Jump to content

Rip Audio CD - Αντιγραφή CD στον υπολογιστή

kreach

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, θέλω να περάσω τα τραγούδια από μερικά cd μου στον υπολογιστή.

Έχω χρόνια να περάσω τραγούδια στο pc και θα ήθελα να ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτα από τότε :)

Καταρχήν, σε τι formatt να τα κάνω encode? Bασικα με ενδιαφέρουν δύο πράγματα.

Πρώτον να κάνω αντίγραφα ασφαλείας και άρα θέλω κάτι loseless.

Δεύτερον να υπάρχουν στον υπολογιστή να τα έχω μαζεμένα και να κάνω playlist και άρα με ενδιαφέρει να είναι σχετικά καλή ποιότητα, αλλά να μην πιάνουν πολύ χώρο στο δίσκο.

Για την σχετικά καλή ποιότητα να θυμίσω πως το laptop μου έχει μια ενσωματωμένη κάρτα ήχου και το desktop (στην Αθήνα) ναι μεν έχει κάρτα αλλά τα Z-10 δεν συνδέονται με δαυτα :(

Επίσης, με ποιό πρόγραμμα να τα περάσω?

Θυμαμαι τα WMP 10, CDex, dBpowerAMP, iTunes, Easy CD DA extractor (trial) και τέλος το LAME

lossless και λίγο χώρο δεν ταιριάζει...loosless=~600mb το κάθε το κάθε album...

Βασικά δοκίμασε να ακούσεις μερικά κομμάτια από το cd, mp3 320, mp3 256, wma και τα σχετικά και αποφάσισε...;)

Δεν έγινα κατανοητός μάλλον...

Κάνω δύο ξεχωριστά rip: ένα loseless το οποίο το διαγράφω αμέσως αφού γράψω το backup cd και κάνω ένα δεύτερο rip αρκετά συμπιεσμένο

It does sound a bit crazy ... :laughing:

Edit: Κατέβασα το dbpoweramp και τα έκανα encode σε mp3 (Lame) στα 190Kbps (VBR) με το encoding στο slow (high quality)

Γιατί όλα τα τραγούδια κρατάνε γύρω στο ενάμισυ λεπτό περισσότερο από το original ??? wtf

Από τα καλύτερα προγράμματα για rip cd ήταν τον EAC (Exact Audio Copy)...

Συνδεόταν με cddb και μετέφραζε αμέσως τους τίτλους, είχε ένα σωρό μικρορυθμίσεις για το cd-dvd rom, επέλεγες εσύ το πρόγραμμα που θα έκανε το encoding μετά κλπ κλπ...

Αντίστοιχα, το καλύτερο πρόγραμμα για mp3 encoding ήταν το LAME...

Με αυτά έκανα την δουλειά μου για χρόνια, αλλά έφτιαχνα mp3 στα 190 ή 256 kbps...

Τώρα να σου πώ σχετικά με ποιό σύγχρονα forma δεν ξέρω...

Γεια σας και από εμένα πρώτο μου post εδώ.

Το eac το είχα δουλέψει πραγματικά ωραίο και δυνατό πρόγραμμα για cd ripping αλλά και γω πέρασε καιρός που δεν είχα ασχοληθεί με το αντικείμενο και όταν πρόσφατα χρειάστηκε να rip-αρω ένα cdακι χρησιμοποίησα ότι πιο πρόχειρο βρήκα και με ικανοποίησε από κάθε άποψη.

Την Pro έκδοση του γνωστού σε όλους μας Winamp.

Σε αυτό βρήκα όχι μόνο τη κλασσική κωδικοποίηση σε mp3 μέσω του lame codec με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης αλλά και την πιο διαδεδομένη σημερινή μορφή lossless νομίζω την aac.

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα tagging των τραγουδιών μέσω του cddb.

Ξέρω πως το γεγονός ότι δεν είναι freeware πλέον το winamp μας απογοητεύει όλους σε κάποιο βαθμό μα φαντάζομαι πως όλοι οι λάτρεις του θα έχουμε βρει τρόπους να διατηρήσουμε τη λατρεία μας σε αυτό one way or another.:big_boss:

geokas, καλως ήρθες στο TheLab.gr :)

Κρίμα, από ότι φαίνεται κανείς δεν έχει ψάξει για καινούρια encoding format, προγράματα :(

Οσο εκανα mp3 χρησιμοποιουσα τον Cdex.Eβλεπε πολλα cdrom(4 scsi συγκεκριμενα),φυσικα εκανε ripping με ολα μαζι ταυτοχρονα

συνδεοταν με cddb,εβαζα και τον τελευταιο LAME,ρυθμισεις δεν θυμαμαι τωρα εχω καιρο

να κανω mp3 και τελειωνα.

Για ποιο καινουργια format αποψη μου FLAC και τελος. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.