Blinky Φεβρουάριος 16, 2010 #1201 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Στη DFI , εχει ενα vdroop compensation στο bios που το εχω στο ON, και γενικα αποτι παρατηρω στο cpu-z δειχνει να παιζει το vcore απο ελαχιστα πιο κατω απο την τιμη που δινω μεχρι αρκετα πιο πανω. Πχ με 1.4v θα δειχνει να παιζει απο 1.392 μεχρι 1.426.uncore και ram τα εχω βαλει στο χαμηλοτερο που γινεται (και η μητρικη δε σε αφηνει να βαλεις κατω απο το διπλασιο uncore ουτως η αλλως) δηλαδη 800-1600Τοσο πολυ ανεβασμενο το VTT? απο 1.21 σε 1.515?Σε καποια ξενα sites βλεπω οτι αυτα που ανεβαζουν μαζι με το vcore ειναι το vtt και το ΙΟΗ, αλλα δε ξερω πιο πρεπει να πειραξω στη dfi για να ανεβασω το IOH που λενε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Φεβρουάριος 16, 2010 Author #1202 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Το vtt του nick86 είναι τόσο ψηλά γιατί δουλεύει τις μνήμες στα 2000. Εσύ θα χρειαστείς γύρω στα 1,3-1,35. Το ΙΟΗ είναι το ΙΟΗ analog. Βάλτο γύρω στα 1,2ν. Δε βοηθάει πολύ όμως. Αυτά που σε ενδιαφέρουν είναι η τάση του επεξεργαστή και το vtt. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Φεβρουάριος 16, 2010 #1203 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Ναι σε μενα δεν παιζει πιο κατω το vtt για 4000 uncore...Δυστηχως πανω στην dfi δεν εχω καθολου εμπειρια για να σε βοηθησω.Το μονο σιγουρο ειναι οτι στην ud5 δεν χρειαστηκα για τα 4 ghz να πειραξω τιποτα απο ρευματα εκτος vtt και cpu core.Για το uncore στο ειπα γιατι στην ud5 οταν ξεκινησα να ψαχνω λιγο τι παιζει ειχα κανει αυτη την χαζομαρα να βαλω το Uncore κατω απο το διπλασιο της μνημης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 16, 2010 #1204 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 ΟΚ, λοιπον με :vCore 1.4vvVTT 1.52vvPLL 1.9vvIOH 1.2vστα 20χ200 παντα, εβγαλε error σε 15 λεπτα στο linpack :suicide2:Να θεωρησω οτι εχω μια αριστης ποιοτητας μπανανουλα?Οι θερμοκρασιες παντως, επιμενουν να ΜΗΝ ανεβαινουν...μεχρι 71 ειδα. Θα τον πλακωσω στο vcore μεχρι να γινει stable και ας ψοφησει η chiquita... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Φεβρουάριος 16, 2010 #1205 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Θα τον πλακωσω στο vcore μεχρι να γινει stable και ας ψοφησει η chiquita...:hang3::hang3::hang3:θεοςςςςς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Φεβρουάριος 16, 2010 #1206 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 με τετοια ρευματα και τοσο χαμηλες θερμοκρασιες???:/ Μηπως κατι παιζει απο μεριας dfi και δεν δινει ρευμα στον επεξεργαστη??:/ Θεικη ατακα..επεσα κατω απο τα γελια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 16, 2010 #1207 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 και εμενα μου φαινονται περιεργα χαμηλες....αλλα το cpu-z επιβεβαιωνει την ταση που δινω, και μαλλιστα δειχνει και λιγο παραπανω...Το coretemp ειναι αναξιοπιστο και δε μετραει σωστα?Τωρα κραταω σταθερες τις τασεις που ειπα παραπανω και απλα ανεβαζω το vcore.1.4 πουλος1.406 πουλος1.4125 τρεχει τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Φεβρουάριος 16, 2010 #1208 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Κάνε ένα google search για overclocking με το μοντέλο της μητρκής σου για αρχή. Πολύ ρεύμα δίνεις στον επεξεργαστή και δεν είναι καλό για την υγεία του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 16, 2010 #1209 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 τελικα βρηκα σε review οτι το vdroop control πρεπει να ειναι disabled για να μην ριχνει τα volt, νομιζα οτι στο enabled το εκανε αυτο. Το εβαλα disabled, εβαλα επισης turbo και 21χ191 για τα 4ghz.Επισης ειχε μετρησεις με πολυμετρο στο review οπου εδειχνε πως με το vroop disabled, αυτο που βαζεις στο bios το δινει πραγματικα, και τo cpu-z δειχνει περιπου 0.022 παραπανω απο το πραγματικο. Οποτε εριξα και την ταση στο 1.39 και προς το παρον εχει βγαλει 60 loops linpack. Πιθανον να μπορω να το ριξω και αλλο, αλλα θα το αφησω να δω οτι ειναι 100% stable εδω και μετα θα δοκιμασω λιγοτερο...Επισης με το vdroop disabled φαινεται να σταθεροποιηθηκε κιολας η ταση, γιατι στο enabled επαιζε αρκετα....οποτε και που εδινε πιο πολυ, αχρηστο ηταν αμα την εριχνε σε καποια σημεια και εκεινη τη στιγμη crashαρε...Φυσικα απο τα λιγοτερα απο 1.3v με τα οποια εσεις πιανετε 4ghz απεχουμε πααααρα πολυ, αλλα γινανε λιγο πιο λογικα τα πραγματα γιατι με 1.42 να μην ειναι παλι σταθερο αναρωτιομουνα τι τρελη μπανανα ειναι.... Τωρα αμα καταφερω να πεσω στα 1.35v πχ για τα 4ghz θα ειμαι ευχαριστημενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Φεβρουάριος 16, 2010 Author #1210 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 (edited) Η μητρική αυτή είναι τραγική κατ'αρχήν. Απορώ που κάποιοι τη θεωρούν φοβερή. Πιο αναξιόπιστη μητρική δεν έχω ξαναδεί. Στο θέμα μας τώρα. Δε νομίζω ότι υπάρχει τόσο μπανάνα D0. Αυτό το ρεύμα είναι πολύ για τα 4 και για καλό C0. Μην ανεβάσεις καθόλου CPU PLL και ΙΟΗ. Μόνο vcore και vtt. Επίσης το περισσότερο ρεύμα δε σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα. Τι 1,52 vtt? Βάλε 1,35 vtt και 1,35 vcore και τα άλλα στο default. Όχι auto αλλά 1,8 και 1,1 αντίστοιχα. Ξεκίνα με το linx έτσι και μετά αν δεις κόλλημα, σημείωσε το λεπτό περίπου που κόλλησε, π.χ 15 λεπτά όπως είπες, ξεκίνα να ανεβάζεις πρώτα λίγο το vtt (ένα βήμα, ήτοι 1,37) και ξανατρέξε linx. Αν ξανακολλήσει, σημείωσε και πάλι το λεπτό που κόλλησε για να δεις αν είναι καλύτερα ή χειρότερα από πριν. Με συγκεκριμένα ρεύματα, κολλάει σχεδόν πάντα στο ίδιο λεπτό. Αν κολλάει αργότερα όταν κάνεις μια αλλαγή, έχεις βρει τη ρύθμιση που βοηθάει. Αν κολλάει νωρίτερα επανέφερε τη στην προηγούμενη ρύθμιση και άλλαξε κάτι άλλο. Αν δεν υπάρχει μεταβολή παίζοντας με το vtt, άλλαξε το vcore. Πάντα ένα βήμα τη φορά. Θέλει χρόνο και υπομονή αλλά δε γίνεται αλλιώς... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 16, 2010 από wacko_gr 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 16, 2010 #1211 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Η μητρική αυτή είναι τραγική κατ'αρχήν. Απορώ που κάποιοι τη θεωρούν φοβερή. Πιο αναξιόπιστη μητρική δεν έχω ξαναδεί. Στο θέμα μας τώρα. Δε νομίζω ότι υπάρχει τόσο μπανάνα D0. Αυτό το ρεύμα είναι πολύ για τα 4 και για καλό C0. Μην ανεβάσεις καθόλου CPU PLL και ΙΟΗ. Μόνο vcore και vtt. Επίσης το περισσότερο ρεύμα δε σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα. Τι 1,52 vtt? Βάλε 1,35 vtt και 1,35 vcore και τα άλλα στο default. Όχι auto αλλά 1,8 και 1,1 αντίστοιχα. Ξεκίνα με το linx έτσι και μετά αν δεις κόλλημα, σημείωσε το λεπτό περίπου που κόλλησε, π.χ 15 λεπτά όπως είπες, ξεκίνα να ανεβάζεις πρώτα λίγο το vtt (ένα βήμα, ήτοι 1,37) και ξανατρέξε linx. Αν ξανακολλήσει, σημείωσε και πάλι το λεπτό που κόλλησε για να δεις αν είναι καλύτερα ή χειρότερα από πριν. Με συγκεκριμένα ρεύματα, κολλάει σχεδόν πάντα στο ίδιο λεπτό. Αν κολλάει αργότερα όταν κάνεις μια αλλαγή, έχεις βρει τη ρύθμιση που βοηθάει. Αν κολλάει νωρίτερα επανέφερε τη στην προηγούμενη ρύθμιση και άλλαξε κάτι άλλο. Αν δεν υπάρχει μεταβολή παίζοντας με το vtt, άλλαξε το vcore. Πάντα ένα βήμα τη φορά. Θέλει χρόνο και υπομονή αλλά δε γίνεται αλλιώς...χρονο εχω αφθονο...εχω συνδεσει και αυτο το PC και το παλιο στην οθονη και με ενα κουμπι αλλαζω απο το ενα στο αλλο οποτε το αφηνω να κανει τα τεστακια του και εγω ειμαι στο αλλο και κανω Browsing, βλεπω σειρες κλπ.Λοιπον γυρισα και ειχε βγαλει 2.5 ωρες linpack με 1.39v στα 4ghz (21x191). Τωρα το εριξα στα 1.35v και εδχει ηδη βγαλει 26 loops στο intel burntest ενω πριν με οτιδηποτε κατω απο 1.4 πχ ουτε 3 δεν εβγαζε.....αυτη η αλλαγη στο vdroop εχει αλλαξει πολυ τα δεδομενα, θελω να πιστευω οτι θα κατεβω και αλλο σε volts...Στο επομενο restart θα γυρισω και τα αλλα voltages στο default οπως λες.Κατι αλλο, επειδη τεσταρω με το intel burntest 2.3 που ειναι linpack αλλα δε μετραει χρονο, και πρεπει να του δωσεις ενα συγκεκριμενο αριθμο απο loops που θες να τρεξει οποτε δεν ειναι εντελως βολικο, αλλα και για να εχουμε μια κοινη συνισταμενη, ποιο προγραμμα βασισμενο σε linpack να κατεβασω ωστε να τρεχει επ'απειρον και απλα να βλεπω στα ποσα λεπτα βρισκεται καθε στιγμη, ή στα ποσα εβγαλε error? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Φεβρουάριος 16, 2010 Author #1212 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 OCCT. Τρέχεις linpack και έχει συνεχώς από πάνω χρονόμετρο και βλέπεις πόσος χρόνος απομένει. Αλλά και το linx είναι μια χαρά, απλά βλέπεις πόσος χρόνος έχει περάσει. 5 runs παίρνουν περίπου 20 λεπτά, 20 runs περίπου 1,5 ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 16, 2010 #1213 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Λοιπον, ολα τα voltages stock, και το vCore στο 1.35v και εβγαλε 1 ωρα OCCT linpack Τωρα εριξα το vCore στο 1.3v, και εβγαλε error στα 8 λεπτα. Το γεγονος οτι στα 1.35v με stock VTT ηταν stable, σημαινει οτι δεν εχει κανενα νοημα να ανεβασω VTT και απλα να ανεβασω vCore λιγο λιγο για να βρω που αναμεσα στο 1.3 και 1.35 ειναι σταθερο? Ή το vCore αν ειναι παραπανω αποσο χρειαζεται μπορει και να "καλυψει" το VTT, οποτε πιθανον στα 1.3 αν αυξησω vtt να ειναι stable παρολο που στα 1.35 δε χρειαζοταν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Φεβρουάριος 16, 2010 #1214 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Eχεις στοck vtt γιατι λογικα εχεις χαμηλωσει πολυ μνημες kai to uncore και ασχολησε μονο με το vcore και την συχνοτητα του επεξεργαστη.μολις βρεις τα ρευματα πανω σε αυτο και θα πας να ανεβασεις uncore kai συχνοτητα μνημης εκει αναλογα το που θα δουλεψεις το Uncore θα πρεπει να δωσεις και αναλογη ταση στο vtt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 16, 2010 #1215 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Απ' οτι φαινεται, ειμαι σταθερος στα 4GHz με 1.33v . Εχει ωγαλει 1.5 ωρα linpack , και θα το αφησω και ολη τη νυκτα για να ειμαι σιγουρος. Θερμοκρασια, η μεγιστη που εχει καταγραψει το coretemp για τους 4 πυρηνες ειναι 71-67-69-67. Αν βγαλει και ολη τη νυκτα, πιστευω θα ειναι μια χαρα για 24/7 συχνοτητα. Αποκει και περα, εφοσον ολα πανε καλα, και μιας και η ψυκτρα δε φαινεται να πολυμασαει (αν πιστεψουμε το coretemp), αυριο θα δοκιμασω και ποσο μπορει να φτασει παραπανω...μεχρι να δω 85+ βαθμους, ή να μη Bootαρει καν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Φεβρουάριος 16, 2010 #1216 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 (edited) Υπολογισε οτι μολις ανεβασεις και το vtt θα ανεβει και αλλο η θερμοκρασια..Απλα να το εχεις στο μυαλο σου..δοκιμασε για 200χ21 να δεις ποσο ρευμα θελεις και αν ειναι σε λογικα πλαισια αστο εκει..Στα 4,2 ειναι μια χαρα για 24/7 αρκει παντα ρευμα και θερμοκρασιες να ειναι οκ.αν και φαινεται οτι τουλαχιστον απο θερμοκρσιες εισαι μια χαρα...Παντως θα προτεινα να τρεξεις και λινχ με full μνημη να δεις τι παιζει απο θερμοκρασιες και αν βγαζει 20 λουπες...Εγω τουλαχιστον με αυτο στρεσαρο παντα και οταν ειμαι οκ εκει βαζω και πριμε95 4,5 ωρες και τελος.. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 16, 2010 από Nick86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 16, 2010 #1217 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 Μ'αρεσει το 4ghz, ειναι ωραιο και στρογγυλο αυτος ηταν ο στοχος εξ'αρχης.... Απλα απο απορια, θα δοκιμασω αν αντεχει και ποση ταση θελει για 4.1 , 4.2 , 4.3 .....οσο παει τελοσπαντων μεχρι να γ@μηθει το συμπαν απο θερμοκρασιες... Για τις μνημες, επειδη ειμαι με δανεικη, και ειναι το τελευταιο κομματι ποθ ψαχνω να αγορασω, βλεπω πως τωρα που τις εχω στο χαμηλοτερο δυνατο, ειναι με ratio 2:6 , οποτε με 191 fsb ειναι στα 572=1144 DDR. Και 200 δηλαδη να το παω το bclk, θα πανε στα 1200. Αρα δεν ειναι αναγκη να παρω 1600αρες....επειδη εχω βρει φτηνες 1333 και φοβομουνα μηπως μου κοψουν το OC... τωρα αν τυχον αυτες μπορουν να παιξουν 1600 (πολυ πιθανον) καλως...αλλα και να μην, θα τις βαλω 1200 και ειμαι ΟΚ ετσι? δε πιστευω πως θα εχει καμια σοβαρη επιπτωση στις επιδοσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Φεβρουάριος 16, 2010 #1218 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 (edited) μα και 1600αρες η 2000 να παρεις αλλαζεις την ρυθμιση των μνημων και της παιζεις οπου θελεις εσυ δεν παει να πει οτι επειδη εχεις 200 το βclk πρεπει να της παιζεις αναγκαστικα 1200...=αλλαζεις τον πολλαπλασιαστη τους πυ τωρα τον εχεις χαμηλα και αρχιζουν και ανεβαινουν και οι μνημες ... Εγω eimai sto 21x200 και μνημες στο χ10 2000 δηλαδη και 4000 Uncore... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 16, 2010 από Nick86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 16, 2010 #1219 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 το ξερω, αλλα πρωτου αγορασω, διαβαζα παντου "παρε 1600αρες για να πιασεις τα 4ghz σιγουρα" και ειχα σχηματισει την εντυπωση οτι ο μικροτερος πολλαπλασιαστης ηταν ο 4x (ωστε σε 200bclk να πηγαινουν 800 αρα 1600 ddr) αλλα αποτι φαινεται δεν υπαρχει τετοια αναγκη και μια χαρα θα παιξουν οι 1333 απο τη στιγμη που χρονια τωρα δεν ειμαι υπερ του να πληρωνεις για μνημες αφου τα χαμηλα timmings ή η extreme συχνοτητα σου δινουν μονο κατι ψιλα στα benchmarks...θελω απλα να μη μου περιορισει το OC του cpu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Φεβρουάριος 16, 2010 #1220 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2010 x6 θα παιξεις στα 1200(2400 uncore)χ8 στα 1600(3200 uncore)χ10 στα 2000(4000 uncore)Αν προκειται να παιξεις στο 200χ20 η 21 αργοτερα θα προτιμουσα ενα κιτ 1600 μνημες...Αλλιως ψαχνεις λιγο πιο χαμηλα το bclk Η λιγο πιο ψηλα για να παιξεις στα 1333. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts