Jump to content



Laptop, εγγύηση και service


GriGaS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να διαλέξω ένα laptop για την sister (ελαφριά χρήση, όχι παιχνίδια) και είμαι ανάμεσα σε κάποια μοντέλα των HP, Toshiba & Dell τα οποία σε γενικές γραμμές έχουν ίδια χαρακτηριστικά και παραπλήσιες τιμές. Οπότε το κριτήριο επιλογής θα είναι το after sales, που σε ένα λαπτοπ το θεωρώ μείζονος σημασίας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν :

1. Tα Dell τα βρίσκω με 1 χρόνο εγγύηση και δεν βλέπω πουθενά δυνατότητα επέκτασης.

2. Τα HP επίσης με 1 χρόνο και με δυνατότητα αγοράς επιπλέον 2 ετών.

3. Τα Toshiba με 2 χρόνια και με δυνατότητα αγοράς επιπλέον 1 ή 2 ετών.

Τα μεν Toshiba ξέρω ότι έχουν καλό service στην Ελλάδα (IDEAL). Βλέπω όμως ότι το eshop αναφέρει 2ετή εγγύηση από το eshop. Αυτό σημαίνει ότι είναι παραεισαγωγή και η IDEAL δεν τα αναλαμβάνει?? Δεν θελω επουδενεί εάν πάθει κάτι να μπλέξουμε με το service του eshop. Το ΠΛΑΙΣΙΟ λέει εγγύηση αντιπροσωπίας, αλλά αναφέρει εξουσιοδοτημένο service στα καταστήματά τους.

Για τα HP όλοι λένε εγγύηση 1 έτους από την αντιπροσωπεία, και το Πλαίσιο έχει επίσης εξουσιοδοτημένο service στα καταστήματά τους.

Τι θα κάνατε στη θέση μου? Να σημειώσω πως η σκέψη αυτή τη στιγμή είναι να αγοράσω μαζί με το λάπτοπ τουλάχιστον μία επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια.

Φιλε κατ'αρχην δεν εχουν ολα τα toshiba του eshop εγγυηση απο το eshop π.χ. TOSHIBA SATELLITE U400-151 οσα ομως εχουν μαλλον θα ειναι απο παρεμποριο (σ'εμενα σαν κατι τετοιο φαινεται) αλλα για σιγουρια μπορεις να παρεις ενα τηλ. το eshop και να τους ρωτησεις.

Επισης δεν εχουν ολα τα HP εγγυηση 1 ετους π.χ. HP Pavilion HDX16-1050ev.

Προσωπικη μου γνωμη ειναι το laptop να εχει οπωσδηποτε 3 χρονια εγγυηση γι'αυτο αν οπως λες η Dell προσφερει μονο 1 χρονο εγγυηση χωρις δυνατοτητα επεκτασης εγω δε θ' αγοραζα Dell με τιποτα.

Επισης καλο ειναι να γνωριζεις οτι οι περισσοτερες επεκτασεις εγγυησεων του eshop εκτος του οτι προϋποθετουν αγορα του laptop απο το eshop, τα extra χρονια του service γινονται απο το ιδιο το eshop π.χ. αλλο πραγμα αυτη η επεκταση εγγυησης και αλλο αυτη.

Δεν γνωρίζω ακριβός τι παίζει αλλά το eshop κάνει εισαγωγή από έξω τα προϊόντα του, οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα το δεχθεί η αντιπροσωπεία χωρίς καμιά αντίρρηση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.