Jump to content

Αντικατάσταση 8800 GTX

kkaretsos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έφτασε σιγά σιγά ο καιρός να ψάξω για αντικαταστάτη της 8800 GTX και θα ήθελα να ακούσω καμιά πρόταση.

Τι θα με ενδιέφερε:

1. καλύτερες επιδόσεις (φυσικά).

2. σχετικά αθόρυβη λειτουργία (αν γίνεται μικρή κατανάλωση).

3. όχι SLI/Crossfire/x2 λύσεις.

4. κατά προτίμηση nvidia.

5. κόστος όχι πάνω από 200 ευρώ (αν γίνεται και λιγότερα ακόμη καλύτερα).

6. το σύστημα είναι μόνο για παιχνίδια. ταινίες κτλ εξυπηρετούνται από άλλο pc.

Νομιζω κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1138103&PriceRange=%E2%82%AC++++99-199&category=69977735&page=2&HYKARTAGRAFIKONTYPOSCHIPSET=NVIDIA&catalog=20 ειναι καλη λυση

Περιμενε να ακουσεις και αλλες γνωμες παντως :)

+1 αν και στα 180-190 ευρώ και αν έχεις λίγη υπομονή βρίσκεις 260 με 216 cores αντί για τα 192 cores που έχει η EVGA του Πλαίσιο.
+1 αν και στα 180-190 ευρώ και αν έχεις λίγη υπομονή βρίσκεις 260 με 216 cores αντί για τα 192 cores που έχει η EVGA του Πλαίσιο.

ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

ερώτηση: πώς καταλαβαίνω ότι έχει 192 cores? :hmm:

πχ αυτή πόσα cores έχει: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513391 ?

Είναι μπέρδεμα. Κυκλοφορούν τρεις διαφορετικές 260 GTX

- 192 cores (65nm)

- 216 cores (65nm)

- 216 cores (55nm)

Οι 2 τελευταίες από πλευράς θερμοκρασιών και κατανάλωσης έχουν διαφορές. Στις επιδόσεις είναι ίδιες. Οι 192 και οι 216 cores έχουν περίπου 5% διαφορά στις επιδόσεις. Οι 260 - 216 cores σε 65nm & 55nm έχουν αυτές τις διαφορές για να ξεχωρίζουν : http://www.pcgameshardware.com/aid,677212/Geforce-GTX-260-How-to-distinguish-65-and-55-nm-versions/Practice/?page=1

Οι 192 kai 216 cores (65nm) δεν ξεχωρίζουν εμφανισιακά είναι ίδιες και θα πρέπει να το τσεκάρεις είτε με το κατάστημα είτε από το site του κατασκευαστή (αν το αναφέρει) είτε με κάποιον άλλο χρήστη της κάρτας. Μερικοί κατασκευαστές το γράφουν επάνω στο κουτί το 216 cores, ενώ άλλοι προσθέτουν ένα OC ή + στο όνομα τις κάρτας η οποία όμως είναι στα stock ρολόγια τις 260 ( 576/1242/999 )

γιατι nvidia κατα προτιμηση φιλε μου;

την τσεπη σου θα κοιτας και οχι ποια εταιρεια ειχες πριν.

αυτη τη στιγμη η ΑΤΙ ειναι καλυτερη επιλογη για την τσεπη σου. καποτε ηταν ηταν η nvidia. ισως να ξαναειναι προσεχως. αλλα τωρα σε συμφερει να εχεις ΑΤΙ.

παρε την 4870 1GB. επεσε η τιμη της επειδη βγηκε η 4890.

με 180Ε παιρνεις καρτα κορυφη χωρις πολλα πολλα.

αυτα, παντα φιλικα.

δηλαδή η 4870 είναι καλύτερη από την 260?

βασικά σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια που παίζω βλέπω το λογότυπο της nvidia και μέχρι τώρα είχα καλύτερη εμπειρία με nvidia παρά με ATI (drivers, ποιότητα απεικόνισης, συμβατότητα με παιχνίδια, έξοδο tv-out).

βέβαια όλα είναι σχετικά.

γιατι nvidia κατα προτιμηση φιλε μου;

την τσεπη σου θα κοιτας και οχι ποια εταιρεια ειχες πριν.

αυτη τη στιγμη η ΑΤΙ ειναι καλυτερη επιλογη για την τσεπη σου. καποτε ηταν ηταν η nvidia. ισως να ξαναειναι προσεχως. αλλα τωρα σε συμφερει να εχεις ΑΤΙ.

παρε την 4870 1GB. επεσε η τιμη της επειδη βγηκε η 4890.

με 180Ε παιρνεις καρτα κορυφη χωρις πολλα πολλα.

αυτα, παντα φιλικα.

Στις ίδιες τιμές παίζουν 260GTX 216 και 4870, επιδόσεις παρόμοιες, λίγο καλύτερο OCability η 260, DX10.1 η 4870, καλύτερη κατανάλωση σε idle η nV.

Nvidia, γιατι:

Θα αποφυγει το φορματ

Μικροτερη καταναλωση σε idle οπως ειπε και ο chsin

Αλλα με ατι εχει ενα μικρο προβαδισμα υπερ της 4870.

Επιλογη ειναι δικη σου :)

Nvidia, γιατι:

Θα αποφυγει το φορματ

παντως μετα την 8800GTX ειχα ΑΤΙ 4350 και δεν εκανα format (και εχω 3 χρονια να κανω format)....φυσικα δεν ξεκινησα και κανενα game για να δω πως παιζουν κι ολας οι drivers

καταρχην για ποιο λογο να κανει φορματ;

μονο σε αλλαγη chipset δηλαδη μητρικής είναι 90% αναγκαίο.

απο κει και περα, θεωρω αυτονοητο το εξης.

αν παρεις καρτα επιδοσεων δηλαδη με γερα λεφτα, θα πειραξεις χρονισμους οταν η καρτα ειναι σε 2d mode idle κλπ. και θα τους ρίξεις.

οτι καρτα και να ειναι, θα πας κατω τους χρονισμους γιατι δεν τους χρειαζεσαι.

νομιζω οι καρτες οι πιο νεες απο μονες τους πεφτουν πολυ σε 2d mode.

κατι ειδα για την 4890 οτι πεφτει παρα πολυ για αποφυγη ασκοπης καταναλωσης.

κανε το αυτο, οτι και να παρεις.

επιλογη δικη σου.

το να αλλαζεις που και που πλευρα ειναι καλο για να βλεπεις τι γινεται και τι αξιζει.

πολυ καλες οι nvidia που αναφερθηκαν.

απλα εγω προτεινα ΑΤΙ γιατι μου εκανε εντυπωση η προτιμηση σου, που ηταν πιο .. χυμα χωρις λογο σαφη, δηλαδη.

Έφτασε σιγά σιγά ο καιρός να ψάξω για αντικαταστάτη της 8800 GTX και θα ήθελα να ακούσω καμιά πρόταση.

Τι θα με ενδιέφερε:

1. καλύτερες επιδόσεις (φυσικά).

2. σχετικά αθόρυβη λειτουργία (αν γίνεται μικρή κατανάλωση).

3. όχι SLI/Crossfire/x2 λύσεις.

4. κατά προτίμηση nvidia.

5. κόστος όχι πάνω από 200 ευρώ (αν γίνεται και λιγότερα ακόμη καλύτερα).

6. το σύστημα είναι μόνο για παιχνίδια. ταινίες κτλ εξυπηρετούνται από άλλο pc.

Είχα 8800 GTX και την άλλαξα με GTX285.

Βέβαια στην περίπτωσή μου με ενδιέφερε η κατανάλωση ρεύματος να μη ξεπερνά την 8800, η μεγαλύτερη απόδοση στα παιχνίδια ( σχεδόν 2χ ) και η καλύτερη απόδοση στο F@H (επίσης 2χ).

Εφόσον εσύ ενδιαφέρεσαι μόνο για παιχνίδια και με δεδομένο την τιμή των 200

τότε θα μπορούσες να πας σε GTX260 ή σε ATI 4870.

Για την ATI δεν ξέρω να σου πω, αλλά το καλό με την 285 (φαντάζομαι και για την 260) είναι ότι χρησιμοποιεί ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές στο ρεύμα με την 8800 οπότε δε χρειάζεται να αλλάξεις τροφοδοτικό.

Έχω και εγώ την ASUS 8800GTX 768MB, σκεφτόμουν σιγά σιγά να την αλλάξω, αλλά

1) Μπορεί ακόμα και τρέχει στο full το 95% των παιχνιδιών, επομένως δεν είναι εντελώς αναγκαίο... Να'ταν καμια που έτρεχε Crysis στα Medium ή High να πώ "'ντάξει", αλλά το τρέχει στα Very High με καλά fps και υψηλή ανάλυση.

2) Δεν ξέρω αν αξίζει περισσότερο να περιμένω την σειρα Geforce 300, που θα βγεί εντός του 2009, ή να πάρω τώρα μια απο τις Geforce 200 series...

Έχω και εγώ την ASUS 8800GTX 768MB, σκεφτόμουν σιγά σιγά να την αλλάξω, αλλά

1) Μπορεί ακόμα και τρέχει στο full το 95% των παιχνιδιών, επομένως δεν είναι εντελώς αναγκαίο... Να'ταν καμια που έτρεχε Crysis στα Medium ή High να πώ "'ντάξει", αλλά το τρέχει στα Very High με καλά fps και υψηλή ανάλυση.

2) Δεν ξέρω αν αξίζει περισσότερο να περιμένω την σειρα Geforce 300, που θα βγεί εντός του 2009, ή να πάρω τώρα μια απο τις Geforce 200 series...

Καλό είναι το Crysis στα 1280χ1024 στα ~20 fps αλλά είναι ακόμα καλύτερο με 16χ AA στα 40.

Βέβαια όπως είπες και εσύ δεν είναι τραγική η κατάσταση ακόμα, και άμα ρίξεις τις απαιτήσεις σου μπορείς να φτάσεις μέχρι το 2010.

βασικά σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια που παίζω βλέπω το λογότυπο της nvidia

Πωπω τί κάνει η διαφήμιση.. (για το thread σα thread δε θα πάρω θέση, δικά σου τα λεφτά, παρόμοιες κάρτες)

τελικά μάλλον θα περιμένω.

όταν βγούν οι καινούργιες κάρτες τότε βλέπω πάλι (άσε που θα έχουν πέσει και οι παλιές, μπορεί να βρω καμιά σκοτωμένη στο ebay, όπως αυτή που έχω τώρα)

τη ζημιά βασικά την έκανε το empire total war, που σέρνεται, αλλά διαβάζω ότι το συγκεκριμένο έχει γενικά προβλημα και σε ισχυρότερα μηχανήματα από το δικό μου και δεν λεέι να κάνω γενική αναβάθμιση επειδή βγήκε ένα κακογραμμένο παιχνίδι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.