Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΤΙ RADEON 3870/SAMSUNG T220HD

nikos-kom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα Παιδια ...Προσφατα πηρα μια 3870 και αλλαξα την παλια

8600 GTS..To προβλημα ειναι το εξης , παιζω για παραδειγμα ενα παιχνιδι

GTA IV το προβλημα εχει παρουσιαστει και με το Fear 2 εκει που παιζω

ο driver της καρτας σταματαει να ανταποκρινεται με αποτελεσμα να με πεταει

εξω και να κολλαει το παιχνιδι και γενικα ολος ο υπολογιστης, αλλες φορεσ μεν

κολλαει για δευτερολεπτα και μετα με ξαναβαζει στο game.εχω κανει update to

bios και εχω περασει τους τελευταιους drivers μαζι με το catalyst control Center

Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει ???

Το συστημα μου:

Windows vista Extreme Edition

MOBO:gigabyte p31 ds3l

PROCESSOR -> .intel DUAL core 2,3

VGA->ATI RADEON 3870

PSU -> 450 watt

Ram -> Mushkin Ascent 4GB DDR2-1066

....................................................................

Eπισης για να μην ανοιγω αλλο thread,Επειδη πιστευω οτι φταιει η καρτα Για το προβλημα ...Eχω 22 samsung 220HD Kαι το προβλημα ειναι οτι σφυριζει

κανει ενα βουιτο απο πισω στα καλωδια ..χρησιμοποιω τα ηχεια του μονιτορ...βγαζω το καλωδιο του

ηχου συνεχιζει να βουιζει βγαζω το dvi και σταματαει.Κατεβαζω το volume apo to χειριστηριο γιατι ειναι

και τηλεοραση μαζι και το βουιτο σταματαει..Την πηγα στα παιδια στο multirama και σε αυτους δεν εκανε τιποτα...

Διαβασα στο internet κατι για ενσωματομενη καρτα ηχου στην 3870 και να κανω remove

τους driver της realtek και να περασω τουs uua κατι τετιο...ισχυει και στην δικια μ περιπτωση..??Θα φτιαξει με αυτο??

Ευχαριστω και Καλη Ανασταση..

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Καλησπέρα. Κατ' αρχάς, έσβησες τα ίχνη από τους drivers της 8600?? Αν όχι ψάξε για ένα πρόγραμμα driver sweep αν θυμάμαι καλά. Τέλος το ίδιο πρόβλημα με τα ηχεία στην τηλεόραση το έχω και εγώ και δεν έχω βρει λύση εδώ και 6 μήνες...αν βρεις λύση, με ενδιαφέρει πολύ γιατί με έχει εκνευρίσει και εμένα!!!

Καλή ανάσταση!!!

Απο την παλια καρτα εκανα απλα remove τους drivers apo control panel

τιποτα αλλο και εσβησα και οτι αλλο που ειδα οτι υπηρχε στο program files

θα δοκιμασω το προγραμμα που αναφερεις και ελπιζω να φτιαξει.

Το 1ο πρόβλημα που έχεις μου το έκανε κι εμένα με τους 9.3 και με τους 9.4 διορθώθηκε.

Δοκίμασε άλλη έκδοση οδηγών και δές πως πάει,αν και νομίζω πως οι καλύτεροι που βγήκαν γι'αυτή την κάρτα ήταν οι 8.12.

ok filos εβαλα παλι drivers...αυτην την φορα μονο drivers και οχι το

Catalyst CC..Aντε να δουμε.Οσο για τον φιλο π εχουμε το ιδιο προβλημα με

την οθονη που βουιζει πιστευω ,ειμαι αρκετα σιγουρος δλδ οτι φταιει η καρτα ηχου

που ειναι στην καρτα γραφικων.

ok filos εβαλα παλι drivers...αυτην την φορα μονο drivers και οχι το

Catalyst CC..Aντε να δουμε.Οσο για τον φιλο π εχουμε το ιδιο προβλημα με

την οθονη που βουιζει πιστευω ,ειμαι αρκετα σιγουρος δλδ οτι φταιει η καρτα ηχου

που ειναι στην καρτα γραφικων.

Βασικά, εγώ έχω παλιά κάρτα γραφικών x800 gto. Και αρχικά νόμιζα ότι έφταιγε η on board κάρτα ήχου, έτσι αγόρασα μία audigy se και το πρόβλημα συνεχιζόταν. η μόνη λύση είναι να μην έχει εικόνα η τηλεόραση!!! anyway, καλή επιτυχία.

Λοιπον μετα αφοτου ξαναπερασα drivers καμια διαφορα το προβλημα

συνεχιζεται με πεταει και συνεχιζει να μου σπαει τα νευρα..Κατι αλλο

Παρατηρησα το εξης οταν παω να παιξω το πρωι για παραδειγμα και ολο το βραδυ ειναι

κλειστος παιζει χωρις να κρασαρει για κανα 2ωρο οταν ζοριζεται το κανει..

Και για αυτο πηγα και ειδα temps τα οποια ειναι σε idle 62 ενω σε

full load οταν παιζω δλδ παει στουσ 78.Δεν πιστευω να ειναι προβλημα με τις

θερμοκρασιες εχει και δικο της ανεμιστηρα η καρτα.Το τροφοδοτικο μενει να φταει και

και τελος να εχει προβλημα η καρτα.

Βασικά, εγώ έχω παλιά κάρτα γραφικών x800 gto. Και αρχικά νόμιζα ότι έφταιγε η on board κάρτα ήχου, έτσι αγόρασα μία audigy se και το πρόβλημα συνεχιζόταν. η μόνη λύση είναι να μην έχει εικόνα η τηλεόραση!!! anyway, καλή επιτυχία.

Ναι οταν βγαζειs

το dvi δηλαδη .Επισης επειδη εγω χρησιμοποιω ακουστικα το volume της οθονης

το εχω χαμηλα γυρω στο 40-60 και ετσι δεν βουιζει πολυ..Το βουιτο, σε εμενα τουλαχιστον

το κανει μονο οταν την εχω se mode pc ενω Οταν βαζω τηλεοραση δεν βουιζει ολα μια χαρα.

δοκίμασες να την απενεργοποιήσεις;

Να απενεργοποιησω ποια την καρτα ηχου της καρτας γραφικων?Και αν ναι

πως γινετε αυτο...???:secret:

Στο εικονίδιο έντασης ήχου στην μπάρα εργασιών κάνε δεξί κλικ κι επέλεξε συσκευές αναπαραγωγής.

Στη λίστα που θα βγεί πρέπει να έχει και την έξοδο ήχου της κάρτας γραφικών (νομίζω έχει σαν εικονίδιο μια οθόνη).Με δεξί κλικ επέλεξε απενεργοποίηση.

Στο εικονίδιο έντασης ήχου στην μπάρα εργασιών κάνε δεξί κλικ κι επέλεξε συσκευές αναπαραγωγής.

Στη λίστα που θα βγεί πρέπει να έχει και την έξοδο ήχου της κάρτας γραφικών (νομίζω έχει σαν εικονίδιο μια οθόνη).Με δεξί κλικ επέλεξε απενεργοποίηση.

Kαι ναι επιτελους το προβλημα με το βουιτο λυθηκε την εκανα disable οπως ειπε ο φιλος

juno12...και επιτελους ησυχιαααααααα:jump1:

Τωρα αν καταφερουμε και φτιαξουμε και την καρτα ....Τα 450 watt ειναι ενταξει?

Και ναι και οχι...

Σύμφωνα με την ΑΤΙ τα 450W είναι το minimum, ενω προτείνει 550W

http://ati.amd.com/products/Radeonhd3800/requirements.html

Αν το 450άρι σου δεν είναι κάποιο επώνυμο τροφοδοτικό, παίζει και να μην επαρκεί.

Το πρόβλημα σου πάντως μου φαίνεται software related. Δεν εχω όμως να σου προτείνω κάτι συγκεκριμμένο. Έναν καλύτερο καθαρισμό από τους driver's της Nvidia ίσως.

Λες ότι έψαξες για κατάλοιπα στο program files. Εκεί δεν υπάρχει τίποτα. Δες Local disk C, και σβήσε το φάκελο Nvidia.

Κάνε ενα search στα windows για αρχεία που ξεκινούν με nv.

Μετά πήγαινε :

Start>Run και γράψε :RegEdit , μετά

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Nvidia Corporation

Κάνε δεξί κλικ στο Nvidia Corporation, και σβήστο εντελώς.

Επίσης νομίζω πως ενα format μόνο καλό θα έκανε, αλλά δε στο προτείνω γιατί μπορεί και να μη δοθεί λύση, και να ταλαιπωρηθείς άδικα.

τα 450 watt ειναι ενταξει?

εγω την ειχα με ενα 500αρι chieftec στο συστημα της υπογραφης. ειχα κι εγω προβλημα με το vpu recover. παγωνε η εικονα κι εκανε restart η καρτα γραφικων, και μετα απο μερικα δευτερολεπτα, επανερχοταν η εικονα. δεν καταφερα να βρω ακρη και την αλλαξα. πιθανως ομως να παιζει ρολο το τροφοδοτικο, γιατι φαινεται οτι η 3870 ειναι αρκετα ενεργοβορα. αν εχεις τη δυνατοτητα δοκιμασε με μεγαλυτερο τροφοδοτικο. και κανε καλο καθαρισμα στους drivers της nvidia με driver cleaner δεν αρκει η απεγκατασταση των drivers.

Έχω 2 ερωτήσεις να κάνω.

1η:Δοκίμασες με λίγο παλιότερους οδηγούς ή ξαναπέρασες τους ίδιους από το cd της συσκευασίας;

2η:Ποιάς εταιρίας είναι η καρτούλα;

Με 450ρι το κόβω πολύ χλωμό να σε βγάλει, εκτός και αν είναι κανα πολύ ποιοτικό. Τα vpu recover μπορεί να τα βγάζει και λόγω τροφοδοσίας. Δοκίμασε την κλασσική λύση του format πρώτα, γιατί μερικές φορές τα σκουπίδια από παλιούς drivers είναι πολύ επίμονα.

Δοκιμασε να βαλεις το fan πανω απο 60% (μεσω rivatuner) και να εχεις καλο airflow.Λογικα αυτο θα λυσει το κολλημα.

Γεια σας παιδια ελειπα σε διακοπες το πασχα και γι αυτο δεν απαντουσα..λοιπον εχουμε και λεμε...Εσβησα απο registry τον φακελο της Nvidia στο, program files το ειχα σβησει ηδη , εκανα και ενα search για nv οπως μου ειπατε δεν βρηκε τιποτα...Το τροφοδοτικο τωρα

το ειχα παρει μαζι με το κουτι 30-40 euro, γνωριζω οτι ειναι ανεπαρκες ..ειναι μεσα στα σχεδια μου να το αλλαξω και να παρω ενα αρκετα καλο...για αυτο και δεν θελω να παρω ενα μετριο με 60-80 euro αμεσα..Επισης την τελευταια φορα που κολησε μετα τα windows δεν καταφεραν να ανοιξουν περναγε το Post και μετα error..Eβαλα το cd Με τα windows εκανα repair και μια χαρα...Εχω την δυνατοτητα να παω την καρτα για αλλαγη η εγγυηση ισχυει ακομα..τι λετε να παω??Απλα να δουμε αν ειναι προβλημα της καρτας καμια μνημη ξερω γω ...η αν ειναι software το προβλημα ...

Έχω 2 ερωτήσεις να κάνω.

1η:Δοκίμασες με λίγο παλιότερους οδηγούς ή ξαναπέρασες τους ίδιους από το cd της συσκευασίας;

2η:Ποιάς εταιρίας είναι η καρτούλα;

Oχι παντα εβαζα τους πιο τελευταιους οδηγους απο το site της Αti δεν εχω δοκιμασει πιο παλιους

και οσο για την καρτα ειναι η ΑΤΙ RADEON

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.