Jump to content

eVGA GTX 285 vs Asus EAH4870x2

iliasv82

Recommended Posts

Μπορεί και να προσφέρει καλύτερο o/cability. ή καλύτερες θερμοκρασίες. Τι αλλαγές κάνει στις τάσεις ; Αυτά μας ενδιαφέρουν. Εχω κι' εγω την ίδια κάρτα γι' αυτό και ο πρώτος πληθυντικός:cool:

Πάντως απ' οσο έψαξα στα forums της techpowerup δε βρήκα κάποιο thread που να συζητάνε το θέμα. Καλό είναι να βρούμε κάποιους που το έχουν δοκιμάσει.

Χωρίς να εχω μεγάλη εμπειρία στο θέμα, κατάλαβα ότι το bios αυτό είναι το εργοστασιακό. Αυτό δηλ. που φοράει ηδη η κάρτα μας. Δεν είμαι σίγουρος όμως...

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Σήμερα το απόγευμα θα πάω να την πάρω τελικά!!!!

:fist: :p:T:

Σε τι ανάληση τρέχεις τα παιχνίδια σου;...

Εγώ έχω 24" wide και τα τρέχω όλα στα 1920x1200.

Έχω και 4Gb Ram DDR3 1333 και έναν Core2Duo, και λέω να τον αλάξω με έναν Q9650 σε λίγο καιρό μόλις πέσει η τιμή του.

Σε 1680Χ1050 και πλην των Crysis, ολα τα άλλα τα παίζω άνετα (v-sync on - 60fps) σε full settings.

Εχω περίπου δεκα παιχνίδια στο σκληρό μου αυτή την εποχή, και τα μόνα εξ' αυτών που μπορώ να φανταστώ ότι θα έχουν μια δυσκολία σε 1920Χ1200 είναι το Fallout 3 (εχω επέμβει βέβαια στα γραφικά) και τo FarCry2. Μιλάμε πάντα για ultra settings.

Και το Cryostasis δε νομίζω να παίζει σε αυτή την ανάλυση με ολα στο full.

Οσο για το C2D θα ήταν καλό να τον ανεβάσεις λίγο. Θα βοηθήσει στο gaming. Ο δικός μου στα 3,2 αποδείχθηκε ότι σε ορισμένα παιχνίδια κάνει τη διαφορά, παρά την αρχική μου εκτίμηση ότι δε βοηθούσε και τόσο το o/c.

Για μένα ήταν ψιλολάθος η 285. Ακριβή γι'αυτά που προσφέρει. Η 4890 με λίγο oc (και μιλάμε για την πιο overclockable κάρτα όλων των εποχών) τη σκίζει για πρωινό εκτός αν μιλάμε για παιχνίδι με physΧ και κάνει και 70 ευρώ λιγότερο. Για τη 4870Χ2 δε σχολιάζω καν (αυτή θα ήταν η δική μου επιλογή βάσει απόδοσης τιμής). Πάντως φυσικά και με τη 285 θα παίζει τα πάντα σε 1920χ1200 εκτός crysis και εκτός cryostasis. Ειδικά το τελευταίο ακόμα και με τη 295 με την οποία το τερμάτισα ζορίζεται με όλα στο full και 1920 ανάλυση. Και να σκεφτείς ότι είναι διαφήμιση της nvidia για το physx το παιχνίδι και πάλι παίζει χάλια.

η 4890 με λίγο o/c ίσως φτάνει την 285

Δεν έχει βέβαια physx, ambient occlusion, cuda, αλλά είναι και φθηνότερη..

Αν κλοκάρεις όμως και την 285 δεν νομίζω να έχει τύχη

Βεβαίως έχει τύχη γιατί εκτός του ότι ανεβαίνει πολύ μα πολύ περισσότερο (όλες σχεδόν ανεβαίνουν 950 στον πυρήνα π.χ), αν ανεβάσεις και λίγο τάση (που δε γίνεται στη 285) ανεβαίνεις ακόμα περισσότερο. Την έχει για πρωινό...Η asus δίνει το προγραμματάκι για αύξηση της τάσης μέσα στη συσκευασία. Για τις υπόλοιπες rivatuner ή αναμονή μέχρι να σπαστεί το προγραμματάκι της asus ή αναβάθμιση με το bios της asus. Ακόμα κι αν δε τη φτάσει (θα έρθει σίγουρα όμως μέσα στο 5% διαφοράς) μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ φτηνότερη.

η αυξηση είναι ποσοστιαία και μονο... αλλη αξια εχουν τα +100mhz στα 850, και αλλη στα 650 ;) , τουτεστην , η 4890 με 950/850 = ~12% αυξηση , αντισταθμιζεται με 725mhz στην 285 (και πανε και οι 2 εκει που βρισκοντουσαν.. αναλογικα) , τα οποια ενα μεγαλο μερος απο τις 285 που κυκλοφορουν , τα εχουν, με μαμα ψυξη.

Σωστά τα λες. Η 4890 πάντως αποδίδει πάρα πολύ καλά overclocked και η διαφορά που έχει σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι ποτέ πάνω από 5% (εκτός physx φυσικά) σε σχέση με τη 285 ενώ έχει 23% διαφορά σε τιμή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.