Jump to content

Ταχύτητα μεταφοράς από USB HDD σε Ethernet HDD.

greekfragma

Recommended Posts

Έχω έναν 500άρη seagate σε εξωτερική θήκη Lacie USB2.0 και στέλνω data στο Linksys NAS-200 που είναι κουμπωμένο σε 10/100 ethernet.

Το λειτουργικό είναι Windows7 Χ64 7057.

η ταχύτητα μεταφοράς είναι κολλημένη στα 4.2mb/s......

από usb stick (transend jetflash 4gb) στον seagate και το ανάποδο το λειτουργικό ανταλλάσει δεδομένα με ταχύτητες περίπου στα 35mb/s.

πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το κουλό με το ethernet?

η διαδικασία έγινε πάνω σε 2 διαφορετικά 10/100 switches από adsl modem routers και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο ακριβώς.

μπουκώνει τόσο εύκολα ο ενσωματωμένος 1000άρης marvell yukon της μητρικής?:boxed:

Διονύση μάλλον έχεις δίκιο και δε μπορώ να το πιστέψω....ενώ έκανα copy από το usb δίσκο στο nas με 4mb/s ...ξεκίνησα παράλληλα copy από το nas στο C του pc.....οριακά έπιασε τα 1mb/s......:(

τι απογοήτευση είναι αυτή......ήθελα να το κάνω ftp το NAS για να μπαίνω με vpn και από αλλού γι αυτό το έβαλα σε ethernet πάνω στο router ωστέ να σβήνω το pc όταν λείπω.....

πώπω μπέρδεμα:wall:

oh....f@#%k me.....:rant:

http://forums.linksys.com/linksys/board/message?board.id=Network_Storage&thread.id=1663&view=by_date_ascending&page=3

post-596-1416073938,3164_thumb.jpg

μπααααα.......ψάχτηκα στο ιντερνέτι.....έχει βουήξει ο τόπος με τις άθλιες ταχύτητες που πιάνει το NAS200.....το μπούκωμα είναι καθαρά δικό του θέμα γιατί έχει πολύ μικρό επεξεργαστή-μνήμη και το linux-based interface του είναι κακογραμμένο.....

κανένας και πουθενά δε μπόρεσε να δεί πάνω απο 4mb/s

κρίμα απλά.........είχα φιλοδοξίες για αυτό το nas-άκι και έχω απογοητευτεί πολύ.

Η ιδέα ότι μπορεί να φταίει το NAS, μου ήρθε από τον wd mybook world edition, που αν και με 1000αρι ethernet, έπιανε κάτι αστείες ταχύτητες..

Γενικά, πέρα από την πανάκριβη λύση (τόσο σε υλοποίηση, όσο και σε λειτουργία, σε σχέση με το τι θέλουμε να κάνουμε) του να φτιάξεις ένα πισί-file server, δεν έχω βρει κάτι καλό, και εύκολα εντοπίσιμο στην Ελλάδα :/

Η ιδέα ότι μπορεί να φταίει το NAS, μου ήρθε από τον wd mybook world edition, που αν και με 1000αρι ethernet, έπιανε κάτι αστείες ταχύτητες..

Γενικά, πέρα από την πανάκριβη λύση (τόσο σε υλοποίηση, όσο και σε λειτουργία, σε σχέση με το τι θέλουμε να κάνουμε) του να φτιάξεις ένα πισί-file server, δεν έχω βρει κάτι καλό, και εύκολα εντοπίσιμο στην Ελλάδα :/

Πανάκριβη απο ποια άποψη; Μέχρι 2 δισκους μια D945GCLF2 (70€) ή και D201GLY2 (65€) σου κάνει μια χαρά, μαζί με ενα παλιό κουτί και τροφοδοτικο, (η πχ το Inwin BM639, μεχρι 1 δισκο). Σίγουρα θα καίει καπως παραπάνω, και θα ειναι πιο μεγαλο σε όγκο βεβαια. Για λίγο καλωπισμο και πιο υπαρχουν mini-itx κουτακια με τροφοδοτικο, όπως το Inwin BM639 με 65€. Οπότε έρχεσαι στα ιδια λεφτα με ενα NAS. Βεβαια μετα πρεπει να στηθει και το software, αλλά εκεί παίζει η προτιμηση και το μερακι του καθενος. Υπάρχουν windows, ετοιμες διανομες BSD/Linux και full blown BSD/Linux για οποιον γουσταρει δυσκολα.

Και βεβαια εχεις hardware που μπορεί να γεμισει το 100αρι δικτυο, και να το ξεπερασει αν βαλεις και μια gigabit καρτα. Επιπλεον μπορεις παράλληλα να το βαλεις και στο σαλόνι για εναν απλα media player - desktop - nettop.

Και αν θελεις παραπανω δισκους - CPU - RAM με 30+70€ παιρνεις CPU + MB ΑΜ2 (αντε και αλλα 7€ αν δεν σας περισσευει λιγη DDR2), ριχνεις με CnQ και undervolting ταση και συχνοτητα και εχεις αρκετα χαμηλή καταναλωση idle, και gigabit, και sound card και VGA (όχι, bluetoooth δεν εχει, χρεώνεται έξτρα ;-) ), και πλεον ενα ικανοτατο desktop-γραφομηχανη οταν το θες.

Εγώ έχω ένα NAS PC, celeron 333 - 128mb ram - 200gb IDE - PCI 100mbps lan - Freenas λειτουργικό, πάνω σε ένα 100άρι router levelone και έχω μέχρι και 9MB/s σε μεταφορές. Γενικά μπορώ να παίζω 1080 video από το δίσκο του NAS χωρίς πρόβλημα.

Εχει και FTP server και άλλα πολλά.

Αν χρησιμοποιήσει κανείς 1000άρα lan και πιο δυνατό hardware (κάνε μικρό P4 ας πούμε ή κάναν Α64) μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 20MB/s...

Δείτε το θέμα του Jaco (να ναι καλά το παλικάρι, από αυτόν μου μπήκε η ιδέα του NAS), έχει πάρα πολλές μετρήσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.