Jump to content



Vtt,pll


Captain

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Υπαρχει καποιοι καλο παιδι να μου δωσει στα ελληνικα μια εξηγηση για το τι ειναι το Cpu pll voltage και το Fsb termination voltage?με απλα λογακια ωστε να μπορεσω να καταλαβω γιατι στα διαφορα λινκ που βρηκα ολα στα αγγλικα με πολλες ηλεκτρονικες ορολογιες και ακρη δεν βρηκα καμια.

Ευχαριστω

δηλαδη ουτε ενας δε ξερει?τοσοι εδω κλοκαρουμε και ενας δεν εχει να δωσει εναν ορισμο?

Κατ' αρχήν εδω δεν απαιτούμε τίποτα, και ιδιαίτερα απο άλλα μέλη να σε βοηθήσουν.

Αφου λύσαμε αυτό, προχωράμε:

1. Το CPU PLL Voltage απευθύνεται στο clock generator του επεξεργαστή. Έχει άμεση σχέση με τις μέγιστες συχνότητες που μπορείς να πετύχεις απο πλευράς FSB, ενω χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς τιμές > 1.75V μπορούν να επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα (να χάσει δλδ ο CPU σου μιά για πάντα τα 650 FSB που κάααποτε σήκωνε).

2. Αυτο ειναι λιγο tricky: Τα υψηλής απόδοσης σήματα χρειάζονται τερματισμό. Σίγουρα θα θυμάσαι τους διαύλους SCSI. Για να δουλέψουν οι συσκευές επάνω στον δίαυλο έπρεπε να βάλεις μια τερματική αντίσταση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο ελεγκτής της μνήμης (MCH) δουλεύει σε τέτοιες ταχύτητες, ειδικά οταν "κλοκάρεις" που παράγεί αρμονικές ικανές να "αχρηστέψουν" το σήμα. Επειδή ακριβώς, σε αντίθεση με τον δίαυλο SCSI που είχε μια συγκεκριμένη συχνότητα λειτουργίας και άρα σταθερή τάση τερματισμού, εδώ εχουμε συχνότητες καθοριζόμενες απο τον χρήστη και είμαστε αναγκασμένοι να εισάγουμε μια μεταβλητή τάση τερματισμού του διαύλου. Εχε υπ' οψην σου πως το FSB Termination Voltage είναι λιγο-πολύ trial and error. Δεν σημαίνει πως όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερα. Πρέπει να πειραματίζεσαι για να βρείς το βολτάζ που χρειάζεται για να τερματίσει σωστά το σήμα σε διαφορετικές συχνότητες FSB.

ευχαριστω παρα πολυ.δεν απαιτησα.απλα παραξενευτηκαπου απο τους τοσους χρηστε να μην το ξερει κανεις.και παλι σε ευχαριστω

Το θέμα του Vtt είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δεν έχω το χρόνο να γράψω πολλά, αλλά ούτε και βαθιές γνώσεις στο θέμα, αφού δεν είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός αλλά γιατρός.

Θα δώσω μόνο κάποιες παραπομπές, που σε κάποιο βαθμό ξεδιαλύνουν αρκετά πράγματα, όπως τη σχέση που έχει το VTT με το GTL+ (GTLP) του FSB και των παλιών επεξεργαστών μέχρι pentium III ή με το AGTL+ (Assisted Gunning Transceiver Log) που χρησιμοποιείται από τους νεώτερους επεξεργαστές της Intel.

Σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε για τρόπους μεταφοράς (προδιαγραφές) λογικής ηλεκτρονικής πληροφορίας σε ένα ηλεκτρονικό δίαυλο, με ρεύμα DC χαμηλής τάσης. Δηλαδή οι προδιαγραφές αυτές απαντάνε σε ερωτήματα όπως, πάνω από ποια τάση ένα ρεύμα μεταφέρει πληροφορία που αντιστοιχεί στο λογικό ένα, πότε θα έχει τιμή 0 και πότε δεν έχουμε μεταφορά πληροφορίας αλλά μόνο το φέρον ρεύμα?

Από εδώ και πέρα μπορείς να μας γράψεις εσύ περισσότερα.

Πχ. Πάρε τη βάση που είναι 0.8 volt, βάλε τα πάνω και κάτω όρια όπου δεν έχουμε μεταφορά λογικής πληροφορίας και πες μας μετά πότε έχουμε λογικό 1 και πότε 0. Μετά ανάλογα με το bus, το FSB και τον επεξεργαστή, βλέποντας τις προδιαγραφές πχ του AGTL των νεώτερων επεξεργαστών, άρχισε να αλλάζεις τη βάση από 0.8 σε 0.9v και δες τι γίνεται σε κάθε περίπτωση και αν πρέπει να αλλάξει ή όχι το VTT ώστε να μεταφέρονται σωστά οι πληροφορίες και να μη χάνονται στο δρόμο.

Κάποιοι ορισμοί

VCore: The core supply voltage of an 'important' chip like your CPU or GPU, usually not the Northbridge. Most frequently used to indicate CPU voltage.

VDD: The supply voltage to your Northbridge chip or the supply voltage for the input buffers and core logic of your memory chips (mostly on graphic cards).

VDDQ: The supply voltage to the output buffers of a memory chip.

VTT: Tracking Termination Voltage. Compared to VREF to determine Hi/Lo

VMem: Supply voltage to a memory chip.

VDDR, VDimm: Supply voltage to the memory on your motherboard.

VRef: Reference voltage for the input lines of a chip that determines the voltage level at which the threshold between a logical 1 and a logical 0 occurs. Usually 1/2 VDDQ.

VGPU: The supply voltage to your graphic card's processor.

JEDEC STANDARD Gunning Transceiver Logic GTL

This standard defines the dc input and output specifications for a low-level, high-speed interface

for integrated circuits.

1.1 Standard Specifications

Interface specifications for this standard are defined in Tables 1 and 2. Input specification

requirements typically imply an input comparator stage operating about the specified reference

voltage of 0.8 volt nominal. Output specifications include requirements for both an open-drain

output stage requiring external termination and for an active-pullup, active-pulldown output

stage that does not require external termination. In both cases the output high level is

determined by a VTT or VDDQ voltage of 1.2 volts nominal.

1.1.1 Terminated Case

In the terminated case the output device is typically an open-drain MOS transistor. The output is

returned to the VTT termination voltage through a termination resistance.

1.1.2 Unterminated Case

In the unterminated case the output buffer has both an active-pullup and an active-pulldown

transistor. For this case the nominal 1.2 volts is normally connected to a device pin (VDDQ) to

supply the upper level return for the pullup transistor such that, under no-load conditions, the

output would typically pull to the VDDQ voltage.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.