Jump to content

Κλωνοποιηση δισκου

morpheusgr

Recommended Posts

Εχω 3 δισκους sata, απο τους οποιους θα χρησιμοποιησω τους δυο, ο πρωτος στον οποιο εχω το λειτουργικο ειναι ενας Maxtor 80GB, ο δευτερος ειναι ενας WD 160GB και ο τριτος ειναι ενας καινουριος Western Digital 500GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata 2, WD5000AAKS). Θελω να μεταφερω τα δεδομενα του δευτερου δισκου (160GB) στον τριτο (500GB) και στη συνεχεια τα δεδομενα του πρωτου (80GB) στον δευτερο (160GB). Ειναι εφικτο κατι τετοιο? τα windows θα δουλεψουν αν γινει μεταφορα σε αλλο δισκο?

Boot cd είναι, δεν γίνεται μέσα από windows να κάνεις μεταφορά το λειτουργικό.

Fail. Το Acronis True Image κάνει μια χαρά την κλωνοποίηση του λειτουργικού, χωρίς boot CD. Ξεκινάς μέσα από τα Windows κάνεις τους υπολογισμούς σου με τα partitions κλπ και μόλις έρθει η ώρα για το cloning, σου λέει ότι θέλει επανεκκίνηση και το κάνει από μόνο του πριν φορτώσουν τα Windows. Κάνεις shut down, βγάζεις τον παλιό δίσκο κι έισαι έτοιμος ;)

• 5 months later...

μολις κλωνοποιησα τον samsung 320GB σε εναν WD 640GB caviar blue ..AAKS, με απολυτη επιτυχια..(απο οτι φαινεται ολα παιζουν κομπλε..!)

ωραιοτατο κ πανευκολο με το acronis true image 2010 !! μετεφερα 2 partition (vista-xp dual boot) και ενα τριτο που ειχα χυμα αποθηκη και μαλιστα αυτοματα μου εκανε resize ολα τα partition αναλογα με το ελευθερο χρονο που περισευε (αφου πηγα σε μεγαλυτερο δισκο...)

εβαλα πανω τον νεο δισκο,εκανα κλωνοποιηση,οταν τελειωσε μου ειπε να κανω τερματισμο.αφαιρεσα τον παλιο δισκο ,επανεκινηση και βουαλα! ολα οπως πριν,αλλα σε μεγαλυτερο δισκο!

thanks οσους ποσταραν για το acronis και μου ελυσαν τα χερια!

ΕΙναι ευκολο :sorry: κάποιος με μια - δυο εικονίτσες να μας δειξει πως το εκανε? βασικα θέλω μετα απο format να κρατησω την εικόνα του σκληρου σε ενα δισκο (εξωτερικο)και απο εκει να κάνω restore οποτε χρειαστεί

Εχω το acronis true image 2010 αλλα ψιλο μπερδευτικα

Fail. Το Acronis True Image κάνει μια χαρά την κλωνοποίηση του λειτουργικού, χωρίς boot CD. Ξεκινάς μέσα από τα Windows κάνεις τους υπολογισμούς σου με τα partitions κλπ και μόλις έρθει η ώρα για το cloning, σου λέει ότι θέλει επανεκκίνηση και το κάνει από μόνο του πριν φορτώσουν τα Windows. Κάνεις shut down, βγάζεις τον παλιό δίσκο κι έισαι έτοιμος

Παίδες το True Image trial έχει όλες τις λειτουργίες ή πρέπει να αγοραστει για να κάνω τη δουλειά;:hm:

Ο λαός απαιτεί sticky tutorial με photos για αυτό που έκανε ο nio. :flex:

Γενικά τα products της Acronis έχουν πολύ καλό manual. Μπορείς να δεις του Acronis True Image εδώ.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και αρκετά videos σχετικά στο youtube. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.