Jump to content

Βοήθεια για επιλογή αθόρυβων 120mm Fan

marios007

Recommended Posts

Έχω ένα κουτί CM Stacker και θέλω να αλλάξς τους τρείς 12αρηδες ανεμιστήρες που έχει με αθόρυβους (οι 2 είναι μπροστά στους σκληρούς και ο 3ος στο πίσω μέρος).

Και οι τρείς θα είναι πάνω σε έναν πάνελ που θα ελέγχει τις στροφές τους.

Θέλω να είναι σε μπλε φωτισμό.

Έχω βρει τους http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806336.

Απο ότι διάβασα μέχρι 800-1000 στροφές δεν έχουν πολύ θόρυβο.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα ήταν καλοδεχούμενη. Και αν υπάρχει και αντίστοιχος σε 80mm θα ήταν καλά αφού το κουτί έχει έναν πάνω στην οροφή του που και αυτός μάλλον θα πάει σε αλλαγή.

Θα συμφωνησω με τον φιλο Papakitou.

Στο haf που ειχα και αλλαξα προσφατα ειχα 9 απο δαυτους και ειδα πραγματικα διαφορα και σε αποδοση αλλα και σε θορυβο.

Μες το κιτ περιεχουν και ειδικους ανταπτορες που ριχνουν τις στροφες αναλογα σε δυο σταδια.

Το μονο κακο το χρωμα τους που ειναι περιεργο.

μέχρι 1000-1200 στροφές όλα είναι ήσυχα

Θεωρητικα ναι θα συμφωνησω απλα μπαινει μεσα και το θεμα αποδοση μιας και θελουμε και να "φυσαει" κιολα οχι μονο να "γυρναει" αθορυβα και ο συγκεκριμενος εχει αποδειξει την αξια του σε αυτο το καμματι :T:

Τους τελευταίους τους έχω κι εγώ και στην υδρόψυξη και στο κουτι. Πραγματικά αθόρυβοι και με πολύ καλή απόδοση. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Τι εννοεί όταν λέει

"The use of a 4 wire PWM controlled fans is a means to reduce the overall system acoustics. The expectation is a 4 wire PWM controlled fan when properly implemented will be significantly quieter than a similar 3 wire fan. "

http://www.nexustek.nl/NXS-120mm-pwm-fan-ultra-quiet.htm

Γιατί το πανελ μου έχει συνδέσεις για 3 pin ανεμιστήρες.

Δεν θα μπορώ να ελέγχω τις στροφές τους;

ΜΟυ φαίνεται ότι όλα ελέγχονται μέσω της μητρικής. Από τη στιγμή που θα το κουμπώσεις πάνω της αυτή απόφασίζει ή εσύ μέσω ρυθμίσεων ή ακόμα και ποτενσιόμετρα όπως το scythe που έχω εγώ.

Ρε παιδιά θέλει ο άνθρωπος 3 ανεμιστήρες οι οποίοι θα ρυθμίζονται από πάνελ.

Γιατί του λέμε να πάρει ανεμιστήρες των 20 ευρώ στα 19db?

Θα του πάει 60 ευρώ και τελικά ήσυχοι θα είναι λόγο πάνελ.

Εγώ πάλι θα έλεγα αφού θα έχεις πάνελ με ρύθμιση στροφών να πάρεις ότι πιο φθηνό βρεις και να ρίξεις τις στροφές αρκετά ωστε να μην ακούγονται.

Και αν δεν σε πειράζει τόσο ο φωτισμός μπορείς να περιορίσεις το κόστος αγοράζοντας τους φθηνούς CoolerMaster που είναι στα 19.8db και κάνουν το πολύ 3 ευρώ και μια λάμπα για να έχεις φως ανεξάρτητα από τους ανεμιστήρες.

Εγώ πάλι θα έλεγα αφού θα έχεις πάνελ με ρύθμιση στροφών να πάρεις ότι πιο φθηνό βρεις και να ρίξεις τις στροφές αρκετά ωστε να μην ακούγονται.
Αρκετοί (μην σου πω οι περισσότεροι) ανεμιστήρες στον ντουνιά έχουν πρόβλημα με downvolting, είτε αυτό λέγεται bearing clicking, είτε αλλαγή ποιότητας φωτισμού στα leds, είτε χροιά ήχου). Αν είσαι puriστας στο θέμα, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα....Τ_Τ

Δυστυχώς...σοβαρό σε ποιότητα ήχου (όχι ποσότητα) ανεμιστήρα με led δεν βρίσκεις εύκολα.

Θα σου πρότεινα από αυτά που έχουμε εύκαιρα τα yate loon που είναι πολύ καλά σε απόδοση. Έχε υπόψιν σου όμως, πως αν δεν έχεις pwm θέσεις στην μητρική(και μάλλον εκτός από την θέση του CPU fan ΔΕΝ θα έχεις) ή στο fan control panel, μείνε μακριά. Or, you embark in a world of pain...XD

Επίσης, αμα δεις πουθενά κανένα sharkoon 1000 silent eagle led τσίμπα τον, αξίζει επίσης τα λεφτά του.

Σε περίπτωση που δεν σε περιορίζουν τα μπλιμπλίκια (led και παπαριές), s-flex all the way. Μόλις τους ξανάφερε το e-shop...:dance3:

Ημουν στην ιδια φαση και επειδη απεκλισα τους Noctua λογω τιμης αφου ηθελα 3-4 (αν και ξερω οτι ειναι οι κορυφαιοι και ειμαι fan της συγκεκριμενης εταιρειας) κατεληξα σ'αυτους

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807851.

Αρκετα τιμιοι για τα λεφτα τους και με καλη αποδοση θορυβου/cfm.

Υποψιν οτι εχω και 'γω τρελα με τον θορυβο :)

μην κανεις κανα αστειο και παρεις zalman.....ειναι τρενα

silverstone δεν εχω δοκιμασει ποτε αλλα φαινονται καλοι:rolleyes:

αυτους που προτεινω εγω ειναι οι sharkoon silent eagle που βγαινουν σε δυο εκδοσεις των 1000 και των 2000 στροφων με οτι αυτο συνεπαγεται:bigsmile:

δυστυχως το e-shop δεν εχει 120αριδες και το πλαισιο δεν εχει καθολου;)

δες λιγο στο σκουρτζ ολο και κατι θα βρεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.