Jump to content

Recommended Posts

τοτε δεν με νοιαζει... δεν προκειτε να φτασει ποτε υπο φυσιολογικες συνθηκες ουτε καν 80+ απλα μη χανουμε και αποδοση αμα ειναι να παρω αλλο :triniti: :triniti:

Υπάρχει περίπτωση τα 12gb μνήμη (6*2gb) να ζορίζουν πολύ cpu και κατά συνέπεια και το o/c?

Τα βλέπω ζόρικα τα πράματα

Δλδ μιλάμε για 3.8ghz με 1.27vcore

1.92v pll

1.34v qpi/vtt

1.64v mem

και "τσίμπημα" όλα τα υπόλοιπα στην P6T deluxe v2

ΜΕ 21* (20*190 δεν είναι σταθερό) και γενικά δεν το βλέπω για πάνω από 185qpi stable

Μνήμες (αναγκαστικά) στα 1450 - πάλι καλά που παίρνουν 7-7-6-20 1Τ

H αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι τέτοιο - και πάλι καλά πήγε πιστεύω για (υπερφορτωμένο) σύστημα με αέρα..

εγω καλα ειναι που τρεχω 4.2 21χ200 1.30 vcore bios 1.28 δειχνει cpu-z prime95 για μια ωριτσα και 80 βαθμους στο full load?

(edited)
Σαφως και τα 12gb ζοριζουν . Στα x64 επισης ζοριζεται περισσοτερο το cpu .

Μέχρι πόσο είναι "ασφαλές" να βάλω ρεύμα σε PLL και qpi/vtt? - το χρειάζεται!

Μάλλον πάει και 3.9 με 1.31-1.32v, αλλά το θηρίο η true black είναι λίγη, ζεσταίνεται ολόκληρη και μου έδειξε μέχρι και 80 βαθμούς στο hyperPi 32M (8 threads) - κλειστό κουτί, no a/c..

Έχει "φόβο"?

Έγινε επεξεργασία από kbilly13

Σε PLL δε χρειάζεται ποτέ πάνω από 1,92 και δεν έχει και επίδραση στις θερμοκρασίες. Στο VTT με D0 πάλι, δε χρειάζεται πάνω από 1,4 συνήθως. "Ασφαλές" είναι μέχρι 1,5. Από εκεί και πάνω το ζορίζεις υπέρμετρα. Αν όμως έχεις μνήμες πολύ υψηλής συχνότητας και τάσης (π.χ 1,8ν+) τότε πρέπει να ανεβάσεις κι άλλο το vtt. Κανονικά πρέπει το vtt από την τάση της μνήμης να μην έχουν πάνω από 0,15ν διαφορά. Πρακτικά αυτό είναι αδύνατον βέβαια. Οι επεξεργαστές αυτοί πάντως ζεσταίνονται τρομερά. Ούτε η true black επαρκεί, ούτε υδρόψυξη ούτε τίποτα. Μόνο ξηρός πάγος και cascade:crazy:.

Τελικα για 3.9 δεν αντεχει με 1.15...Μαλλον πρεπει να δωσω λιγο ακομα γιατι στο prime κανει restart μετα απο λιγο (21χ186).Παντως σαφως λιγοτερο μπανανα ο νεος... :p

Τελικα για 3.9 δεν αντεχει με 1.15...Μαλλον πρεπει να δωσω λιγο ακομα γιατι στο prime κανει restart μετα απο λιγο (21χ186).Παντως σαφως λιγοτερο μπανανα ο νεος... :p

Κοιτα ρε που μας την ειπε και ο Μαριος....

Τελικα δεν επρεπε να σε κοροιδεψω τοσο, προχτες. Γυρισε ο τροχος..... :flag:

Μονο που εγω δεν ειμαι φτωχος :p και το αλλο το κανω ετσι και αλλιως :p x0x0x0 σολωνακο τωρα ποιος εχει την πιο μπανανα? :p

ΥΓ Ο επομενος που θα παρει τη cpu μαλλον θα την εχει αλλα δεν θα τον ενδιαφερει γιατι δεν κλοκαρει :p

Οι επεξεργαστές αυτοί πάντως ζεσταίνονται τρομερά. Ούτε η true black επαρκεί, ούτε υδρόψυξη ούτε τίποτα. Μόνο ξηρός πάγος και cascade:crazy:.

Εντάξει δεν είναι και τοσο τραγικά τα πράγματα

Ο C0 που είχα παλιότερα στα 4.1-4.2 με το έτοιμο w/c της Tt (big water 745) λίγο modded, δλδ με extra fans για push-pull (όχι πολλές στροφές) παρέμενε κάτω από το όριο των 70 βαθμών με 1.31-1.32v ενώ έτρεχε OCCT με ΗΤ ΟΝ..

Mε ένα καλό w/c κάνεις δουλειά

για μενα δεν είναι θέμα D0 - C0

είναι πιο πολύ θέμα τύχης στο κομμάτι, όσο αφορά τις temps

(edited)
Μέχρι πόσο είναι "ασφαλές" να βάλω ρεύμα σε PLL και qpi/vtt? - το χρειάζεται!

Μάλλον πάει και 3.9 με 1.31-1.32v, αλλά το θηρίο η true black είναι λίγη, ζεσταίνεται ολόκληρη και μου έδειξε μέχρι και 80 βαθμούς στο hyperPi 32M (8 threads) - κλειστό κουτί, no a/c..

Έχει "φόβο"?

PLL πανω απο 1.88v δεν εχω βαλει ποτε ... ουτε για 230block και 5ghz συχνοτητα . Σε καμμια μητρικη απο οσες εχω παιξει (asus , evga , foxconn , msi , gigabyte )

Το θεμα του VTT με απασχολει και εμενα . Εχω τις dominator GT 2000 επανω και για να παιξουν με τον 2:10 διαιρετη χρειαζεται πολυ VTT ο επεξεργαστης .

Πιο συγκεκριμενα , για τα 1920 χρειαζεται 1.5v ... και για τα 2000 χρειαζεται 1.6v .

Θα ηθελα να το αφησω μεχρι τα 1.5v για καθημερινα , αν και δεν εχω διαβασει κατι που να αποδεικνυει οτι το VTT σκοτωνει τον IMC .

Σε PLL δε χρειάζεται ποτέ πάνω από 1,92 και δεν έχει και επίδραση στις θερμοκρασίες. Στο VTT με D0 πάλι, δε χρειάζεται πάνω από 1,4 συνήθως. "Ασφαλές" είναι μέχρι 1,5. Από εκεί και πάνω το ζορίζεις υπέρμετρα. Αν όμως έχεις μνήμες πολύ υψηλής συχνότητας και τάσης (π.χ 1,8ν+) τότε πρέπει να ανεβάσεις κι άλλο το vtt. Κανονικά πρέπει το vtt από την τάση της μνήμης να μην έχουν πάνω από 0,15ν διαφορά. Πρακτικά αυτό είναι αδύνατον βέβαια. Οι επεξεργαστές αυτοί πάντως ζεσταίνονται τρομερά. Ούτε η true black επαρκεί, ούτε υδρόψυξη ούτε τίποτα. Μόνο ξηρός πάγος και cascade:crazy:.

Παρε για παραδειγμα τις μνημες με elipda. Παιζουν στα 2ghz με 7-8-7-20 και 1.65v .

Για να παιξουν ομως εκει πανω , χρειαζεται VTT πανω απο 1.50v .

Αυτο ειναι μεσα στα πλαισια που δινεις , αν και απο οσο ξερω η διαφορα πρεπει να ειναι κατω απο 0.5v .

Εντάξει δεν είναι και τοσο τραγικά τα πράγματα

Ο C0 που είχα παλιότερα στα 4.1-4.2 με το έτοιμο w/c της Tt (big water 745) λίγο modded, δλδ με extra fans για push-pull (όχι πολλές στροφές) παρέμενε κάτω από το όριο των 70 βαθμών με 1.31-1.32v ενώ έτρεχε OCCT με ΗΤ ΟΝ..

Mε ένα καλό w/c κάνεις δουλειά

Εμενα που απο 120 extreme μεταβαινοντας σε νερο (τριπλο ψυγειο , mcp655 και ek supreme) κερδιζει 5 βαθμους ???? Τοσο χαλια ???

Και μαλιστα η 120 extreme ηταν με εναν φυσιολογικο ανεμιστηρα των 70cfm .

Θα κανω συντομα και μια δοκιμη με το 8απλο ψυγειο να δω εαν αλλαζει τιποτα .

Έγινε επεξεργασία από Stelaras

Mπηκα κ γω στο club των i7 πριν λιγες μερες, πραγματικα εντυπωσιασμενος θα ελεγα!

Πανω σε μια Αsus P6T6 WS Revolution(βραχος!?) και με Stock ψυκτρα ακομα βαραει 3,9Ghz για πλακα. Και ειναι D0 φυσικα.

Εφαγε βαρβατο burn in βεβαια χωρις να το παρω χαμπαρι γιατι το Auto vcore στης Asus δεν ειναι default vcore οποτε για 3-4 μερες ετρεχε με 1,42V 84C full load! Σκυλος μαυρος!

Τωρα τον εριξα στα 1,3 κ παιζει μια χαρα στην ιδια συχνοτητα (21*185), ολα τα αλλα settings ειναι default πλην του ΗΤ που ειναι off.

Nα υποθεσω οτι ειναι καλο κομματι?

Παρατηρησα οτι αν πανε πανω απο 1900 οι μνημες δε τραβαει το εργαλειο, μαλλον θελουν τσιμπημα τα vtt κτλ? Ή η Asus τα τσιμπαει μονη της? Auto τα εχω για την ωρα.

Noob i7 ocer out :p

βασικα με HT οn το προβλημα θερμοκρασιας διορθωνεται εντελως. εγω με 1,39 παιζω 4200 χωρις HT με 74 βαθμους μαξ. σε αντιθεση με 1.36 στα 4000 παιζει με 89 90 βαθμους μαξ. μας σκιζει το ht. Και η υδροψυξη που εχω θεωρειται καλοστημενη και προσεγμενη. Εχει δυνατα φανς πανω 80cfm καλο blockaki και γενικα οτι cpu πριν τους i7 το επαιζε αψογα... τωρα με τους ι7 πακετοθηκαμε! :bye: