Jump to content

Κολλημένος multiplier σε i7-920???

ironman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα σε όλους.

πριν λίγες μέρες πήρα το καινούριο μου pc...έτρεξα το cpu-z και μου δείχνει κανονικά ότι το bclk είναι 133. Στον multiplier όμως, μου τον δείχνει συνέχεια στο 21x (και κατα συνέπεια τρέχει στα 2.8ghz)-(σε κατάσταση idle ο επεξεργαστής). καμιά ιδέα γτ συμβαίνει αυτο?

Μήπως πρέπει να βάλεις Minimal Power Management στα Power Schemes?

(βασικό είναι να έχεις στο bios τον multiplier στο auto)

ο multiplier είναι στο auto στο bios. Το άλλο που μου λες, που θα το βρω??

edit: εγκατέστησα το epu της asus που έχει διάφορα power schemes αλλα πουθενά δεν γίνεται 20 ο multiplier...(στα υψηλών επιδόσεων είναι 21, ενώ στα χαμηλά είναι στο 12)

Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ή ο επεξεργαστής ή η μητρική???

Mηπως εχεις ενεργοποιημενο το λεγομενο "turbo mode";

Aν ναι απενεργοποιησε το και ξαναδες.

με απενεργοποιημένο το turbo mode, το pc δεν bootαρει καν...

με απενεργοποιημένο το speedstep technology (ή κάπως έτσι), bootarei κανονικά και ο multiplier είναι 20x. Άλλα πλέον δεν πάει στο 21x οταν ζοριστεί (αφού με το speedstep technology, απενεργοποιείται και το turbo mode)..

είναι φυσιολογικό αυτό τωρα?

Όλες οι Asus με το τελευταίο bios βάζουν 21 multi όταν το έχεις auto από bios και turbo enabled. Αυτό παρατηρούσα χθες. Θα δώσω το απόγευμα auto στο multi με turbo off να δώ τι θα δω και να σου πω. Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό βέβαια :flower:

σας ευχαριστώ πολύ παιδια...να στε καλα.

και μενα φυσικα δεν με χαλασε καθολου το 21x.. ::D:D:D

Δλδ αν καταλαβα καλα αν εχεις ενεργοποιημενο το turbo, δεν ησυχαζει ποτε ο cpu;

Ακομα και οταν ειναι idle χρονιζει ψηλα; Αυτο δεν ακουγεται και τοσο καλο.

Εκτος και εαν το speedstep χαμηλωνει τα MHz πλεον και ριχνει ετσι την συχνοτητα. Ισχυει κατι τετοιο;

@AriGold : καλα κατάλαβες...δεν είναι και τόσο κακό, αν έχεις μία καλή ψύκτρα.. :rolleyes:

αν βέβαια θες να μην το έχεις συνέχεια στην υψηλή συχνότητα, η asus σου δίνει ένα πραγραμματάκι (EPU-6 engine) το οποίο (αν το βάλεις στο automatic) σου διαλέγει διάφορετικά schemes ανάλογα με τον φόρτο της εργασίας που εκτελεί...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.