Jump to content

Overclocking Core i7 (D0)

wacko_gr

Recommended Posts

για τους Βλ...κες στα multirama έβαλαν λάθος βίδες στο bracket (back plate) που ήταν για s775 (βάλανε αυτές για amd τις βίδες και το έσπασαν :hang3:)

πωπω ψυχολογικά που έχω ... την έχω σε μια μεριά και κάθετε ... πάλι καλά που δεν την έχω πετάξει

edit

τα γράφω εδώ μπας και τα θημυθώ

θέλω

LGA1366 Bolt-Thru-Kit Rev.B

&

LGA775 Bolt-Thru-Kit Rev.2

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON

Πολύ καλά νούμερα για μια ψύκτρα που δεν είναι ιδιαίτερα καλή για i7. Εγώ με τον 870 έχω 84 με υδρόψυξη. Με πολύ ρεύμα βέβαια αλλά πάλι...Εσύ φίλε Armageddon τι τη θες αφού έχεις megahalems? Είναι έτη φωτός καλύτερη.

Πλεον δεν αξιζει να μπλεκεις με w/c μιας και οι αεροψυχτρες τα πανε περιφημα!

Συμφωνώ η megahalems σε push-pull διάταξη είναι ψυγείο!

Απλά με το watercooling έχεις λιγότερο θόρυβο, αλλά και μια έννοια μην έχεις καμία διαρροή στο κύκλωμα και τα κάψεις όλα!

:p

Πολύ καλά νούμερα για μια ψύκτρα που δεν είναι ιδιαίτερα καλή για i7. Εγώ με τον 870 έχω 84 με υδρόψυξη. Με πολύ ρεύμα βέβαια αλλά πάλι...Εσύ φίλε Armageddon τι τη θες αφού έχεις megahalems? Είναι έτη φωτός καλύτερη.

ναι αλλά την έχω που την έχω, δεν την ευχαριστήθηκα καθόλου ...

(πόσο να την δώσω λέτε ? χωρίς τίποτα ούτε βίδες, ούτε back plate)

Αυτό που ειπώθηκε για την υδρόψυξη είναι εν μέρει αλήθεια. Βέβαια έχω αποφασίσει να μην ξαναγυρίσω σε αέρα. Με αυτό το ρεύμα όμως που δίνω και με αυτό το φούρνο επεξεργαστή που έχω, με megahalems θα ήμουν λίγο πάνω από τους 100. Υπό κανονικές συνθήκες και με λογικά ρεύματα η υδρόψυξη μου είναι 10 βαθμούς καλύτερη από megahalems push-pull (δοκιμασμένο από μένα). Τώρα τελευταία που έβαλα και χοντρό ψυγείο κέρδισα και 4-5 βαθμούς ακόμα.

Ρε παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Για να ανεβάσω την τάση της ram πρέπει η διαφορά του DRAM voltage με του QPI να είναι περίπου 0,3V, αλλιώς μου αναγωρίζει 4GB h 2GB. Όταν πάω να βάλω πάνω από 1,62V στις μνήμες δεν μου βγάζει και τα 6gb όπως και να ρυθμισω το QPI. Τι μπορεί να φταίει?

Πλεον δεν αξιζει να μπλεκεις με w/c μιας και οι αεροψυχτρες τα πανε περιφημα!

ναι το να στήσεις μια υδροψυξει για το επεξεργαστή και μόνο

μπορεί να μην αξίζει όχι από θέμα απόδοσης αλλά από θέμα κόστους

όταν ώμος βάλεις μητρική και κάρτες γραφικών τότε τα πράγματα

αλλάζουν δραματικά υπέρ του νερού

για μένα δεν υπάρχει επιστροφή στον αέρα

• Like 1

Παιδια μια βοηθεια>Στο συστημα της υπογραφης εχω τον επεξεργαστη στο 3700 με 23χ161 με 1.2065vcore (1.2 cpuz).Το qpi ειναι στο 1.35 και οι μνημες τρεχουνε στα 1614mhz 8-8-8-24 με 1.65.Ολες οι επιλογες ειναι στο auto

Max θερμοκρασιες που εχω ειναι 74 (πολυωρο prime)Δυστηχως για πιο πανω 3.9 θελω 1.25vcore 85+ βαθμοι) και για 4 θελω +1.28 που η ψυκτρα που εχω δεν σηκωνει με τιποτα.Οποτε μενω στο 3.7 για την ωρα.Η ερωτηση=προβλημα ειναι η εξης:οταν ενεργοποιω/απενεργοποιω το crossfire μεσα απο το ccc μερικες φορες η οθονη μαυριζει και χρειαζομαι restart.οταν τρεχω με τον επεξεργαστη default δεν εχω παρατηρησει κατι αναλογο..τι μπορει να φταιει??χρειαζεται καμια αλλαγη στις ρυθμισεις του bios??

Έγινε επεξεργασία από amartolos

1.25vcore 85+ βαθμοι??????

με τόση λίγη τάση 'επρεπε να είχες καλύτερες θερμοκρασίες,είναι κρίμα να έχεις εναν 950 και να μην ξεπερνά με άνεση τα 4 Ghz.

μήπως η ψύκτρα δεν πάτησε καλά?ή έβαλες πολύ θερμοαγωγιμη πάστα?

Δεν ειναι high-end ψυκτρα.85 πιανει μονο σε prime ,lynx σε παιχνδια η σε benches δεν παει πανω απο 75(με 1.25 )

Edit Απενεργοποιησα το ΗΤ και με 1.28vcore ειμαι στα 4025 με 73 max temp(οσο ειχα με HT στα 1.2).Δεν ηξερα οτι το ht παιζει τοσο μεγαλο ρολο στις θερμοκρασιες.Αρα αν θελω ΗΤ on πρεπει να παρω καλυτερη ψυκτρα.

Έγινε επεξεργασία από amartolos

Όπως έχω πει ξανά στο παρελθόν, το ΗΤ αυξάνει τη θερμοκρασία κατά 10-12 βαθμούς και χωρίς αυτό με την ίδια τάση μπορείς να ανέβεις 150-200 mhz παραπάνω. Αν δεν χρησιμοποιείς εφαρμογές που κάνουν χρήση του ΗΤ όπως επεξεργασία βίντεο και ήχου, 3D γραφικά και φυσικά το winrar, το ΗΤ δε σου προσφέρει κάτι.

Έγινε επεξεργασία από wacko_gr

wacko αυτό με την αύξηση της θερμοκρασίας είναι σχετικό για το πόσο ανεβαίνει με ή χωρίς HT.Εξαρτάται από την ψύξη που έχεις στον cpu.Αλλά είναι σημαντικό όμως και το γεγονός ότι όταν έχουμε απενεργοποιημένο το ht τότε τη τάση που χρειάζεται για την ίδια συχνότητα θα είναι αρκετά λιγότερη.Επομένως είναι πολύ γενικό αυτό που λες.

Αν μιλήσουμε για σταθερή συχνότητα και σταθερή τάση αλλά παίξουμε μόνο με το ht on & off τότε η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ μικρή της τάξης 1-2βαθμών.

Αν μιλήσουμε για σταθερή συχνότητα και για ht on τότε θα θέλουμε χ τάση για αυτή τη συχνότητα αλλά με ht off θα θέλουμε χ-ψ τάση για την ίδια συχνότητα.Άρα αυτό που στην ουσία κάνει την διαφορά είναι και πάλι η τάση που δίνουμε.Απλά με ht off μπορούμε να κλοκάρουμε πιο ψηλά με την ίδια τάση από ότι με ht on και με κοινε΄ς,άντε το πολύ 1-2 βαθμούς διαφορά,θερμοκρασίες.

O venom7 εχει δικιο. με ΗΤ off τρεχει ανετα 1.27 στα 4ghz Αν βαλω HΤ on στην ιδια ταση και συχνοτητα blue screen μετα απο 2 λεπτα στο prime.Με ΗΤ θελει μεγαλυτερη ταση αρα αυτο ειναι που ανεβαζει την θερμοκρασια και οχι το HT ως λειτουργια και μονο.