Jump to content

Επαγγελματικό Ντύσιμο

amateur

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

δεν παιζει ρολο η κυριλλα ρει ..και γω με αθλητικα ειμαι και τ-σιρτ ολη την ωρα..και μολις ειδε το ετησιο εισοδημα μου ο κοστουμαρισμενος διευθυντακος γνωστης τραπεζας με ρωταγε τη δουλεια κανω..

δεν εχει αδικο ο jesus..μην ψαρωνετε απο διαφορα στερεοτυπα..το θεμα ειναι τι μπαινει στην τσεπη..και οχι τι αρμανι φορας και πως το φορας

βεβαια το σιγουρο ειναι οτι για καποιες θεσεις απαιτειται ενα συγκεκριμενο ντρες κοντ..τωρα αν δεν μπορεις να συμβαδισεις απλα τις αποφευγεις..

συνεχεια..αν τους θεσουμε πελατες..συνεργατες θα λεγα..το θεμα ειναι τι ποιοτητα και τι παροχη υπηρεσιων πουλας και προσφερεις και οχι τι φορας...και μενα μου δωσαν γαλονια και γραβατες και πουκαμισα στο παρελθον και θα μουν σαν συνταγματαρχης..λογω θεσης.. αλλα τα αγνοησα..καθως το εργο μου εχει να κανει με την ποιοτητα και οχι με την εμφανιση μ..

απλα ξαναλεω οτι για καποιες θεσεις απαιτειται ενα συγκεκριμενο ντρες κοντ..τωρα αν δεν μπορεις να συμβαδισεις απλα τις αποφευγεις..αν σου δινεται η δυνατοτητα βεβαια..αλλιως κανεις τον μλκα..

ωραια οσα λετε.αλλα οι γυναικες κανουν την ιδια και καλυτερη δουλεια ακομα και με..μαγιω:baby:

Sorry bro που στο λέω, αλλά εγώ όταν θα μπω σε μία τράπεζα πχ και δω τον υπάλληλο με φανελάκι-φουτεράκι και τα ρέστα δεν θα τον πάρω στα σοβαρά.

Εμένα πιο γελοίο μου φαίνεται, να βλέπω κατακαλόκαιρο ανθρώπους με κοστούμι.

Btw και η δική μου δουλειά απαιτεί τέτοιο ντύσιμο και το θεωρώ ένα από τα βασικά μειονεκτήματα για λόγους άνεσης.

νταξ δε με νοιαζει πως ειναι ο αλλος ντυμενος αρκει να κανει τη δουλεια του σωστα..

μη σκασει και ετσι ομως...

sln9cu.jpg

:hehe:

νταξ δε με νοιαζει πως ειναι ο αλλος ντυμενος αρκει να κανει τη δουλεια του σωστα..

μη σκασει και ετσι ομως...

SLN_sta_niata_tou.jpg

:hehe:

Δεν υπάρχει thread που να μη μπορεί να βελτιωθεί με αυτή τη φωτογραφία.

Ακόμα και το "Δείξτε το κουτί σας" θα ήταν καλύτερο με αυτή τη φωτό...

να πανε να γ@$#$@#%ν τα κουστουμια και οι εταιριες που σε αναγκαζουν να τα φορεσεις.εγω θελω να παω δουλεια με τα αθλητικα...ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις να φορεσω κουστουμι?κωλοκαπιταλονια

Προφανως δεν σε εχει αναγκασει ακομα το κρατος να κυκλοφορησεις για 3/6/9/12/17 συνεχομενους μηνες με συγκεκριμενο κουρεμα ξυρισμα και ενδυση εντος και εκτος στρατοπεδου, που θα παει θα ερθει και η σειρα σου :p :P

Προφανως δεν σε εχει αναγκασει ακομα το κρατος να κυκλοφορησεις για 3/6/9/12/17 συνεχομενους μηνες με συγκεκριμενο κουρεμα ξυρισμα και ενδυση εντος και εκτος στρατοπεδου, που θα παει θα ερθει και η σειρα σου :p :P

:shout: ε και?ας ερθει.θα περασει

Τι να πω ρε μάγκες. Δε με τρελαίνει το κουστούμι αλλά δε με ενοχλεί κιόλας. Πάντως γενικώς ο άνθρωπος είναι αντιδραστικό στοιχείο.

Παράδειγμα: Αν θυμάστε προ ημερών κατά τη διάρκεια εργασιών των g20 οι περισσότερες τράπεζες του Λονδίνου έβγαλαν φιρμάνι να πάμε λέει με casual ρούχα στη δουλειά για να μη δώσουμε στόχο.

Οι πιο πολλοί το θεωρήσαμε υποτιμητικό το όλο σκηνικό, βγάλαμε το καλύτερο κουστούμι απο τη ντουλάπα το φορέσαμε και πήγαμε στη δουλειά σαν να μη τρέχει τίποτα.

Το λέω αυτό διότι πολλοί συνάδελφοι προσπαθούν όλη τη χρονιά να παίξουν με τους κανονισμούς ενδυμασίας (μπλουζάκια με γιακά, καθημερινό υφασμάτινο παντελόνι αντί για κουστούμι κτλ). Τις δυο μέρες που μπορούσαν να έρθουν όπως γουστάρουν επέλεξαν να είναι τυπος και υπογραμμός.

εγω θα πηγαινα με τις πυτζαμες

Αγαπητέ μου (δε στο λέω με υπεροπτικό ύφος) δε θα χρειαζόσουν να έρθεις ούτε με πυτζάμες διότι με τη νοοτροπία σου δε θα είχες ποτέ θέση σε τέτοιο περιβάλλον.

καθορισε το "περιβαλλον"

ο πατερας μου παντως δουλευε χρονια σε τραπεζα και ειχε και υψηλη θεση και δεν θυμαμαι να πηγε ποτε με κουστουμακι.τον ρωτησα και σημερα να σιγουρευτω

Το οποιοδήποτε περιβάλλον στο οποίο η νοοτροπία του " ο κ@ριόλης ο εργοδότης μπλα μπλα μπλα μας αναγκάζει μπλα μπλα μπλα" δεν θα κάτσει καλά. 'Εχεις δει κανα γιατρό να γκρινιάζει επειδή δεν του πάει το άσπρο της ρόμπας που πρέπει να φοράει; Κάποιον εργάτη που του τη δίνει το κιτρινάκι στο κράνος που φοράει; Και δε μίλησα για οποιοδήποτε ένδυμα που έχει μια χρηστικότητα (όπως πχ η πυρίμαχη στολή για τους πυροσβέστες) εκτός και αν πιστεύεις ότι το πλαστικό κράνος θα σε προστατέψει αν το μαδέρι έρθει και κατασκηνώσει στο κρανίο σου.

Το κουστούμι για πολλά επαγγέλματα είναι η φόρμα εργασίας. Όποιος δεν το σηκώνει πάνω του, δεν τρέχει τίποτα ρε παλικάρια, υπάρχουν και άλλες δουλειές να κάνετε. Δεν το λένε Business attire τυχαία. Δε σε κάνει καλύτερο άνθρωπο ή καλύτερο στη δουλειά σου αλλά δείχνει ότι σέβεσαι τη δουλειά σου και αυτόν που έχεις απέναντι σου. Αν πάω εγώ αύριο να κλείσω δουλειά που θα φέρει σε τραπεζικές προμήθειες στο ταμείο μας 10-15 εκ ευρώ, πρέπει να δείξω ΚΑΙ με την εμφάνιση μου στον πελάτη ότι τον σέβομαι και ότι παίρνω το πράγμα στα σοβαρά. Και αν ο πελάτης έρθει με κουστούμι και γω είμαι με το κοτλέ και το μπλουζάκι δεν δείχνω τίποτα. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει ΚΑΙ να είναι τίμια αλλά ΚΑΙ να φαίνεται τίμια.

Αν λοιπόν εσένα το να φορέσεις κουστούμι θα σου δημιουργήσει τέτοιο απωθημένο που θα ήθελες να σκάσεις μύτη με τις πυτζάμες, άστο καλύτερα ρε συ. Όπως λέει και ο φαρμακοποιός στο ανέκδοτο με τις ασπιρίνες και τις καπότες, τι πηδάς αφού σε χαλάει;

Τραπεζικός σε ανώτατη θέση χωρίς dress code? Της παλιάς ΙΛΤΕ να υποθέσω;

το κρανος καιι ρομπα του γιατρου που ανεφερες ειναι εντελως ατυχη παραδειγματα γιατι δεν απλα ενδυμα`οντως εχουν μια χρηστικοτητα.ΠΡΕΠΕΙ να καταλαβεις οτι ΑΥΤΟΣ ειναι ο γιατρος σε ενα νοσοκομειο.για πηγαινε σε ενα ιδιωτικο ιατρειο φοραει κανενας ρομπα...?και ναι το κρανος μπορει και ειμαι σιγουρος οτι εχει σωσει ζωες.αλλιως οταν πηγαινες σε ενα εργοταξιο δεν θα ηταν τοσο αυστηροι στον κανονα του να φορεσεις κρανος.

οσο αφορα το κουστουμι μην μου πουλατε ιστοριες οτι προσδιδει κυρος σε αυτον που το φοραει.απλα οι εργοδοτες θελουν "ελεγχο".ολα στο μυαλο ειναι,να νιωθεις οτι δεν εχεις κανενα δικαιωμα.βασικος κανονας του καπιταλιστικου συστηματος ειναι.και δεν ειναι μονο σε εταιριες που ερχεσαι σε επαφη με πελατη που σε αναγκαζουν να φορας κουστουμι.και σε μια εταιρια που θα εισαι κρυμενος σε ενα μικροσκοπικο γραφειακι παλι θα σε αναγκασουν να φορας κουστουμι και μαλιστα βλεπεις οτι εχουν περασει στο κοσμακι οτι ετσι ΠΡΕΠΕΙ οτι ετσι ειναι το ΣΩΣΤΟ και οτι ετσι θα ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ.ξαναλεω στερεοτυπα της κοινωνιας μας ειναι.δεν λεω να πας με πυτζαμες:dance3:αλλα ενα απλο καθημερινο ωραιο ντυσιμο (που εσυ το διαλεγεις) δεν νομιζω οτι θα προϊδεασει ασχημα κανεναν πελατη αντιθετα εμενα τουλ θα με προιδεαζε ευχαριστα οτι ξερεις αυτος ειναι κυριαρχος του ευατου του...

my friend ο father εφυγε με τον βαθμο του υποδιευθυντη απο αγροτικη τραπεζα καπου το 99-00.και οταν εφυγε τον παρακαλουσαν να αναλαβει διευθυντης του τμηματος αλλα δεν δεχτηκε γιατι ηταν μπουρδελο τοτε εκει μεσα.μου λεει ποτε δεν φορεσα γραβατα με κανα πουλοβερακι πηγαινα παντα.και αυτος και αν ηταν που ερχοταν σε επαφη με πελατες.και να φανταστεις οτι σαν φοιτητης τους υποχρεωναν να πηγαινα να στην σχολη με κουστουμι..

anyway αυτη ειναι η αποψη μου.το πιθανοτερο ειναι οταν πιασω και εγω δουλεια και μου ζητηθει κατι τετοιο να το βουλωσω και να κανω οτι μου λενε.ετσι δυστηχως λειτουργει η κοινωνια μας.δεν νομιζω ομως ποτε να αλλαξουν οι αποψεις μου οσα ***** και να φαω.

anyway εφυγα για χωριο.καλο πασχα σε ολους καλο φαι:p

Παιδιά πολλές φορές οι εταιρίες σε υποχρεώνουν να φοράς κουστούμι στην δουλειά και όχι ότι να'ναι και θες για έναν πολύ απλό και σημαντικό λόγο...όσοι εργάζονται στην εταιρία να είναι πανομιότυπα ντυμένοι και όχι ο καθένας ότι να'ναι και να μην ξεχωρίζεις τον εργαζόμενο από τον πελάτη!!!Συν επίσης ότι φαίνεται και πιο ωραίο αυτό αλλά και πιο τακτοποιημένο στο σύνολο.Προυπόθεση είναι να κάνει ο καθένας σωστά την δουλειά του.

Μπορεί και εμένα να μου την έδινε κάποτε να με υποχρεώνουν να φοράω συγκεκριμένα ρούχα αλλά θεώρησα λογικό τον λόγο και συν το ότι αρέσει στα γκομενάκια και στις γυναίκες ο έξυπνος,κουστουμαρισμένος τύπος;)(καλώς ή κακώς)!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.