Jump to content

Χωρητικότητα στα Ubuntu

ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Πρόσφατα τα έπαιξαν οι διανομές των Ubuntu & Suse στον φορητό και τον πήγα για επιδιόρθωση. Ζήτησα από τους τεχνικούς να μου εγκαταστήσουν τα Ubuntu 8.10. Το αστείο είναι ότι μου εγκατέστησαν το θέμα Harty Hortod 1.8 με εφέ KDE και ό,τι πρόγραμμα υπάρχει εγκατεστημένο είναι για KDE. Το τραγικό είναι ότι σήμερα έλεγξα το μέγεθος του Συστήματοε Αρχείων και μου έδειξε 1,6 GB ελεύθερο και περίπου 9-10 GB περιεχόμενο. Ο σκληρός μου είναι 320-350 GB και προφανώς δεν εγκατέστησαν τα Ubuntu σε ολόκληρο το δίσκο. Πώς μπορώ να αυξήσω τη χωρητικότητα;

Δυστυχώς δεν εργάζονται την Κυριακή και τώρα όποτε ευκαιρήσω να πάω. Το θέμα είναι ότι όταν τους τον πήγα, ο σκληρός είχε χτυπήσει κόκκινο και δε μου επέτρεπε να εγκαταστήσω ΤΙΠΟΤΑ. Δεν ξέρω εάν αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο και μου δημιούργησαν τόσο μικρή κατάτμηση.

Μπορεί να σκέφτηκαν να αφήσουν χώρο για Windows ή για ένα δικό σου /home partition.

Μόνο που ξέχασαν να μού το πουν. Ας ελπίσουμε ότι δε συμβαίνει κάτι άλλο. Αυτός ο σκληρός έχει ήδη "απορρίψει" τα sVista, Ubuntu, Kubuntu και Suse. Για το gParted χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις;

Άνοιξα το qtParted και μου εμφανίζει το υπόλοιπο μέρος του σκληρού δίσκου, ωστόσο δεν ξέρω εάν και πώς μπορεί να συνδεθεί με αυτό που χρησιμοποιώ. Το gParted πού εγκαθίσταται;

post-4773-1416073949,9842_thumb.jpg

Σήμερα προσπάθησα να εγκαταστήσω τα 9.04 σε όλο τον σκληρό, αλλά μου έβγαζε σφάλμα με το ext3. Όταν δοκίμασα χειροκίνητα μου έγβαζε σφάλμα με τα δεδομένα του dev5. Καμία ιδέα;:suicide2:

Για την ακρίβεια, στην πρώτη περίπτωση λαμβάνω το σφάλμα "Απέτυχε η δημιοργία συστήματος αρχείων ext3 στην κατάτμηση 1 της συσκευής SCSI1 (0,0,0) (SDA).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.