goku_dbz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 εχω παρατηρησει με την d80 , οτι οταν παιρνω συγκεκριμενες φωτογραφιες (εξωτερικου χωρου σε ηλιολουστη μερα)οταν αυτες περιλαμβανουν ουρανο, οι φωτογραφιες βγαινουν λιγο υπερεκτεθιμενες! δοκιμαζω να αλλαξω ευαισθησια, ταχυτητα, διαφραγμα και ο ουρανος βγαινει τελεια αλλα χανω λιγο απο τα μαυρα! υπαρχει καποιο γνωστο προβλημα με τις d80? τι μπορω να κανω-ιδεες? υγ: εχω διαβασει για φωτομετρηση κτλ και ανακαλυψα πως στην περιπτωση μου ισχυουν αλλα με 1 στοπ υποεκθεσης (με οτι αυτο συνεπαγεται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 16, 2009 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2009 βάλε polarizer Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Απρίλιος 16, 2009 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2009 εχω παρατηρησει με την d80 , οτι οταν παιρνω συγκεκριμενες φωτογραφιες (εξωτερικου χωρου σε ηλιολουστη μερα)οταν αυτες περιλαμβανουν ουρανο, οι φωτογραφιες βγαινουν λιγο υπερεκτεθιμενες! δοκιμαζω να αλλαξω ευαισθησια, ταχυτητα, διαφραγμα και ο ουρανος βγαινει τελεια αλλα χανω λιγο απο τα μαυρα! υπαρχει καποιο γνωστο προβλημα με τις d80? τι μπορω να κανω-ιδεες? υγ: εχω διαβασει για φωτομετρηση κτλ και ανακαλυψα πως στην περιπτωση μου ισχυουν αλλα με 1 στοπ υποεκθεσης (με οτι αυτο συνεπαγεται)Είναι γνωστό θέμα με τις D80, η φωτομέτρησή της δίνει ένα Stop παραπάνω. Η λύση είναι να δουλεύεις -1 EV Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Απρίλιος 16, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2009 χμμμ...ναι το ειχα σαν τελευταια λυση! δεν υπαρχει δηλαδη τιποτα αλλο να κανω απο θεμα ρυθμισεων?επισης, ειναι προβλημα της φωτογραφικης αυτο? εννοω μπορω να ζητησω αντικατασταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Απρίλιος 16, 2009 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2009 Όλες οι D80 έτσι είναι. Ακόμα και ένα ND φίλτρο να βάλεις που κατεβάζει Stop (προφανώς και το Polarizer που ειπώθηκε πιο πάνω δεν υφίσταται) η μηχανή θα σου δίνει και πάλι υπερφωτισμένες φωτογραφίες κατεβάζοντας τον χρόνο έκθεσης.Τί άλλο μπορείς να κάνεις? Από θέμα ρυθμίσεων, αν παίζεις σε Manual ανέβασε χρόνο Shutter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Απρίλιος 16, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2009 ναι, εχεις δικαιο τελικα dubber! τελικα ειναι γενικα προβλημα με τις d80 οποτε θα βγω για δοκιμαστικες φωτο μολις ερθει ηλιολουστη μερα και θα προσπαθησω να παιζω σε manual μεχρι να βρω τις καταλληλες ρυθμισεις το μονο καλο απο την ιστορια ειναι οτι αναγκαστικα να διαβασω αρκετα περι εκθεσης, φωτομετρησης κτλ:bigsmile: υγ: και αν ολα τα αλλα αποτυχουν υπαρχει παντα και το photoshop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 16, 2009 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2009 από 0.7 το σίγουρο μέχρι και -1.3 γνωστό θεματάκι....κάνε τη ρύθμιση απο τη μηχανή και άσε το photoshop για περαιτέρω/μικρο διορθώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Απρίλιος 16, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2009 από 0.7 το σίγουρο μέχρι και -1.3 γνωστό θεματάκι....κάνε τη ρύθμιση απο τη μηχανή και άσε το photoshop για περαιτέρω/μικρο διορθώσειςthanx...will do:T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Απρίλιος 16, 2009 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2009 από 0.7 το σίγουρο μέχρι και -1.3 γνωστό θεματάκι....κάνε τη ρύθμιση απο τη μηχανή και άσε το photoshop για περαιτέρω/μικρο διορθώσεις+1, γιατι αμα σου καψει τιποτα φωτεινα σημεια, δυσκολα ερχονται στο φωτοσοπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.