Jump to content

Να βάλω σαπούνι στα πλήκτρα του keyboard;

ερμαρος

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μην έχοντας τίποτε άλλο καλύτερο να κάνω είπα να πλύνω τα πλήκτρα του keyboard.2 χρόνια είναι άλλωστε αυτά.Τα έχω με απλά νεράκι και μουλιάζουν,να βάλω λίγο σαπουνάκι η θα ξεφτίσουν τα γράμματα.Οποιος ξερει ας ποστάρει.

Παρε ενα μαλακο σφουγγαρακι και τριψε λιγο, μην βαριεσαι. Με το μουλιασμα δεν γινεται δουλεια.

Σαπουνακι δεν χρειαζεται.

Απλα μην χρησιμοποιησεις κατι σκληρο για το τριψιμο και γδαρει τα γραμματα και τα πληκτρα μαζι.

οκ guys ευχαριστω για τις υποδειξεις...σε λιγο θα αποκτησω καινουριο keyboard :jester:

Ειναι κλειστά σήμερα τα μαγαζιά :p

Εγω τα εβγαλα όλα, τα εβαλα σε ενα βαθυ παλστικο ταπερ με ζεστο νερο και tide, (οχι γεματο μεχρι πανω), τα αφησα να μου λιάσουν και μετα εβαλα και το καπακι στο ταπερ και τα κουνησα σε στυλ σεικερ να τριφτουν μεταξυ τους. Καθάρισαν τελεια, ενω δεν ξεφτισαν καθολου τα γραμματα ουτε υπαρχουν ιχνη φθορας απο την τριβη. Αυτό το εχω κανει 2 φορες σε ασπρο φτηνιάρικο πληκτρολογιο, που τωρα που το σκεφτομαι ειναι το πιο παλιό κομματι του υπολογιστή μου!

προσοχή όταν πλένεται ολόκληρα τα πλήκτρα γιατί έτσι φεύγει και το λιπαντικό που έχουν απο κάτω

με ένα υγρό πανάκι με λίγο τρίψιμο απο πάνω γίνονται σαν καινούργια

προσοχή όταν πλένεται ολόκληρα τα πλήκτρα γιατί έτσι φεύγει και το λιπαντικό που έχουν απο κάτω

με ένα υγρό πανάκι με λίγο τρίψιμο απο πάνω γίνονται σαν καινούργια

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε, τα πληκτρα κολλάνε λιγο στο πατημα, ίσως βεβαια να ειναι και απο την φθορα πλεον, και το οτι συνηθίζω το πιο μαλακο πληκτρολογιο του laptop. Δοκιμασα να βαλω βαζελίνη, αλλά κολλούσαν το ίδιο αν οχι χειρότερα.

Εχει δοκιμασει κατι αλλο; Κανενα γράσσο;

έτσι όπως το περιγράφεται λάδι μηχανής ίσως να σου κάνει δουλειά.

γαζωτική ή κουρευτική εννοώ, όχι τροχοφόρου...

δοκίμασε σε ένα πλήκτρο και αν όλα πάνε καλά,προχωράς.

Επίσης το να το πετάξετε (το βρωμιάρικο) και να πάρετε ένα νέο και καθαρό, είναι η καλύτερη λύση (αναφέρομαι σε πληκτρολόγια τύπου TurboX που είναι και καλά και (θεό)φτηνα.

Επίσης το να το πετάξετε (το βρωμιάρικο) και να πάρετε ένα νέο και καθαρό, είναι η καλύτερη λύση (αναφέρομαι σε πληκτρολόγια τύπου TurboX που είναι και καλά και (θεό)φτηνα.

:hehe: Τέτοια πληκτρολόγια τα κρατάς και δεν τα πετάς όχι λόγω χρηματικής αξίας, αλλά σθυναισθηματικής :hehe:

Kαι μετά από δεκαετίας που τα ξαναβλέπεις από κάποιο καθάρισμα που πιθανόν θα κάνεις λες ''πο πο κόιτα τι είχα τότε και τι έχω τώρα, πως άλλαξε η τεχνολογία'':rofl:

Χαίρομαι που το πληκτρολόγιο είναι ξανά λειτουργικό....:happy2:

Καμιά μαγκιά να μη λερώνεται αν μου βρείτε, τότε θα σας παραδεχτώ! (Και δε θέλω λύσεις του στυλ: ζελατίνες, θήκες, να μην τρώω, να μην πίνω!! :magic:)

Πάντως στο logitech ΜΧ3000 που έχω, το άνοιξα και το καθάρισα. Τα πλήκτρα είναι τοποθετημένα μέσα σε ένα "πλαίσιο" (ας το πούμε έτσι). Από κάτω έχει ένα στρώμα από καουτσούκ με αξογκόματα, ένα για κάθε πλήκτρο. Οπότε το γράσσο που λέτε δεν ήταν στα πλήκτρα αλλά κάτω από τα εξογκόματα. Μου έκανε φοβερή εντύπωση που ενώ τα πλήκτρα ήταν χάλια και ενώ είχαν περάσει από κάτω σκόνες, τρίματα κλπ, οι κύριοι μηχανισμοί του πληκτρολογίου ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ! Σαν καινούριοι! Έπειτα από μούλιασμα, λίγο αφρόλουτρο και ανακάτεμα, έγιναν τα πλήκτρα σαν καινούρια...

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε, τα πληκτρα κολλάνε λιγο στο πατημα, ίσως βεβαια να ειναι και απο την φθορα πλεον, και το οτι συνηθίζω το πιο μαλακο πληκτρολογιο του laptop. Δοκιμασα να βαλω βαζελίνη, αλλά κολλούσαν το ίδιο αν οχι χειρότερα.

Εχει δοκιμασει κατι αλλο; Κανενα γράσσο;

8 χρόνια πλένω το πληκτρολογιο μου κάθε χρόνο. Μετά βάζω στα πλήκτρα βαζελίνη ανακαταμένη με λάδι ραπτομηχανής. Για 8 μήνες τα πλήκτρα έχουν την ίδια αίσθηση με τότε που τα αγόρασα

• 3 weeks later...
8 χρόνια πλένω το πληκτρολογιο μου κάθε χρόνο. Μετά βάζω στα πλήκτρα βαζελίνη ανακαταμένη με λάδι ραπτομηχανής. Για 8 μήνες τα πλήκτρα έχουν την ίδια αίσθηση με τότε που τα αγόρασα

Τι είπες τώρα !!!!

εγώ βάζω wd40 ...

εγώ πάλι τα φτηνά keyb βαριέμαι να τα ανοίγω και να βγάζω και τα κουμπια και γι΄αυτό τα πλένω ολόκληρα κάτω από βρύση, σαπουνι πιάτων και με την βοήθεια ενός πινέλου.

Ως τώρα δεν με άφησε κανένα :)

Εγω τα εβγαλα όλα, τα εβαλα σε ενα βαθυ παλστικο ταπερ με ζεστο νερο και tide, (οχι γεματο μεχρι πανω), τα αφησα να μου λιάσουν και μετα εβαλα και το καπακι στο ταπερ και τα κουνησα σε στυλ σεικερ να τριφτουν μεταξυ τους. Καθάρισαν τελεια, ενω δεν ξεφτισαν καθολου τα γραμματα ουτε υπαρχουν ιχνη φθορας απο την τριβη. Αυτό το εχω κανει 2 φορες σε ασπρο φτηνιάρικο πληκτρολογιο, που τωρα που το σκεφτομαι ειναι το πιο παλιό κομματι του υπολογιστή μου!

Και χαλασμένο!!!:hehe::hehe::hehe:(φιλικά!)

Καμιά μαγκιά να μη λερώνεται αν μου βρείτε, τότε θα σας παραδεχτώ! (Και δε θέλω λύσεις του στυλ: ζελατίνες, θήκες, να μην τρώω, να μην πίνω!! :magic:)

...Ναι, να πλένεις τα χέρια σου!:D Και όσο για την σκόνη...απλά κάνε "φου"!!!:D...(και πάλι φιλικά!)

εγω με μουλιασμα και τριψιμο εκανα καλη δουλεια σε 2 πληκτρολογια που εχω...αλλα...γιατι δεν παθαινουν τιποτα? εννοω, ηλεκτρονικες συσκευες ειναι, πως δεν βραχυκυκλωνουν ? :p

btw, μπορω να κανω το ιδιο (μουλιασμα) σε ενα G15?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.