morpheusgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 Εχω 3 δισκους sata, απο τους οποιους θα χρησιμοποιησω τους δυο, ο πρωτος στον οποιο εχω το λειτουργικο ειναι ενας Maxtor 80GB, ο δευτερος ειναι ενας WD 160GB και ο τριτος ειναι ενας καινουριος Western Digital 500GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata 2, WD5000AAKS). Θελω να μεταφερω τα δεδομενα του δευτερου δισκου (160GB) στον τριτο (500GB) και στη συνεχεια τα δεδομενα του πρωτου (80GB) στον δευτερο (160GB). Ειναι εφικτο κατι τετοιο? τα windows θα δουλεψουν αν γινει μεταφορα σε αλλο δισκο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 26, 2009 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 Εφικτό είναι. Χρησιμοποίησε το Acronis Disk Director και κάνε clone τους δίσκους, μια χαρά θα παίξουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheusgr Απρίλιος 26, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 η διαδικασια γινεται μεσα απο τα windoows η μπουταρω με καποιο αλλο δισκακι? Η μητρικη μου δεχεται μονο δυο sata γι' αυτο και αναγκαστικα θα κανω τη μεταφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 26, 2009 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 Boot cd είναι, δεν γίνεται μέσα από windows να κάνεις μεταφορά το λειτουργικό. Κάνεις πρώτα τον 160άρη στον 500άρη, reboot και μετά τον 80άρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheusgr Απρίλιος 26, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 χρειαζεται να κανω τιποτα πριν απο αυτη τη διαδικασια? για να μεταφερθουν οι αδειες απο τα windows, antivirus, κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 26, 2009 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 Όχι, κλωνοποίηση κάνεις, δεν έχει καμία απολύτως αλλαγή για το σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheusgr Απρίλιος 26, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 οκ σ' ευχαριστω, θα το δοκιμασω και αν βρω καποια δυσκολια θα ποσταρω εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 26, 2009 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 Boot cd είναι, δεν γίνεται μέσα από windows να κάνεις μεταφορά το λειτουργικό. Fail. Το Acronis True Image κάνει μια χαρά την κλωνοποίηση του λειτουργικού, χωρίς boot CD. Ξεκινάς μέσα από τα Windows κάνεις τους υπολογισμούς σου με τα partitions κλπ και μόλις έρθει η ώρα για το cloning, σου λέει ότι θέλει επανεκκίνηση και το κάνει από μόνο του πριν φορτώσουν τα Windows. Κάνεις shut down, βγάζεις τον παλιό δίσκο κι έισαι έτοιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheusgr Απρίλιος 26, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 Υπαρχει καποιο που να δουλευει με cd? στη μητρικη μπορω να εχω μονο δυο sata δισκους, αν ειναι οπως τα λες δε μπορω να το χρησιμοποιησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoV Απρίλιος 26, 2009 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 Acronis disk director bootable cd και εισαι αρχοντας check ur pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 26, 2009 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2009 Νταξ ρε άρχοντα μη βαράς, εγώ μόνο το boot cd έχω δουλέψει Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheusgr Απρίλιος 27, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2009 Ενταξει παιδια το εκανα, με το Acronis True Image δημιουργησα boot cd και στη συνεχεια με εκεινο εκανα την κλωνοποιηση, μεχρι στιγμης ολα δουλευουν μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
christaras Απρίλιος 30, 2009 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2009 Acronis disk director bootable cd και εισαι αρχοντας check ur pmαν ειναι ευκολο ενα πμ για το πως γινεται η διαδικασια....:hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Οκτώβριος 13, 2009 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 μολις κλωνοποιησα τον samsung 320GB σε εναν WD 640GB caviar blue ..AAKS, με απολυτη επιτυχια..(απο οτι φαινεται ολα παιζουν κομπλε..!)ωραιοτατο κ πανευκολο με το acronis true image 2010 !! μετεφερα 2 partition (vista-xp dual boot) και ενα τριτο που ειχα χυμα αποθηκη και μαλιστα αυτοματα μου εκανε resize ολα τα partition αναλογα με το ελευθερο χρονο που περισευε (αφου πηγα σε μεγαλυτερο δισκο...)εβαλα πανω τον νεο δισκο,εκανα κλωνοποιηση,οταν τελειωσε μου ειπε να κανω τερματισμο.αφαιρεσα τον παλιο δισκο ,επανεκινηση και βουαλα! ολα οπως πριν,αλλα σε μεγαλυτερο δισκο!thanks οσους ποσταραν για το acronis και μου ελυσαν τα χερια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Οκτώβριος 13, 2009 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 ΕΙναι ευκολο :sorry: κάποιος με μια - δυο εικονίτσες να μας δειξει πως το εκανε? βασικα θέλω μετα απο format να κρατησω την εικόνα του σκληρου σε ενα δισκο (εξωτερικο)και απο εκει να κάνω restore οποτε χρειαστείΕχω το acronis true image 2010 αλλα ψιλο μπερδευτικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 13, 2009 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Ο λαός απαιτεί sticky tutorial με photos για αυτό που έκανε ο nio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsipis Οκτώβριος 16, 2009 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Fail. Το Acronis True Image κάνει μια χαρά την κλωνοποίηση του λειτουργικού, χωρίς boot CD. Ξεκινάς μέσα από τα Windows κάνεις τους υπολογισμούς σου με τα partitions κλπ και μόλις έρθει η ώρα για το cloning, σου λέει ότι θέλει επανεκκίνηση και το κάνει από μόνο του πριν φορτώσουν τα Windows. Κάνεις shut down, βγάζεις τον παλιό δίσκο κι έισαι έτοιμος Παίδες το True Image trial έχει όλες τις λειτουργίες ή πρέπει να αγοραστει για να κάνω τη δουλειά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Οκτώβριος 16, 2009 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 γιατί δεν χρησιμοποιείται το http://clonezilla.org/ που είναι και open source Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Οκτώβριος 16, 2009 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Ο λαός απαιτεί sticky tutorial με photos για αυτό που έκανε ο nio. Γενικά τα products της Acronis έχουν πολύ καλό manual. Μπορείς να δεις του Acronis True Image εδώ. Παρόλα αυτά υπάρχουν και αρκετά videos σχετικά στο youtube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.