psybill Απρίλιος 29, 2009 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2009 Είπα και γω να δοκιμάσω την 9.04 (άσχετος εντελώς με linux)Έχω 2 partition στον κύριο δίσκο. Στο πρώτο έχω τα Windows 7 και στο δεύτερο θέλω να εγκαταστήσω τα Ubuntu.Αρχικά επέλεξα τον εύκολο τρόπο, δλδ εγκατάσταση μέσα από τα Windows στο partition που θέλω[ATTACH]34805[/ATTACH] [ATTACH]34806[/ATTACH]Μετά την εγκατάσταση ακολούθησε restart και στον bootloader των Windows υπήρχε και το Ubuntu. Επιλέγοντάς το εμφανίζεται το μήνυμα Try (hd0,0): NTFS5 : No wubildr για 1 λεπτό και μετά γίνεται κανονικά το boot.Θέλοντας να ξεφορτωθώ αυτό το μήνυμα (και την αναμονή του ενός λεπτού) δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση κάνοντας boot από το CD (πίστευα ότι το μήνυμα που έγραψα πιο πάνω ήταν εξαιτίας του bootloader των Windows).Το πρόβλημά μου είναι στο σημείο που επιλέγουμε Specify partitions manualy. Μετά ακολουθεί η λίστα με τους δίσκους: /dev/sda1 (εκεί είναι εγκατεστημένα τα windows) και /dev/sda2 (εδώ θέλω να εγκατασταθούν τα Ubuntu). Αφού επιλέγω το συγκεκριμένο partition, ακολουθεί το μήνυμα No root file system is defined. Please correct this from the partitioning nenuΤι κάνω παίδες? Θέλω να κάνω κάτι απλό αλλά ώντας άσχετος με linux πνίγομαι σε μια κουταλιά νερόπαιδιά είμαι στην ίδια φάση και γω. μπορεί να βοηθήσει κάποιος τι κάνουμε στην τελευταία επιλογή?ενώ παλιότερα είχα εγκατασήσει με επιτυχία το 8,04 σε triple boot με vista, xp και ubuntu την τελευταία φορά έκανα μ****α και μάλλον έγραψα τον bootloader του ubuntu πάνω στα windows με αποτέλεσμα να καταστρέψω και τα 2 λειτουργικά.θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση από το boot cd και όχι μέσα από windows με άλλα προγράμματα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Απρίλιος 29, 2009 Author #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2009 Και να χαλάσεις τον grub δεν πρέπει να ανυσηχείς γιατί μπορείς να τον κάνεις εύκολα recovery αν ακολουθήσεις τις οδηγίες εδώhttp://e-pcmag.gr/forum/topic25204 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psybill Απρίλιος 29, 2009 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2009 το θέμα είναι να κατανοήσω την λογική για το που πρέπει να γραφτεί ο bootloader και να μην έχω προβλήματα στο μέλλον.ps: υπάρχει περίπτωση αν και δεν έχω κάποια Linux διανομή τώρα, να συνεχίζει ο grub να βρίσκεται στο pc μου? κατά την εκκινηση βλέπω να αναφέρει "reset grub" ή κάτι τέτοιο και μετά βέβαια βγαίνει στην οθόνη για επιλογή vista ή xp!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Απρίλιος 30, 2009 Author #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2009 Μπορείς να φτιαξεις ξανά και τον bootloadeer των windows.Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charly13 Μάϊος 1, 2009 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2009 Ειπα και εγω να το βαλω να δω τι ειναι καθως η μονη εμπειρια που εχω απο linux ειναι το backtrack κατεβασα το iso amd64 (cpu Q9300) το καψα σε cd και μολις μπουταρω απο αυτο βλεπω την loading screen του ubuntu και μετα μπαινει η οθονη σε power save mode και δεν γινεται τιποτα.καρτα γραφικων εχω μια 3450.P.s 10 λεπτα ασχολιας με linux και προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apagal Μάϊος 1, 2009 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2009 Βασικά οι κάτοχοι ati καρτών είναι λίγο δύσκολο να δουλέψουν σε περιβάλλον linux χωρίς προβλήματα.Και εγώ με την 3870 έχω προβλήματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Μάϊος 2, 2009 Author #27 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2009 Δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση με το alternate iso που είναι σε text mode και δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρεις. Πάντως ati με linux είναι λίγο τζόγος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Μάϊος 27, 2009 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2009 ξεθαβω λιγο αυτο το thread γιατι δεν βρηκα απαντησεις...εχω μολις κατεβασει την εκδοση ubuntu 9.04! δεν εχω ασχοληθει ξανα και δεν θα θελα να μπω σε φασαριες αδικα...τι γινετε με τα προβληματα που διαβαζω με τις καρτες της ατι? εχω την 4850 της υπογραφης...υπαρχει κατι που πρεπει να ξερω ή κατι που πρεπει να κανω? επισης κατι που πρεπει να προσεξω μιας και θα μπει σε ssd ή δεν υπαρχουν αυτα στα ubuntu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Μάϊος 28, 2009 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2009 με την 3650 δεν μπορω να ενεργοποιησω τον restricted driver της ATI γιατι εχει πολλα προβληματα με τον window manager.Δεν εχω ψαξει λυση και δεν γνωριζω αν υπαρχει , τρεχω με τους open τωρα θυσιαζοντας τα εφε του compiz Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Μάϊος 28, 2009 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2009 και γω λιγο πυυ το ψαξα ολοι σχεδον εχουνε προβληματα...χμμμμθα κανω λιγο ακομα research και θα αποφανθω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Μάϊος 30, 2009 Author #31 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2009 Η μόνη λύση είναι εγκατάσταση των driver για την κάρτα γραφικών με το εργαλείο envyng που θα το βρείτε μέσω synaptic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Μάϊος 30, 2009 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2009 χμμμ...λεω να τα δοκιμασω και να δουμε πως παει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AchilleasGR Ιούνιος 8, 2009 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2009 Το Linux μου φαίνεται να μεγαλώνει με μεγαλύτερους ρυθμούς απ' ότι μπορεί ένας πολυάσχολος μαθητής να μαθαίνει... Όλη την ώρα καινούργια ubuntu και fedora βλέπουμε.Για μένα έχει Ubuntu Hardy (8.04) που θα μείνει σταθερό και υποστηριζόμενο για 3 χρόνια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.