ερμαρος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2009 Μην έχοντας τίποτε άλλο καλύτερο να κάνω είπα να πλύνω τα πλήκτρα του keyboard.2 χρόνια είναι άλλωστε αυτά.Τα έχω με απλά νεράκι και μουλιάζουν,να βάλω λίγο σαπουνάκι η θα ξεφτίσουν τα γράμματα.Οποιος ξερει ας ποστάρει.
jax7480 Απρίλιος 20, 2009 #2 Απρίλιος 20, 2009 Παρε ενα μαλακο σφουγγαρακι και τριψε λιγο, μην βαριεσαι. Με το μουλιασμα δεν γινεται δουλεια.Σαπουνακι δεν χρειαζεται. Απλα μην χρησιμοποιησεις κατι σκληρο για το τριψιμο και γδαρει τα γραμματα και τα πληκτρα μαζι.
ερμαρος Απρίλιος 20, 2009 Author #4 Απρίλιος 20, 2009 οκ guys ευχαριστω για τις υποδειξεις...σε λιγο θα αποκτησω καινουριο keyboard
LevelOne Απρίλιος 20, 2009 #5 Απρίλιος 20, 2009 οκ guys ευχαριστω για τις υποδειξεις...σε λιγο θα αποκτησω καινουριο keyboard Ειναι κλειστά σήμερα τα μαγαζιά
morpheus Απρίλιος 20, 2009 #6 Απρίλιος 20, 2009 Εγω τα εβγαλα όλα, τα εβαλα σε ενα βαθυ παλστικο ταπερ με ζεστο νερο και tide, (οχι γεματο μεχρι πανω), τα αφησα να μου λιάσουν και μετα εβαλα και το καπακι στο ταπερ και τα κουνησα σε στυλ σεικερ να τριφτουν μεταξυ τους. Καθάρισαν τελεια, ενω δεν ξεφτισαν καθολου τα γραμματα ουτε υπαρχουν ιχνη φθορας απο την τριβη. Αυτό το εχω κανει 2 φορες σε ασπρο φτηνιάρικο πληκτρολογιο, που τωρα που το σκεφτομαι ειναι το πιο παλιό κομματι του υπολογιστή μου!
Teodor_ch Απρίλιος 20, 2009 #7 Απρίλιος 20, 2009 προσοχή όταν πλένεται ολόκληρα τα πλήκτρα γιατί έτσι φεύγει και το λιπαντικό που έχουν απο κάτωμε ένα υγρό πανάκι με λίγο τρίψιμο απο πάνω γίνονται σαν καινούργια
morpheus Απρίλιος 20, 2009 #8 Απρίλιος 20, 2009 προσοχή όταν πλένεται ολόκληρα τα πλήκτρα γιατί έτσι φεύγει και το λιπαντικό που έχουν απο κάτωμε ένα υγρό πανάκι με λίγο τρίψιμο απο πάνω γίνονται σαν καινούργιαΑυτό είναι ένα πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε, τα πληκτρα κολλάνε λιγο στο πατημα, ίσως βεβαια να ειναι και απο την φθορα πλεον, και το οτι συνηθίζω το πιο μαλακο πληκτρολογιο του laptop. Δοκιμασα να βαλω βαζελίνη, αλλά κολλούσαν το ίδιο αν οχι χειρότερα.Εχει δοκιμασει κατι αλλο; Κανενα γράσσο;
Teodor_ch Απρίλιος 20, 2009 #9 Απρίλιος 20, 2009 δεν έχω δοκιμάσει τίποτατο είχα πάθει σε ένα παλιό πληκτρολόγιο και δεν με ενόχλησε
DarkSaga Απρίλιος 20, 2009 #10 Απρίλιος 20, 2009 έτσι όπως το περιγράφεται λάδι μηχανής ίσως να σου κάνει δουλειά.γαζωτική ή κουρευτική εννοώ, όχι τροχοφόρου...δοκίμασε σε ένα πλήκτρο και αν όλα πάνε καλά,προχωράς.
neuromancer Απρίλιος 21, 2009 #12 Απρίλιος 21, 2009 Επίσης το να το πετάξετε (το βρωμιάρικο) και να πάρετε ένα νέο και καθαρό, είναι η καλύτερη λύση (αναφέρομαι σε πληκτρολόγια τύπου TurboX που είναι και καλά και (θεό)φτηνα.
ερμαρος Απρίλιος 21, 2009 Author #13 Απρίλιος 21, 2009 η δουλεια έγινε btw.σα καινουργιο εγινε.κριμα που δεν εχω καλη ψηφιακη να σας δειξω το αποτελεσμα.
sofos1990 Απρίλιος 21, 2009 #14 Απρίλιος 21, 2009 Επίσης το να το πετάξετε (το βρωμιάρικο) και να πάρετε ένα νέο και καθαρό, είναι η καλύτερη λύση (αναφέρομαι σε πληκτρολόγια τύπου TurboX που είναι και καλά και (θεό)φτηνα. Τέτοια πληκτρολόγια τα κρατάς και δεν τα πετάς όχι λόγω χρηματικής αξίας, αλλά σθυναισθηματικής Kαι μετά από δεκαετίας που τα ξαναβλέπεις από κάποιο καθάρισμα που πιθανόν θα κάνεις λες ''πο πο κόιτα τι είχα τότε και τι έχω τώρα, πως άλλαξε η τεχνολογία'' Χαίρομαι που το πληκτρολόγιο είναι ξανά λειτουργικό....:happy2:
x-treme Απρίλιος 21, 2009 #15 Απρίλιος 21, 2009 Καμιά μαγκιά να μη λερώνεται αν μου βρείτε, τότε θα σας παραδεχτώ! (Και δε θέλω λύσεις του στυλ: ζελατίνες, θήκες, να μην τρώω, να μην πίνω!! :magic:)Πάντως στο logitech ΜΧ3000 που έχω, το άνοιξα και το καθάρισα. Τα πλήκτρα είναι τοποθετημένα μέσα σε ένα "πλαίσιο" (ας το πούμε έτσι). Από κάτω έχει ένα στρώμα από καουτσούκ με αξογκόματα, ένα για κάθε πλήκτρο. Οπότε το γράσσο που λέτε δεν ήταν στα πλήκτρα αλλά κάτω από τα εξογκόματα. Μου έκανε φοβερή εντύπωση που ενώ τα πλήκτρα ήταν χάλια και ενώ είχαν περάσει από κάτω σκόνες, τρίματα κλπ, οι κύριοι μηχανισμοί του πληκτρολογίου ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ! Σαν καινούριοι! Έπειτα από μούλιασμα, λίγο αφρόλουτρο και ανακάτεμα, έγιναν τα πλήκτρα σαν καινούρια...
apostolis22 Απρίλιος 22, 2009 #16 Απρίλιος 22, 2009 Αυτό είναι ένα πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε, τα πληκτρα κολλάνε λιγο στο πατημα, ίσως βεβαια να ειναι και απο την φθορα πλεον, και το οτι συνηθίζω το πιο μαλακο πληκτρολογιο του laptop. Δοκιμασα να βαλω βαζελίνη, αλλά κολλούσαν το ίδιο αν οχι χειρότερα.Εχει δοκιμασει κατι αλλο; Κανενα γράσσο;8 χρόνια πλένω το πληκτρολογιο μου κάθε χρόνο. Μετά βάζω στα πλήκτρα βαζελίνη ανακαταμένη με λάδι ραπτομηχανής. Για 8 μήνες τα πλήκτρα έχουν την ίδια αίσθηση με τότε που τα αγόρασα
bekris Μάϊος 8, 2009 #17 Μάϊος 8, 2009 8 χρόνια πλένω το πληκτρολογιο μου κάθε χρόνο. Μετά βάζω στα πλήκτρα βαζελίνη ανακαταμένη με λάδι ραπτομηχανής. Για 8 μήνες τα πλήκτρα έχουν την ίδια αίσθηση με τότε που τα αγόρασαΤι είπες τώρα !!!!εγώ βάζω wd40 ...
JaguarOne Μάϊος 8, 2009 #18 Μάϊος 8, 2009 εγώ πάλι τα φτηνά keyb βαριέμαι να τα ανοίγω και να βγάζω και τα κουμπια και γι΄αυτό τα πλένω ολόκληρα κάτω από βρύση, σαπουνι πιάτων και με την βοήθεια ενός πινέλου. Ως τώρα δεν με άφησε κανένα
venom7 Μάϊος 8, 2009 #19 Μάϊος 8, 2009 Εγω τα εβγαλα όλα, τα εβαλα σε ενα βαθυ παλστικο ταπερ με ζεστο νερο και tide, (οχι γεματο μεχρι πανω), τα αφησα να μου λιάσουν και μετα εβαλα και το καπακι στο ταπερ και τα κουνησα σε στυλ σεικερ να τριφτουν μεταξυ τους. Καθάρισαν τελεια, ενω δεν ξεφτισαν καθολου τα γραμματα ουτε υπαρχουν ιχνη φθορας απο την τριβη. Αυτό το εχω κανει 2 φορες σε ασπρο φτηνιάρικο πληκτρολογιο, που τωρα που το σκεφτομαι ειναι το πιο παλιό κομματι του υπολογιστή μου! Και χαλασμένο!!!:hehe:(φιλικά!) Καμιά μαγκιά να μη λερώνεται αν μου βρείτε, τότε θα σας παραδεχτώ! (Και δε θέλω λύσεις του στυλ: ζελατίνες, θήκες, να μην τρώω, να μην πίνω!! :magic:) ...Ναι, να πλένεις τα χέρια σου! Και όσο για την σκόνη...απλά κάνε "φου"!!!...(και πάλι φιλικά!)
nick-firestorm Μάϊος 8, 2009 #20 Μάϊος 8, 2009 εγω με μουλιασμα και τριψιμο εκανα καλη δουλεια σε 2 πληκτρολογια που εχω...αλλα...γιατι δεν παθαινουν τιποτα? εννοω, ηλεκτρονικες συσκευες ειναι, πως δεν βραχυκυκλωνουν ? btw, μπορω να κανω το ιδιο (μουλιασμα) σε ενα G15?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.