Jump to content

Πρόβλημα με εγγύηση

invader

Recommended Posts

Η κοινοτική νομοθεσία είναι διαφορετική οπότε αν είσαι τυχερός και "βαρεθούν" να τρέχουν σε δικαστήρια έχει καλώς, αλλιώς είναι χαμένο παιχνίδι.

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

@epivitor:

Ναι καλά κατάλαβες..

@charly:

Η GTS250 καλυτερη απο αυτην που ειχες οποτε τι ψαχνεις.Tην καρτα να την πηρες πριν 1 χρονο 350 χλωμο.

Παντως εαν θες μπορεις να τους πας στα δικαστηρια αλλα καλου κακου ρωτα και ενα δικηγορο...

Όπως είπα και πριν το καλύτερο είναι πολύ σχετικό.

Την κάρτα την έστειλα στο e-shop αρχές Ιανουαρίου και την αγόρασα 03/12/07 για 355.00 ευρώ.

Ρώτησα δικηγόρο και είναι με το μέρος μου. Αλλά τα έξοδα δικαστηρίου δεν αξίζουν για τόσο μικρό ποσό και το αν θα μου πληρώσουν αυτά τα έξοδα σε περίπτωση που κερδίσω δεν είναι standard, εξαρτάται από το δικαστήριο. Και πάνω απ'όλα δεν έχω καμία όρεξη να μπω σε τέτοια διαδικασία.

@OSX:

Αν θέλεις, διαφώτισέ μας σε παρακαλώ με τις λεπτομέρειες που στηρίζουν αυτά που λες.

Εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί έχουμε και σε quote παραπάνω έναν νόμο που στηρίζει αυτά που λέμε τουλάχιστον.

@epivitor:

Ναι καλά κατάλαβες..

@charly:

Όπως είπα και πριν το καλύτερο είναι πολύ σχετικό.

Την κάρτα την έστειλα στο e-shop αρχές Ιανουαρίου και την αγόρασα 03/12/07 για 355.00 ευρώ.

Ρώτησα δικηγόρο και είναι με το μέρος μου. Αλλά τα έξοδα δικαστηρίου δεν αξίζουν για τόσο μικρό ποσό και το αν θα μου πληρώσουν αυτά τα έξοδα σε περίπτωση που κερδίσω δεν είναι standard, εξαρτάται από το δικαστήριο. Και πάνω απ'όλα δεν έχω καμία όρεξη να μπω σε τέτοια διαδικασία.

Αυτο δεν ειναι σχετικο η GTS 250 ΕΙΝΑΙ καλυτερη.Εξαλου η 2900xt που ειχες δεν εχει και κατι φοβερο αν ειχες all in wonder αλλαζει το θεμα.

Τελικά έχεις πάρα πολύ πλάκα , τι δεν είναι σχετικό ? το ότι ρώτησε δικηγόρο και του είπε ότι αν τους κυνηγήσει θα κερδίσει την δίκη ?

Το ότι αναγκάστηκε ο άνθρωπος να αγοράσει άλλη κάρτα τίνος υπαιτιότητα είναι ? μιας και τον παίδευαν 3 μήνες μέχρι να παραδεχτούν ότι όντος είναι χαλασμένη ?

e-shop=μόνο αναλώσιμα και χαρτικά τίποτε άλλο που να κινδυνεύει να χαλάσει .

Τελικά έχεις πάρα πολύ πλάκα , τι δεν είναι σχετικό ? το ότι ρώτησε δικηγόρο και του είπε ότι αν τους κυνηγήσει θα κερδίσει την δίκη ?

Το ότι αναγκάστηκε ο άνθρωπος να αγοράσει άλλη κάρτα τίνος υπαιτιότητα είναι ? μιας και τον παίδευαν 3 μήνες μέχρι να παραδεχτούν ότι όντος είναι χαλασμένη ?

e-shop=μόνο αναλώσιμα και χαρτικά τίποτε άλλο που να κινδυνεύει να χαλάσει .

Αφου μαλλον δεν καταλαβαινεις ελληνικα τι απαντας?

Ρε παιδια ας πουμε κατι ουσιαστικο και ας αφησουμε τις διαμαχες γιατι βγαινουμε εκτος θεματος.

Ρωταω λοιπον ξανα

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ` επιλογήν του:

1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες

2. να μειώσει το τίμημα

3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

Δηλαδη αν ενα προϊον εντος εγγυησης χαλασει, μπορουμε εξ'αρχης να ζητησουμε πιστωτικο στην τιμη αγορας απο το καταστημα και να αρνηθουμε την επιδιορθωση?

Η κοινοτική νομοθεσία είναι διαφορετική οπότε αν είσαι τυχερός και "βαρεθούν" να τρέχουν σε δικαστήρια έχει καλώς, αλλιώς είναι χαμένο παιχνίδι.

Μπορει καποιος με σαφηνεια να εξηγησει τί το διαφορετικο εχει η κοινοτικη νομοθεσια και ποια απο τις δυο υπερισχυει?

@Epivitor:

Δηλαδη αν ενα προϊον εντος εγγυησης χαλασει, μπορουμε εξ'αρχης να ζητησουμε πιστωτικο στην τιμη αγορας απο το καταστημα και να αρνηθουμε την επιδιορθωση?

Ναι αυτό καταλαβαίνω κ εγώ διαβάζοντας το άρθρο.

Έχω σκοπό να κάνω και καταγγελία στο ΙΝΚΑ. Ελπίζω ότι θα με ενημερώσουν από εκεί με μεγαλύτερη σαφήνεια του τι ακριβώς συμβαίνει και πως θα μπορούσα να χειριστώ μια τέτοια υπόθεση. Θα ενημερώσω κ εδώ αν μάθω κάτι παραπάνω..

Σίγουρα το ΙΝΚΑ θα σου πει τι είναι το σωστό... νομίζω είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους αλλά ποτέ δεν το ψάξαμε καλά! Όσοι έχουν κανά γνωστό δικηγόρο ας ρωτήσουν.. κοινοτική νομοθεσία τι εστί? :baby:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.