Jump to content

Πρόβλημα με φορητό

sosaid

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Το πρόβλημά μου είναι πως ο φορητός μου υπολογιστής κλείνει απότομα καιι δείχνει περίεργη συμπεριφορά.

Είναι ένας duo core στα 2ghz με 2 gb μνήμη και κάρτα γραφικών ati x1600. Τώρα τελευταία άρχισε να ακούγεται σαν καβουρδιστήρι και να κλείνει απότομα.Λέω η σκόνη έκανε το θαύμα της, τον ανοίγω τον καθαρίζω, βάζω νέα παστούλα μπας και ξεράθηκε αλλά τα ίδια.Τσεκάρω θερμοκρασίες όλα κανονικά αλλά ο ανεμιστήρας συνεχίζει να πηγαίνει με τα χίλια.Ξαφνικά η θερμοκρασία στούς πυρήνες χτυπάει 59 βαθμούς και το λάπτοπ κλείνει.Αλλά δεν έχει ίχνος σκόνης μέσα, η παστούλα είναι καινούρια , το ανεμιστηράκι δουλεύει και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να το προκαλεί αυτό. Άλλες φορές με load 100% δεν υπάρχει καμία αυξομείωση, άλλες φορές με φόρτο 10% κλείνει...

Επεξεργαστής πρόβλημα μήπως;

Έχετε καμία πρόταση;

Είναι Turbox νομίζω sirius 2 duo ή dominus, δεν θυμάμαι ακριβώς και τρέχει vista32.Έχουν μπει και xp αλλά καμία διαφορά.Παστούλα έβαλα την arctic.Μόνιμα συνδεδεμενο στο ρευμα χωρίς την μπαταρια πάνω.

Λιγακι περιεργα μου ακουγονται και εμενα ολα αυτα τα συμπτωματα.

Κατ'αρχην οι 59 βαθμοι στην cpu ειναι αρκετοι αλλα οχι ικανοι για να προκαλεσουν κλεισιμο στο laptop.

Εγω θα σου προτεινα να κανεις update στο bios και μετα να βαλεις τα default settings (για το bios μιλαμε παντα).

Επισης checkαρε και τις θερμοκρασιες στη gpu και στη motherboard με το everest 5 μηπως υπαρχει εκει το προβλημα.

Γενικοτερα η ολη κατασταση για προβλημα στη mobo μου μυριζει.

Μετα απο ποση ωρα λειτουργιας κλεινει το laptop και ποσο συχνα συμβαινει αυτο?

Το service στο πλαίσιο το έχω σκεφτεί και εγώ.Το θέμα με η θερμοκρασία είναι πως η αυξομείωση γίνεται αμέσως.Δηλαδή από 20 κάτι χτυπάει 59 όχι ανεβαίνοντας σιγά σιγά αλλά ξαφνικά.Μετά ... bios update σε λαπτοπ του πλαισίου? Αν το βρω ποτέ, πάλι δεν νομίζω πως θα αλλάξει τίποτα γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόλημα με το τωρινο bios.Mετά το σβήσιμο θέλει κανά 10λεπτο να ισιώσει για να ξεκινήσει πάλι οπότε και αυτό δείχνει θέμα θερμοκρασίας.Τι εννοείς ότι μπορει να είναι χαλασμένη η μητρική;Δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο που κλείνει. Άλλοτε μπορεί να είναι ανοιχτό όλη μέρα και νύχτα και άλλοτε σε μισή ώρα να κλείνει.Θα δοκιμάσω everest 5 να δω.

Αυτες οι αποτομες διακυμανσεις στην θερμοκρασια της cpu αποκλειεται να συμβαινουν στην πραγματικοτητα οποτε καποιος αισθητηρας της μητρικης θα εχει προβλημα.

Αν εισαι εντος εγγυησης μην το σκεφτεσαι καθολου, αν παλι οχι δε νομιζω να σε συμφερει οικονομικα να αλλαξεις μητρικη.

Και εγώ ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρό γιατί θα είναι το δεύτερο λαπτοπ που στο χρόνο θα αναγκαστώ να αλλαξω. Λες αυτά που παίρνω να έχουν χρονοδιακόπτη καταστροφής?

Απ' ο,τι καταλαβαινω εισαι εκτος εγγυησης οποτε σου ευχομαι φιλε να μην ειναι κατι το σοβαρο.

Στο επομενο laptop παντως που θα παρεις (όποτε το παρεις) κανονισε να του κανεις και μια επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.