Teodor_ch Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Όπως λέει ο τίτλος. Καθώς σιγά σιγά καταλαβαίνω ότι δεν χρειάζομαι μερικά πράγματα (πρίν λίγους μήνες, την δεύτερη 4850 και τώρα μάλλον και την άλλη 4850 (θα βάλω μία NV7100 πάλι πάνω)) είπα να τα πουλήσω και να πάρω πράγματα που θα μου προσφέρουν περισσότερα. Μετά την αγορά του φακού και μιας τα Sony MDR-V300 που τα έχω 4 χρόνια έχουν ξεφτίσει και σπάσει σε ένα σημείο είπα να τα αντικαταστήσω. Μουσική δεν πολυακούω τελευταία, αλλά πάντα μου άρεσε και νοσταλγώ τα χρόνια που στις παρέες με τους φίλους όποιο τραγούδι και να ακούγαμε μπορούσα να πώ "το έχω :P". Ξέρω ότι με χάλια πηγή θα έχω χάλια αποτέλεσμα για αυτό έχω ξεκινήσει την αντικατάσταση κάποιων συλλογών MP3 με FLAC. Το σύστημα μου είναι της υπογραφής. Κάρτα ήχου η onboard. Μιας και ζήλεψα απο το setup του gznp Photo link και μιας τα AKG-701 είναι αρκετά ποιοτικά και όμορφα σκέφτηκα ότι είναι καλή επιλογή. Διαβάζω όμως στο head-fi ότι είναι αρκετά δύσκολα στο να οδηγηθούν (σωστή μετάφραση?) σωστά. Οπότε δεδομένου του εξοπλισμού μου μέχρι τώρα και το budget (top 150 ευρώ) για (και DAC?) AMP τί επιλογές έχω? Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία? Επίσης αν υπάρχει τίποτα καλύτερο στα χρήματα των AKG-701 είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Απρίλιος 22, 2009 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Με λίγο διάβασμα το προχώρησα το θέμα και κατέληξα στα παρακάτω:DAC/AMP1) ZERO DAC 24BIT/192KHz DAC £122AMPS1) Little Dot I+ Hybrid Tube Transistor Amp Amplifier! £1012) Little Dot MK III Headphone Tube Amplifier/Pre-Amp £171Μετά απο μια μικρή βοήθεια από τον gznp και επειδή είμαι με την onboard θα πάω για λύση DAC/AMP.O ZERO παραπάνω στις 122 λίρες είναι καλή και δοκιμασμένη επιλογή.Βρήκα όμως ένα κοντινό κατάστημα με τις παρακάτω επιλογές και σκέφτομαι να ανεβάσω λίγο το budget για DAC/AMP στις 165 λίρες.Απο εδώhttp://www.hifiheadphones.co.uk/headphone-amplifiers-ct-57.htmlμπορώ να πάρω και τους παρακάτω:1) Nu Force Icon Mobile Headphone Amp and USB DAC in Red £1262) iBasso D2 Portable Headphone Amplifier & USB DAC in Silver £165Έχει κανείς εμπειρία με USB DAC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FREY REACTOR Απρίλιος 23, 2009 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2009 εγω θα προτεινα να εξετασεις και την περιπτωση της Asus Essence STX που διαθετει ξεχωριστη ενισχυση ακουστικων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 23, 2009 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2009 Έχω και την STX και τον Zero, πάνω στα Κ701 - η STX, μπορεί στα χαμηλά να είναι εξαιρετική στην ενίσχυσή της, αλλά στα μεσαία και ειδικά στα φωνητικά, δυστυχώς σε υψηλές εντάσεις χάνει σημαντικά. Είναι λες και η φωνή βγαίνει "ψηφιακή", σα να πέρασε φίλτρο από πάνω της. Ενώ κιθάρες και λοιπά όργανα ακούγονται πανέμορφα, στα άλλα κάπως χάνει... Δε νομίζω να φταίνε τα Windows 7 που έχω πάνω, πρέπει απλά να μην αντέχει στις μεγάλες εντάσεις. Ίσως αν αλλάξω τα opamps με καλύτερα, να δω διαφορά - θα το επιχειρήσω στο μέλλον. Πάντως, με το Zero και τις ίδιες εντάσεις, δεν έχω παραμόρφωση πουθενά - αλλά "χάνει" σε μπάσο, είναι αναλυτικό μεν, αλλά όχι τόσο δυνατό όσο αυτό που έβγαζε η STX. Θεωρώ ότι αν κάποιος επενδύσει στην STX (κι αν της αλλάξει τα opamps) και έχει έναν καλό λαμπάτο ενισχυτή, ίσως βρει τον τέλειο συνδυασμό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Απρίλιος 23, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2009 Πάω σε ZERO που είναι δοκιμασμένη λύση και αργότερα βλέπουμε. Δεν θέλω να προσθέσω κάρτα ήχου γιατί θα μου προσθέσει μόνιμα κάποια watt κατανάλωσης (ναί είμαι λίγο υπερβολικός σε αυτό το θέμα). Αφού με τη λύση του DAC μπορώ να έχω καλό αποτέλεσμα και αφού δεν με ενδιαφέρει το πολύ μπάσο πιστεύω ότι δεν θα αναζητήσω κάτι καλύτερο του ZERO+AKG-701 για αρκετό καιρό. Τα βρήκα με τον πωλητή στο ebay για να γλιτώσω και τα έξοδα του τελωνείου οπότε πάω για αγορά Ευχαριστώ qznp για τις πολύτιμες πληροφορίες ΥΓ. Θα με βόλευε να πάρω έναν DAC απο τους δύο που έχει το κατάστημα κοντά μου αλλά δεν είμαι κατάλληλος για δοκιμές και προτιμώ τη σίγουρη λύση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FREY REACTOR Απρίλιος 23, 2009 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2009 Οντως ,η αληθεια ειναι πως η STX προσφερει τη δυνατοτητα παραμετροποιησης με τη χρηση των καταλληλων opamps και με μικρο κοστος και ελαχιστο πειραματισμο ο καθενας μπορει να τη φερει στα γουστα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Απρίλιος 23, 2009 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2009 Εγω παω για compass ( http://www.audio-gd.com/enweb/DAC-Compass.htm , http://www.head-fi.org/forums/f5/audio-gd-compass-designing-alternative-zero-dac-amp-385759/ ) με τον moon opamp + akg601, θα παρω και τον earth για καβατζα οποτε θελω να χρησιμοποιησω τα DT770/80 pro. Προς το παρων δεν μπορω να πληρωσω την audio-gd γιατι εχουν φανει ακομα τα λεφτα που εβαλα στην καρτα #$()#$)(@($ , θα πηξω στην αναμονη παντως, 2 βδομαδες να τον κατασκευασουνε και να τον κανουνε burn in 100 ωρες αλλες 2-3 βδομαδες για ενα ερθει απο κινα ελλαδα μεσω EMS Τουλαχιστον οταν θα ερθει θα ειμαι 99.9% σιγουρος πως δεν μου στειλανε ελλατωματικο προιον, γιατι ολα αυτα ποστ που διαβαζα πριν μηνες για χαλασμενα zero dac με ειχανε ξενερωσει, ειμουνα στο τσακ να αγορασω εναν τροποποιημενο zero απτο ebay για 180 ευρω αλλα ειπα what the hell αμα μου κανει μπουμ ποιος το στελνει πισω στην κινα τωρα, ας δωσω αλλα 90 για το compass που το πουλανε και σε τιμη κοστους προσωρινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Απρίλιος 23, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2009 Αρκετά ακριβότερος όμως. Και θα τον έχω την επόμενη εβδομάδα μαζί με τα ακουστικά για το burn-in Πάω για την αγορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 30, 2009 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2009 =GruntGR;1062616736]Εγω παω για compass ( http://www.audio-gd.com/enweb/DAC-Compass.htm , http://www.head-fi.org/forums/f5/audio-gd-compass-designing-alternative-zero-dac-amp-385759/ ) με τον moon opamp + akg601, θα παρω και τον earth για καβατζα οποτε θελω να χρησιμοποιησω τα DT770/80 pro.Αντικειμενικές-εργαστηριακές μετρήσεις υπάρχουν για τον compass, ή αρκούμαστε στα "μαγικά" αυτιά των μελών του headfi; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Απρίλιος 30, 2009 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2009 Αντικειμενικές-εργαστηριακές μετρήσεις υπάρχουν για τον compass, ή αρκούμαστε στα "μαγικά" αυτιά των μελών του headfi; Το 2ο, αρχικα ξεκινησε ως μια βελτιωμενη εκδοση του zero DAC, στην πορεια ομως ξεφυγε πολυ ! θεωρειται μεγαλη ευκαιρια γιατι θα πωλειται μεχρι και το τελος του μαη σε τιμη κοστους(258$), παραγγειλα τον δικο μου χθες btw, ελπιζω σε κανα μηνα να'χει ερθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 30, 2009 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2009 Λογικά πρέπει να είναι πολύ καλό. Σε σχέση με το zero dac όμως πόσο καλύτερο μπορεί να είναι;(Άλλωστε στα ίδια λεφτά παίρνεις μόνιτορ που σκοτώνουν.)Καλορίζικο πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Μάϊος 26, 2009 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2009 Update : ο DAC εφτασε σε μολις 7 μερες απο σαγκαη στο τελωνειο μεσω EMS, και φυσικα δεν πληρωσα τπτ εξτρα ( 258$ + 51$ το shipping + 22$ o moon opamp + 4% gaypal fee, ε να πληρωνα και τελωνειο too much ) απο χθες το απογευμα εχω πολλαπλους ear-gasms και δεν λενε να σταματησουν Προς το παρων χρησιμοποιω τον earth opamp με τα jumpers sto neutral setting,( detailed review για moon earth και sun εδω ---> http://www.head-fi.org/forums/f6/audio-gd-discrete-op-amps-reviewed-opa-earth-opa-moon-opa-sun-v-2-a-397691/ ) Υποτιθεται θα πηγαινα σημερα στο unison audiostore στην κανιγγος να τσιμπησω τα akg 601 αλλα τωρα δισταζω, απ'την μια ξερω οτι με τα συγκεκριμενα ανοιχτα και τον moon opamp θα εχω ΤΕΡΑΣΤΙΟ soundstage και ακομα περισσοτερη λεπτομερεια, επισης αποτι διαβαζω το συγκεκριμενο ζευγαρι βγαζει ηχο που τεινει να ειναι λιγοτερο αναλυτικος σε συγκριση με τα 701 και τα dt880 αλλα φοβαμαι μηπως χασω το μπασο που ακουω τωρα στα DT770/80 Το σιγουρο ειναι οτι θα το ακουω αλλα δεν θα το "νιωθω" λογω της φυσης των ανοιχτων ακουστικων, χμμμ choices choices, pics απ'το setup συντομα στο "δειξτε το γραφειο σας" thread με το που ορκιστει ο φιλος μου που εχει ψηφιακη Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Ιούνιος 23, 2009 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2009 αναμεσα σε stx και zero δεν εχουμε ξεκαθαρη απαντηση ε? επειδη δεν εχω και ιδιαιτερη εμπειρια, ειμαι μπερδεμενοςstx και k702 ή zero(09) και k702??? αργοτερα θα μπει και ενα ζευγαρι truth(εκτος απροπτου).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιούνιος 23, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2009 Μεταξύ stock STX και Zero με ΟΡΑ627, μακράν το 2ο κατ' εμέ. Για το τέλειο, πας σε modded STX, Zero με OPA627 ως προενισχυτη και εναν καλο λαμπάτο ή DAC για τελικό (mucho dollari ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Ιούνιος 23, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2009 μεταξυ modded stx και zero627??βασικα ποιο βολικο το zero γτ συνδεεεις οτι θες πανω(πχ λαπτοπ χωρις ψηφιακη εξοδο ηχου)edit.btw γτ δεν βρισκω πουθενα mods για stx? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιούνιος 23, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2009 Δεν έχω ακόμα δοκιμάσει την STX με άλλα opamps - όταν το κάνω, θα σ πω εντυπώσεις. Προς το παρόν μόνο στο stock STX vs Zero627 ξέρω να σ πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Ιούνιος 23, 2009 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2009 μαλλον θα παω για zero με opa627 για να μπορω να το συνδεω και με το λαπτοπ με usb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cebit Ιούνιος 30, 2009 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2009 Update : ο DAC εφτασε σε μολις 7 μερες απο σαγκαη στο τελωνειο μεσω EMS, και φυσικα δεν πληρωσα τπτ εξτρα ( 258$ + 51$ το shipping + 22$ o moon opamp + 4% gaypal fee, ε να πληρωνα και τελωνειο too much ) απο χθες το απογευμα εχω πολλαπλους ear-gasms και δεν λενε να σταματησουν Προς το παρων χρησιμοποιω τον earth opamp με τα jumpers sto neutral setting,( detailed review για moon earth και sun εδω ---> http://www.head-fi.org/forums/f6/audio-gd-discrete-op-amps-reviewed-opa-earth-opa-moon-opa-sun-v-2-a-397691/ ) Υποτιθεται θα πηγαινα σημερα στο unison audiostore στην κανιγγος να τσιμπησω τα akg 601 αλλα τωρα δισταζω, απ'την μια ξερω οτι με τα συγκεκριμενα ανοιχτα και τον moon opamp θα εχω ΤΕΡΑΣΤΙΟ soundstage και ακομα περισσοτερη λεπτομερεια, επισης αποτι διαβαζω το συγκεκριμενο ζευγαρι βγαζει ηχο που τεινει να ειναι λιγοτερο αναλυτικος σε συγκριση με τα 701 και τα dt880 αλλα φοβαμαι μηπως χασω το μπασο που ακουω τωρα στα DT770/80 Το σιγουρο ειναι οτι θα το ακουω αλλα δεν θα το "νιωθω" λογω της φυσης των ανοιχτων ακουστικων, χμμμ choices choices, pics απ'το setup συντομα στο "δειξτε το γραφειο σας" thread με το που ορκιστει ο φιλος μου που εχει ψηφιακη Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ξεχωριστό ενισχυτή για ακουστικά, χρησιμοποιώ τους ενσωματωμένους από τις κάρτες ήχου μου (RME FF800/Multiface mk2, MOTU Traveler, etc...). Όμως έχω τα DT770, DT770 Second Edition και τα AKG-701. Το ισχυρότερο bass το ακούω από τα 770 με απώλειες όμως στην μεσσαία περιοχή και κάπως τσιριχτά πρίμα. Τα 770SE (Hi-Fi) στο αυτί μου ακούγονται περισσότερο ισορροπημένα, αλλά την καθαρότητα που προσφέρουν τα 701, δεν την έχω συναντήσει πουθενά. Χρειάζονται απόλυτα ήσυχο χώρο, και ακούω bass στα 701 σημαίνει <<ακούω αμυδρά>> σε σχέση με τα Beyer, που σου ταρακουνάνε όλο το κεφάλι. Κατά δεύτερο λόγο, στα ακουστικά δεν υφίσταται soundstage όπως στα κλασσικά 2.0 setup, εκτός και αν μιλάμε για (δυσεύρετες) binaural ηχογραφήσεις. Αν θες να κάνεις monitoring, τρέχα για 701, αν θές να απολαύσεις μουσική σε καμπύλη smiley, θα σου συνιστούσα να ψάξεις κάτι άλλο από τα 701. Θα μπορούσα να προτείνω περιπτώσεις Hi-Fi Cans, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία, οπότε μένω εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούλιος 2, 2009 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2009 Δεν διαφωνω καθολου με τα γραφομενα σου, πηρα πριν ενα μηνα τα AKG K601, πολυ πιο "φυσικος" ηχος και το ιδιο ανετα (αφου περασαν 1-2 μερες πρωτα για να στρωσει το headband ) ειναι ενα σκαλι πιο πανω σε ευκρινεια και λεπτομερεια απο τα dt770/80 pro, ομως ειναι και πιο δυσκολα στην οδηγηση, εκει που τα dt μπορουσαν να σε ξεκουφανουν με το volume knob του compass στην μεση τα akg δεν νιωθουν Στο μπασο εννοειται πως υστερουν, το ακουω κανονικα στα κομματια που το προσφερουν απλοχερα αλλα σχεδον ποτε δεν με "κλωτσαει" , τα dt απ'την αλλη ειναι γνωστα για το μπαπα μπουπα που βγαζει το μπασο τους επειδη λιγες βδομαδες πριν μου χαλασανε ομως αναγκαστηκα να βρω διαδοχο. Ετσι πηρα τα dt150 στα 157 ευρω συνολο απτο ebay.co.uk ( 2 μερες shipping παρακαλω ) το μπασο ειναι πολυ ανωτερο αποτι στα dt, εχει ελαφρα μικροτερη impact αλλα ταυτοχρονα περισσοτερη λεπτομερεια και "υφη" καμια σχεση με τα 770 που ακουγα τις νοτες του μπασου να κανουν ντουφ ντουφ και τους οδηγους να κανουν μασαζ στα αυτια μου. Γενικα ειναι σε ολους τους τομεις ανωτερο ζευγαρι εκτος απ'την ανεση, ελπιζω να στρωσουν τα earcups γιατι ο ηχος που βγαινει ειναι απλα γαματος ακομα και στα games ειδα κραχτη διαφορα σε συγκριση με τα K601 και τα 770 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.