Jump to content

Asus 4870x1 1gb Dk crash

paularas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Αυτό είναι το πρώτο μου μύνημα σε αυτό το forum αν και το διαβάζω αρκετό καιρό. Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την κάρτα που αγόρασα και έγραψα στον τίτλο του θέματος.

Όπως πολλοί μπορεί να έχετε ήδη καταλάβει έχω το κλασικό πρόβλημα που έχουν βγάλει μεγάλη φουρνιά απο τις συγκεκριμένες κάρτες γραφικών.

Πιο συγκεκριμένα δοκίμασα τα: crysis , nfs carbon, wow και, και στα 3 παιχνίδια είτε κολλάει εντελώς δημιουργώντας μια μαύρη οθόνη με τον ήχο να κολάει και να με κάνει επανεκίννηση το μηχάνημά (στα 2 πρώτα παιχνίδια) μου είτε να δημιουργεί artifacts (wow).

Από ότι έψαξα στο internet το πρόβλημα βρίσκεται είτε στον πυρήνα της κάρτας που χρονίζει/ υποχρονίζει απο τα 500 στα 750 και πάλι πίσω είτε λόγο θερμοκρασιών. Απο την πλευρά των θερμοκρασιών δεν πιστεύω ότι έχω πρόβλημα μιας και είμαι σε idle κατάσταση στους 55-60 βαθμούς και σε full load στους 75 με μέγιστο 80.

Απο θέμα drivers πέρασα και τους τελευταίους απο την ΑΤΙ και τους τελευταίους catalyst (9.4).

Η σύνθεση του μηχανήματός μου είναι:

- Asus P6T Deluxe

- Intel I7 920 cpu (2.67)

- Kingston 1gb x3 pc1600

- Asus 4870x1 1gb dk

- Seagate 1tb hdd sata 2

- Coolermaster case

- 750w power supply

έχει βρεθεί κανείς με αυτό το πρόβλημα και να καταφέρει να βρει λύση?

ps1: έχω δοκιμάσει: 1) να κλειδώσω την gpu μου στα 750 με riva tunner, 2) να αλλάξω τις ρυθμίσεις για το fan της κάρτας γραφικών να δίνει παράνω αέρα, 3) πέρασα ότι υπήρχε και δεν υπήρχε απο drivers 4) να περάσω τα νέα direct x και να εγκαταστίσω / απεγκαταστίσω τα παιχνίδια απο την αρχή.

Αυτά εν ολίγης... any clue?

thanks in advance

με τους 9.4 είχα παρόμοια προβλήματα σε 4870Χ2 , έτρεξα driver cleaner Pro , πέταξα τα ΑΤΙ και ATI CCC από το πρόγραμμα αφού είχα κάνει uninstall πρώτα από control panel και πέρασα τους 9.3 όπου και με αυτούς λύθηκε το πρόβλημά μου .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.