Jump to content

Πρόβλημα ATI 4850: Ξαφνική αύξηση fps = unplayable

pontifikas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω μια 4850 σε WinXP SP3.Έχω παρατηρήσει ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ή ίσως από κάτι που κάνω αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω, τα fps αυξάνουν ελαφρά, τόσο που πλέον δεν είναι δυνατό να παίξω. Ο ήχος δεν δείχνει σημάδια επιτάχυνσης και γενικά δεν δείχνει αποσυντονισμένος (ίσως την επιτάχυνση ακολουθεί αντίστοιχη επιβράδυνση?).

Το φαινόμενο δεν παρουσιάζεται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αν ξεκινήσει normal έτσι συνεχίζει. Απλά κάποια στιγμή ξεκινάω ένα παιχνίδι ( μπορεί να το είχα κλείσει πριν από δυο ώρες ας πούμε και έπαιζε ΟΚ) και παρουσιάζει αυτήν την ανωμαλία.Αν κάνω reboot το PC και το ξανά-τρέξω είναι ΟΚ.

Το φαινόμενο αυτό το είχα και στους 2 προηγούμενους drivers και τώρα με τους 9.4.

Η κάρτα είναι ακλοκάριστη (γιατί την έχω στις χαμηλές στροφές για να μην την ακούω)

Καμοιά ιδέα? :getlost:

Για ενεργοποιησε vertical sync ?

Αν και για να μη στο κανει συνεχεια :hmm:

Μήπως είναι παλιά παιχνίδια και έχουν τα γνωστά προβλήματα με τους πολλαπλούς πυρήνες? Κάπου υπάρχει και ένα patch για τέτοιες περιπτώσεις...

Μήπως είναι παλιά παιχνίδια και έχουν τα γνωστά προβλήματα με τους πολλαπλούς πυρήνες? Κάπου υπάρχει και ένα patch για τέτοιες περιπτώσεις...

η ενας κωδικος που συνηθως πληκτρολογεις στο console αν διαθετει το παιχνιδι.

Οι ΑΤΙ συνηθως παρουσιαζουν προβληματα με τους drivers και ασυμβατοτητες :crazy:

η ενας κωδικος που συνηθως πληκτρολογεις στο console αν διαθετει το παιχνιδι.

Οι ΑΤΙ συνηθως παρουσιαζουν προβληματα με τους drivers και ασυμβατοτητες :crazy:

Έχεις μείνει κάποια χρόνια πίσω σε ότι αφορά τους drivers της ΑΤΙ μάλλον:no:

Οι περιπτώσεις που αναφέρω δεν έχουν να κάνουν με την κάρτα γραφικών. Είναι ορισμένα engines παλιών παιχνιδιών που δε γούσταραν τους πολυπήρηνους. Είχε βγει patch από amd και hotfix από MS. Ήθελε και κάποιες χειροκίνητες ρυθμίσεις στη registry. Κάπου νομίζω μπορείς να ξεθάψεις σχετικό topic εδώ μέσα.

Έχεις μείνει κάποια χρόνια πίσω σε ότι αφορά τους drivers της ΑΤΙ μάλλον:no:

Η περιπτώσεις που αναφέρω δεν έχουν να κάνουν με την κάρτα γραφικών. Είναι ορισμένα engines παλιών παιχνιδιών που δε γούσταραν τους πολυπήρηνους. Είχε βγει patch από amd και hotfix από MS. Ήθελε και κάποιες χειροκίνητες ρυθμίσεις στη registry. Κάπου νομίζω μπορείς να ξεθάψεις σχετικό topic εδώ μέσα.

όπως τα λέει ο Occultist.

αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Μιας και αποτι βλεπω εχεις amd δοκιμασε να κατεβασεις τους drivers και το dual core optimizer απτο site της .

Τα παιχνίδια που το έχω παρατηρήσει είναι το Hawx, το Assassins Creed και το Fear 2. Παίζω και το Dirt στο οποίο "παραδόξως" δεν έχω αυτό το πρόβλημα.Δεν θα έλεγα ότι είναι παλιά.

Τα παιχνίδια που το έχω παρατηρήσει είναι το Hawx, το Assassins Creed και το Fear 2. Παίζω και το Dirt στο οποίο "παραδόξως" δεν έχω αυτό το πρόβλημα.Δεν θα έλεγα ότι είναι παλιά.
Έχεις μείνει κάποια χρόνια πίσω σε ότι αφορά τους drivers της ΑΤΙ μάλλον

Οι περιπτώσεις που αναφέρω δεν έχουν να κάνουν με την κάρτα γραφικών. Είναι ορισμένα engines παλιών παιχνιδιών που δε γούσταραν τους πολυπήρηνους.

Το Hawx,το Assassins Creed(σε εμενα επαιζε χωρις προβλημα με 2πυρηνο,το Fear(και αυτο μια χαρα) ειναι καινουρια παιχνιδια,γιατι να μην φταιν οι drivers? :/

@ pontifikas : αμα βαριεσαι να βαλεις το dual core optimizer τουλαχιστον πατα ενα alt+ctrl+delete ενω τρεχει το game και βαλε affinity μονο στον ενα πυρηνα απτο task manager, ειμαι 90% σιγουρος πως ειναι θεμα cpu

Το Hawx,το Assassins Creed(σε εμενα επαιζε χωρις προβλημα με 2πυρηνο,το Fear(και αυτο μια χαρα) ειναι καινουρια παιχνιδια,γιατι να μην φταιν οι drivers? :/

Και μερικά καινούρια παιχνίδια δεν έχουν καλή συμπεριφορά σε μερικά multicore setups. Πέρασε τα optimizers , hotfix κλπ. Είναι θέμα cpu.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Έχω εγκαταστήσει ήδη τον optimizer Και περιμένω να δώ αν θα εμφανιστεί το πρόβλημα.

Το hotfix δεν το δοκιμάζω γιατί η MS το έχει συμπεριλάβει στο SP3.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.