Jump to content

Και εγένετο CF (2x4830) Ερωτήσεις / Εντυπώσεις.

Dolly

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά.

Ήθελα από καιρό να αλλάξω την 8800 μου, και με την προσφορά εχτές του Πλαισίου στα 69€ έκαστη, πήγα και χτύπησα 2χ 4830 που με τιμολόγιο μου βγήκαν στα 55€ έκαστη.

Οπότε θεώρησα ευκαιρία να φτιάξω ένα φθηνό συνδυασμό τέτοιο, κάτι που πάντα ήθελα έστω και για να το δοκιμάσω.

Παίζω σε 1280χ1024 σε 19άρα. Προς το καλοκαίρι θα πάω σε 24άρα, αλλά δεν έχω απαίτηση να μου παίζουν σε 19χ12 τα πάντα αυτό το ζευγάρι, αν δω πως έχω θέμα τότε θα αλλαχτούν.

Τώρα κάποιες ερωτήσεις γιατί έχω να έχω ΑΤΙ από την εποχή της 9700, και δεν είχα ποτέ CF ή SLI.

Καταρχήν.

Unistall nvidia drivers, και επανεκκίνηση, και «σκούπισμα» για τα απομεινάρια.

Τοποθέτηση των 2 καρτών, και της CF bridge, και επανεκκίνηση.

Τις βρίσκει (Win XP/Pro SP3) και την γέφυρα και όλα και αρχίζει να εγκαθιστά από το CD τους drivers. 8,12 αν θυμάμαι καλά.

Τώρα.

Έχω την εντύπωση πως οι οδηγοί εγκαταστάθηκαν 2 φορές, σαν μια για κάθε κάρτα, σε φάση, τα windows βρίσκουν την πρώτη κάρτα από το PnP, και βάζουν drivers, βρίσκουν μετά την 2η, και πάλι διαβάζει το cd και εγκαθιστά drivers. Νομίζω εκεί έγινε η πρώτη πατάτα. Anyway συνεχίζω reset και όλα καλά.

Πάω μετά να βάλω 9,4 ή 9,2 drivers και με το που κάνει reset μου βγάζει error και πρέπει να κάνω roll back.

Έχω ενεργοποιήσει το CF από το ATI CCC.

Εκτός από εκεί, έχω να κάνω κάτι άλλο για να δουλεύει το CF?

Μετά ξεκίνησα τις δοκιμές.

Quake 4 μετά από 1 λεπτό το GPU revovery μου βγάζει error και δεν μπορώ να τρέξω καν το benchmark.

Grid, se 1280.1024 όλα τέρμα, με 8χ φίλτρα, έχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά από την 8800, ειδικά στο LeMans πχ όταν νυχτώνει/ξημερώνει με πολλά αυτοκίνητα, η 8800 έσπαγε πολύ, τώρα δεν μασάει.

Το ίδιο και με το Warhead σε gamer δεν έσπασε πουθενά, ενώ με την 8800 είχα θέμα σε κάποιες φάσεις.

Drakensang το ίδιο, ομαλότατο.

WoW σε raid 25άρι που έβλεπα κάτι 30άρες σε bosses τώρα δεν έπεσε κάτω από τα 60 ποτέ.

Γενικά αρκετά ευχαριστημένος, απλά έχω αυτά τα ερωτηματικά.

Ακόμα. Το gpuz μου βρίσκει τις 2 κάρτες, αλλά λεει πως η μία είναι με τους 8.12 drivers, και η άλλη με τους 9,2 ( που είχα δοκιμάσει τελευταίους πριν κάνω roll back).

Τι παίζει???

Να κάνω uninstall, sweeper, και να βάλω από το exe τους 9.2 πού κατέβασα μια φορά μόνο (να αγνοήσω το cd με τους 8,12 και να πατήσω cancel στα windows όταν ψάχνουν για λογισμικό και να το κάνω manual), και αν μου ζητήσει και για την 2η κάρτα τι κάνω?

Γενικά, έχω να κάνω κάτι για να δουλεύει το CF «απροβλημάτιστα» σε κάθε game που βάζω, ή απλά το τρέχω και είμαι οκ?

Δοκίμασα και λίγο o/c.

Ο πυρήνας από 575 παίζει άνετα στα 700, και οι μνήμες που δεν φάνηκε να τραβάνε πολύ, από 900 παίξανε στα 985.

Τα πιο πάνω δοκιμάστηκαν για artifacts με 2 ώρες warhead.

Δοκίμασα και 1010 μνήμες αλλά μου έβγαλε μερικά artifacts.

Όποιος έχει γνώσεις και δεν βαρέθηκε να διαβάσει μέχρι εδώ κάθε γνώμη καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ,

Δεν έχω κάνει ποτέ XFire για να μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά μια ερώτηση έχω: Που τα βρήκες τα 2 XFire bridges που χρειάζονται ? Η ASUS δεν τα έχει με την καρτα. Τα πήρες ξεχωριστά ? και αν ναι, πόσο ?

Σκεφτόμουν και εγώ να κάνω το ίδιο, με 138 ευρώ έχεις επιδώσεις 4870OC/9800GX2/8800GT-SLI/260GTX αλλά το cooler που έχει η κάρτα πιάνει 1/μισο slot και έτσι bye bye PCIs.

2??? ένα δεν θέλει για να συνδέει τις 2 κάρτες?

Είχα ένα απο την 4850 του αδερφού και το "δανείστηκα" :)

2 θέλει : http://www.tweaktown.com/articles/1470/radeon_hd_4850_in_crossfire_at_4ghz/index.html (το ίδιο δουλεύει και σε XFire 4850/4870 etc)

Μηπως εκει οφείλονται τα προβλήματα ? Απεγκατάσταση ολοι οι drivers/programs, στείσε το σωστά και δοκίμασε πάλι από την αρχή.

http://www.radeon3d.org/artikel/grafikkarten/radeon_hd_4830_crossfire/seite2/

Thanks και για την δεύτερη επιβεβαίωση, πείρα και στο Πλαίσιο να ρωτήσω (btw μου είπε πως πουλάνε σκέτα bridges) αλλά όντος 2 θέλει για 3 ή 4.

Δεν είχε λογική και αλλιώς γιατί που θα συνδεόταν ή 3η κάρτα?

2 θέλει φίλε... για αυτό άλλωστε παίρνεις 1 στη συσκευασία κάθε κάρτας έτσι ώστε όταν πάρεις τη δεύτερη να έχεις και 2 crossfire bridge. Δοκιμασμένο με 2 Χ 3870 για πάνω από ένα χρόνο χωρίς κανένα μα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

Πήρα και έκλεισα άλλο 1 θα το πάρω το απόγευμα, ευχαριστώ totti, να σου πω για το θέμα των drivers που λέω έχεις κάποια γνώμη?

Ευχαριστώ.

2 θέλει φίλε... για αυτό άλλωστε παίρνεις 1 στη συσκευασία κάθε κάρτας έτσι ώστε όταν πάρεις τη δεύτερη να έχεις και 2 crossfire bridge.

Καλα αυτο δεν ειναι και επιχειρημα για το οτι "θελει 2"

Δηλαδη θα επρεπε να βγαλουνε 2 διαφορετικες συσκευασιες προιοντων (μια με καλωδιο, μια χωρις) ή να παιζουνε ενα καρο παρερμηνευσεις/παρεξηγησεις απο πελατες/πωλητες και επιστροφες ("ηθελα με καλωδιο και μου στειλατε χωρις")

Εγω 2 3870, ειτε τις δουλεψα με 1, ειτε με 2 δεν ειδα διαφορα, αλλα νομιζω οτι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μονο 1.

Με τους καινούριους drivers και τις Radeon 4000 υπήρξε και η "φήμη" ότι μπορείς να κάνεις crossfire χωρίς να απαιτείται το bridge, με ένα search στο google θα δείς ότι πολλοί είναι που αναρωτιούνται το ίδιο πράγμα (πόσα bridge χρειάζονται τελικά?) και η απάντηση που δίνουν όσοι το έχουν δοκιμάσει είναι ότι με 2 bridge εκμεταλλεύεσαι πλήρως το bandwith και αυτό κάνει διαφορά όσο ανεβαίνεις ανάλυση... btw όσα reviews για το crossfire διάβασα στο internet πάντα χρησιμοποιούν και τα 2 bridge

http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/HD_4890_CrossFire

"HD 4890 CrossFire is available on any AMD or Intel chipset motherboard that has two PCI-Express slots. After installing the cards you need to put both CrossFire bridges across the CF connectors, hook up the power and you are ready to go."

Για τους drivers καλύτερα να δοκιμάσεις να απεγκαταστήσεις ότι έχει να κάνει με "ATI" από το control panel---> restart----> εγκατάσταση των νεότερων drivers (9.4)

Ένα χρειάζεται , στην σειρά 4χχχ χρειάζεται μόνο το ένα , μέχρι και πριν 2 εβδομάδες που είχα τις 4850 μου σε cf τις δούλευα με ένα και δούλευαν άψογα .

Με τους καινούριους drivers και τις Radeon 4000 υπήρξε και η "φήμη" ότι μπορείς να κάνεις crossfire χωρίς να απαιτείται το bridge,

Αυτο επαιζε μονο σε AMD chipsets (το 590/690) αν δεν κανω λαθος. Μιλαμε για εποχες X1900.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.