Jump to content

Overclocking Core i7 (D0)

wacko_gr

Recommended Posts

Μετα απο πολλες δοκιμες μολις πετυχα να περασει 3 κυκλους και συνεχιζει.

vcore 1.23125

qpi/dram 1.27500

θερμοκρασιες μεχρι 83°C

Το αφηνω να δω που θα φτασει. Αν και πιστευω οτι ειναι κομπλε.

Το ερωτημα ειναι; αξιζει να ανταλλαξω τις μνημες με 3Χ4 εφοσον μου βγαινουν ιδια χρηματα και μπορει και λιγοτερα; Εχω βρει ενα φιλο που ψηνεται να τις παρει.

edit:

Εβγαλε 4 κυκλους σε 45' και τελος. Να ανεβασω κι αλλο ή αρκει;

oc3600HT12GBlinx4failed.jpg

Έγινε επεξεργασία από FANISTELROOY

• 3 weeks later...

Kαλημερα σε ολη την παρεα και καλη χρονια με υγεια.

Επεστρεψα με καινουριες μνημες και παω για δοκιμες!!

MEMORY :: Corsair Vengeance 12GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ12GX3M3A1600C9) (Kit 3 x 4096) - Visionstudio.gr

Λοιπον πως σας φαινεται;; Με την πρωτη προσπαθεια....

Νομιζω οτι μου αρκουν τα 3.6 HT ON σε αυτη τη φαση. Οποτε λεω να δοκιμασω με χαμηλοτερες τασεις, τι λετε;

oc3600HT12GBlinxpassed.jpg

Ωραίος!Επιτέλους!!!:p

Λοιπόν δύο λύεις υπάρχουν και ο μόνος που θα αποφασίσει ποια θα ακολουθήσει είσαι εσυ!

1)Είτε αρχίζεις και παίζεις με την τάση για να βρεις την χαμηλότερη δυνατή στη συχνότητα που είσαι αν σου αρκεί και είσαι ευχαριστημένος.

2)Είτε ανεβάζεις συχνότητα και βλέπεις...

Εγώ θα πήγαινα στα 3.8 αρχικά και θα έβλεπα τη τάση θέλει εκεί για να είναι stable αλλά και τι θερμοκρασίες.Αν και με τις θερμοκρασίες δεν έχεις θέμα μιας και δε θα τις πιάσεις ποτέ αυτές τις τιμές!

Επίσης ακόμη δύο πράγματα...

1)Αν θες μπορείς να δοκιμάσεις και τις μνήμες σου πιο πάνω(μικρή διαφορά αλλά γιατί όχι)

κ

2)Δοκίμασε να ανεβάσεις το cpu pll και ίσως αυτό σε βοηθήσει να ρίξεις την τάση(cpu core).Βάλε cpu pll:1.86-1.88 και δοκίμασε και με χαμηλότερη τάση στον πυρήνα.

Και μετά βλέπεις άμα είναι και για τα 3.8!;)

Bασικα λεω να δοκιμασω τις μνημες στα 1600κατι χωρις να πειραξω ρευματα και αν ειμαι σταθερος να κατεβασω το ρευμα του επεξεργαστη ωστε να περιορισουμε το ασκοπο "ψησιμο".

Να ανεβω πιο πανω δεν θελω προς το παρον, αφου δεν χρειαζομαι καν τα 3.6. Ισως δοκιμασω καποια στιγμη στο μελλον να δουμε που παει ο cpu.

• 2 weeks later...
Παιδες ποια ειναι η χαμηλοτερη ταση για D0 για stock (HT ON) που εχετε δει/δοκιμασει/διαβασει?

Τωρα ειμαι 1.023V BF3 βραχοσταβλος!

Εννοείς bf3 stable ή LinX stable???

Γιατί το να είσαι bf3 stable δε σημαίνει ότι είσαι και LinX stable όπου σε αυτήν την περίπτωση θα θες παραπάνω τάση.

Προσωπικά εγώ είμαι LinX stable με stock την συχνότητα και HT on με τάση 0.94v!:p Είναι πολύ καλό κομμάτι!

i7920default20x133stabl.jpg