iliasv82 Απρίλιος 28, 2009 Author #21 Απρίλιος 28, 2009 Παίδες δείτε τι βρήκα!http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=308854&page=2Ailuros:Το ΑFR που επιταχύνει σαν πρωτόκολλο τις λύσεις multi-chip/-GPU είναι το ουσιαστικό πρόβλημα και όχι οι οδηγοί. Φυσικά και βοήθησε με την πάροδο του χρόνου η καλύτερη υποστήριξη των οδηγών όσων αφορά SLi/CF και η υποστήριξη αυτών από τους δημιουργούς παιχνιδιών, αλλά τα βασικό πρόβλημα που είναι το interframe latency στο AFR παραμένει.Για λύσεις μέχρι και 2 chips/GPUs μέσα σε άκρες το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο. Μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο όταν πάει κανείς σε 3 ή και 4 chips.Δεν αποκλείω θεωρητικά καθόλου να μπορούσαν αμφότερες εταιρίες να επενδύσουν πολύ περισσότερο σε R&D για οτιδήποτε multi-GPU και να βρουν μια εναλλακτική λύση στο AFR. Η NV τουλάχιστον έχοντας περίπου το 80-90% των επαγγελματικών αγορών θα μπορούσε άνετα να βρει μια ενιαία λύση για όλες τις αγορές χωρίς να έχει απώλειες στην επένδυση. Ωστόσο οι ανάγκες των αγορών αυτών λύνονται πολύ πιο εύκολα με πρωτόκολλα όπως το NVScale μεταξύ άλλων και κάνει ούτως ή άλλως ότι μπορεί για να έχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στην αγορά: http://www.beyond3d.com/content/news/728Από την άλλη η AMD θα είχε πολύ περισσότερο ανάγκη μια τέτοια λύση μιας και οι high end λύσεις της είναι κατά αποκλειστικότητα multi-chip. Ωστόσο με ένα ποσοστό που κυμαίνεται πάνω κάτω στο 10% στις επαγγελματικές αγορές δεν έχει και πολλές πιθανότητες να ξαναβγάλει τα έξοδά της, Κοντολογής όσο βολεύονται αμφότερες εταιρίες με φτηνές και γρήγορες λύσεις μέσω λογισμικού για οτιδήποτε αφορά multi-GPU scaling μην περιμένετε ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις ούτε στο μέλλον. ΄Ισως δούμε κάτι σε MCM package από την AMD στην επερχόμενη γενιά, που αν και βελτιστοποιεί λίγο το πρόβλημα της μνήμης δεν το λύνει και απαραίτητα.Τουλάχιστον για το πρόβλημα της διπλής μνήμης θα μπορέσουν να κάνουν κάτι οι εταιρίες σε βάθος χρόνου. Το μεγαλύτερο κόστος σε οποιαδήποτε GPU είναι η μνήμη. Είναι χυδαίο να πληρώνεις για 1.7 ή και 2GB μνήμης σε μια κάρτα γραφικών και στην ουσία να έχεις πάντα μόνο 896MB ή 1024ΜΒ στην πραγματική διάθεσή σου.Αυτό και για τον φίλο που άνοιξε την ενότητα: η GTX295 έχει ανά καρέ ανά GPU πάντα μόνο 896ΜΒ μνήμης και όχι 1792ΜΒ που γράφει το πακέτο. Στην πραγματικότητα η GTX285 έχει 128ΜΒ παραπάνω μνήμη στην διάθεσή της από μια 295.Το βρήσκω πολύ ενδιαφέρων...!! Εσείς τι λέτε;...
Maximus Απρίλιος 28, 2009 #22 Απρίλιος 28, 2009 Απόλυτο δίκιο έχει, οι ποσότητα της μνήμης που στην ουσία εκμεταλλεύονται οι διπλές κάρτες είναι το μισό της ολικής τους.Μικρή σημασία έχει αυτό, όταν μιλάμε για αναλύσεις μέχρι 1920 και 1GB RAM (αν εν τέλει πας στη 4870Χ2 π.χ.), μιας και πολύ δύσκολα κάποιο παιχνίδι σε αυτές τις ρυθμίσεις, είτε σημερινό είτε μελλοντικό, θα σου ζητήσει πάνω από 1GB VRAM.
Dem Απρίλιος 28, 2009 #23 Απρίλιος 28, 2009 Καλα τα gb στη Vram...αλλα στην πραξη μετραει το bandwidth και αλλα πραγματακια παρε πχ το crysis που καταναλώνει vram στην θηριώδη 2560χ1600 με 2ΑΑ ευλαβικά...η 1η εχει το μεγαλυτερο bandwidth και η τελευταια εχει το μικροτερο. φυσικα και ειναι διαφορετικες αρχιτεκτονικες ΑΜD/nVidia αλλα δεν ειναι και η πρωτη φορα που παρατηρείται Αν βαλεις τωρα στο Crysis και σε καθε crysis και extra textures κτλ....μια καρτα με 4gb της ιδιας λογικης με τις παραπάνω θα πηγαινει καλυτερα ??? Εξαρταται, θα φορτωνονται στη vram, δεν θα μενεις απο vram αλλα τα fps στην πραξη μπορει να ειναι ιδια λόγο αργης μεταφορας... Βεβαια αυτο που λέει ο Ailuros ειναι απολυτα σωστο...και οπως και να χει...πληρώνεις (στις διπλες) διπλη vram απο οση πραγματικά αγοράζεις....
hondo1 Απρίλιος 28, 2009 #24 Απρίλιος 28, 2009 αμα την βαλεις κ σε vista dx10.1 θα παιζουν καλυτερα τις ati:rolleyes:
Maximus Απρίλιος 28, 2009 #25 Απρίλιος 28, 2009 Dem - Gamer Settings. Στο Enthusiast έχω την εντύπωση ότι ξεπερνάει το 1GB - θα κάνω μερικές inhouse δοκιμές εν καιρώ και θα σ πω
Nephiλiμ Απρίλιος 28, 2009 #26 Απρίλιος 28, 2009 Dem - Gamer Settings. Στο Enthusiast έχω την εντύπωση ότι ξεπερνάει το 1GB - θα κάνω μερικές inhouse δοκιμές εν καιρώ και θα σ πω roger that.confirmed και σε banch και in game.
iliasv82 Απρίλιος 29, 2009 Author #27 Απρίλιος 29, 2009 Παίδες θα έχουμε κάποιο νέο σχετικά με τα Enthusiat Graphics του Crysis μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται;...Σκέφτομαι τελικά να κάνω την κίνηση και να πάρω την "Evga GTX 285 1Gb" αλλά θέλω πρώτα να δω τα specs που θα μας δώσει ο φίλος μας "GZNP" σχετικά με τα 2Gb...Δύστυχος τη κάρτα αυτή τη φέρνει μόνο το παρακάτω κατάστημα και υπάρχει μονοπώλιο στην Ελλάδα και γι' αυτό αύξησαν και την τιμή του εν λόγω προϊόντος κατά 10€ από τη περασμένη εβδομάδα...Και μάλλον θα πάει και άλλο... :hang3:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1211684Σκεφτόμουν να κάνω αγορά απο εξωτερικο μέσω internet αλλά μετα μπλέκω...
alexkhr Απρίλιος 29, 2009 #28 Απρίλιος 29, 2009 Γιατί δεν παίρνεις την Palit που είναι και 30 ευρώ φθηνότερη και έχει και καλύτερο σύστημα ψύξης?
iliasv82 Απρίλιος 29, 2009 Author #29 Απρίλιος 29, 2009 Μόνο και μόνο για τα tools που έχει η EVGA... και να πω την Αλήθεια δε μου γεμίζει το μάτι η Palit... Δε ξέρω, μόνο οπτικά το λέω... για επιδώσεις και software δε ξέρω... Έχεις κάτι για να με διαφωτίσεις;... Θα το εκτιμούσα!!! Link από κάρτα: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1231391 Για τι θερμοκρασίες μιλάμε με αυτό το σύστημα ψύξεις;...
alexkhr Απρίλιος 29, 2009 #30 Απρίλιος 29, 2009 Αύριο θα την παραλάβω για ένα σύστημα που φτιάχνω σε ένα φίλο. Θα ποσταρω θερμοκρασίες να δείς. Όσο για τα tools δεν τα χρειάζεσαι καθώς υπάρχει και το rivatuner που κάνει την ίδια δουλειά.
pank Απρίλιος 29, 2009 #31 Απρίλιος 29, 2009 Παιδιά δεν είμαι σίγουρος, αλλά εχω την εντύπωση πως το EVGA precision tool δουλεύει και με υλοποιήσεις από άλλους κατασκευαστές.Ας επιβεβαιώσει όποιος ξέρει για να μην τον πάρω στο λαιμό μου το φίλο μας.
ChSin7 Απρίλιος 29, 2009 #32 Απρίλιος 29, 2009 Παιδιά δεν είμαι σίγουρος, αλλά εχω την εντύπωση πως το EVGA precision tool δουλεύει και με υλοποιήσεις από άλλους κατασκευαστές.Ας επιβεβαιώσει όποιος ξέρει για να μην τον πάρω στο λαιμό μου το φίλο μας.Δουλεψε με Twintech 8800GTS 512 & ECS 9600GT 512. Απλά ήθελε drivers 182.xx και όχι 185.χχ.Αλλά ακόμα και να μην δουλεψει μπορεί με flash μια οποιαδήποτε reference να "βαπτιστεί" EVGA.
Dem Απρίλιος 30, 2009 #33 Απρίλιος 30, 2009 gznp - εγω ειμαι σιγουρος οτι και παραπάνω μνημη να ειχαν αυτες οι καρτες nVidia/ATI δεν θα κερδιζες πολλα...οταν θα ερθει ο καιρος που δεν θα τις φτανει η φυσικη μνημη δεν θα ειναι αρκετη η gpu, το bandwidth και δεν θα μπορει να ανεβασει fps οσο VRAM και να εχει.η vram δλδ δεν θα σε σωσει απο αλλαγή...και πιστευω οτι και στις επομενες πιο πολυ σε ποσοτητα gb δεν θα δουμε οσο φυσικα πιο γρηγορες μνημες και αλλη αρχιτεκτονικη gpu κτλ.....τωρα αν μιλαμε για την ειδικη περίπτωση που εχεις 30" πανελ με 2560 x 1600 αναλυση και παρεις μια ή 2 295GTXεκει ναι...θα ηθελες παραπανω απο 1gb vram για το FSX ας πουμε....οχι τιποτα αλλο... αλλα εχεις και την απαραιτητηταχυτητα στις gpu της ή των 295GTX να την εκμεταλλευτεις.αλλα ακομα και στο FSX με παραπάνω μνημη δεν θα εχεις και θεαματική αυξηση fps..ισως ομως να κραταει καλυτεραστα "βυθισματα" φανταζομαι.σε ολες τις αλλες περιπτωσεις οι μνημη που ηδη εχουν οι αλλες καρτες 260/275/285/4870(1GB)*/4890 ειναι αρκετο σε μεγεθοςμεχρι να αποδειχθει "λιγη" ολοκληρη η καρτα....μεχρι τοτε δεν θα ειναι εμποδιο η ποσοτητα vram στην αναπαραγωγή fps...τλχ εγω ετσι καταλαβαινω...και απο την 9800GT με 1GB με την 275GTX ακομα και με τον γερολυκο Ε6600 εγω ειδα τεραστια διαφορα στα 1920χ1200 (και με φιλτρα) μιλαμε για παραπανω απο 2Χ σε minFPS <---- αυτο το τελευταιο δεν το περιμενα με τον 6600.* στην 4870 εχει αποδειχθει φυσικα οτι τα 512ΜΒ στην 1920χ1200 την "αδικουν" σε μερικες περιπτωσεις, σε συνδιασμο παντα με το mem. interface πουεχει η συγκεκριμενη, και imo τα 512mb ειναι οριακα πιο κατω απο το MAX (μιλαμε παντα για ανω των 1680χ1050) που μπορει να δωσει η καρτα, απλα στην συγκεκριμενη ή 500 ή 1000 mb μπορουν να μπουν.
iliasv82 Απρίλιος 30, 2009 Author #34 Απρίλιος 30, 2009 Η ανάλυση που τρέχω παίδες τα παιχνίδια είναι 1920x1200 σε 24" οθόνη. Οπότε είμαι σε μονόδρομο για GTX295 (για 2 χρόνια min) ή καί η (GTX285) θα κάνει δουλειά. Αν από εδώ και πέρα τα παιχνίδια βγαίνουν με απαιτήσεις Crysis τότε θα έχουμε όλοι σοβαρό πρόβλημα με τις κάρτες μας... χε,χε,χε!!!
hondo1 Μάϊος 3, 2009 #35 Μάϊος 3, 2009 το χω ξαναπει...αλλα το crysis ειναι απλα ενα bad-coded game...μην κολλατε με την μουφα ελεος!
sebastian Μάϊος 3, 2009 #36 Μάϊος 3, 2009 Ρε φιλε μην κουραζεσαι με μνημες και αλλα τετοια....παρε 295 και τελος! Απλα ειναι τα πραγματα, η 285 μια τριχα απο τα π........... της 295....Η 295 εχει τοση μνημη οση χρειαζεται....ολα τα παιχνιδια τα παιζεις με 1920χ1200 με ΤΟΝΟΥΣ ΦΙΛΤΡΩΝ !!!!! Η μνημη της ειναι υπεραρκετη θα ελεγα! Εχεις δει πως τρεχει το crysis με 295! Θα παθεις πλακα! smooth ! και με χ2 ΑΑ ακομα και με χ4 πανω απο 30 εισαι! το υπολοιπο συστημα σου δεν το ξερω.... gznp μην αρχιζεις να του λες και για το micro stuttering και τρομαξεις το παλικαρι......
iliasv82 Μάϊος 14, 2009 Author #37 Μάϊος 14, 2009 Παίδες καλημέρα!!! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!! Τελικά κατέληξα στην Asus ENGTX285 μόνο με €299 την παράγγειλα και θα την έχω αύριο!!! Πιστεύω να με καλύψει τελικά γιατί όλο ATi έπαιρνα και λέω να δοκημάσω και nVIDIA... Βρήκα και ένα Bios Update (Overclocked) [link] Όποιος μπορεί να δει αν είναι ΟΚ να το βάλω στη κάρτα... ή απλά να της κάνω overclock με το Riva Tuner? ή και τα 2 μαζί;... Τι με σημβουλεύεται;...
pank Μάϊος 14, 2009 #38 Μάϊος 14, 2009 Δεν κατάφερα να βρω τι προσφέρει το συγκεκκριμμένο bios. Όταν λες overclocked τι εννοείς ; Στο link αναφέρονται τα stock ρολόγια.Αν παίζεις παιχνίδια μέχρι 1680Χ1050, τότε δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Αν έχεις πάρει την κάρτα στα χέρια σου θα το έχεις καταλάβει. Αν benchάρεις αλλάζει το πράγμα μαζί και οι ανάγκες σου. Βρήκες όμως κάπου τα στοιχεία του καινούριου bios. Τι αλλαγές κάνει ;
quickaras Μάϊος 14, 2009 #39 Μάϊος 14, 2009 Τα Precision Tools δουλεύουν και με άλλες υλοποιήσεις επιβεβαιωμένα. Στην δική μου Gigabyte GTX285 όλα παίζουν άψογα!
iliasv82 Μάϊος 15, 2009 Author #40 Μάϊος 15, 2009 Δεν κατάφερα να βρω τι προσφέρει το συγκεκκριμμένο bios. Όταν λες overclocked τι εννοείς ; Στο link αναφέρονται τα stock ρολόγια.Αν παίζεις παιχνίδια μέχρι 1680Χ1050, τότε δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Αν έχεις πάρει την κάρτα στα χέρια σου θα το έχεις καταλάβει. Αν benchάρεις αλλάζει το πράγμα μαζί και οι ανάγκες σου. Βρήκες όμως κάπου τα στοιχεία του καινούριου bios. Τι αλλαγές κάνει ;Δικό μου λάθος!!!Δεν είμαι γνώστης του overclocking και νόμιζα πως αυτό το bios ήταν για αυτό το σκοπό!Μάλλον θα κάνω overclocking μόνο από το Riva Tuner.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.