dimitris2979 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2009 ρε παιδια αγορασα ενα καλωδιο LAN 20 μετρα( μην σας φανει αστειο ομως) για να συνδεω τον υπολογιστη μου με τον υπολογιστη του ξαδερφου μου και να παιζουμε παιχνιδια...Το θεμα ειναι οτι δεν δουλευει. Μηπως ξερετε γιατι? *αλλα εχω ενα αλλο 2 μετρα και δουλευει......
dubber Απρίλιος 21, 2009 #2 Απρίλιος 21, 2009 Επειδή για υπολογιστή με υπολογιστή χρειάζεται cross καλώδιο.
trendy Απρίλιος 22, 2009 #3 Απρίλιος 22, 2009 Πάρε τις 2 άκρες του καλωδίου μαζί και πες μας αν η σειρά των χρωμάτων είναι η ίδια ή διαφορετική.Αν είναι σχετικά καινούριοι οι υπολογιστές σας λογικά οι κάρτες θα είναι auto mdi-x και δε θα είναι ανάγκη να είναι cross το καλώδιο. Μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις το καλώδιο πάνω σε ένα switch και από τις 2 μεριές και να δεις αν ανάβουν τα λαμπάκια. Αν ανάβουν μάλλον οι κάρτες σου δεν είναι auto mdi-x και χρειάζεται ή να αλλάξεις το καλώδιο σε cross ή να πάρεις έναν adaptor.
dimitris2979 Απρίλιος 22, 2009 Author #4 Απρίλιος 22, 2009 ιδια ειναι το χρωματα και απο τις δυο μεριες.....μολις τα συνδεω αναβουν και τα δυο τα λαμπακια...τι γινεται?
geogeoland Απρίλιος 22, 2009 #5 Απρίλιος 22, 2009 Απλώς χρειάζεσαι crossover καλώδιο. Επέστρεψε το και ζήτα ενα 20μετρο, αλλά crossover.
DarkSaga Απρίλιος 22, 2009 #6 Απρίλιος 22, 2009 πάρε μια μούφα για utp καλώδιο (θηλυκό θηλυκό) και βάλε το 20μετρο και το 2μετρο πάνω θα παίξει αν απλά θέλεις cross αν στο έφτιαξαν πήγαινε να στο κλιψάρουν ξανά.
racer Απρίλιος 23, 2009 #8 Απρίλιος 23, 2009 Δηλ. κάτι τέτοιο κάνει για σύνδεση PS3-PC; Το μεγάλο μήκος δημιουργεί προβλήματα; (πχ σαν του HDMI που δεν κλειδώνει κλπ)
dpolal Απρίλιος 23, 2009 #9 Απρίλιος 23, 2009 Δηλ. κάτι τέτοιο κάνει για σύνδεση PS3-PC; Το μεγάλο μήκος δημιουργεί προβλήματα; (πχ σαν του HDMI που δεν κλειδώνει κλπ)Για σχετικά μεγάλες αποστάσεις είναι προτιμότερο να συνδέονται μέσω router/switch τα μηχανήματα και όχι απευθείας.Το router/switch ενισχύει το σήμα και δεν θα έχεις πρόβλημα λόγο της απόστασης.Για το ps3 τώρα θα σε γελάσω αν ισχύει το παραπάνω λόγο της ιδιαιτερότητας του.
racer Απρίλιος 26, 2009 #10 Απρίλιος 26, 2009 Και επανέρχομαι : ΄Έχει δοκιμάσει κάποιος καλώδιο παρόμοιου μήκους; Να το συνδέσω σε router δεν παίζει, αυτό το καλώδιο -αν λειτουργεί- είναι η μόνη μου λύση. Θα βγει από το δωμάτιό μου, θα περάσει από το μπαλκόνι και μέσα από το σαλόνι μου για να συνδεθεί στο PS3. Το router είναι στη μέση του σπιτιού και όλες οι συσκευές συνδέονται με WiFi αυτή τη στιγμή.
GriGaS Απρίλιος 26, 2009 #11 Απρίλιος 26, 2009 Κάποτε είχα συνδέσει εγώ με 15άμετρο crossover χωρίς προβλήματα
tefra Απρίλιος 26, 2009 #12 Απρίλιος 26, 2009 Για να αρχισουν οι χοροι (προβληματα) πρεπει να αρχιζεις να πλησιαζεις τα 80μ με 20-25 εσωτερικος χωρος που εχω δοκιμασει επαιζε απροβληματιστα και γρηγορα.
jimsek Απρίλιος 26, 2009 #13 Απρίλιος 26, 2009 το crossover ειναι καλωδιο με την ιδιοτητα να μην εχει απωλεις.; και γτ τα απλα καλωδια χανουν την υσχη τους;
dubber Απρίλιος 27, 2009 #14 Απρίλιος 27, 2009 Όχι, το crossover είναι καλώδιο με συνεστραμένα ζεύγη.Το 1-2 γίνεται 3-6 από την άλλη και ανάποδα.
dpolal Απρίλιος 27, 2009 #16 Απρίλιος 27, 2009 το crossover ειναι καλωδιο με την ιδιοτητα να μην εχει απωλεις.; και γτ τα απλα καλωδια χανουν την υσχη τους;To crossover είναι καλώδιο που το χρησιμοποιούν για να συνδέουν απευθείας pc με pc χωρίς την ύπαρξη router...Δεν έχει σχέση με απώλειες κλπ...Όλα τα καλώδια τύπου ethernet (κανινικά κ cross) παίζουν απροβλημάτιστα περίπου μέχρι τα 100 μέτρα αλλά σε πολύ ιδανικές συνθήκες και χωρίς να περνάνε δίπλα από ισxυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία...
JohnG85 Απρίλιος 27, 2009 #17 Απρίλιος 27, 2009 Και επανέρχομαι : ΄Έχει δοκιμάσει κάποιος καλώδιο παρόμοιου μήκους; Να το συνδέσω σε router δεν παίζει, αυτό το καλώδιο -αν λειτουργεί- είναι η μόνη μου λύση. Θα βγει από το δωμάτιό μου, θα περάσει από το μπαλκόνι και μέσα από το σαλόνι μου για να συνδεθεί στο PS3. Το router είναι στη μέση του σπιτιού και όλες οι συσκευές συνδέονται με WiFi αυτή τη στιγμή. Γιατί δεν συνδέεις και το PS3 με WiFi ?!
racer Απρίλιος 27, 2009 #18 Απρίλιος 27, 2009 Αυτή τη στιγμή έτσι είναι, αλλά στο streaming HD αρχείων -και όχι μόνο- κολλάει
racer Απρίλιος 27, 2009 #20 Απρίλιος 27, 2009 Μπα, ακόμα και στα απλά AVI βιντεάκια κολλάει. Ευτυχώς με έχει σώσει -κάπως- το WD TV, αλλά με έχει κουράσει αυτό το πέρα-δώθε με τον Passport, η προετοιμασία των υπότιτλων κλπ. Γι' αυτό θέλω να δω τι γίνεται με το καλώδιο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.