοτερα...

Ετσι βρηκα την HP 2309m, και υπαρχει και η HP 2159m. Και οι 2 καλυπτουν ολα τα παραπανω (κυριως το glossy γιατι τα υπολοιπα τα εχουν πολλα ΤΝ panels). Στο skroutz δε τις βρισκω,

HP 2309M

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=13900&catid=466 - 247.52 €

ή 245Ε μαζι με τα εξοδα αποστολης

http://www.pixmania.gr/gr/gr/2749124/art/hp/ieuic-tft-23-hp-2309m-3ms.html?srcid=636&Partenaire=pathfinder&CodePromo=oui&ref=bestprice

ναι, ειναι καινουρια μοντελα και αρχιζουν να σκανε μυτη. Η τιμη του hardshop δεν ειναι καλη...πιστευω οταν την φερουν πιο πολλοι θα παιζει στα ~210

Αυτο με την 32'' ειναι η καλυτερη επιλογη πιστευω αν θες μονο παιχνιδια.οταν πρωτοβγηκαν οι 8800GTX ειχα παει μια βολτα απ το πλαισιο και ειχαν συνδεσει 2 τετοιες σε SLi με μια 47" Philips και επαθα την πλακα μου.Εκτοτε το gaming σε pc monitors μου φαινεται αστειος συμβιβασμος...Μην αγχωνεσαι για το αν εχει μεγαλο dot πυτως η αλλως με την 32'' πρεπει να καθεσαι πανω απο 3 μετρα για να βλεπεις ανετα μη σου πω πανω απο 5...Οποτε εκει θα ναι ολα sharp εφοσο ειναι fullHD η TV...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.