Jump to content

3XWestern Digital Caviar Black 640GB HDD (32MB Cache, 7.200 rpm, Sata, WD6401AALS)

sebastian

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σημερα τελικα μου την βαρεσε και πηρα 3 κομματια....για να δουμε τι μπορουν να κανους σε raid0 200 gb και 1tb raid5 Partitions

Raid0 (32κβ) 3x Western Digital Caviar Black 640GB HDD (32MB Cache, 7.200 rpm, Sata, WD6401AALS)

63330140.jpg

Raid5 (32κβ) 3x Western Digital Caviar Black 640GB HDD (32MB Cache, 7.200 rpm, Sata, WD6401AALS)

16661305.jpg

Μπορω να κανω τιποτα για να παρω κατι παραπανω?

Die Hard Trilogy....Χαχα....Πολυ "σκληροι" για να πεθανουν....

Περα απο το αστειο πολυ καλοι και ταχυτητα και χωρητικοτητα απο την παλια γενια, για οσουν δεν θελουν-μπορουν να περασουν σε λυσεις SSD. Σε αισθηση πως ειναι στο λειτουργικο?

Εχει διαφορα και στο λειτουργικο, εχω βαλει windows 7 , αλλα και στα games!

Ειδικα στο crysis βλεπεις διαφορα .......

δεν εχω το pro edition!

Αλλα το παλευει, τι να κανει και ο ich9r με το raid5....κανονικα θες controller

Το raid0 παει σφεντονα παντως!

να βαλεις αλλον ενα η να κανεις μικροτερο raid0
Το μικρότερο "partition" δεν θα του έδινε τίποτα παραπάνω, ίσως λιγο μικροτερο access (πχ 7.5ms ή 7.6ms). Σε transfer σίγουρα δεν θα έδινε παραπάνω, γιατί αν δείς την πρώτη είκόνα δεν κάνει αυτή την "φθήνουσα" καμπύλη.

Αν προσθέσει άλλον ένα δίσκο σε raid0 θα του δώσει sequential transfer read/write αλλά είναι πιθανόν να ανέβει λίγο το access (πχ 8.1ms)

Το μικρότερο "partition" δεν θα του έδινε τίποτα παραπάνω, ίσως λιγο μικροτερο access (πχ 7.5ms ή 7.6ms). Σε transfer σίγουρα δεν θα έδινε παραπάνω, γιατί αν δείς την πρώτη είκόνα δεν κάνει αυτή την "φθήνουσα" καμπύλη.

Αν προσθέσει άλλον ένα δίσκο σε raid0 θα του δώσει sequential transfer read/write αλλά είναι πιθανόν να ανέβει λίγο το access (πχ 8.1ms)

Eιμαι στο ψησιμο να χτυπισω αλλον ενα και να κρατησω το partition σταθερο δηλαδη 200gb!

Παρακατω παραθετω τα αποτελεσματα που ειχα με τους 4erhs seagate 500gb 32mb cashe!

1. RAID 0 200GB 16K

1raid0xb2.jpg

w628.png

1raid0mp3.jpg

w812.png

2. RAID 5 1.3 TB 64K

3raid5ql6.jpg

w811.png

4raid5pf9.jpg

w586.png

2 seagate και δίνουν τοσο ψηλά(σε RAID 0)...???? δεν μπορεί...κάτι λάθος γίνεται...μήπως εννοείς και για τους τέσσερις?

Ωραια αποτελεσματα... Με 4 τετοιους πρεπει λογικα να εχεις και λιγο καλυτερη αποκριση απο εναν SSD... Υποθετω..

Ωραια αποτελεσματα... Με 4 τετοιους πρεπει λογικα να εχεις και λιγο καλυτερη αποκριση απο εναν SSD... Υποθετω..
Υποθέτεις λάθος. H "απόκριση" εξαρτάται κυρίως από 2 πράγματα : Access Time & IOPS όπου εκεί οι μηχανικοί χάνουν κατα κράτος από έναν καλό SSD (Intel, Indilinx, Samsung, mtron).

4 γρήγοροι μηχανικοί σε raid0 θα νικήσουν έναν από τους παραπάνω SSDs σε file-copy (sequantial transfer)

Seb πέρνα 1.ένα iso και 2.μερικά χύμα αρχεία π.χ. mp3 από το radi 5 στο Raid 0

2 μετρήσεις

και πες με χρονόμετρο τι read/write έχει το raid 5?

αν έχεις άλλο δίσκο να πάρεις δώσεις τα αρχεία ακόμα καλύτερα.

να δούμε πόσο θα μείνει απο αυτό το 100ΜΒ/s της μέτρησης...

υπαρχει περιπτωση να κανεις και τεστ εγγραφων;

η ισως αναγνωσεις σε μικρα αρχεια;

χρησιμοποιησε το ΑΤΤΟ η το crystal disk mark.

να δουμε σε μικρα αρχεια η σε εγγραφες τι γινεται. αυτα επηρεαζουν το λειτουργικο.

τα μεγαλα αρχεια σε αναγνωση ειναι λιγοτερο σημαντικα εκτος και αν κανουμε συνεχως αντιγραφη-επικολληση.

Εχω μεσα στον υπολογιστη μου 3ης black caviar οπου εχουμε 2 partition ενα raid0 200 gb και ενα raid5 1.2 gb ...ο 4ος δισκος ειναι seagate 500gb 32 mb cache μονος του!

Aρχειο ISO 7.4 GB

COPY -> PASTE

seagate -> raid5 = 100+ mb/s

raid5 -> raid0 = 80+ mb/s

raid0 -> raid5 = 35 mb/s

seagate -> raid0 = 100+ mb/s

υπαρχει περιπτωση να κανεις και τεστ εγγραφων;

η ισως αναγνωσεις σε μικρα αρχεια;

χρησιμοποιησε το ΑΤΤΟ η το crystal disk mark.

να δουμε σε μικρα αρχεια η σε εγγραφες τι γινεται. αυτα επηρεαζουν το λειτουργικο.

τα μεγαλα αρχεια σε αναγνωση ειναι λιγοτερο σημαντικα εκτος και αν κανουμε συνεχως αντιγραφη-επικολληση.

στο λειτουργικο εχω δει αισθητη διαφορα με πριν....δινει αερα!

που να δεις access time με ssd ...

ενας φτανει...

παντως τεστ εγγραφης αν μπορεσεις θα μετρουσε πολυ...

απλα πρεπει να ειναι οι δισκοι αδειοι για να το κανει το hdtune.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.