Jump to content

Παιχνιδια σε λινουξ

jimsek

Recommended Posts

Καλησπερα.υστερα απο ενα ακομα φορματ του πισι λογω μαλγεαρ,ηταν η σταγονα που με εκανε και ανηξα αυτο το θεμα.ειναι γνωστο σε αρκετους το θεμα αν μπορω να παιξω παιχνιδια σε "παραθυρα".μερικοι εχουν βρει τροπο μεσω "κρασιου" να βαλουν παιχνιδια,αλλοι μεσω σεντεγκα εδω ομως θελει συνδρομη,κατι που δεν στεκει με την σκεψη του λινουξ δλδ του φριγεαρ(διορθωστε με αν ειμαι λαθος).οποτε τωρα ρωταω εγω εσας τα σχετικα πιο ψαγμενα λινουξοπαιδα να μου πειτε αν γινεται κατι τετοιο σε παιχνιδια οπως crysis,call of duty series,steam apps,και γενικα σε αρκετα παιχνιδια αλλα να ειναι δοκιμασμενα.ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας/σκεψεις σας.:):):):):):):)

:jump::jump::jump:σε ευχαριστω φιλε dpolal για την βοηθεια.παιζει σχδεον ολα οσα με ενδιαφερουν.εφυγα για λινουξ.αντε γεια παραθυρα....ελευθεριαααααααααααααα.:shout::shout::shout::shout::D:D:D:D:D:magic::magic::fun::fun:

Κοιτα υπαρχει ενα πολυ καλο front end για το wine το "play on linux"!!!

Δεν θα παιξει οτι δεν μπορει να γινει μεσω wine απλα σου ρυθμιζει το wine για συγκεκριμενες εφαρμογες,με βαση τις προκαθορισμενες ρυθμισεις του.

Αν δεν το βρεις πες μου να σου δωσω οδηγιες (για debian ομως)!!!

Κοιτα υπαρχει ενα πολυ καλο front end για το wine το "play on linux"!!!

Δεν θα παιξει οτι δεν μπορει να γινει μεσω wine απλα σου ρυθμιζει το wine για συγκεκριμενες εφαρμογες,με βαση τις προκαθορισμενες ρυθμισεις του.

Αν δεν το βρεις πες μου να σου δωσω οδηγιες (για debian ομως)!!!

αυτο δεν καταλαβα...εσυ το εχεις δοκιμασει μονο σε debian και παιζει και δεν γνωριζεις αν παιζει σε αλλες διανομες;:wassat::wassat::confused::confused:

ξεμπερδεψε με λιγο ρε φιλε γτ νεος ειμαι σχετικα στο linux.

Σαν προγραμμα το wine ειναι κοινο.Ο τροπος εγκαταστασης του μπορει ν' αλλαζει απο διανομη σε διανομη αλλα οχι οι δυνατοτητες του!!!

Τωρα βρηκα το link με τις οδηγιες.Ειναι για debian αλλα μπορεις να κανεις ενα παραλληλισμο!!! Link.

Κάθε διανομή αφού πρώτα τσεκάρει το κάθε πρόγραμμα φτιάχνει τα αντίστοιχα πακέτα και τις εξαρτήσεις για αυτό κ το τοποθετεί στα αντίστοιχα repositories (αποθήκες υλικού). Εκεί μέσω του εκάστοτε packet manager της διανομής (π.χ. apt ή aptitude για debian (front ends του dpkg)) μπορείς να τραβήξεις τα πακέτα με όλες τις εξαρτήσεις τους με μία εντολή!!!! Ούτε στον ύπνο του ο Μπιλάκος ή μάλλον καλύτερα ΝΑΙ μας βλέπει στους χειρότερους εφιάλτες του, ο παραλίγο καταστροφέας του ελεύθερου virtual κόσμου μας)

• 2 weeks later...
Καλησπερα.υστερα απο ενα ακομα φορματ του πισι λογω μαλγεαρ,ηταν η σταγονα που με εκανε και ανηξα αυτο το θεμα.ειναι γνωστο σε αρκετους το θεμα αν μπορω να παιξω παιχνιδια σε "παραθυρα".μερικοι εχουν βρει τροπο μεσω "κρασιου" να βαλουν παιχνιδια,αλλοι μεσω σεντεγκα εδω ομως θελει συνδρομη,κατι που δεν στεκει με την σκεψη του λινουξ δλδ του φριγεαρ(διορθωστε με αν ειμαι λαθος).οποτε τωρα ρωταω εγω εσας τα σχετικα πιο ψαγμενα λινουξοπαιδα να μου πειτε αν γινεται κατι τετοιο σε παιχνιδια οπως crysis,call of duty series,steam apps,και γενικα σε αρκετα παιχνιδια αλλα να ειναι δοκιμασμενα.ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας/σκεψεις σας.:):):):):):):)

1) H ιδεολογία πίσω από το linux δεν είναι αυτή του "freeware". Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις ποια ακριβώς είναι η ιδεολογία του ανοικτού λογισμικού, μπορώ να σου δώσω links να διαβάσεις.

2) Αν σε ενδιαφέρουν τα high-end games (τύπου crysis), ξέχνα το linux (τουλάχιστον για την επόμενη 3ετία), wine, cedega κτλ. Τα περισσότερα state-of-the-art games είτε δεν παίζουν καθόλου είτε δεν παίζουν σωστά. Ακόμα και όταν παίζουν, χρειάζονται αρκετοί πειραματισμοί για να τα καταφέρεις.

Κατά συνέπεια, αν επιλέγεις το pc (και όχι κάποια παιχνιδομηχανή για gaming) πάρε απόφαση ότι θα πληρώνεις MS tax και όλες τις συνέπειες που έρχονται μαζί με αυτό το φόρο.

3) Αν σε ενδιαφέρει πάντως, υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ παιχνίδια που τρέχουν native σε linux (ένα απειροελάχιστο παράδειγμα ) .

4) Καλό θα ήταν αν θέλεις να βοηθήσεις στο δικαίωμα που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας να επιλέγουμε το OS που θα τρέχουμε τα games και όχι να μας επιβάλλουν την MS, να στηρίξεις με την προτίμηση σου, το gaming στο linux

Αυτές είναι οι σκέψεις μου, ελπίζω να μη σε κούρασα.

4) Καλό θα ήταν αν θέλεις να βοηθήσεις στο δικαίωμα που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας να επιλέγουμε το OS που θα τρέχουμε τα games και όχι να μας επιβάλλουν την MS, να στηρίξεις με την προτίμηση σου, το gaming στο linux

Δηλαδή λες να μποϋκοτάρουμε τα παιχνίδια και τα windows, και να περιμένουμε 2-3 χρόνια για να παίξουμε τις νέες κυκλοφορίες; (α.. και να πάρουμε και nvidia)

Βασικά αυτό λέω. Αλλά η πραγματικότητα δεν έχει χώρο για ιδεαλιστές. Εξάλλου δε θα αντέξεις από 3-13 χρόνια.

Τίποτα μεγάλο και σπουδαίο δεν έγινε εύκολα και απλά. Η πρότασή μου δεν αφορά ούτε αυτούς που τα θέλουν έτοιμα και σαφώς δεν αφορά αυτούς που τα θέλουν απλά.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου, ελπίζω να μην κούρασα

Υ.Γ. DJD, σε περίπτωση που ξέχασες να διαβάσεις "επιλεκτικά" , ρίξε μια ματιά στο σημείο 2 του post μου

Εμένα με "έψησαν" τα γραφικά πάντως...

battletanksff2.jpg

1998? 1999?

Γούστα είναι αυτά. Εγώ παίζω ακόμα pacman.

Αυτές οι προσπάθειες που κοροϊδεύεις είναι από ερασιτέχνες αγνούς ανθρώπους και όχι από projects δισ. δολαρίων.

Να κοροϊδεύεις δεν έχεις το δικαίωμα.

Υ.Γ. Να μπω και εγώ στο win κομμάτι, να κοροιδεύω για τους ιούς ή θα τιμωρηθώ;

Ό,τι καλύτερο για linux είναι το cedega.

Ουσιαστικά είναι το wine που δουλεύει για τον απλό χρήστη.

Απλά επειδή δεν είναι δωρεάν, το κατεβάζεις με τον τρόπο που κατεβάζεις και τα παιχνίδια (άσε που με τα original παιχνίδια είναι πιο δύσκολο να παίξουν σε αυτό λόγω εξομοίωσης της προστασίας τους).

Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη το project πάντως :p

Βέβαια αν θες gaming και τα win μια χαρά είναι!

Αν έχεις καλό υπολογιστή τότε μπορείς να βάλεις το vmware και να εγκαταστήσεις τα xp που σε αυτά να έχεις τα παιχνίδια...

Εμένα δεν μου αρέσει η ιδέα αλλά απλά την λέω για να έχετε και μία άλλη εναλλακτική!

Βασικά αυτό λέω. Αλλά η πραγματικότητα δεν έχει χώρο για ιδεαλιστές. Εξάλλου δε θα αντέξεις από 3-13 χρόνια.

Τίποτα μεγάλο και σπουδαίο δεν έγινε εύκολα και απλά. Η πρότασή μου δεν αφορά ούτε αυτούς που τα θέλουν έτοιμα και σαφώς δεν αφορά αυτούς που τα θέλουν απλά.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου, ελπίζω να μην κούρασα

Υ.Γ. DJD, σε περίπτωση που ξέχασες να διαβάσεις "επιλεκτικά" , ρίξε μια ματιά στο σημείο 2 του post μου

Δε διαβάζω επιλεκτικά αλλά στην ουσία ζητάς να κάνουμε "θυσίες".. για να.. υποστηρίξουμε το linux; Δεν ήξερα ότι η επανάσταση ξεκινά από το λειτουργικό μου.

Δεν έχω κανένα κόλλημα με τα λειτουργικά, και ένα μεγάλος μέρος του μισθού μου βγαίνει από την ενασχόληση μου με redhat, αλλά δε μπορώ να το δω τόσο πατριωτικά, αν μπορώ να το πω έτσι.

Εγώ δε ζητάω καμία θυσία, είμαι ξεκάθαρος:

2) Αν σε ενδιαφέρουν τα high-end games (τύπου crysis), ξέχνα το linux (τουλάχιστον για την επόμενη 3ετία), wine, cedega κτλ. Τα περισσότερα state-of-the-art games είτε δεν παίζουν καθόλου είτε δεν παίζουν σωστά. Ακόμα και όταν παίζουν, χρειάζονται αρκετοί πειραματισμοί για να τα καταφέρεις.
Από 'κει και πέρα ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την κατάσταση των πραγμάτων.

Υπάρχει βέβαια και το τελευταίο στάδιο, να μην κατανοείς ούτε και να καταλαβαίνεις την κατάσταση των πραγμάτων, αλλά τότε πάμε σε θεολογικά ζητήματα (δε έδωσε σε όλους το ίδιο - τι να κάνουμε )

Δεν έχω κανένα κόλλημα με τα λειτουργικά, και ένα μεγάλος μέρος του μισθού μου βγαίνει από την ενασχόληση μου με redhat, αλλά δε μπορώ να το δω τόσο πατριωτικά, αν μπορώ να το πω έτσι.

Εγώ το βλέπω "πατριωτικά" και κανένα μέρος του μισθού μου δε βγαίνει ούτε από ενασχόληση με ένα OS, ούτε και με το άλλο. Αντίθετα, όπως και η πλειοψηφία χρηστών pc, η τσέπη μου ελαφραίνει και η εμπειρία που έχω είναι κατώτερη των προσδοκιών εξαιτίας του MS tax. Σε αυτή τη μάχη λοιπόν, η επανάσταση ξεκινάει από το λειτουργικό μου.

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.