Jump to content

Overclocking Core i7 (D0)

wacko_gr

Recommended Posts

MMμμμ..Θα δοκιμάσω με ροδέλα.Πόσο πάχος πρέπει να έχει πάνω κάτω?

Θα σε γελάσω.

Εγώ έχω βάλει 2 στρώμματα armaflex, λογικά με την συμπίεση ( συμπιέζεται το armaflex ) πρέπει να είναι γύρω στα 4-5mm

Trial & error είναι περισσότερο αυτή η φάση.

Θα σε γελάσω.

Εγώ έχω βάλει 2 στρώμματα armaflex, λογικά με την συμπίεση ( συμπιέζεται το armaflex ) πρέπει να είναι γύρω στα 4-5mm

Trial & error είναι περισσότερο αυτή η φάση.

Ευχαριστώ πολύ.Το ξέρω αυτό αλλά έχω ceramique για 2 εφαρμογές με το ζόρι οπότε δεν με παίρνουν προσωρινά πολλές δοκιμές.

Με stress test και 40αρια υπο σκια εξω, δεν ειναι υπερβολικα τα 75αρια+ ειδικα αν εχει το pc σε δωματιο διχως aircondition.

Gregory μην τρελενεσαι μια χαρα εισαι.

Στα ιδια τρεχω, 191*21/ 1.225v στο bios, και εχθες πλησιασα τους 70 με υδροψυξη απλα παιζοντας gtaiv.

Διχως aircondition και με ανοιχτο παραθυρο.

Το θέμα είναι ότι στο δωμάτιο εχω 25 βαθμούς

Και τι temps έχεις ? ( CPU frequency ? UnCore frequency ? CPU voltage ? UnCore voltage (aka QPI/DRAM ) ? )

Το lapping το έχεις κάνει σωστά και είναι εντελώς η αρκετά επίπεδη σίγουρα ?

Θα τρέξω μετά μια με την δικιά μου στον 980X με 25C room temp για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.

temps αυτα http://www.thelab.gr/1063062086-post2132.html

cpu 4011mhz , uncore 3247mhz ,cpuv 1.21v, qpiv 1.26 ,ram 1528mhz 8-8-8-21

Σωστά είναι.Είναι όσο επίπεδη γίνεται να είναι.Μην μπαίνεις τώρα σε τέτοιο κόπο.Απλά ο cpu ζεματάει.

Φιλε σε πιστευω οτι βαζεις στους 25 το aircondition, ομως ζοριζομαι να πιστεψω οτι στο δωματιο επικρατουν -15 βαθμοι απο οτι εξω (και παντα υπο σκια) εκτος και εαν εχεις καμια ντουλαπα 25.000 btu σε 12 τετραγωνικα δωματιο.

Δεν ειρωνευομαι, πιστευω καταλαβαινεις πως το λεω ... :hm:

9αρι ειναι και το βαζω 25 καιστο αυτοματο οποτε υπεθεσα πως κραταει το δωματιο στους 25 βαθμους πανω κατω αφου κοβει μονο του και σταματαει τελειως καποιες φορες

Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk

Και μενα στους 50 ειναι η rex.

Αnyway για 3-4 μηνες κανε την καρδια σου πετρα και δουλεψε τη τσιπιγιου στα 3,8.

Λες και υπαρχει αξιοσημειωτη διαφορα στις επιδοσεις.

Κάτι τέτοιο θα γίνει αν που δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις το 3.8 αντί για 4.Είναι ψυχολογικό το θέμα. :p

• 2 weeks later...

Μια ψιλοάκυρη ερώτηση παίδες.Πόση κατανάλωση περίπου έχει ένασ i7 920 στα 4ghz.?Δηλαδή στην intel για τα 2.6 λέει 135 αν κατάλαβα καλά και αυτό με default τάση (1.25v νομίζω).Στα 4 με την ίδια τάση πόσο πάνω πάει περίπου?

Αυτό έχει μέση κατανάλωση.

Idle/Peak Power Consumption Analysis : Overclocking Core i7: Power Versus Performance

Βρήκα σε αυτό την μέγιστη(full load) και είναι 205w παραπάνω στα 4ghz από ότι στα 2.66ghz.

Περίπου 165w σε full load. Σκέψου ότι έχεις πολύ χαμηλό ρεύμα. Χαμηλότερο απ'όσο υπολογίζονται τα 125w σε στοκ συχνότητα που είναι περίπου 1,2875-1,3. Οπότε ό,τι πάρεις από τη συχνότητα. Είναι όμως πολύ μικρή η διαφορά στην κατανάλωση από την αύξηση της συχνότητας. Οι μεγάλες αυξήσεις στην κατανάλωση ρεύματος προέρχονται από την αύξηση της τάσης.

• 1 month later...

Σημερα ειπα να κανω μια αποπειρα για overclock στο συστημα της υπογραφης μου. Μνημες εχω OCZ 3x2GB DDR3 1600 platinum και αλλα τοσα gold, συνολο δλδ 6x2GB.

Θελω γνωμες για ρευματα και θερμοκρασιες. Να σημειωσω οτι σε αυτη τη φαση που ειμαι δεν χρειαζομαι το OC, απλα το κανω για να μαθω σιγα σιγα αφου εχω και το hardware.

Toν πολλαπλασιαστη τον εχω στο auto για να μην δουλευει συνεχεια φουλ χωρις να χρειαζεται.

IMG_20111005_143108.jpgIMG_20111005_143201.jpg

IMG_20111005_143229.jpgoc.jpg

Έγινε επεξεργασία από FANISTELROOY