Jump to content

Ποιότητα Γραμμής - Attenuation κτλ

neuromancer

Recommended Posts

Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτά τα νούμερα? :help1:

ADSL Link -----------------Downstream-----Upstream

Connection Speed ----------1024 kbps-------253 kbps

Line Attenuation -------------36.0 db---------17.6 db

Noise Margin-----------------20.3 db---------20.6 db

Line Attenuation ειναι η εξασθενηση του σηματος σε σχεση με τον αρχικο παλμο που εφυγε απο το dslam..Εδω ισχυει οσο μικροτερο τοσο καλυτερο..

Noise Margin ειναι το λεγομενο s/n ratio δηλαδη το γινομενο του σηματος της γραμμης με τον θορυβο της γραμμης,μας..καλο ειναι το γινομενο αυτο να μην πεφτει κατω απο τον αριθμο 6 γιατι μας προκαλει προβλημα.

αυτα συνοπτικα..

Στο Line Attenuation γιατί έχω τόση διαφορά μεταξύ Downstream και Upstream (36.0 db vs. 17.6 db) ?

Αυτά τα νούμερα επιρεάζουν την ταχύτητα της γραμμής ? Θέλω να πω, είναι οι παράμετροι που καθορίζουν ΑΝ θα έπιανα τα 24, ΑΝ ειχα 24άρα γραμμη ?

Στο Line Attenuation γιατί έχω τόση διαφορά μεταξύ Downstream και Upstream (36.0 db vs. 17.6 db) ?

Αυτά τα νούμερα επιρεάζουν την ταχύτητα της γραμμής ? Θέλω να πω, είναι οι παράμετροι που καθορίζουν ΑΝ θα έπιανα τα 24, ΑΝ ειχα 24άρα γραμμη ?

Απο εναν πινακα που βρηκα εδω μου φαινεται φυσιολογικη η διαφορα μεταξυ Downstream και Upstream..

Τωρα αυτα τα νουμερα σου δειχνουν μεχρι ποσο μπορει να παει η γραμμη σου...

Δηλάδη αν εχεις 30db Downstream Attenuation τοτε απεχεις περιπου 2,5κμ απο το dslam οποτε στην ιδανικη περιπτωση θα επιανες ~14Mbit/s..

Με τη γραμμή κλειδωμένη στο 1Μbps και στα 5.5Χιλιόμετρα man πάλι att 30 θα έδινε

είσαι μάλλον πολύ μακριά απο το κέντρο

με att 36 έπρεπε να μπορείς να έχεις καρασταθερά ~8Mbps ίσως και 12 με διαμόρφωση ADSL2+ αλλά με πιθανές αποσυνδέσεις

τα noise margin είναι η ανοχή σε θόρυβο και λάθη

μια χαρά είσαι εως και τούμπανο για την ταχύτητα σου.

από 7dB και κάτω ο περισσότερος εξοπλισμός που δίνουν οι πάροχοι αντιμετωπίζει πρόβλημα

Καταρχην εχω γραμμη 1Mbps και οποτε τη φόρτωσα τα εδωσε όλα. Ζήτημα να με έχει αφήσει μια φορά ή να έχει πέσει η γραμμή πάνω από 2 φορές. Μάλλον καμμία και στα δύο.

Όσο για την απόσταση, είμαι κάπου 1.5 Km από τον ΟΤΕ της περιοχής (1.2 Km σε ευθεία).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.