Jump to content

Δίλλημα για νεα μητρική...

giannakis1984

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να αλλάξω την μητρική που έχω με κάποια πιο καινούρια....

είμαι μεταξύ αυτών των δύο:

Asus P5Q-E

GIGABYTE GA-EP45-UD3P

για πείτε τις γνώμες σας....με την ASUS δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα τόσα χρόνια τώρα...την Gigabyte την είχα ξεγράψει λόγω κάποιων ατυχιών που είχα με κάποια M/B πιο παλιά....

για δώστε μου τα φώτα σας.....

με τις DFI τι γίνετε????ακόμα τις στήνεις...πατάς το κουμπί στον υπολογιστή και κάνεις τον σταυρό σου αν θα ανοίξει το μηχάνημα??? :p:P:P:P:P:P

οχι ρε συ καμια σχεση ειδικα αυτη που σου προτεινει ο φιλος απο πανω ειναι πολυ δυνατη και ευκολη.Οσο καιρο την δουλεψα στο desktop δεν δημιουργησε κανενα μα κανενα προβλημα...και τωρα ακομα που την εχω στο media center παλι καλα ειναι.Νο prob,go for it:T:

Εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την Gigabyte τοσα χρονια,απλα δες για καμια αλλη μητρικη αν σκευτεσαι κατι για DDR3 στο μελλον η για SLi..

Εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την Gigabyte τοσα χρονια,απλα δες για καμια αλλη μητρικη αν σκευτεσαι κατι για DDR3 στο μελλον η για SLi..

Μια από τα ίδια, όσες gigabyte είχα τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους και με το παραπάνω.

Μια από τα ίδια, όσες gigabyte είχα τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους και με το παραπάνω.

Κι εγώ τις έχω σε πολύ εκτίμηση. Οσες είχα μέχρι σήμερα δούλεψαν απροβλημάτιστα! Απεναντίας 2 Asus που είχα μου έβγαλαν προβλήματα...

Μητρικη για αντρες που δεν μπορει να δουλεψει 4πυρηνο πανω απο τα 475.

@@ μητρικη, προσωπικη αποψη.

Α, και μην ξεχασω... αν μπορεσεις να βρεις τα MCH values.

Εχει κοσμο που μετα απο 4 μηνες και ακομα παιδευετε....

χμμ ναι οντως δεν ανεβαζε εκει περα αλλα ενταξει δεν παυει να ειναι καλη μητρικη απο αποψη σταθεροτητας-αξιοπιστιας τουλαχιστον εμενα μου αφησε καλυτερες εντυπωσεις απο την asus P5E που ειχα πριν που ολο κατι θα εβγαζε και στο τελος ξαφνικα μια μερα:rip:.

Προσωπικα ειχα μεινει ευχαριστημενος γιατι δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα με την μητρικη και ετρεχε τον q6600@3-3.2ghz ησυχα και ωραια και δουλεψε(και δουλευει ακομα σε αλλη μορφη pc πια).

Ισως αν το παιδι δεν τον ενδιαφερει να ο τοιχος των 475mhz fsb να ειναι μια καλη εναλλακτικη..

Επισης να προσθεσω οτι και η gigabyte μ'αρεσε(η δικια μου),εχει πιο ευκολο bios απο την προηγουμενη dfi να πω την αληθεια και μεχρι τωρα δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα με την μητρικη,οποτε θα εδινα και στην gigabyte μια θετικη ψηφο.

Τωρα για την asus να πω την αληθεια δεν θα προτεινα γιατι οσες asus περασαν απο την κατοχη μου τωρα τελευταια δεν ηταν και πολυ αξιοπιστες...Η θα ερχοντουσαν με προβλημα η θα το βγαζανε στην πορεια..Και να πω οτι τους εβγαλα το λαδι στο OC καμια σχεση... το σπορ το χω παρατησει απο την εποχη του Α64..ισα ισα λιγο κανω αντε μεχρι 3-3.2...Τι να πω ενταξει μπορει να ετυχε κιολας δεν το δενω και κομπο..

Μητρικη για αντρες που δεν μπορει να δουλεψει 4πυρηνο πανω απο τα 475.

@@ μητρικη, προσωπικη αποψη.

Α, και μην ξεχασω... αν μπορεσεις να βρεις τα MCH values.

Εχει κοσμο που μετα απο 4 μηνες και ακομα παιδευετε....

Με διπυρινο σε 1.30h ετρεχα 2πλο 32μ στα 560.

Δεν παυει να ειναι η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα λ7 ομως.

Μετα και πριν απο αυτη τι?

Με διπυρινο σε 1.30h ετρεχα 2πλο 32μ στα 560.

Δεν παυει να ειναι η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα λ7 ομως.

Μετα και πριν απο αυτη τι?

Εσυ. Ετυχε.

Ο μαυρος ακομα προσπαθει να σταθεροποιηθει στα 500. Να μην μιλησω για μενα, που προσπαθουσα επι 2 μερες να βρω ΜΑΧ FSB με τον τετραπυρηνο και τελικα δεν περασε ποτε τα 475.

Εσυ. Ετυχε.

Ο μαυρος ακομα προσπαθει να σταθεροποιηθει στα 500. Να μην μιλησω για μενα, που προσπαθουσα επι 2 μερες να βρω ΜΑΧ FSB με τον τετραπυρηνο και τελικα δεν περασε ποτε τα 475.

Μιας και μιλας συγκεκριμενα με ονοματα..:upside:

-O Μαυρος επαιζε στα 500 με 4*1 μνημες στα 600 και ΤRFC 30. Δεν ειναι και το ποιο ευκολο να το σταθεροποιήσεις.Ζοριζεται αρκετα.

-Ο Σακης που πηρε του μαυρου..τρεχει 8*500 και 8*530 για καθε μερα με 2*2.(Ελπιζω να εχεις στα υπόψιν σου τη σημαίνει Σακης Stable ©®)

-Ο Ομηρος τρεχει 9*500 απο τοτε που βγηκε το μοβο με 2*2.

-Ο Johny παιζει Stable 9*460 και μνήμες 4/5 και 9*470 με 5/6 με 4*1.

Οποτε δεν ετυχε..πετυχε λολ.

Καθολου ασχημα για μητρικη που ειναι Χ48 και εχει 130 ευρω.Σε σχεση παντα με τις Gigabyte και την ASS-SUS που διχνει ο φιλος παραπανω.

Σε σχεση με την M2F,ακομα καλυτερα μιας και οι 4ρης τους γλυτωσαν καμια 100αρα ευρω.

Το οτι δεν πηγε καλα με Q σε εσενα δεν ειναι τυχαίο μιας και άλλο ζορι τρώει το X48 (αλλο bandwith) σε σχεση με το P45 που εχεις τωρα εσυ.

χαχαχαχαχαχαχ τελικά είμαι πολυ άντρας!!!!

Παίδες η μητρική τα σπάει είχα και την p5k κάποιοι έλεγαν να πάρω παλι asus αλλα πήρα DFI και γεία σας!!!!!

Μιας και μιλας συγκεκριμενα με ονοματα..:upside:

-O Μαυρος επαιζε στα 500 με 4*1 μνημες στα 600 και ΤRFC 30. Δεν ειναι και το ποιο ευκολο να το σταθεροποιήσεις.Ζοριζεται αρκετα.

-Ο Σακης που πηρε του μαυρου..τρεχει 8*500 και 8*530 για καθε μερα με 2*2.(Ελπιζω να εχεις στα υπόψιν σου τη σημαίνει Σακης Stable ©®)

-Ο Ομηρος τρεχει 9*500 απο τοτε που βγηκε το μοβο με 2*2.

-Ο Johny παιζει Stable 9*460 και μνήμες 4/5 και 9*470 με 5/6 με 4*1.

Οποτε δεν ετυχε..πετυχε λολ.

Καθολου ασχημα για μητρικη που ειναι Χ48 και εχει 130 ευρω.Σε σχεση παντα με τις Gigabyte και την ASS-SUS που διχνει ο φιλος παραπανω.

Σε σχεση με την M2F,ακομα καλυτερα μιας και οι 4ρης τους γλυτωσαν καμια 100αρα ευρω.

Το οτι δεν πηγε καλα με Q σε εσενα δεν ειναι τυχαίο μιας και άλλο ζορι τρώει το X48 (αλλο bandwith) σε σχεση με το P45 που εχεις τωρα εσυ.

Τον johny δεν επρεπε να τον αναφερεις καν. Ειναι πολυ χαμηλα.

Ο μαυρος ειχε δοκιμασει απ'οτι ειχε πει και με 2χ1 και παλι δεν επαιξε στα 500.

Εν πασει περιπτωση για μενα η μητρικη δεν πηγε. Και για πολλους αλλους.

Το BIOS support ειναι αθλιο, εκτος αν θεωρειται καλο support οταν βγαζουν BIOS ανα 3 μηνες (Μαρτης του 08, Ιουλης του 08, Οκτωβρης του 08 και Δεκεμβρης του 08).

Το οτι παει με καποιους επεξεργαστες δεν την κανει μητρικη για αντρες, ειδικα την DK εκδοση, και ας ειχε 175€ (παρεπιπτοντως τοσο ειχε, ασχετως αν πατωσε τωρα η τιμη, που σημαινει και πικρα στην μεταπωλητικη αξια). Την κανει μητρικη που απλα σε καποιους εκατσε καλα και σε αλλους οχι.

Επισης η μητρικη ειναι αθλια για 4πυρηνο, ασχετως αν ειναι διαφορετικο το chipset. Εκτος αν μιλησω και για την DK P45T2RS plus στην οποια ουτε Windows καταφερα να στησω ποτε παλι με 4πυρηνο.

Οσο για το φιλο. Ναι ας παρει DFI. Αν θελει να χασει κανα 48ωρο και βαλε απο την ζωη του μεχρι να βρει αν και ποτε θα ειναι stable. Βεβαια ας μας πει μετα και την εμπειρια του επ'αυτου, δηλαδη καθε ποτε η μητρικη δεν θα μπουταρει, καθε ποτε θα χρειαζεται reset το BIOS και καθε ποτε θα φλασαρει νεο.

καταρχήν ΔΕΝ θέλω να κλοκάρω καθόλου....όλα στα νορμάλ θα παίζουν :) οπότε ενδιαφέρουσα η συζήτηση σας για το τοίχος του FSB αλλά δεν θα με απασχολήσει :)

από αυτές τις δυο που έχω προτείνει πια θα παίρνατε??? εγώ μάλλον κλείνω προς Gigabyte....μετά από 4 χρόνια ASUS να δω πόσο έχουν εξελιχθεί και αυτές :) υπάρχει κάποιος ενδοιασμός???κάτι που θα πρέπει να ξέρω???

το παρών σύστημα είναι:

ASUS P5W DH DELUXE

C2D 6300

2X2GB KINGSTON HYPERX 800MHZ

2X1GB KINGSTON HYPERX 800MHZ

NVIDIA 8800GT 512

PC POWER&COOLING 650W

και απλά θέλω να αλλάξω την μητρική :)

Τον johny δεν επρεπε να τον αναφερεις καν. Ειναι πολυ χαμηλα.

Οταν βρεις λίγο χρόνο τρέξε ένα memtest/everest 8*530 Rams 1:1 PL10 και ενα 9*470 με μνήμες 5/6 PL8 με την M2F δες το bandwidth και πες μου αν έπρεπε να το αναφέρω η όχι.

Δεν κατάλαβες μια σημαντική διευκρίνηση:Eγω την πρότεινα με βαση με τις αλλες 2 που ελεγε στο πρωτο ποστ.

Τα ιδια θα μπορούσα να λέω και εγώ για τις μητρικές του πρώτου ποστ σχετικά με το FSB του Q πολύ απλά.

καταρχήν ΔΕΝ θέλω να κλοκάρω καθόλου.

το παρών σύστημα είναι:

ASUS P5W DH DELUXE

C2D 6300

NVIDIA 8800GT 512

PC POWER&COOLING 650W

Γιατί ;

Ειδικά αν δε θέλεις να κλοκάρεις, δεν έχει να σου προσφέρει κάτι η καινούρια μητρική. Αν σε ''τρώει'' η τσέπη σου, γιατί δεν τα δίνεις για μια κάρτα γραφικών ;

το παρών σύστημα είναι:

ASUS P5W DH DELUXE

C2D 6300

NVIDIA 8800GT 512

PC POWER&COOLING 650W

total waste of money

κράτα τα λεφτάκια σου για μια πιο "ολική" αναβάθμιση ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.