Jump to content

Nikon D80 και overexposed φωτογραφιες?

Recommended Posts

εχω παρατηρησει με την d80 , οτι οταν παιρνω συγκεκριμενες φωτογραφιες (εξωτερικου χωρου σε ηλιολουστη μερα)οταν αυτες περιλαμβανουν ουρανο, οι φωτογραφιες βγαινουν λιγο υπερεκτεθιμενες! δοκιμαζω να αλλαξω ευαισθησια, ταχυτητα, διαφραγμα και ο ουρανος βγαινει τελεια αλλα χανω λιγο απο τα μαυρα! υπαρχει καποιο γνωστο προβλημα με τις d80? τι μπορω να κανω-ιδεες?

υγ: εχω διαβασει για φωτομετρηση κτλ και ανακαλυψα πως στην περιπτωση μου ισχυουν αλλα με 1 στοπ υποεκθεσης (με οτι αυτο συνεπαγεται)

εχω παρατηρησει με την d80 , οτι οταν παιρνω συγκεκριμενες φωτογραφιες (εξωτερικου χωρου σε ηλιολουστη μερα)οταν αυτες περιλαμβανουν ουρανο, οι φωτογραφιες βγαινουν λιγο υπερεκτεθιμενες! δοκιμαζω να αλλαξω ευαισθησια, ταχυτητα, διαφραγμα και ο ουρανος βγαινει τελεια αλλα χανω λιγο απο τα μαυρα! υπαρχει καποιο γνωστο προβλημα με τις d80? τι μπορω να κανω-ιδεες?

υγ: εχω διαβασει για φωτομετρηση κτλ και ανακαλυψα πως στην περιπτωση μου ισχυουν αλλα με 1 στοπ υποεκθεσης (με οτι αυτο συνεπαγεται)

Είναι γνωστό θέμα με τις D80, η φωτομέτρησή της δίνει ένα Stop παραπάνω.

Η λύση είναι να δουλεύεις -1 EV

χμμμ...ναι το ειχα σαν τελευταια λυση!

δεν υπαρχει δηλαδη τιποτα αλλο να κανω απο θεμα ρυθμισεων?

επισης, ειναι προβλημα της φωτογραφικης αυτο? εννοω μπορω να ζητησω αντικατασταση?

Όλες οι D80 έτσι είναι.

Ακόμα και ένα ND φίλτρο να βάλεις που κατεβάζει Stop (προφανώς και το Polarizer που ειπώθηκε πιο πάνω δεν υφίσταται) η μηχανή θα σου δίνει και πάλι υπερφωτισμένες φωτογραφίες κατεβάζοντας τον χρόνο έκθεσης.

Τί άλλο μπορείς να κάνεις? Από θέμα ρυθμίσεων, αν παίζεις σε Manual ανέβασε χρόνο Shutter.

ναι, εχεις δικαιο τελικα dubber! τελικα ειναι γενικα προβλημα με τις d80 οποτε θα βγω για δοκιμαστικες φωτο μολις ερθει ηλιολουστη μερα και θα προσπαθησω να παιζω σε manual μεχρι να βρω τις καταλληλες ρυθμισεις:hmm:

το μονο καλο απο την ιστορια ειναι οτι αναγκαστικα να διαβασω αρκετα περι εκθεσης, φωτομετρησης κτλ:bigsmile:

υγ: και αν ολα τα αλλα αποτυχουν υπαρχει παντα και το photoshop!

από 0.7 το σίγουρο μέχρι και -1.3

γνωστό θεματάκι....

κάνε τη ρύθμιση απο τη μηχανή και άσε το photoshop για περαιτέρω/μικρο διορθώσεις

+1, γιατι αμα σου καψει τιποτα φωτεινα σημεια, δυσκολα ερχονται στο φωτοσοπι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.