Jump to content



Overclocking Core i7 (D0)


wacko_gr

Recommended Posts

Οι θερμοκρασίες σου είναι γενικά καλές!Αν συνυπολογίσεις και την θερμοκρασία δωματίου σου αλλά και με τι ανεμιστήρια ψύχεις!

Επίσης θα σου πρώτεινα ότι σου είπε και ο NTG.Δλδ να αρχίζεις να κάνεις δοκιμές για τα 4GHz και άμα λάχει με HT on και και να αφήσεις τα 3.8,γιατί με την τάση που δίνεις πάνω-κάτω θα πηγαίνει άνετα,μιας και οι θερμοκρασίες σου είναι ανεκτές και πέρα για πέρα άφοβες με περιθόρια overclock και ακόμα πιο ψηλά από 4!

Και κούμπωσε για αρχή και τις μνήμες σου στα 1600+ με 8άρια και βλέπεις στη συνέχεια τι και πως πάνε και αυτές!Ή το πολύ πολύ δοκιμάζεις πρώτα τις μνήμες πως πάνε και με τι timings και μετά ασχολείσαι με τον cpu,για να ξέρεις και αν σε κόβουν οι μνήμες ή όχι σε κανα fail\error!

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω γιατι κλεινεις τα eist & C1.

Για HT off παντως αλλα και υδροψυξη σαν αρκετα μου φαινονται τα 44 idle.

Για χαμηλοτερα ρευματα/temps αν δεν κυνηγας το ψυχολογικο 4αρι, καλυτερα να παιξεις με 21*180-185 παρα 19 *200.

Επισης βαλε κατι χαμηλοτερο στο uncore. Στα παραπανω εχεις memory multi 6x και uncore 16x οταν και με 12x παιζεις χαλαρα.

Μονο ποντους στο bench του everest κερδιζεις, πρακτικα minimal.

Βαλε και μητρικη στην υπογραφη σου ρε μαν ...

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο αρκετες δοκιμες κατεληξα στις μνημες στα 1200 8-7-7-19 @ 1.5v. Στα 1600 δεν μπορουσα να σταθεροποιηθω για ωρες χθες. Ουτως η αλλως για surfing/office και κανα παιχνιδακι στο τσακιρ κεφι (η οταν βγει και αποδεχθει καλο το BF3 mml.gif ) νομιζω ειμαι καλα.

Thanx @ all

Link to comment
Share on other sites

μπορεις και θα το κανεις 8ες δεν θες!!! :p

Θελει καμποσο qpi παραπανω..(δεν εχει νοημα να σου πω ποσο εχω εγω.Kαθε imc ειναι διαφορετικος..Ο csaris ισως εχει καποιο νουμερο εκει κοντα).

Βαλε 1.65 στις μνημες...δεν νομιζω να πηγες με 1.5??

υ.γ

Aμα ειναι να παιξεις χαμηλα αλλαζουμε επεξεργαστες? :crazy_pilot:

Έγινε επεξεργασία από ΝTG
Link to comment
Share on other sites

Update: Ανοιξα και ΗΤ on. Η θερμοαγωγιμη μαλλον εφτασε σε ωρες λειτουργιας (ΜΧ-3) και εχω πλεον με ambient 22°C εχω max 41°C idle και max 66°C σε Linx (20 passes ολη η μνημη) mml.gif

megusta2.png

Link to comment
Share on other sites

TFC Exchanger 360 + Black Ice GTX 120 με GT σε ψοφιες στροφες, HK 3.0 CU + MP655 vario με 3/8" σωληνες. EIST, C1E κλειστα. Πριν πει κανεις overkill θα μπει σε νερο και καποια διπυρηνη στο εγγυς μελλον :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Είναι πολλοί συνδυασμοί που μπορεί να βοηθήσουν. Σε γενικές γραμμές δε βοηθάει τίποτα άλλο πέραν του vcore και του qpi αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι συνδυασμοί ρευμάτων έχουν τελικά αποτέλεσμα όπως στην περίπτωση σου ή όπως είχε αναφερθεί παλαιότερα, αυξάνοντας το CPU PLL στα 1,86-1,88 να πέφτει το vcore χωρίς πρόβλημα. Δες αν με αυτές τις ρυθμίσεις είσαι σταθερός για καιρό και όχι περιστασιακά και αν ναι, τότε προφανώς δεν είναι τυχαίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΕΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟ VCORE ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ IDLE.

Έγινε επεξεργασία από stilatos
Link to comment
Share on other sites

stilatos διάβασε τι γράφουν λίγο καλύτερα γιατί αυτό που λές δε βγάζει και πολύ νόημα μιας και υποστηρίζεις το ανάποδο συμφωνώντας με τον wacko ενώ η άποψή σου είναι η ανάποδη!!!

@djgismo13

Για δοκίμασε με το load-line calibration.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά,ακούστε κάτι περίεργο.Είπα να λύσω τελείως το pc και να το καθαρίσω.Τα πάντα.Αφού τα ξανάβαλα με φρέσκες πάστες και τα σχετικά,με τις ίδιες ρυθμίσεις να μην είναι σταθερό το oc με τίποτα.Ανεβάζω το vtt απο 1.34 σε 1.36 (για 1528mhz 8-8-8-21) και βγάζει error πιο γρήγορα.Το μειώνω σε 1.32 και βγάζει error στο τέταρτο.Για να μην πολυλογώ τώρα είναι 1.26 και είναι σταθερό μετά από δύο ώρες linx.Για πιο κάτω απο 1.26 δεν δοκίμασα.Μπορεί να είναι οκ και σε 1.24.Απο 1.34 -> 1.26 με μία απλή επανατοποθέτηση του cpu. :hang3::hang3: Το έχει πάθει κανείς άλλος?

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα περίεργα σε σένα συμβαίνουν.:hehe:

Ισχύει τόσο πολύ όμως. :p Και από ότι φένεται ο IMC του cpu μου δεν είναι τόσο μάπα όσο λέγαμε.

Για την RAMPAGE III EXTREME πως μπορούμε να μην έχουμε το Vcore σταθερό, δηλ. να πέφτει όταν είμαστε σε idle;

Από ότι ξέρω μόνο οι Gigabyte μητρικές έχουν αυτή την επιλογή.Dynamic Vcore λέγεται.Ψάξε στο bios για κάτι ανάλογο μήπως υπάρχει και στις Asus

Έγινε επεξεργασία από Gregorypeg1000
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.