Jump to content

Ποιά ηχεία 2.1 μέχρι 150€?

hurin

Recommended Posts

Τα T3 τα έχω ακούσει εγώ.

Ένα έχω να πω,τα έχουν στο πλαίσιο στο περιστέρι (δεν ξέρω που είσαι),και χωρίς να τους έδωσα σημασία όταν τα είδα,μην βλέπετε 40w subwoofer,όταν πήγε ένας ξεκάρφωτος και τα άνοιξε με χτύπησε ένα μπάσο στα 15 μέτρα μακριά και έψαχνα να δω από που ερχότανε,στην αρχή νόμισα ότι έδωσαν ένταση σε κάνα home cinema.:nada:

Μόνο το μπάσο πρόσεξα,τον ήχο γενικώς δεν τον άκουσα τόσο ώστε να μπορώ να εκφέρω γνώμη.:hm:

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Koίταξε τα z-2300 έχουν πιο δυνατό subwoofer όντως δεν λέω και σέβομαι την γνώμη σου,αλλά... Το δυνατό subwoofer σε καμία περίπτωση δεν κάνει καλά τα ηχεία!

Ποτέ σε ηχεία logitech δεν κατάφερα να έχω balanced sound.

Balanced sound εννοώ ότι θα έχει λίγο από όλες τις συχνότητες και θα είναι γεμάτος ο ήχος.

Στα logitech και συγκεκριμένα τα z-2300-5500 (γιατί τα πιο "μικρά" άστα να πάνε...) είτε θα έχεις σε χαμηλά επίπεδα το subwoofer και θα ακούγεται ήχος ποιότητας άστα (σε σύγκριση τα mx5021 και γενικώς ποιοτικά ηχεία) και χωρίς πολλές μεσαίες συχνότητες,είτε θα έχεις το subwoofer δυνατά να τρίζει όλος ο τόπος για να καλύψει τις υψηλές συχνότητες για να μην τις ακούς,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει μια σοβαρή ακρόαση από κάποιον με τόσο μπάσο στον χώρο. :)

Στα altec το μπάσο είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα για την δύναμη των δορυφόρων,χωρίς όμως να είναι λίγο.

Τώρα μετά από αυτά εάν νομίζετε ότι δεν μου αρέσει το μπάσο,κάνετε λάθος!

Με πιάνει τρέλα και πηδάει όλο το σπίτι μερικές φορές,αλλά όταν τελειώνει το "party",θέλω να γυρνάω back to normal τα ηχεία και να υπάρχει ξανά αυτός ο balanced ποιοτικός ήχος.Αυτό δεν υπάρχει στα logitech,τουλάχιστον με το αυτί ενός ατόμου που ξέρει από ποιοτικά ηχεία,και τον νοιάζει η ποιότητα πρώτα και μετά η δύναμη.;)

Θα συνεχίσετε να τις μετράτε? Ποιός την έχει τελικά μεγαλύτερη?

Ας πάει να τα δει από κοντά ο άνθρωπος και ότι τον φωτίσει ο κύριος. Νομίζω έγινε κατανοητό ότι και τα 2 είναι πολύ καλά ηχεία και πως το κάθε ένα έχει το κοινό του.

...τουλάχιστον με το αυτί ενός ατόμου που ξέρει από ποιοτικά ηχεία,και τον νοιάζει η ποιότητα πρώτα και μετά η δύναμη.;)

Αυτό το "ξέρει" ποιος το ορίζει? Υπάρχει κάποιο διεθνές standard πχ?

Το δικό σου αυτί πχ ξέρει καλύτερα από το δικό μου? Ακούει περισσότερες συχνότητες πχ? Και αν ναι, ποιες είναι αυτές που σε έκαναν να έχεις αυτιά που ξέρουν?

Το εσύ μην το παίρνεις προσωπικά, ο οποιοσδήποτε εσύ λέω.

Όχι καμία μα καμία σχέση.

Το "πήγαινε να τα ακούσεις",το "στο δικό μου αυτί ακούγονται έτσι" κτλ,είναι κάποιες προτάσεις που τις λέμε για να εκφράσουμε το γούστο.

Το "αυτί" δεν αλλάζει με κάποιον τρόπο,το γούστο αλλάζει.

Πχ εμένα τα logitech δεν μου αρέσουν για ακρόαση μουσικής,κάτι δεν μου αρέσει,με ενοχλεί δεν ξέρω,ενώ σε έναν άλλον μπορεί να είναι τα καλύτερα που έχει ακούσει.

Αυτό που λέω για τα ποιοτικά ηχεία,κάποιος που ξέρωγω "παίζει" με hifi-home theater κτλ,ή ακόμα και ένας που έχει κάτσει να ακούσει ας πούμε B&W,Bose,Wharfadale κτλ,ή ακόμα και jbl ή magnat (αναλόγως και την κατηγορία ηχείων),θα ξέρει ότι ο ήχος είναι ανώτερος μπροστά στα ηχεία για pc.

Αν βάλεις οποιονδήποτε που δίνει σημασία να κάτσει 2 μέρες μπροστά σε 2 κολώνες crystal audio,και μετά τον πας σε logitech-tangband παίζει και να φρικάρει άγρια επειδή θα έχει ακούσει από κάτι καλό και τα logitech θα του φαίνονται φασαρίες,όχι γιατί δεν του άρεσαν και από πριν αλλά επειδή θα θέλει πίσω την ποιότητα που άκουσε και του άρεσε.

Ελπίζω να απάντησα σε όλα τα ερωτήματα. :T:

Το αυτί πάντως αλλάζει μαζί και τα γούστα. Ο άνθρωπος από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι τη στιγμή που πεθαίνει ακούει διαφορετικό εύρος συχνοτήτων. Φυσικά επίσης αυτό από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει.

Βέβαια φυσικά και μπορεί να τεκμηριωθεί αν ένα ηχείο είναι καλό ή όχι και σαν μέτρο φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το αυτί του ανθρώπου αλλά επειδή όπως λέμε είναι πολλές οι παράμετροι, live is better :kiss:

Έχω τα z2300, σίγουρα κάτι τους λείπει σε μεσαίες/ψηλές συχνότητες...και γενικά δεν θα τα χαρακτήριζα ως κάτι άνω του μετρίου με πιθανή εξάίρεση το βαθύ μπάσο (εξαιρετικά αργό στις αλλαγές όμως). Απλώς έχουν ένα καλό value/money. Χωρίς να έχω ακούσει τα altec, μουσικά πρέπει να έιναι καλύτερα λόγω tweeter...εις βάρος της έντασης και του μπάσου (6inch vs 8inch).

Όμως η χρυσή τομή (δεν τα έχω ακούσει) έρχεται στα logitech 2.1 z-cinema με 110watt sub και δορυφόρους ΜΕ tweeter και θετικά reviews στο νετ...με ανταγωνιστική τιμούλα.

Όμως η χρυσή τομή (δεν τα έχω ακούσει) έρχεται στα logitech 2.1 z-cinema με 110watt sub και δορυφόρους ΜΕ tweeter και θετικά reviews στο νετ...με ανταγωνιστική τιμούλα.

Τα έχεις δέι απο κοντά?

Επειδή εγώ τα έχω δεί , και βασικά ήμουν ανάμεσα σε αυτά και στα Altec έχω να σου πώ ότι είναι απίστευτα ψεύτικα.

Ήχο έχουν καλό, αλλά σε κάτι που θα μπεί πάνω στο γραφείο μου και θα τα βλέπω όλη την ώρα, τέτοιες πλαστικές κουμούτσες να μου λείπουν.

Όχι mandridis δεν τα έχω δεί από κοντά αλλά όντως είχα διαβάσει κάπου οτι έχουν κακά πλαστικά - μέτρια εμφάνιση...εντάξει με 150€-170€ κάπου θα κάνεις ένα συμβιβασμό όμως. Θυσιάζεις εμφάνιση για ήχο για παράδειγμα, ανάλογα τις προτεραιότητες του καθενός.

Αν και το θέμα ξεκίνησε για προσωπική μου ανάγκη, βλέπω ότι πήρε άλλη κατεύθυνση.

Είδα τα logitech από κοντά στον Κοτσώβολο και διαπίστωσα ότι η τοποθέτηση του subwoofer θα μου δημιουργήσει πρόβλημα. Έπάνω στο γραφείο δεν χωράει, χώρος στον τοίχο πάνω από την οθόνη δεν υπάρχει, με βλέπω να το έχω στο πάτωμα να ακουμπώ τα πόδια μου :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.